Nefunkční počítadlo kilometrů

kimmi777

Nefunkční počítadlo kilometrů

Příspěvek od kimmi777 »

Ahoj všetci,vyskytol sa mi problém s denným počítadlom kilometrov.Vždy keď tankujem doplna /LPG/,tak si vynulujem denné počítadlo pre lepšiu orientáciu dojazdu.Problém nastane keď počítadlo napočíta 99 km a má sa pretočiť na 100,vtedy sa čisla 99 zaseknú asi v polovici pri prechode na 100 azároveň mi prestane počítať aj celkové počítadlo kilometrov a to takisto potrebujem,zapisujem si dp programu Spotreba v mobile údaje o tankovaní.
Nevedel by niekto poradiť či sa to dá nejak opraviť,konkrétne nejaké kolieska alebo treba nový prístroj.Ďakujem.
Zbysek - FK

Re: Denné počítadlo kilometrov.

Příspěvek od Zbysek - FK »

to bude nejlepší rozhodit a kouknout na to co se kde zadrhává při kombinaci 99. Začalo to dělat náhle, nebo jsi s tímhle to auto koupil? Jestli náhle, tak je to buď jen nějaký otřep, nebo se něco blbě přehodilo, či bude muset být komplet nový budík. Pokud to je takto od tvé koupě auta, někdo stáčel kilometry a blbě to pak sesadil zpět.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Mně se stávalo kdysi něco podobnýho sice u stodvacítky, ale princip je stejnej, takže by to mohlo fungovat i u feldy: když se kolečka zasekla, stačilo přejet přes pořádnej hrbol, auto pak dopadlo zase na zem a počítadlo se začalo znova točit :D
kimmi777

Příspěvek od kimmi777 »

Prejsť cez hrbol mi pripadá neaktuálne,skúšal som klepkať po prístroji a nič.Začalo to robiť včera,auto má najazdených 185 000 km a vždy to fungovalo,takže odvčera to blbne.Ak vynulujem denné pred 99 tak je všetko OK,no chcem aby rátalo denné km.Predpokladám že zádrhel bude niekde na čísle 9 ako 90.
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Tak to nezbyde opravdu nic jiného než budík vyndat a mechanismus prohlédnout. Pokud enní něco rozlomené, tak by neměl být takový problém to spravit. Může to být jen v jednom místě vyběhané trochu a to by mělo jít napravit.
Guru22 - FK

Příspěvek od Guru22 - FK »

Lpg mám, to počítadlo nuluju taky kvůli tankování. 1/2 roku nuluju a jede, pri montáži sem byl poučen nenulovat za jízdy jen při stání. Prej to nemá rádo a mohlo by odejít.
max21

Tachometr neukazuje

Příspěvek od max21 »

Ahoj kluci, potřeboval bych poradit se zapeklitým problémem. Jaksi mi neukazuje kilometrovník, respektive načtě 1km a pak se sekne a nenačítá dál, musím jej vynulovat a opět načte jen 1 km a dál nic. Někdy nenačítá vůbec. Nesetkal se někdo z vás s podobným problémem, popř. jak ho řešil? Děkuju.
smazany clen - FK

Re: Tachometr neukazuje

A není možné že jenom nevypad ten konektor s tím lankem co je v za budíkama? Asi by chtělo vyndat ten plastovej díl co jsou v něm budíky a spínače, sundat ten konektor s lankem a podívat se jestli se točí když jedeš. Ale nevím jestli ti radím Dobře :-D
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

ten "konektor" s lankem je náhon tachometru ... pokud ti to ukazuje rychlost tak je to OK.
Nejspíš se ti tam ěnco zaseklo...rozebrat a podívat ;)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Odrbaný šnekový převod hned na vstupu tachometru, nebo odrbané kolečko na boku tachometru.
max21

Příspěvek od max21 »

Ahoj kluci ještě jednou. Děkuji všem za rady. Tak jsem se k tomu dneska dostal, budíky vyndal a rozebral tachometr - nebyla to zrovna hezká podívaná. Původní majitel asi chtěl autíčku trochu umazat a velice neodborně přetočil tachometr. Jinýmy slovy, jak přetáčel čísílka, tak na nich orval packy, které potom otáčejí dalším číslem o jednotku navíc. Takže v podstatě mi to načte kilometr a konec. Takže to vypadá na nový tachometr.
Proto jsem se ještě chtěl zeptat, zda-li nevíte, zda se dá ještě na felicii sehnat fungl nový, případně jaké formality jsou potřeba při výměně tachometru. Asi by na mě v servisu divně koukali, když poslední prohlídka v servisce je 90 000 km a najednou je na budíku 0 km. Díky
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Formality žiadne, skús pobehať po vrakovištiach ....... ;) nový bude asi sku...rvene drahý.Okolo 113 € :( :(
SobiM - FK

Nepočítá kilometry---jak na to?

