Víčko nádrže

karoserie, narazniky, skla atd.
Kip

Víčko nádrže

Příspěvek od Kip »

Zdravím, chtěl jsem se zeptat jsem čerstvý majitel felicie a všiml jsem si že mi nejde zamknout víčko u nádrže! Zasunu klíček a ať to otočím na kteroukoliv stranu tak pořád jde vyšroubovat! Jde to nějak opravit nebo to musím vyměnit a mít další klíč navíc? díky
smazany clen - FK

Re: Víčko nádrže

Příspěvek od smazany clen - FK »

a nezamykas to patne? zasunes klic otocis o 90 stupnu
Kip

Příspěvek od Kip »

Kein píše:a nezamykas to patne? zasunes klic otocis o 90 stupnu
Ne p¨právě že takhle to zamykám a pořád to jde otevřít! dík za ten topic
smazany clen - FK

To je celkem tradiční závada a nejlehčí oprava viz. odkazovaný topic. Jinak jen tak mimochodem kdyby někdo měl špatné víčko a místo něj si koupil nové a musel tak vozit zbytečně další klíček navíc od něj, tak v zámečnictví vám za chviličku upraví vnitřní mechanismus na klíček co máte od zapalování, aby jste mohli mít zase jen jeden.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Mám auto z německa a tam se to prodávalo pravděpodobně rovnou s neuzamykatelným špuntem. Mám na to dokonce vyjímku v techničáku.
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Zbysek píše:To je celkem tradiční závada a nejlehčí oprava viz. odkazovaný topic. Jinak jen tak mimochodem kdyby někdo měl špatné víčko a místo něj si koupil nové a musel tak vozit zbytečně další klíček navíc od něj, tak v zámečnictví vám za chviličku upraví vnitřní mechanismus na klíček co máte od zapalování, aby jste mohli mít zase jen jeden.
Fakt ?? To jsem vůbec netušil, že to je možné. To já skočím někam do zámečnictví a zeptám se. Já kupoval nové výčko, protože ji mám taky z německa a byl tam jen takový špunt.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
smazany clen - FK

No já kupoval taky nový, protože starý bylo nefunkční a celkově špatné a protože mě ty dva klíčky štvaly, zkusil jsem se zeptat u zámečníka a je to prej celkem běžná služba u nich.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jo, dělaji to běžně.
Já mám k baráku taky jeden klíč (vchodové dveře, garáž, balkon), když mi jedna vložka přestala fungovat, tak mi místní zámečník udělal do druhého dne podle klíče novou. Nabízel mi, že mi klidně udělá i závěsný zámek atd.
Běžně dělaji různé systémy generálního klíče a tak složit zámek podle klíče je pro ně triviální věc.
raduzo22 - FK

Příspěvek od raduzo22 - FK »

Mám stejnej problém,ale zatím ho neřeším,pač mám v plánu sjednotit všechny zámky na autě tak koupím komplet novou sadu zákmku,spinačky a hrdla a bude vyřešeno. Mám od každýho zámku na autě jinej klíč. :(
Kip píše:Zdravím, chtěl jsem se zeptat jsem čerstvý majitel felicie a všiml jsem si že mi nejde zamknout víčko u nádrže! Zasunu klíček a ať to otočím na kteroukoliv stranu tak pořád jde vyšroubovat! Jde to nějak opravit nebo to musím vyměnit a mít další klíč navíc? díky
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

raduzo22 píše:Mám stejnej problém,ale zatím ho neřeším,pač mám v plánu sjednotit všechny zámky na autě tak koupím komplet novou sadu zákmku,spinačky a hrdla a bude vyřešeno. Mám od každýho zámku na autě jinej klíč. :(
Pokud máš různé klíče, ale stejný typ (např. novější plochý s bočními drážkami), tak by stálo za úvahu zhodnotit finančně jestli by nebylo lepší nechat zámky porovnat podle klíče spínačky. Pokud máš namíchaný nový-starý typ, tak vyměnit a nechat srovnat pouze zámky s tím jiným typem. Nebo řeknu ještě jinak - pokud ti vyhovuje typ klíče spínačky (někdo chce nový, někdo radši ten starší typ), tak jen vyměnit ten zbytek auta do tohoto typu a nechat porovnat podle klíče spínačky. Pokud chceš jinej typ spínačky, tak asi už nezbude než koupit tu celou sadu jak jsi psal....
Sandokan

Příspěvek od Sandokan »

Ahoj, jak mám provést tu operaci s tím klíčem od víčka a zapalování, aby byl jenom jeden? Vzít víčko od nádrže a klíč od zapalování a jít k zámečnikovi? Jak to dlouho trvá a kolik to asi stojí? Musel jsem koupit nové víčko a mám dva klíče, což je na....Díky za radu.
SolidSnake - FK

Příspěvek od SolidSnake - FK »

