cvakaní motoru
-
smazany clen - FK
cvakaní motoru
mam problém .. když nastartuji studeny motor tak mi to cváká do te doby než se to zahřeje ..prosím poraďte v čem by mohla bych chyba ...ale asi to vypada na hydraulicke zdvihatka ..jen se chci ujistit .. předem děkuji za odpovědi 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: cvakaní motoru
Jo budou to zdvihátka. Jestli to dělá jenom někdy, ta to není závada.
-
Zbysek - FK
Co je pojem "než se to zahřeje" ? To ti snad cvakají zdvihátka několik minut než se ohřeje motor? Měly by cvakat maximálně několik vteřin po nastartování než se natlakují, jinak je to problém.
-
smazany clen - FK
cvaká to do té doby než se odlepí ručička teploměru a vyleze trošku nahoru ...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Některé už je načnuté. Zkus při příští výměně jiný olej s větší viskozitou. Když to necvaká furt, tak to ještě není nic hrozného.
Kamarád si nechal namontovat všechna zdvihátka nová a teď mu to cvaká hůř než předtím. Originální jsou drahé jako prase a druhovýroba je asi horší než ty co tam máme.
Kamarád si nechal namontovat všechna zdvihátka nová a teď mu to cvaká hůř než předtím. Originální jsou drahé jako prase a druhovýroba je asi horší než ty co tam máme.
-
smazany clen - FK
ok dík zkusim to s tim olejem protože jsem to auto koupil minuly tyden a nevim co v tom vubec je ..
To samé jsem taky známému řešil, shodil jsem ventilové víko přezkoušel a nakonec 4 hydroštely byly špatné! Vyměnil jsem je kus stál 400Kč, vyměnil olej dala se tam polosyntetika od Castrolu (chtěl on) a je klid! Teď zacvakaj jen při nastartování, zdá se mi že ten olej je ale dost řídkej protože zacvakaj ikdyž zhasnete ohřátej motor na půl hodky.
-
smazany clen - FK
No a já bych to udělal přesně opačně - dal bych tam olej s nižší viskozitou, aby se do těch zdvihátek dostal rychleji a dřív je natlakoval.Atnarfus píše:Některé už je načnuté. Zkus při příští výměně jiný olej s větší viskozitou. Když to necvaká furt, tak to ještě není nic hrozného.
Proto se nedoporučuje dávat do 1,6 olej 15W... studenej má větší viskozitu a trvá dloooouho, než se dostane do zdvihátek a natlakuje je.
-
smazany clen - FK
tak se nakonec problem vyřešil sam
když se s autem začlo jezdit každy den tak to přestalo cvakat a už to necvaka ani při startu studeného motoru