Jak na odhlášení auta....

pokec o všem možném i nemožném
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na odhlášení auta....

Příspěvek od Peters56 »

Edd píše:..... Četl jsem nařízení MD pro pravomocné úřady, kde je přesně postup kdy platit a kdy ne. Pokud bylo auto osvobozeno od poplatku převodem ze ZTP na dalšího majitele a to ještě před 30.9.2013, už se poplatek neplatí.
To nařízení bych si rád přečetl, kde ho najdu ?
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56
Obrázek
Edd - FK

Příspěvek od Edd - FK »

Zřejmě to ze ZTP přepisoval na sebe až po 30.9.2013, tak platil . Kdyby to stihl ještě 30.9.2013 (alespoň na sebe odhlásit) - tak neplatil (jako já) :-)))
Edd - FK

Příspěvek od Edd - FK »

To nařízení (od MD) mají na úřadech (evidence vozidel) - aby se podle toho řídily, třeba ti to taky dají přečíst.
Jarda789

Příspěvek od Jarda789 »

Lze vozidlo legálně odhlásit i po změně po 1.10.13 bez toho, abychom museli vozidlo poslat na eko likvidaci?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

ne , jedině zaplatit něde někomu za eko , cca to bývá 1,5 až 4 tis kč ,
zjisti si za kolik , a spočítej si jestli se ti to vyplatí

já jsem si teď spočítal že , přední sklo je na nic , přední nárazník zlomený horní držáky zadní díru od lpg takže , vykuchat věci(central svazek mimo alarm 3brzdový .... apod) , vyměnit světla (dát přední sezlomenejma držákama zadní popraskaný ) , sundat plast podběhy , dát sjetý kola ,........apod , díly si nechat nebo prodat , a odevzdat k likvidaci kde ti vypklatěj nějakou korunu (u nás až 2tis když ho přivezeš)
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

a nebo na bílího koně
woko

Příspěvek od woko »

jestli vám do toho můžu kecat, tak na likvidaci moc nepochodite, auta se musí fotit. ideální je si to ocesat a nechat odtáhnout.....
opravy a úpravy vašich aut, prodej použitých autodilu :)
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LPG.habartice »

Sdělím jednoduchý a účinný a legální fígl jak si koupit auto na ND.
1. Vyberem vůz který chceme na nd
2. Zakoupíme vůz, sepíšeme kupní smlouvu a požádáme majitele který je zapsaný v TP aby vozidlo
dal do depozitu.
3. Dáte si spolu kafe a požádáte znovu na úředě o odlášku v depozitu na sebe
4. Auto je vaše a v odhlášce na vás a v depozitu, takže nemusíte platit povinné ručení
5. díky novele zákona o pozemních komunikacích když auto nedohlásíte na sebe, po 1.7.2015
bude považováno za zaniklé a doklady budou úředně zrušeny, auto ztratí technickou
způsobilost. A to úřední vyřazení nebude stát ani korunu
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Proč až po 1.7.2015? Nemusí se také náhodou platit nějaký poplatek za umístění RZ v depozitu?
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

Novela zákona 56 platná od 1.1.2015 donutí majitele aut v polopřevodu přihlásit se k autu, pokud tak neučiní do 6 měsíců od 1.1.2015, auta budou ze zákona prohlášena za zaniklá a doklady a značky ze zákona prohlášeny za zničené.Kdo s takovým autem vyjede po 1.7.2015, ten přijde o řidičák na 6 měsíců a víc, dostane body a zaplatí 15 tisíc pokuty.

O auta tito lidé samozřejmě přijdou.Zůstanou jim jen soubrory náhradních dílů, protože auta ze zákona ztratí technickou způsobiost, a to navždy. Tento akt bude NEVRATNÝ.

