Utržený šroub víka ventilů

MPi 1AV
AEE
103457
Kontaktovat uživatele:

Utržený šroub víka ventilů

Příspěvek od 103457 »

Jelikož se mi začala objevovat mastnota pod rozdělovačem zpod těsnění ventilového víka, snažil jsem se to vylepšit dotažením šroubů, co ho upevňují a pochopitelně jsem ten pravý u rozdělovače utrhnul. :twisted: Zalomený šroub se mi podařilo celkem lehce vyndat, ovšem nový šroub jsem nesehnal, takže jsem obrousil ten zbytek šroubu a odvrtal díru, vytočil 6-ku závit a našrouboval dovnitř závit z imbusu. Takže šroub plní svoji funkci, ale.... :( není to origo.
Kterej chytrej německej inženýr udělal na tom šroubu zápich, takže ho zeslabil na 4 mm :?: :?: ty jsou tak inteligentní, jako při konstrukci termostatu u 1,6-ky.
Už se vám to stalo, jak jste to vyřešili vy?
MagicanBlack - FK

Re: Utržený šroub víka ventilů

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

jo to se mi presne taky stalo.. menil sem tesneni pod vikem... utahuju to.. ne moc velkou silou.. ale tak zase sem to nechtel mit volny.. tak malinko za to vezmu a rup.. sroub v p... a ja se s tim pul dne sr.al abych ten zbytek vyndal.. ale bylo to u rozvodaku.. no vrtat jsem to nechtel.. tak jsem dojel k tatovi.. (ma COcko) asi 15 nebo 20 matek se tam navarilo a zase utrhlo.. az nakonec se dostal zbytek toho podelanyho sroubu ven.. ja myslel ze mi u toho vytecou nervy.. to je tak kdyz si clovek mysli ze to bude hned a ze se nic nemuze stat... ten sroub je tvrdej jako blazen.. a jeste k tomu je zuzenej.. to fakt nechapu.. to mohl udelat fakt jenom nemeckej ingoust..
No ale sehnal jsem z druhy 1,6 kterou tata predtim menil.. a byl pokoj.. takze mam vsechny original.. ale uz to nechci zazit znova:-D

takze az budete dotahovat vent. viko.. tak bacha
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Jo je to supr bazmek :twisted: ten šroub, já vzal malej sekáček, do toho zbytku šroubu jsem naseknul drážku a pak jen šroubovákem vytočil. S tím jsem problém neměl.
Ještě další problém nastal, když jsem chtěl vyměnit to těsnění, tak jsem koupil na feldu 1,6 a oni, že je prej univerzální na VW 1,6 - 2 litry obsah, tak jsem ho vzal za 360,-Kč ovšem nemá ty prohlubně na obou stranách, jako felda, na jedné straně je pro rozvoďák a na druhé pro rozdělovač. To nové těsnění má jen jednu prohlubeň pro rozvoďák, ale pro rozdělovač ne, takže je to asi nějakého novějšího motoru, který už nemá rozdělovač. Tak jim ho v pondělí půjdu vrátit :cry: Zatím jsem dal víko na to starý těsnění a na červený tmel a drží to.
MagicanBlack - FK

ja sem koupil primo na feldu.. uz nevim znacku stalo neco okolo 400.. dal sem na to cervenej tmel do tech rohu prave v tech prohlubnich a je to parada.. konecne uz to netece.. ja sem teky myslel ze tam vyseknu diru.. jenze ono to neslo.. ulomil se uplne tak blbe.. tak sem myslel ze nabrousenym dulcikem to vyklepu.. trosku se to tocilo.. jenze asi tam byl nejakej bordel.. a prestal jit nahoru.. tak prisla na radu svarecka.. no prace paradni.. mel sem pripravenej hasicak.. a jen sem se modlil:-D ale dobre to dopadlo tak parada..
BTW: nesvarel sem to ja nybrz muj zkusenejsi otec.. kdybych to delal ja tak asi vim jak by to dopadlo:-D
Lybor - FK