103457 píše: A na co to zamykat? Akorát dráždíš hnědočechy. ;)
HNĚDOČECH to je pecka hláška :lol: :lol: :lol:
Hary
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hary »

Sandokan píše:Ahoj, jak mám provést tu operaci s tím klíčem od víčka a zapalování, aby byl jenom jeden? Vzít víčko od nádrže a klíč od zapalování a jít k zámečnikovi? Jak to dlouho trvá a kolik to asi stojí? Musel jsem koupit nové víčko a mám dva klíče, což je na....Díky za radu.
Víčko jde rozebrat, horní část, kde je vložka drží na té spodní se závitem na čtyřech zobáčcích. Jsou vidět zespodu. Trochu násilí, nepraskne to, a potom si vyměníš vložku i sám.
Já jsem jich rozdělával několik - prasklý silonový kolík vevnitř - nejde zamknout. Vypiloval jsem ten samý kus z hliníku, zatím všechny víčka fungují, některé už čtyři roky ;)
smazany clen - FK

Kolik stojí odhadem to "přerovnání" jednoho zámku na jinej klíč?
Díky
borlan - FK

Sandokan píše:Ahoj, jak mám provést tu operaci s tím klíčem od víčka a zapalování, aby byl jenom jeden? Vzít víčko od nádrže a klíč od zapalování a jít k zámečnikovi? Jak to dlouho trvá a kolik to asi stojí? Musel jsem koupit nové víčko a mám dva klíče, což je na....Díky za radu.
Jo, odneseš víčko + funkční klíč (ale obejdou se i bez něj, jen je to jednodušší pro ně) + ten klíč na kterej to chceš porovnat. Že to jsou stejný typy klíčů je snad samozřejmé, jinak by se musela vyměnit celá vložka. Pak záleží jestli máš kliku a v té rovnané vložce jsou potřebné lamely a jen se porovnají, nebo tam musí nějakou vyměnit. Podle toho se možná odvíjí i cena. Mě porovnali 2 zámky (nevím jestli dodávali lamely) za 200+-. Šel jsem se projít a za 30-40min jsem to vyzvedl.
Ještě upozornění - demontáž vložky z víčka možná u nového jde lehce. U toho mého starého ztvrdlého to nebyla sranda, muselo by se nahřívat horkovzduškou (podle klíčařů a mom. ji neměli po ruce) a i tak by to zřejmě šlo hodně ztuha! Já bych se sám nedobral výsledku určitě, přece jen pokud děláš poprvé, tak nevíš úplně přesně co a jak a nevíš jestli to chce tady jen víc zabrat, nebo to na něčem ještě visí a když se zabere tak se to zprasí...tak jsem nakonec nádrž nechal s jiným klíčem - ten mám v přihrádce v autě a je to v poho... :-)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 16. črc 2008 8:35:44, celkem upraveno 1 x.
borlan - FK

martinsz píše:Kolik stojí odhadem to "přerovnání" jednoho zámku na jinej klíč?
Díky
Jak jsem psal - mě porovnali 2 zámky za 200+- (myslím to bylo pod 200), ale nevím jestli měnili nějakou lamelu...
raduzo22 - FK

No mám na všech zámkách starej typ zámku. Takže jestli to dobře chápu tak si mám vzít nějakej klíč kterej bych chtěl aby mi otevřel všechny zámky v autě a vzít zámky který mají jinej klíč a v zámečnictví mi to přerovnají na ten klíč co chci? Díky za odpověď

"Pokud máš různé klíče, ale stejný typ (např. novější plochý s bočními drážkami), tak by stálo za úvahu zhodnotit finančně jestli by nebylo lepší nechat zámky porovnat podle klíče spínačky. Pokud máš namíchaný nový-starý typ, tak vyměnit a nechat srovnat pouze zámky s tím jiným typem. Nebo řeknu ještě jinak - pokud ti vyhovuje typ klíče spínačky (někdo chce nový, někdo radši ten starší typ), tak jen vyměnit ten zbytek auta do tohoto typu a nechat porovnat podle klíče spínačky. Pokud chceš jinej typ spínačky, tak asi už nezbude než koupit tu celou sadu jak jsi psal....[/quote]"
borlan - FK

raduzo22 píše:No mám na všech zámkách starej typ zámku. Takže jestli to dobře chápu tak si mám vzít nějakej klíč kterej bych chtěl aby mi otevřel všechny zámky v autě a vzít zámky který mají jinej klíč a v zámečnictví mi to přerovnají na ten klíč co chci? Díky za odpověď
Přesně tak - nejlíp klíč od spínačky...
smazany clen - FK

Zkusím tam zajít ještě před dovolenou a zeptat se, na kolik to vyjde u nás.
smazany clen - FK