O půlnoci ze silvestra 2015 na 1.1.2016 zaniknou auta která jsou k datu 1.1.2015 dočasně vyřazena déle jak 18 měsíců, pokud se jejich majitelé neozvou úřadům a nedoloží kde auto je a jako co je využíváno...lhůta je tedy 12 měsíční, 6 měsíců je na doregistraci aut v polopřevodu

Za vložení do depozitu + odhlášku na sebe zaplatíte 100 kč. ale to vyřazení pak bude automaticky a zdarma
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

osobne píše:Proč až po 1.7.2015? Nemusí se také náhodou platit nějaký poplatek za umístění RZ v depozitu?
ano platí 100kč za rok :hlava:
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

A kolik zaplatím, když dám RZ do depozitu jako jen na měsíc?
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

při vložení se platí 100kč rovnou na celej rok a pak každej půlrok 50kč
1.3 BMM kombi LPG
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

LPG.habartice píše:Novela zákona 56 platná od 1.1.2015 donutí majitele aut v polopřevodu přihlásit se k autu, pokud tak neučiní do 6 měsíců od 1.1.2015, auta budou ze zákona prohlášena za zaniklá a doklady a značky ze zákona prohlášeny za zničené.Kdo s takovým autem vyjede po 1.7.2015, ten přijde o řidičák na 6 měsíců a víc, dostane body a zaplatí 15 tisíc pokuty.

O auta tito lidé samozřejmě přijdou.Zůstanou jim jen soubrory náhradních dílů, protože auta ze zákona ztratí technickou způsobiost, a to navždy. Tento akt bude NEVRATNÝ.

O půlnoci ze silvestra 2015 na 1.1.2016 zaniknou auta která jsou k datu 1.1.2015 dočasně vyřazena déle jak 18 měsíců, pokud se jejich majitelé neozvou úřadům a nedoloží kde auto je a jako co je využíváno...lhůta je tedy 12 měsíční, 6 měsíců je na doregistraci aut v polopřevodu

Za vložení do depozitu + odhlášku na sebe zaplatíte 100 kč. ale to vyřazení pak bude automaticky a zdarma
V zákoně nic takového není. A žádnou takovou dosud neplatnou novelu zákona se mi ani na stránkách http://www.psp.cz nepodařilo najít, takže to je nejspíš jenom takový hoax. :mrgreen:
http://portal.gov.cz/app/zakony/zakon.j ... =15#seznam
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

Mám to z jistého zdroje,
v zákoně to ještě není, čtu sněmovní tisky, tento má číslo 717, 717/I a 717/II, Parlament to už ve 3. čtení schválil a teď to půjde do senátu a k Zemanovi. Letos to vyjde ve sbírce.
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

Osobně - komu se to nezdá nebo nelíbí, ať si p..... políbí ...
chtěl jsem jen pomoci, ale vidím že to nemá cenu. A zrovna ty který neví ani základní poplatky na úřadech tu bude poučovat, takový mám nejradši
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Sněmovní tisky 717 lze stáhnout zde a nic takového tam není. :lol:
http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?O=6&CT=717&CT1=0
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peters56 »

Osobně ale ono to tam je napsaný, jen se to musí najít ;) Já to třeba hledám zde http://www.lepsipravo.cz/ , rozklikni si "Návrh novely zákona č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích" a potom si stáhni z Návrh předpisu pro komise Legislativní rady vlády "Návrh zákona" a tam to najdeš na str. 58. ;)
Obrázek
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Není tam nic takového uvedeno, a ten dokument nemá stránky číslovány, leda paragrafy, to ti možná očísloval tvůj prohlížeč dokumentů, wordpad stránky nečísluje, respektive dokumenty na stránky ani nerozděluje a výraz "2015" se v tom dokumentu vůbec nevyskytuje. Takže žádné datum v roce 2015 nic takového nerozhoduje.
Obrázek

Naopak je tam poměrně zřetelně uvedeno, že trvale vyřadit auto rozebrané na ND nejde.
Obrázek

