Nepríjemný zvuk a vibrácie
Nepríjemný zvuk a vibrácie
Zdravím. Mám Felíciu 1.3 MPi r.v 1999 50kW a od včera ma trapi nepríjemný zvuk a vibrácie. V piatok mi prestal dobíjať alternátor no našťastie som nebol ďaleko od domu tak som ešte došiel domov. Včera som ho vymenil no auto mi začalo neprijemne vybrovať v rozmedzi 2500- 3500 ot. Neviem - nepostrehol som tento zvuk predtým ako sa pokazil alternátor. Ide o zvuk ktorý počuť najmä v interiéry z miest zvodov výfuku. Keď som počúval motor zvonku tak sa ten zvuk/vybrácie šíria z miest bloku motora zo strany kde sú zvody. Od alternátora ten zvuk nejde. Ešte chcem podotknúť, že auto má najazdených 171 000 km a pred 1500km boli menené rozvody, olej a zoštelované ventily. Doteraz takýto problém nebol. Moja otázka znie či sa nemohlo povolit uchytenie kolies rozvodov. Skúšal som remenicu rozvodov ale tá povolená nieje. Všetky šróby/matky boli pri výmene rozvodov dotiahnuté správnym momentom a zalepené lepidlom proti povoleniu. Vedel by mi niekto poradit? V utorok ma čaká dlhá cesta a bojim sa aby sa mi to niekde po ceste nerozpadlo. Veľmi pekne ďakujem za akýkoľvek nápad. Fero
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nepríjemný zvuk a vibrácie
Koukni na svody a první díl vyfuku. A zkontroluj vzpěru co přidržuje sací potrubí k bloku motoru. Výhodu máš pokud to dělá i na místě (když auto stojí) tak prostě hledej a poslouchej odkud to jde.
Je možné, že by sa mohla povoliť matka na veľkom kolese rozvodov? dotiahol som ju na predpísaný moment a aj som ju zalepil. Šrób čo drží remenicu a malé koleso rozvodov povolený nie je. Diki
Kuladim: Tiež ma to napadlo ale pri zbežnom prezretí mi ten zvuk vychádzal zo spodných častí motora zo strany otočenej k interiéru tak mám strach.
Kuladim: Tiež ma to napadlo ale pri zbežnom prezretí mi ten zvuk vychádzal zo spodných častí motora zo strany otočenej k interiéru tak mám strach.
Dneska som trocha prezeral web a našiel som video:
https://www.youtube.com/watch?v=rFLzCCwlfYY
Mám taký istý problém akurát mne to robí iba cca 2500-3500 ot./min. Dnes sa idem na to pozrieť. Nejaký nápad? Ďakujem
https://www.youtube.com/watch?v=rFLzCCwlfYY
Mám taký istý problém akurát mne to robí iba cca 2500-3500 ot./min. Dnes sa idem na to pozrieť. Nejaký nápad? Ďakujem
Problém vyriešený!
Vibrácie spôsoboval povolený úchyt alternátora na bloku motora.
Ďakujem za pomoc
Vibrácie spôsoboval povolený úchyt alternátora na bloku motora.
Ďakujem za pomoc