prosím prosím help....
bliká mazání
-
MiMi - FK
bliká mazání
dravím všechny z FK mám jeden veliký problém a docela mi nahání hrůzu... měnil jsem olej 15W-40. a když nastartuju tak kontrolka svítí cca 3 vteřiny nevím jak oc je to normální ale předtím mi to nedělalo.. Mno a ten větší probůlém je že po ujetí cca 30-50km začne blikat (někdy i svítit) když jedu na volno běžný otáč a pak to bliká ještě př sešlápnutí spojky a čím víc přišlápnu spojku tím víc bliká(svítí)!! Docla nevím co s tím
...
prosím prosím help....

prosím prosím help....
-
Vašek - FK
Re: bliká mazání
Neboj pokud to je jen na volnoběhu tak to až zase tak nevadí. Nemusíš mít strach. A nedělá to jen tobě.
Někde se to tu i řešilo, myslím. Zkus hledat. Někdo myslím radil že je špatný (špinavý) olejový filtr.
-
MiMi - FK
takže nemusím mít strach že to zadřu???(podruhé)??? a filtr je novej.... a sítko na čerpadlu čisté.... tak nevím... ale i tak Díky ti...

- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No já teda nevím ale říct že nemusíš mít strach je docela odvážný...jestli ti ta kontrolka bliká/svítí a je čidlo vpořádku tak to signalizuje že to maže špatně/vůbec.Volnoběh,nevolnoběh.Takže bych to řešil a neodkládal.
Začal bych tím filtrem,mohly ti dát z 1,6 a ta nemusí makat korektně s 1,3.I když by měly být stejné tak údajně nejsou.Pokud negativní,následuje snímač tlaku oleje.Pak už zbývá olejové čerpadlo...
Začal bych tím filtrem,mohly ti dát z 1,6 a ta nemusí makat korektně s 1,3.I když by měly být stejné tak údajně nejsou.Pokud negativní,následuje snímač tlaku oleje.Pak už zbývá olejové čerpadlo...
-
smazany clen - FK
V první řadě vyměn čidlo tlaku oleje.Není to zas taková hrozná částka za to.V druhé řadě jestli to bude dělat furt tak musí dolů vana a čerpadlo oleje.To pořádně vyčistíš(proliješ technickým benzinem)a každopádně vyměnit ozubená kolečka co honí olej.Je tam nepatrná vůle a dělá to bordel jak se to zahřeje.
PS:kolik máš najeto km?
PS:kolik máš najeto km?
-
MiMi - FK
To snad nestraš.. ale asi budeš mít pravdu.. nevím kolik je najeto protže část dílů je a motoru který měl udajne 64 000 a zbytek (blok)
kterej by měl mít cca 200 000 ale nevím mno.... nemůže to byt tím že to prostě točí moc málo??? protože když se zahřeje tak tocí volnou cca 700ot/min.. a vím že taťkovi točí krapet víc...
kterej by měl mít cca 200 000 ale nevím mno.... nemůže to byt tím že to prostě točí moc málo??? protože když se zahřeje tak tocí volnou cca 700ot/min.. a vím že taťkovi točí krapet víc...
-
Vašek - FK
Kdysi někde ještě na starým fóru někdo psal, že pokud je velmi nízký volnoběh tak svítí kontrolka mazání i dobíjení, ale to byly otáčky nižší jak pětset...
-
smazany clen - FK
700 ot. není zas tak málo.Chce to vyčistit celej mechanismus toho olejového čerpadla a ty kola.Třeba jen blbe těsní to čerpadlo k bloku to by pak strácelo tlak.Není to nic náročného,ale vana bude muset dolů.Ješte cos tam nalil za olej přesně aji výrobce napiš?
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Já bych první zkusil čidlo.Taky mi blikala při volnoběhu,pak už svítila a postupem času už i ve vyšších otáčkách.Už to pomalu měla spočítaný.Jen ji odvézt do šrotu...A pak jsme napichli budíka se kterým jsem jezdil asi 3 dny a všechno fugovalo jak mělo.Dal jem nové čidlo a funguje to jak má. 