Takže tohle je jen takový hoax, který se šíří internetem:
LPG.habartice píše:Sdělím jednoduchý a účinný a legální fígl jak si koupit auto na ND.
1. Vyberem vůz který chceme na nd
2. Zakoupíme vůz, sepíšeme kupní smlouvu a požádáme majitele který je zapsaný v TP aby vozidlo
dal do depozitu.
3. Dáte si spolu kafe a požádáte znovu na úředě o odlášku v depozitu na sebe
4. Auto je vaše a v odhlášce na vás a v depozitu, takže nemusíte platit povinné ručení
5. díky novele zákona o pozemních komunikacích když auto nedohlásíte na sebe, po 1.7.2015
bude považováno za zaniklé a doklady budou úředně zrušeny, auto ztratí technickou
způsobilost. A to úřední vyřazení nebude stát ani korunu
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peters56 »

Ve wordu máš vlevo dole vždy počet stran a slov. ;) a logicky se nemůže v dokumentu vyskytovat žádný letopočet protože zákon ještě nenabyl platnosti, proto je tam napsán počet měsíců od nabytí účinnosti zákona. Ty datumy tam doplnil LPG Habartice, protože je pravděpodobné, že zákon bude účinný a platný od 1.1.2015.
Obrázek
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Nemám word. A nic takového tam stejně není, tři jediné možnosti trvalého vyřazení vozidla jsem uvedl výše, je to § 13b, ostatní možnosti jsou pouze ohledně dočasného vyřazení vozidla s tím, že majitel vozidla musí vozidlo na žádost úřadu zpřístupnit ke kontrole a nesmí ho rozebrat na náhradní díly. Přičemž to dočasné vyřazení se rozděluje na krátkodobé a dlouhodobé. Takže to byl hoax.
kwik

Příspěvek od kwik »

a že ty se musíš vždycky hádat a ohánět paragrafy zákony odstavci a jinýma nesmyslama... ještě že tady jsi...... :lol:
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Protože ten kdo tvrdí, že to tam je, se s žádnými paragrafy ohánět nemůže, když to v nich ve skutečnosti napsané není.
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

Ano, máš pravdu není to ve sněmovním tisku č 717, je to v jeho dodatku č. 717/2
výtah z jeho znění:
1. Body 2 až 5 znějí:
„2. Do 6 měsíců ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona může vlastník silničního vozidla
podat žádost o svůj zápis do registru silničních vozidel pro vozidlo, u kterého není zapsán
jeho vlastník. K žádosti přiloží doklady podle § 8 odst. 4 písmeno a) zákona č. 56/2001
Sb., ve znění účinném ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona, a platné osvědčení o
technické způsobilosti vydané stanicí měření emisí a stanicí technické kontroly. Po podání
žádosti postupuje obecní úřad obce s rozšířenou působností podle § 10 zákona č. 56/2001
Sb., ve znění účinném ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona.
3. Silniční vozidlo, které je ke dni nabytí účinnosti tohoto zákona dočasně vyřazené
z registru silničních vozidel, se považuje za silniční vozidlo vyřazené z provozu.
4. Silniční vozidlo, které je ke dni nabytí účinnosti tohoto zákona trvale vyřazené z registru
silničních vozidel, se považuje za silniční vozidlo zaniklé. Silniční vozidlo se dále
považuje za zaniklé, pokud ke dni nabytí účinnosti tohoto zákona
a) je dočasně vyřazené z registru silničních vozidel po dobu přesahující 18 měsíců a
vlastník tohoto vozidla do 1 roku ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona neučiní oznámení
podle § 12 odst. 4 zákona č. 56/2001 Sb., ve znění účinném ode dne nabytí účinnosti
tohoto zákona, nebo
b) není u tohoto vozidla zapsán v registru silničních vozidel jeho vlastník a do 6 měsíců
ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona není podána žádost o zápis vlastníka silničního
vozidla do registru.
5. Obecní úřad obce s rozšířenou působností zapíše zánik silničního vozidla podle bodu 4
do registru silničních vozidel.“.

