pisklavý zvuk

Simos 2P
135M, 136M
AllowedCry

pisklavý zvuk

Příspěvek od AllowedCry »

Dobrý den.

Mam nějaký problém s autem, vydává pisklavé zvuky, někde od motoru, přesně lokalizovat se mi to nepovedlo, ale me postřehy jsou: Nejvíce to píská při nastartováni za studena a zvuk se zintenzivňuje při přidání plynu. Po asi 5s to přestane a pak to obtěžuje chvílemi při běžné jízdě, neví někdo co by to mohlo být? Oleje mám dost.

Dále jen taková podotázka, ventilátor od chlazení se spouští při cca 105st, je to v pořádku?

E// Auto je 1.3mpi 40kW rv. 2001.
speedfilip
Kontaktovat uživatele:

Re: pisklavý zvuk

Příspěvek od speedfilip »

viděl bych to na řemen, záležitost pár korun, když koupíš novej, můžeš i starej přitáhnout (záleží jestli neni zpuchřelej, aby ti pak nerupnul někde na cestě) - napíná se to altikem - myslim, že felda napínací kladku nemá, nebo někdy pomůže nakřídování (obyč bílá křída při nastartovanym motoru přiložit na styčnou stranu řemenu a bacha ať ti to nevcucne prsty)
speedfilip
Kontaktovat uživatele:

jo a ten ventilátor jestli to bereš podle toho, co ukazujou budíky tak je to cca v cajku, mám to taky tak, ve skutečnosti ty budíky ukazujou o něco hůř než je podle mě označení "orientačně". Pokud nejseš v červenejch a máš dobrou chladičku (ne vodu z kaluže) tak můžeš bejt v klidu
AllowedCry

Příspěvek od AllowedCry »

Tak pokus s křídou zdá se zabral, díky :salut:
speedfilip
Kontaktovat uživatele:

Jinak ta křída je takové dočesné řešení, řemen je třeba kontrolovat - utažení v té nejdelší úsečce by se neměl pod rozumným tlakem ruky prohýbat o víc než tak 1cm a neměl by být zpuchřelý, když se bude prohýbat o víc, zabere křída jen tak na týden, mám ten pocit, že se dotahuje altikem kterej drží na dvou šroubech - jeden je pevnej a druhej má pojezd, za pomocí kterýho se utáhne řemen - zlehka povolíš šroub, posuneš altem (většinou za pomoci nějakého pajcru opřeného o vhodné místo - !!!ne blok motoru!!!) a při napnutí šroub zase dotáhneš
Odpovědět