1.3 MPi - Ztráta výkonu
1.3 MPi - Ztráta výkonu
Zdravím, na moji Felicii (cca 64tkm) se ztrácela voda.. s diagnostikou prasklého těsnění pod hlavou jsme ho vyměnili, ale nebylo to pořád ono, přesahy vložek všude min. 0,07mm, tak šla hlava na srovnání (0,08mm) + zabroušené sedla a nové gufera na ventilech a přijednom se vyčistila i klapka moc bordelu tam nebylo šlo to krásně dolů, tak jsem reset řj nedělal. Vše smontováno ale při projetí (táhlejší kopec) najednou ztratila výkon. Nejela ani na jedničku po vyřazení normálně držela volnobězné otáčky ale motor cukal a jel jakby na 3 válce + dým z výfuku, ale voda to nebyla. Po pár minutách vše v pořádku. Doma jsem zkoušel a tak nějak když jsem držel vyšší otáčky cca 2600 trochu dýl 3-4 minuty tak motor opět uplně ztratil výkon a zase po chvíli vše v pořádku. Tak jsem napojil počítač, projel, udělal logy, ale už se to neprojevilo. Jediné co mě napadá tak buď ta klapka, lambda sonda ve VAGu má chybu (zkrat a horni hodnota dorazu myslím, ale závada tam je od té doby co felicii mám cca 10tkm a nikdy se to nějak neprojevilo, spotřeba kolem 7,5l) a ještě jsem si všimnul spruchřelé podtlakové hadičky myslím na ovládaní tlaku paliva. Celkem mi vrtá hlavou čím by to mohlo být dnes jsem jel 2x cca 60km a vypadalo to v pohodě až kousek před domem to udělalo zas ale problém nepřestal ani po znovu nastartování motoru až jak jsem zkusil jet tak cca po kilometru to přestalo + se začal ozývat takový cinkavý zvuk ze zadu od motoru kolem sacího a svodného potrubí na hlavě. Díky za každou odpověď.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Re: 1.3 MPi - Ztráta výkonu
Něco podobnýho mi dělalo když jsem zadřel motor na vačce. Jelo to poměrně normálně, ale po delší jízdě to najednou jet přestalo, škubalo to jak když mě někdo zezadu chytá a když jsem přidal plyn, tak to bylo ještě horší. Ke konci už bylo i slyšet cinkat ventily a po jízdě rozžhavenej motor že v něm praskalo. Po rozborce jsem vačku vymlátil ven palicí.
Re: 1.3 MPi - Ztráta výkonu
Díky za odpověď. Vypadá to, že po výměně lambdy už v pohodě.