Motor ve vyšších otáčkách vynechává
Motor ve vyšších otáčkách vynechává
Ahoj, když motor vytočím hned po nastartování a je studený, tak je všechno v pořádku klidně na 5000 ot. ale o chvíli později, když už je ohřátý, tak okolo 4000 otáček na okamžik vynechá celý motor a autem to při jízdě razantně škubne na otáčkoměru prudce kmitne ručička dolů a pak zpátky, když tam ty otáčky držím tak to takhle škubne asi každé 2-3 vteřiny. Čím je motor teplejší tím nižší otáčky stačí na to aby to takhle cukalo. Když jedu 16km do práce, tak to neudělá ani jednou. Ale po 60-ti kilometrech točím jen na 2000, protože na 2500 už to škube. Zkoušel jsem vyměnit zapalovací lištu na svíčkách, prověřit kabeláž jestli není někde porušená, vypojit čidlo klepání, nic nepomohlo. Palivový filtr u nádrže byl před rokem měněný a svíčkama si myslím že to nebude, to by vynechal třeba jen jeden válec. Napadá mě už jedině diagnostika. Neřešil tu někdo podobný problém? Předem děkuji za rady.
Re: Motor ve vyšších otáčkách vynechává
P.S. Benzínem to není ten tankuji kvalitní, ještě mě napadá jestli by nepomohlo vyčistit klapku v sání?
Klapkou to v tomto případě zřejmě nebude, i když vyčistit ji+provést reset a základní nastavení určitě ničemu neublíží. Spíš bych zkontroloval těsnost sacího a výfukového potrubí, tzn. těsnění pod klapkou, těsnění sání a výfuku u hlavy a dál mezi výfukovými parohy a 1. dílem výfuku. Pak bych se zkusil zaměřit na snímače a čidla, čidlo teploty vody a snímač tlaku a teploty vzduchu zezadu na sacím potrubí. Pokud toto nepomůže, mohlo by bejt v háji nebo přidřený benzínový čerpadlo anebo zacpanej některej ze vstřiků. Taky by mohla bejt vadná lambda... Je něco v paměti závad ve VAGu?
-
Andy486
- Kontaktovat uživatele:
Ja som riešil teraz niečo podobné, akurát mne to šklbalo iba niekedy, na mieste motor išiel do otáčok v pohode, ale pri jazde mimo mesta a pri otáčkach cca 3000 začal motor silno šklbať, za pol roka to spravilo asi 5x, naposledy to šklblo tak, že auto došlo domov len na 3 valce - problém: podpálený ventil výfuku na 2. valci, časť sa nakoniec úplne odlomila a valec nemal kompresiu. Momentálne som bez auta - repas hlavy 
Škoda Felicia GLXI 1,3i Bosch Mono Motronic (1995) tm. zelená metalíza
... tak to je ta smutnější varianta. samozřejmě to může být i něco takového co píše Andy486, ale skoro bych začal méně drastickými opravami, těsněním, čidly, vstřiky atd. Na výměnu/repas hlavy je vždycky dost času, když ostatní možnosti selžou. ještě mě napadají ty zmiňované svíčky, ty stojí pár korun a občas jejich výměna dokáže zázraky. Nemusíš brát ty nejdražší Champion nebo NGK, zkus obyč brisk DR15TC a pokud to nebude ono, budeš mít na výměnu do foroty, vyhazovat je nemusíš. Je taky klidně možné, že tam někdo strčí svíčky, které tam vůbec nemají co dělat, už jsem viděl ve feldě namontované i svíčky pro motorku
. Takže kontrola typu a stavu svíček rozhodně nebude na závadu
-
Andy486
- Kontaktovat uživatele:
Škoda Felicia GLXI 1,3i Bosch Mono Motronic (1995) tm. zelená metalíza
jasné, nejlépe začít od těch nejméně náročných oprav (jak časově, tak finančně) až k těm nejsložitějším a nejnáročnějším. Vlasy by sis musel vyškubat, kdybys sundal hlavu a pak zjistil, že je v háji snímač teploty a tlaku vzduchu, který je vyměněný za 3 minuty. Začal bych nahlédnutím do paměti závad, tam většinou zjistíš, čeho se chopit. Kabel je otázka 200-300 korun a pokud hodláš feldu ještě chvíli provozovat, bohatě se ti investice vrátí. Už jen za čištění klapky a následný reset + základní nastavení, které lze udělat jen s VAG kabelem; mechanici si za tento úkon většinou řeknou sumu, která odpovídá ceně zmiňovaného kabelu. Přitom je to práce na 30 min s jedním prstem v nose. Já dělám čištění+reset klapky minimálně 1x ročně, u feldy na LPG která najezdí přes 20 kkm za rok to dělám dvakrát ročně. A to máme v rodině felicie tři.Nicméně i kdybych měl jen jednu, stejně si ho koupím, protože je to furt levnější než neustále za někým běhat. Nemluvě o úspoře času, kdy místo laborování "čím to může být" kouknu do paměti závad a je jasno. takže tak nějak...
Díky za nápady. Svíčkama to není dal jsem nové Brisky DR15TC a nic se nezlepšilo. VAG mi ukázal v paměti 3 závady Lambdu a na zbylé dvě bych musel mít zaregistrovaný SW, znám jen čísla chyb. Chyby jsem vymazal z paměti a po nastartování a chvilce na volnoběh tam znovu neskočili, tak jsem svědaví až se s tím projedu jestli tam budou znova. Ještě jeden postřeh, když motor nastartuji, tak se otáčky na volnoběhu drží na 1200 a až když se to trochu ohřeje po delší době klesnou na standartních 800ot/min.