Tak jsem se ptal a nejlevnějit ady v okolí asi tak 150Kč/vložka,
ale někde se mi nebáli říct 350Kč, nebo 600Kč za jednu vložku, takže snad to zítra stihnu a odnesu to tam
borlan - FK

martinsz píše:Tak jsem se ptal a nejlevnějit ady v okolí asi tak 150Kč/vložka,
ale někde se mi nebáli říct 350Kč, nebo 600Kč za jednu vložku, takže snad to zítra stihnu a odnesu to tam
Njn, co naděláš...jiný kraj, jiný mrav... :roll:
raduzo22 - FK

Co máš z toho, to já sem se ptal včera v Brně ve Vágnerovi a tam si chlapík řekl 400,- za jeden zámek. Ještě se zeptám u nás,su celkem zvědavej.

martinsz píše:Tak jsem se ptal a nejlevnějit ady v okolí asi tak 150Kč/vložka,
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

jen se chci zeptat.prodávalo se víčko nádrže na novej typ klíče?ptám se proto protože mám všechny zámky na nvej typ klíče(plochej s vybráním uprostřed)a na víčko od nádrže mám ten starej a chtěl bych to sjednotit že bych koupil jen to novější víčko kdyžtak a přestavěl ho na klíč co teď používám. 8-)
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
spiderwc40 - FK

Příspěvek od spiderwc40 - FK »

Vlada320 píše:jen se chci zeptat.prodávalo se víčko nádrže na novej typ klíče?ptám se proto protože mám všechny zámky na nvej typ klíče(plochej s vybráním uprostřed)a na víčko od nádrže mám ten starej a chtěl bych to sjednotit že bych koupil jen to novější víčko kdyžtak a přestavěl ho na klíč co teď používám. 8-)
ja mam stejnej zamek jak do autozapalovani tak do vicka na nadrz a mam to od vyroby a ten plochej s vybranim uprostred a taky mi odeslo zamykani nadrze jedna znama mi to odkurvila proste chybama se clovek uci a auto uz pak nikdy nepujci
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Vlada320 píše:jen se chci zeptat.prodávalo se víčko nádrže na novej typ klíče?ptám se proto protože mám všechny zámky na nvej typ klíče(plochej s vybráním uprostřed)a na víčko od nádrže mám ten starej a chtěl bych to sjednotit že bych koupil jen to novější víčko kdyžtak a přestavěl ho na klíč co teď používám. 8-)
třeba tady ho mají http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... da3ca9dae4
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Kip

Příspěvek od Kip »

Tak já už mám opraveno nechal jsem si vyrobit ten kousek plastu a vše zase funguje jak má! Inspiraci jsem našel v topicu který poradil Dj.Mára, takže dík povedlo se
Sumix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sumix »

Tak jsem se právě taky pustil do řešení nefunkčního zamykání víčka nádrže. Podařilo se mi ho sice rozebrat, ale když jsem páčil ven vnitřní část víčka, vyletěla ven a s ní i ten silonový kolík. Jeden jeho kus jsem našel, ale druhý už asi sotva dohledám (zaletělo mi to v dílně na úplně nejnešťastnější místo, na které mohlo :-().

Chtěl bych se zeptat, jestli náhodou nemá někdo po ruce rozebrané (třeba náhradní) víčko od nádrže a nenafotil by ten silonový kus + pružinku (předpokládám, že uvnitř je pružinka?) a trochu to neokótoval? Chtěl jsem si původně vyrobit nový z hliníku, jak tady psal Hary, ale takhle můžu leda odhadovat, jak by to asi mohlo vypadat... Pokud by se někdo našel, tak předem mockrát díky!
Felda 1.6 Combi LX - "Zelenina"
xxxx

Příspěvek od xxxx »

měl jsem stejnou situaci, nedávno jsem si pořídil feldu a také nešlo zamykat víčko od nádrže, pořídil jsem si nový, náhrašku z netu za 170 a jsem spokojený, originál vyjde cca na 500Kč
mikka

Příspěvek od mikka »

Někdo sem takový obrázek už kdysi dával. Kóty tam ale nejsou. Snad by to šlo nějak doměřit podle sousedních součástek.
Obrázek
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Mám na chalupě rozebraná dvě víčka. Pokusím se na to nezapomenout a o víkendu bych to nafotil a okótoval. Pokud by to byl někdo schopen a ochoten vyrobit za rozumnou cenu i pro mně, vůbec bych se nezlobil ;). Rád bych si zase sjednotil klíče na autě.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Tak jsem to nějak nafotil a okótoval, snad je z toho vše jasné: http://pawlick.rajce.idnes.cz/element_vicka_nadrze/
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

zkoušel jsem ten topic ve druhém příspěvku a neotevřelo se mi to

dnes jsem si srovnal zamek nádrže s ostatními zámky - na jeden klíč (starej zubatej) něco mám i nafoceno pokud by byl zájem napíšu návod a přidám foto
Odpovědět