Problém s budíky
-
HorisFelda - FK
Problém s budíky
Prošel jsem snad celé fórum, ale odpověď jsem nenašel. Pokud jsem to teda někde přehlídl tak se omlouvám.
Mám totiž problém s tím, že při rosvícených světlech mi na palubce nesvítí kontrolka parkovaček a potkávacích (dálkové ano). Měnil jsem i ty malinký žárovičky v přístrojovce a nic. Dále mi vůbec neukazuje teplota, i přezto že jsem skusil dát jiný snímač teploty. Vše ostatní na palubce funguje. Tušíte někdo na co se zaměřit? Mně už totiž nic nenapadá.
-
selle - FK
Re: Problém s budíky
Ahoj Horisi,
Koukni,jestli máš pořádně zacvaklé konektory ze zadu na přístrojové desce.
Koukni,jestli máš pořádně zacvaklé konektory ze zadu na přístrojové desce.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
prohledej to tady : http://feliciaklub.cz/forum/viewforum.php?f=79
-
HorisFelda - FK
Prohledám, děkuji.
Ty konektory mám zapojený a dokonce i prostříknuté kontaktolem. Divný je že nefungujou jen tyhle tři věci. Ukazatel teploty, kontrolka parkovaček a kontrolka potkávacích.
Ty konektory mám zapojený a dokonce i prostříknuté kontaktolem. Divný je že nefungujou jen tyhle tři věci. Ukazatel teploty, kontrolka parkovaček a kontrolka potkávacích.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
kontrolky odzkoušet , očistit kontakty v místě dosedání na tišťák , napružit je , očistit tišťák v místech dosedání kontaktů žárovek , teploměr , zkontrolovat očistit tišťák matici podložku
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Mrkni taky do pojistkovky jestli tam neni problém relátka konektory
-
HorisFelda - FK
Dělaj to budíky. Teď mi pro změnu svítí kontrolka obrysovek takže aspoň ve dne vidim že svítim a nemusim otvírat dveře kvůli pípáku
Jelikož jsem ale zjistil že mám ulomený oba ty spodní zobáčky co držej budíky v palubce, tak to vyměnim celé až v březnu před technickou. Doufám že se dá někde shnat ten skelet bez budíků. Jinak opět vrakáč a starý díl.
-
HorisFelda - FK
Pro ferdamravenec Ten teploměr, to myslíš očistit matici někde přímo na budíkách? Kdyby bylo třeba špatné čidlo, tak by se to asi projevovalo i na chodu motoru že?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
tou maticí je přidělanej teploměr k tišťáku , ne na motoru se to neprojeví , motor i teloměr mají každý čidlo své , buď samostatné nebo zdvojené
- Majklaz
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, taky mám problém s budíkama. Vyndával jsem je při montáži palubáku a od tý doby mi nesvítí kontrolka potkávacích světel, všechny jiný jdou v pořádku. Dneska jsem budíky vyndal, zkontroloval žárovku jestli není prasklá, všechno znova zapojil a problém přetrvává. Má smysl měnit tu žárovku když není prasklá? A ještě dotaz kdybych ji měnil - je to paticová žárovka vložená do toho modrého plastu, nebo je to celé jako jeden díl?
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
celé jeden díl ... pokud je opravdu dobrá tak má špatný kontakt s budíkama .... občas pomáhá dobře mířená rána do pallubky ...
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
- Majklaz
- Kontaktovat uživatele:
-
pipo444
- Kontaktovat uživatele:
ked si si neni istý či je žiarovka dobrá tak si zober káblik a prilož ku baterke či svieti
na tých budíkoch často bývajú aj studené spoje, otrasy, časté hýbanie s konektormi.... v spoji sa spraví trhlina a už je to. ja som preventívne preletoval spoje na hlavných svorkovniciach aj ked to išlo no mikrotrhliny tam už boli. radšej keď už je ploškák dolu tak preletovať a je pokoj. 
dakedy je problém aj spoj na budíku
dakedy je problém aj spoj na budíku

- Majklaz
- Kontaktovat uživatele:
Díky, na nakonec to přece jen byla žárovka, i když prasklá nebyla. Po výměně už to svítí, tak to dál řešit nebudu.