Příspěvek od Lybor - FK »

taky mi ten zalomený šroub nešel vyšroubovat.tak jsem tu objímku vyšrouboval a nazvrtal a vytahovákem na zalomené šrouby a vyšrouboval.práce na 15 minut.ale s tím zalomeným šroubem jsem jezdil 2 roky a v poho nic neteklo.jen jsem ho tam měl daný jako štupl :)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tak jsem rád, že nejsem jediná lama mezi 1,6-kařema :lol: :lol:
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Jojo.. to musel vymyslet fakt kokot...já urval dva je to asi dva měsíce nazpět...ve škodovce objednali jeden stojí skoro 120Kč.... Mám doma jeden ten šroub náhradní kdyby někdo chtěl.... Jinak de o to, že se to prostě dotahovat nesmí!!!! Ten šroub prostě dál nejde.... jak se to montuje, tak to chce celej šroub namočit do oleja celou tugumičku popatlat, aby na veškerých plochách styčných byl olej a půjde Vám to nádherně točit až šroub bude na knop a dál nepůjde a doporučuji ten červený tmel na mototry s obou stran po celém obvodu těsnění...já měl fakt fest všude olej a ted nádhera.....sucho
luke.bean - FK

Příspěvek od luke.bean - FK »

já jsem to neutrhnul,ale prozměnu,jelikoýž jsem tisíckrát sundaval víko,tak mi šli srá* závity v tom hliníku.. vyřešil jsem to vyvrtáním,vsazením kovový vložky a znova vyvrtat a vyříznou závit..

a jak píše jurka,nesmí se to dotahovat,ten šroub má doraz,takže natočit zlehka a pak jen minimálně dotáhnout,protože šroub už je v dorazu a v tý chvíli se v zeslabení jednoduše zatrhne.

pak doporučuju určitě podmáznout tmelem na motory v místě jak je označený na obrázku

Obrázek
Lybor - FK

Příspěvek od Lybor - FK »

103457 píše:Tak jsem rád, že nejsem jediná lama mezi 1,6-kařema :lol: :lol:
no to fakt nejsi.ale nás takových je............. :D :D :D
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

taky jsem v zime ve spechu zmrzlyma rukama urval (asl easi bych urval i nezmrzlyma :lol: ). koupil jsem novy ve skodovce, stal tusim pres 100, byl do druheho dne.
ono se to fakt musi zatahnout jemne a jak uz to vic nejde tak prestat protoze sroub dosedl a vic zatahnout nejde - jak zatocite vic tak prdne...
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
MagicanBlack - FK

Jo jo.. fakt jen citovka.. jinak tmelem to taky mazu jen na tech mistehc jak ukazuje luke.bean... pze to tesneni tam proste dost netesni...
feluse

Příspěvek od feluse »

Nazdarek lidicky utrhl jsem prostredni sroub a chci se zeptat jestli se s tim da jezdit? nez sezenu jiny. Zitra musim pryc a do zitra ho nesezenu :-/ . Nevidim ten obrazek,protoze se mi neukaze tak jsem to pomazal cele. akorat mne ted stve ze kdyz bych to zas sundaval tak budu nejspis muset koupit jine protoze ten silikon asi z tech drazek nedostanu ze :-/
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pokud jsi to podmazal silikonem, tak se s tím jezdit dá. Těsnění budeš muset koupit nové. Šroub kupovat nový nemusíš, stačí navrtat do hlavičky diru, vyříznout závit a natočit šteft, co si uděláš ze šroubu. Mám to tak rovněž. Pokud ti prolínal olej pod těsněním a ty jsi si myslel, že to víc přetáhneš a šroub jsi utrhl, tak už to těsnění je stejně staré vymačkané a je lepší kupit nové. To, že jsi utrhl šroub, znamená, že jsi ho moc přetáhl. Je to takto umyslně dělané, na šroubu je zeslabení, aby se nemohly přetáhnout a nepopraskalo hliníkové víko.
Zdrub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdrub »

Já mám opačný problém, že se mi strhl závit v hlavě.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tam je to horší, poněvadž ta klema drží vačku. Co tam zkusit zalepit tekutým kovem šteft a do origo šrouby vyvrtat díru shora utahovat matkou? Nebo zkusit přeříznout na M7 a opět jen použít šteft, ale nyní si nevybavuji, jestli je tam dost materiálu na zvětšení závitu.
Odpovědět