Mr.Wankel píše:(1.3 MPi, bez přestavby na E85)
Čistý E85 jsem skoušel už před dvěma lety a neměl jsem žádný výrazný problém. Výkon nižší, horší startování, ale jinak pohoda. Na směs 1:1 zcela bez těchto problémů. Teď jsem natankoval plnou čistého E85 a je to hrůza.
Starty- velmi špatně to chytá a to i v létě při 25ti, ale nakonec to nějak nastartuju
Jízda -napřed jsm nepozoroval ani snížení výkonu, ale pak se mi po 30km na dálnici stalo, že motor ztrácel výkon, na plyn vůbec nereagoval, rychlost klesala ze 130 pořád níž až někam k 80 a takto jsem dojel posledních 15 km.
Stalo se někomu něco podobného?
Napadlo mě, že by to mohla být lambda ? (doporučuje se vyměnit po 150tis. km), ale na čistý Natural95 nejsou s motorem vůbec žádné problémy, tak nevím...
Nebo nekvalitní/ředěný E85 (tankONO u Rajhradu)?
103457 píše:No vidíš, a proč jsi toto nenapsal na začátku? Proč to píšeš tak složitě a skrytě? Možná máš pravdu s tím etanolem, ale dělat kontrolu palivového filtru až 3,5 roku co používáš benzín je stejně dle mne zkreslující a neobjektivní. Navíc píšeš, že jsi na etanol najel jen 6000 km a už ti to rozežralo těsnění čerpadla a zasvinilo dva filtry? Nevím, ale myslím, že na vině nebude jen etanol. Klidně je možné, že jsi v nádrži měl nějakej sajrajt a etanol ho jen rozpustil. Jezdím na směs etanol/benzín už třetí rok a ani jednou jsem neměnil palivový filtr, svíčky, zkrátka nic Jediný poznatek je, že v zimě dávám cca 40% E85 a 60% Na95, jelikož je horší volnoběh na studeném motoru. V létě dávám 50/50 a čím je větší teplo, tím to jede lépe. Nikdy jsem s ničím neměl problém, žádná porucha nic. Š Felicia 1,6 MPi, r.v.1997, aktuálně najeto 110 tis. km, na směs etanol/benzín cca 25 tis.km.
Sadra17 píše:jenže z těch 9.9 potřebuješ o půlku víc aby si se dostal na 14.7
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků