Nestartuje, smrdí benzín a cvaká v karburátoru

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Jirka24

Nestartuje, smrdí benzín a cvaká v karburátoru

Příspěvek od Jirka24 »

V pohodě točí, buď nechytne vůbec, nebo když se jí chce, třeba až po 10 sec. po delším točení smrdí nespálený benzín a nic se neděje. při naskočení budíků cvaká (bzučí) u karburátoru, nebo přímo v něm, nevím co s tim.. prosím o pomoc ;) (1,3 Glxi, 50kw. r.v. 1996)
Evzen

Re: Nestartuje, smrdí benzín a cvaká v karburátoru

Příspěvek od Evzen »

Jestli to máš 50kW, tak by to nemělo mít karburátor, ale vstřikovací jednotku, buďto systém BMM nebo MPi.
Tipnul bych si na nějaký problém se zapalováním. Svíčky, rozdělovač, kabely, indukční cívka....
Pokud máš rozdělovač, jako že asi jo, tak bych asi nejdřív zkusil vyndat jednu svíčku a zkontroloval, jestli dává jiskru.
To "bzučení a cvakání", těžko říct. Tipnul bych si, že to je od motorku ovládání škrtící klapky nebo od relé palivového čerpadla...? To je podle mě normální, při zapnutí klíčku taky slyším vždycky tohle "bzučení". Přestane to asi po 2 sekundách.
Škoda Felicia II (2000), 1.3 MPi, 50kW
Obrázek
Jirka24

Příspěvek od Jirka24 »

jasně no, vstřikovací jednotka..bmm, svíčky to nedělaj, k tomu jsem dával nový a dělá to pořád, ale to cvakání nepřestává, víčko rozdělovače je OK, tak jedině zkusit cívku, ještě na to mrknu, ale je to záhada...
Evzen

Příspěvek od Evzen »

Nemyslel jsem že by to dělaly svíčky, ale chce to zjistit jestli dávají jiskru. To je podle mě nejjednodušší "diagnostika", která ti pomůže odhalit závadu v zapalování. Jestli budou jiskru dávat, můžeš se na hledání závady v zapalování vyprdnout a hledatjinde.
Jak se projevuje to cvakání? Jako že zapneš klíček a furt tam něco cvaká? I když přestaneš startovat, tak dokud nevypneš klíček, tak furt něco cvaká?
Škoda Felicia II (2000), 1.3 MPi, 50kW
Obrázek
Jirka24

Příspěvek od Jirka24 »

svíčky jiskru právě dávaj, to je v pořádku.. cvakání přestane hned jak zhasnu budíky, je možný že je to normální, ale pochybuju.. teď se mi podařilo nastartovat, tak po 15 vteřinách točení, potom jsem motor zhasnul a chytnul hend na poprvý, jako kdyby auto vyjelo z výrobní linky.. podle mě bude problém se vstřikováním benzínu, nebo tak něco
Odpovědět