přečti s prosím celý sněmovní tisk zde:
http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?o=6&ct=717&ct1=2
Naposledy upravil(a) LPG.habartice dne pon 10. úno 2014 13:42:05, celkem upraveno 1 x.
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

http://www.epravo.cz/top/zakony/sbirka- ... 19657.html

podívej se lojzo skoro dole na přechodná ustanovení čl.II ;)
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

Já stéle čekám na vyjádření pana OSOBNĚ nebo přitakávače KWIKa :hledej:
kwik

Příspěvek od kwik »

přečti si znova co jsem napsal....
a že ty se musíš vždycky hádat a ohánět paragrafy zákony odstavci a jinýma nesmyslama... ještě že tady jsi...... :lol:
to bylo myšleno na osobně a ne natebe, on se vždycky oháni paragrafy, zákony atd.... :roll:
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

No, on se ohání ale blbě hledá nebo čte. Kvůli takovým ocasům vzniká právě ten oný Hoax a pak budou lidi
jančit s dohláškama na poslední chvíli, protože nějakej jantar psal že to není pravda :hlava:
felicia1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od felicia1 »

nevím zda nebudu žvanit hlouposti (kdyžtak mě prosím omluvte) ale myslím že na téměř každý zákon může jistý státní orgán udělit vyjímku
nebo se pletu?
Ulthar - FK

Příspěvek od Ulthar - FK »

Ahoj,
dovolte mi trochu ozivit puvodni tema a to odhlaseni auta...

Kdyz jsem odhlasoval stareho favorita, slo to odhlasit na to, ze zanikl puvodni ucel toho auta a pouzivam ho na neco jineho. Na ruznych forech jsem se docetl, ze to uz od 30.9.2013 neni mozne udelat, ale pry na to existuje nejaky figl. Setkal se s tim uz nekdo? Lze to porad jeste takhle odhlasit? Pokud ano, muzete mi, prosim, popsat jak?

Diky.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

no a od 1.4.2014??? je další problém že už to nejde tak jednoduše , ale určitě by se to dalo
Ulthar - FK

Příspěvek od Ulthar - FK »

Dneska daval znacky do depozitu, tak jsem se ptal zenske na prepazce a rikala, ze nezna zadny zpusob jak to obejit. Pry musim mit doklad o eko-likvidaci jinak to proste nejde.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

ano, nejde to obejít, leda zlikvidovat a pak krádež :hlava:
od 1.4. 2014 je další problém, na eko likvidaci musí auto nafotit a fotky odeslat na úřad
1.3 BMM kombi LPG
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Já mám doklady od golfa pořad doma, auto neexistuje, ekologická likvidace neproběhla. Povko neplatim, nemusim. Stačilo napsat, že auto stojí na soukromém pozemku a nejezdí po veřejných komunikacích z důvodu vady motoru. A je klid. Kamarád, co dělá na DI mi pak říkal, že ať to dál neřešim, že možná příští rok bude novela a půjde auta opět likvidovat na čestný slovo.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Jen aby ses jednou nedivil.
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

Jediná možnost napůl legální je sehnat si papír o ekolikvidaci, s tím že ekolikvidátor si to nafotí a ošefuje tak aby sám neměl průser. Další možnost je jak jsem popisoval výše, počkat na novelu zákona a nedohlášený auta a auta co jsou dlouho v depozitu tak zaniknou. Fingovaný krádeže jsou naprd, vystavovat se možnosti trestního stíhání za vrak v hodnotě pár korun asi není nejlepší řešení :scratch:
Mimochodem to vyřazení na čestný prohlášení změny využití vozidla co už nefunguje je taky naprd, protože když tu prováděcí vyhlášku pročteš, tak úřad má po dobu 10 let možnost zkontrolovat že to auto je skutečně kurník nebo psí bouda nebo traktor....
Pokud by ses rozhodl ten rádoby kurník zlikvidovat tak musíš zase přes ekolikvidaci a papír mít uloženej pro případnou kontrolu.
Že ty kontroly nikdo neprovádí je věc jiná, ale možnost ze zákona tu je.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Má pravdu předsedo.............................. myslím vyřazení na čestný prohlášení, co se dřív mohlo. Jinak souhlas i s ostatním.