-
MiMi - FK
PINY píše: 700 ot. není zas tak málo.Chce to vyčistit celej mechanismus toho olejového čerpadla a ty kola.Třeba jen blbe těsní to čerpadlo k bloku to by pak strácelo tlak.Není to nic náročného,ale vana bude muset dolů.Ješte cos tam nalil za olej přesně aji výrobce napiš?
nalil jsem tam Paramo super turbo 15W40
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak,začni tím čidlem a filtrem a pak teprve sundavej vanu a čerpadlo.Tomas6 píše:Já bych první zkusil čidlo.Taky mi blikala při volnoběhu,pak už svítila a postupem času už i ve vyšších otáčkách.Už to pomalu měla spočítaný.Jen ji odvézt do šrotu...A pak jsme napichli budíka se kterým jsem jezdil asi 3 dny a všechno fugovalo jak mělo.Dal jem nové čidlo a funguje to jak má.
-
MiMi - FK
dám tedy na vás..... skusím si koupit olej filtr novej (nějaká ověřená kvalita?? víte??) mno a to čidlo traky na to čidlo jsem se ptal prej se vlezu do kila..
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Asi MANN filtr.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ale důležitý je aby byl na 1,3.Si nečet to vyjádření chlapa z MANNu o rozdílnosti těch filtrů?
-
smazany clen - FK
To Paramo je děsnej šit už to tam nikdy nelij.To se nehodí ani do stodváce.
-
MiMi - FK
nn nečet sem žádný vyjádření bohužel... a co tedy navrhuješ za olej??
-
smazany clen - FK
Já mám naftáka a liju tam MOGUL a su nadmíru spokojenej motor se uvnitř svítí jak za mlada.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Proč je Paramo shit?Nějaký osobní zkušenosti?PINY píše:To Paramo je děsnej šit už to tam nikdy nelij.To se nehodí ani do stodváce.
-
MiMi - FK
tak sem dal na vaše rady.... je to viměněno.. ale pořád bliká sice jen po sešlápnutí spojky ale i tak....
P.S.: čidlo stálo 65Kč
P.S.: čidlo stálo 65Kč
-
smazany clen - FK
Cau.Tak je to jasny.Jak sem říkal na začátku.Nic jiného už to bejt nemůže.
-
smazany clen - FK
No tak s paramem mám fakt špatny zkušenosti.At je to převodák nebo motorák.Do převodovky už liju schel co je do diferáku a su nad míru spokojen(tichost a krásné řazení i při -20)a motorák tak ten taky z vlastní zkušenosti když sem ho nalil tak me taky blblo mazání.
-
MiMi - FK
mno tak nevím nevím skusím koupit jinej olej.... ale já mám paramo i v převodovce a žádnej problém.. potřebuju s tím vyžít aspoň do letních prázdnin přes ty se chystám na docela dost změn jak pod kapotou tak i z venku....
-
smazany clen - FK
Já mám 1.9D a ten točák to nezvládalo to slavny paramo a myslím že to akorát ku..ví převodovku.Samozřejmě že vydrží převodovka 200 000km ale pak je v pr..li.Mě osobně s paramem tam nešlo zařadit.
-
MiMi - FK
newím no skusím koupit nějakej jinej olej.... mno ale převodovej musí vydržet do léta....
-
smazany clen - FK
Jako že máš zařazeno a stojíš na spojce tak to svítí bliká?Když máš auto na volnoběch vyřazeno tak nic?
-
smazany clen - FK
To je jasny jak máš zatíženej motor(stojíš na spojce s kvaltem)tak olejové čerpadlo nestíhá honit olej.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tomu nerozumím...pokud stojí na spojce tak je převodovka odpojená,a motor je odlehčenej,ne?
-
MiMi - FK
je to jedno.. jestli tam je kvalt nebo ne pokaždý po sešlápnutí spojky žačne blikat:(:(

