Dlouhý chod brzdového pedálu

Honzalebe
Kontaktovat uživatele:

Dlouhý chod brzdového pedálu

Příspěvek od Honzalebe »

Zdravím mám takový problém a nikde nemožu najít že by někdo řešil něco podobného (a nebo jenom špatně hledám) dal sem na feldu nové brzdy komplet (poctivů generálku za 10litrů) předky nové desky kotouče BOSCH aj třmeny a se zadkem jsem si trochu pohrál dal sem tam náboj a kotouče s třmenama z golfa III GTi a celé nové brzdové trubky no jebačka na dva dny práce a po složení a řádném ovzdušnění majů brzdy malů účinnost (dneska sem při cestě do práce málem vyletěl ze zatáčky) když šlápnu na pedál zabírá až u podlahy a mám takový pocit že zadky nebrzdíja skoro vůbec nevíte někdo co s tím abych docílil odezvy pedálu hned po sešlapnutí (pokud je to u feldy možné) mám to ještě jednou znova ovzdušnit nebo je tam jiný problém? Díky za rady snad to brzo vyřeším (Felicia 1.6 55kW r.v. 1999 Hatchback)
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Dlouhý chod brzdového pedálu

Příspěvek od 103457 »

Začal bych opakovaným odvzdušňováním. Někdy to chce opravdu několikrát po sobě odvzdušnit. Třeba i dva tři dny.
vladino333

Příspěvek od vladino333 »

Jedine všetko odvzdušniť, samostavy u kotúčov sú neni, lebo tam piestik zostáva po uvolnení pedálu na najvysunutejšej polohe, jedine ak by bol v hajzlu HBV. Ale len by som odvzdušnil a odvzdušnil, napríklad aj podtlakovým, alebo pretlakovým prípravkom, ktoré su na nete.
p.s.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p.s. »

Máš vzadu nastavený samostavy?
Povolim si lanovody ručky a ten klinek na tom peru dam tak aby ty bubny jemně šolíchali o buben
Pak si ty lanovody zas seřídim aby šla i ručka jak má
Jinak s brzdama na felde sem nikdy problem nemel nedavno sem na jednu daval komplet starline přines si to majitel vozu a jen čumim jak ta felda paradně brzdí
K tomu odvzdušnění skus to stylem jeden šlape a druhej ten odvzdušnovák jen lehce podtrhne aby ušel tlak
žadný velký povolování nebo hadička v kapalině a sam si šlapeš to nedělej!!
vladino333

p.s., prosím ťa, neviem či dobre rozumiem, ale tvrdíš, že keď chceš (chcem) nastaviť samoštely, musím povoliť ručnú brzdu, resp. jej lanka od páky ručnej brzdy? Treba dať dolu bubon, alebo len párkrát šlapnúť brzdu? Potom založiť matičky na lanká a nastaviť matičkami ručnú brzdu? Ja neviem, ale samoštely nenastavujú zadné brzdy samé a nekontrolujú ich pri každom zošlapnutí pedálu. U Fiatov, starších Š105-130 to tak bolo. Potom boli len mechanické štelovače (slimák-šnek a excentre). Môže byť nejaká skrytá vec, ktorá sa vo výrobe nepodarila a bolo jej treba dopomôcť, preto sa pýtam. Ďakujem za radu.
p.s.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p.s. »

ten samostav by si měl sám při šlapání vymezit vúli
leč mam zkušenost že je lepší když si to při výměně nastavíš sám
a ano povolim si obě lanka ruční brzdy
sundanej buben
na samostavu po kouskách šoupu klínkem tak aby se pakny roztáhly pak nasadim buben a skoušim jestli točí a nedrhne
nastavím to tak aby šel buben nasadit a při otáčení bylo slyšet jak jemně šolíchá o pakny
až mam nastavený obě strany tak si přitáhnu a doladim lanovody ruční brzdy
vladino333

Urobím ako si mi poradil P.S.
Odpovědět