Zajímalo by mě na čem je to napětí, jestli tam má být takhle nízká hodnota?

Zajímalo by mě na čem je to napětí, jestli tam má být takhle nízká hodnota?

člověče, ten program smázni a sežeň plnou verzi, klidně stačí VAG.com IHR 304 cz. Když trochu zapátráš, na netu se to dá stáhnout. Takovýhle hlášky ať se zaregistruješ pro zobrazení všech chyb jsou na... víš co. No odhaduju, že lambda si řekne o výměnu, což by klidně mohla být jedna z příčin proč to zlobí. Otáčky by měly klesnout hned co se trochu dotkneš plynového pedálu, okamžitě po startu. I když záleží jaký typ ŘJ jednotky máš. Kdyžtak můžu nabídnout předposlední typ rv 1998
, který to umí. Případně zkus vyčistit klapku a udělat reset+základní nastavení, viz návod zde: http://jmjm.cz/clanky-skoda-felicia-130 ... -ecu-simos
-
pipo444
- Kontaktovat uživatele:
len ku tým chybám:
00513 - čidlo otáčok motora (hall senzor) - nedôveryhodný alebo žiadny signál
00524 - čidlo klepanie motora - slabý signál
00513 - čidlo otáčok motora (hall senzor) - nedôveryhodný alebo žiadny signál
00524 - čidlo klepanie motora - slabý signál
Tohle je moje čidlo otáček, nechápu jak se to mohlo stát, to mi tam jako v převodovce něco poletuje?

Škoda Felicia 1.3 Mpi, 50kW, '98, Magic
Mazda MX-5 NB-fl 1.8, 107kW, '01
Subaru Legacy IV 2.0, 121kW, '07
-->https://voderamartin.rajce.idnes.cz/
Mazda MX-5 NB-fl 1.8, 107kW, '01
Subaru Legacy IV 2.0, 121kW, '07
-->https://voderamartin.rajce.idnes.cz/
Tohle se stane když se při demontáži převodovky nevyndá čidlo otáček.
Je to tak, před půl rokem jsem měnil spojku, nasadit tam převodovku zpátky byl opravdu porod a čidlo vím, že jsem určitě nesundával, tak to čidlo bránilo napasování. 
tak máš vystaráno.... myslím, že toto byl hlavní důvod problematického chování motoru. pokud bys sháněl náhradní čidlo, tak můžu sloužit... 
Pujčil jsem si z jiné Feldy co doma máme a už to nedělá, ujel jsem dneska cca 100km a na závěr na dlouhé rovince 150 na tacháku. Mám radost. Zítra se stavím na vrakáči. 
-
pipo444
- Kontaktovat uživatele:
kúp nové origoš čidlo a máš pokoj