-
Radek1
- Kontaktovat uživatele:
Já bych zkontroloval ukostření motoru-tohle je totiž dost divná závada-jestli to nedělá když nestojíš na spojce tak by to mohlo být i tím
-
MiMi - FK
vidíš to mě nenapadlo... ale motor to dělá po zahřátí??? tj cca 50km
-
smazany clen - FK
To nebude ukostřením ale radši ho skontroluj.Když šlápneš na spojku tak se motor odlehčí ale to právě bude basi ono.Spojka s tím ve finále nemá nic společného.
-
smazany clen - FK
A co takhle totálně zadřený spojkový ložisko.
Mimi,máš tam otáčkoměr nebo hodiny? 
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 28. led 2008 14:28:44, celkem upraveno 1 x.
-
Josh123456 - FK
Kdyby si měl tu možnost, tak bejt tebou vytočím čidlo tlaku oleje a přes barometr změř kolik ti dává tlak čerpadlo, než bys to rozebíral..? A nebo si myslim, že bys to mohl rozebrat hnedka. Většinou tam bejvá pod víčkem olej čerpadla papírek a ten, když nechceš měnit kolečka,tak vyndej a dej to bez toho těsnění zpět. Je to trochu se zdá blbej způsob, ale funguje 
-
MiMi - FK
Mám tam otáčkoměr....JoS píše: A co takhle totálně zadřený spojkový ložisko.Mimi,máš tam otáčkoměr nebo hodiny?
:
-
MiMi - FK
tak sem zkontrolaval ukostření..... to se zdá být ok... rozebrat..hmmm to se řekne snadno.. ale já nemám kde to dělat...
já bych musel na chatu a tam to půl dne zvedat na heverech a pak se pod tím plazit
bohužel nemám ani zdviž ani nic podobnýho

-
Josh123456 - FK
No pokud ten motor neni v olej. čerpadle vydřený, tak většinou kontrolka mazaní na 700 ot./min by neměla svítit pokud je to v dobrém stavu to čerpadlo, ale zkus to zvýšit na 820 ot./min buď nastavením škr. klapky a nebo na sání přímo na BMM a když to nepomůže, tak i podle toho, že po určitých kilometrech ti to začne blikat kontrolka, tak bych to fakt lehce typoval na vydřený čerpadlo....
nozkus si s tím pohrát a pak se kdyžtak ozvi.
-
Josh123456 - FK
nastavením víčka škr klapky, hlavně nerozebrat potenciometr škr klapky. Jinak bys mohl shánět jinej spodek sacího mechanismu. Takhle je to těžký vysvětlovat. To by chtělo k někomu to dát aby to udělal, ale stejně si myslim, že to je v čerpadle podle toho, jak to tady popisuješ, co to všechno zažilo ten motor.
-
MiMi - FK
jasný já bych se na to klíďo vrhl.. a docela rád..
:D ale nemám kde....

-
smazany clen - FK
Mimi,když šlápneš na tu spojku,tak co udělá otáčkoměr?Spadnou otáčky? 
-
MiMi - FK
nn ty se ani nehnou..JoS píše: Mimi,když šlápneš na tu spojku,tak co udělá otáčkoměr?Spadnou otáčky?![]()
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš možnost,tak vážně změř tlak.To je tutovka.Pokud to bliká jen při sešlápnutí spojky,tak bych to viděl i na něco na klice.Ten tlak se z tama někde ztratí.Při sešlápnutí spojky se klika posune.A pokud to má už něco naběhaného,tak tím tuplem.
-
smazany clen - FK
Tomas6:asi máš pravdu,možná má sjetej axiál a ta klika už se hejbe.
Mimi:kolik máš najeto?
-
MiMi - FK
těžko říct sou to dva motory dohromady..... ale cca 200 000km myslíte že vydrží do prázdnin???JoS píše: Mimi:kolik máš najeto?
-
MiMi - FK
nemám bohužel nikde možnost se na to kounout... jedině ve škole a tam okolo toho mají milion kydů navrch atd atd.....
-
smazany clen - FK
Aha.Jediný,co bych ještě zkusil,je to čidlo(baroskop) a jak píše Josh,to papírový těsnění olej.čerpadla.Jinak jestli to na volnoběh jen bliká a nijak to neklepe,tak to může třeba 50tkm vydržet.Co se týká toho pozdního namazání po startu,tak to dělají nekvalitní no name filtry s mizernou zpětnou klapkou.Origo Škoda nebo Mann jsou v pohodě.MiMi píše:nemám bohužel nikde možnost se na to kounout... jedině ve škole a tam okolo toho mají milion kydů navrch atd atd.....