Něco podobného mi řekl známej u nás na magistrátě, psal jsem to sem hned na začátku.
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 50#p321717
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

jj, nejlepší že je když ze zahraničí nataháš domů hromadu vraků tak to nikomu nevadí, nebo když uděláš přestavbu a to auto
co zbylo po přestavbě zůstane na rozebrání tak to nikomu nevadí.....
Aneb vítejte v kocourkově. Mě nejvíc sere že mě stát nutí můj majetek který jsem zaplatil a prostě ho chci a budu ho mít doma na soukromým pozemku prodat nebo dát nějakýmu ekolikvidátorovi kterej to stejně rozprodá na díly :hlava:
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Nojo, účelem zákona je, aby majitelé nedělali to, že po rozprodání upotřebitelných dílů a kovových částí zbytek vyhodí do lesa včetně provozních kapalin. Lidé jsou prostě prasata, s tím nic nenaděláš.
felicia1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od felicia1 »

píšete tu o kontrole z úřadu ale když jsem z naší 120tky dělal psí boudu bylo mi jasně řečeno že až mi psí bouda zrezaví mám jí dát do kovošrotu.
vítejte v kocourkově
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

No ze začátku to tak bylo, nikdo nevěděl pořádně co má dělat tak se vyřazovalo a nikdo to neřešil. Pak někdo přišel s tím že je to obcházení zákona o odpadech tak se udělala prováděcí vyhláška která umožňovala kontrolu ze strany úřadu a psí bouda se po dosloužení měla předat k ekolikvidaci. No teď už to je jedno, silně pochybuju že to nikdo bude kontrolovat, navíc tu psí boudu můžeš mít třeba na chalupě v chorvatsku ;)
felicia1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od felicia1 »

no tak že jsem zlikvidoval náplně bylo už v prohlášení co jsem jim sepsal při vyřezení
takže jsem vlastně odevzdal železo do kovošrotu
plasty si vzal kamarád a okna někdo ukrad když to bylo rozebrané na hromadě.
pneumatiky mám pořád a je to z krku
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

A jak že jsi ty provozní kapaliny zlikvidoval?
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

u nas se to da zavest do oza :D tak co by ne...
felicia1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od felicia1 »

osobne píše:A jak že jsi ty provozní kapaliny zlikvidoval?
v kanistru odevzdal na dílnu kde na ně máme kamna
kromě fridexu ten dolívám do feliny
Grave
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grave »

Zdar lidi, dnes jsem se na urade dozvedel fajnovou vec. Pokud budete mit stare auto a budete si ho chtit nechat, jdeto, ale ma to hacek. Pokud treba budu mit feldu 1.3BMM 50kw a koupim si opet ten samy tip (u obou aut musi byt stejny majitel)tak na urade staci cestne prohlaseni ze si ho necham na nd a je to bez eko likvidace a vyradi ho z evidence.
Kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, hlupák ze všech stran.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

To platí od začátku, já jsem to tak praktikoval. Viz příspěvek z r. 2010
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 50#p321647
Valley

Příspěvek od Valley »

Dobrý den,
můžete mi prosím napsat podrobný návod jak zrušit auto, aniž bych musel předkládat ekologickou likvidaci? Chtěl bych auto rozebrat na ND a ideálně nemít obavy ze stíhání úřady. Mohl by mi prosím někdo pomoct a poradit?
Prosím o návod krůček po krůčku jsem v tomhle nováček.
A poslední prosba, pošlete mi návod na mail: bleastz@seznam.cz
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

už to tu je napsáno tak stačí si to jen přečíst . :hledej:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Jestlipak by to u nás uřad vyřadil z registru?
http://www.super.cz/289121-premek-podla ... rivka.html

Obrázek

Obrázek
Odpovědět