Příspěvek od SobiM - FK »

Ahojte...

Poradí mi někdo,jak mám opravit to,že mi to z nějakého důvodu nepočítá kilometry?Prý tam jsou nějaký ozubený malinký kolečka,a asi už odešly.Dneska jsme se na to ptal a prej to vyměnit nejde.Ani když vyměním budíky.prý to tak škodovka udělala,aby se nedal přetáčet tachometr.Poradí mi někdo nějakou snadnou a levnou variantu?

Díky za každý názor...
PetrMPI
Kontaktovat uživatele:

Re: Nepočítá kilometry---jak na to?

Příspěvek od PetrMPI »

A kilometry nepočítá hlavní počítadlo nebo to denní?
SobiM - FK

oboje...
smazany clen - FK

Nedávno jsem si kupoval přístrojovku z vraku a použl jsem jí do své Feldy(kvůli otáčkoměru a tištěnemu spoji) ale ten budík co je na rychlost a kyláky tak ten jsem použil svůj, takže ten druhý se mi válí doma. Třeba by se ti hodil ale má najeto 303tisíc :-D
Raceman

Příspěvek od Raceman »

vyměň to horní zubatý klečko uvnitř tachometru ;)
SobiM - FK

A dá se někde koupit?
Raceman

Příspěvek od Raceman »

to nevím ale snad jo a když ne tak prostě vyměníš celej budík tacháče a máš klid
SobiM - FK

Něco z tohodle?

http://www.autodilykrc.cz/eshop/skoda/f ... ychlom%ECr#

Prý se na fávo prodávala nějaká sada na opravu...jestli je i na feldu...
Raceman

Příspěvek od Raceman »

SobiM - FK

Takže to musím rozebrat celý budíky?Měla by to být tadle bílá krabička ne?

http://www.pixhost.org/show/35/399726_dsc00517.jpg
smazany clen - FK

Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 01. črc 2009 22:10:07, celkem upraveno 1 x.
SobiM - FK

Je tam nějaký problém nebo překvapení na co si dát pozor? :(
SobiM - FK

Napiše mi prosím někod číslo z Etky??
Raceman

Příspěvek od Raceman »

v etce tohle kolečko není
SobiM - FK

Tak to jo.. :lol: ...stojí to 2kč a pošta bude 50 ne??? :lol:
Raceman

Příspěvek od Raceman »

se s někým v praze domluv aby ti to koupil a přivezl na sraz :)
nebo musíš použít jiný řešení
SobiM - FK

Bohužel na sraz nejedu.Pokusím si zítra zajít do škodovky a snad uspěju.třeba mi i poradí co k tomu budu potřebovat... ;)

A je při výměně nějaký problém nebo něco na co si mám dát pozor?
SobiM - FK

Tak jsem neuspěl!Ve všech obchodech a jednom autorizovaným servise mě ujistily,že žádný náhradní díly se neprodávají a že to nejde vyměnit.Tak teď fakt nevím..
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Nevím jak to vypadá ve Feldě, třeba to je stejné jak dřív ve Fávu...a tam se dala koupit taková sada za asi 50kč - nějaký kolečka a šnek...ale nevím jestli to je tvůj případ a jestli je to stejné jak v tom Fávu. Já to tehdy pořídil, ale nepoužil - přestaly mě jít oboje kilometry, ale rychloměr už nepamatuju jestli šel nebo ne...asi šel. A když jsem to rozšrouboval, tak tam nějak nezabíral ten šnek a šlo povolit takovej kyvnej plech a přisunout šnek do záběru a utáhnout. Zakápnul jsem barvou šroubek a makalo to gut dlouho...pak jsem Fáčko prodal...
Pantheria - FK

Příspěvek od Pantheria - FK »

Já to na fáčku předělával. Koupil jsem nový šnek (náhon počítadla dle výše uvedeného) a stejně se to moc nechtělo točit. Občas ano, občas ne. Nakonec jsem sehnal ještě jeden starší tacháč (celek). Oba jsem je komplet rozebral, vyčistil ty očíslované kolečka a znovu ze dvou sestavil jeden funkční. Pak byl klid. Pokud to bude někdo dělat, doporučuji ta očíslovaná kolečka na osičkách nemazat, nebo jen suchým mazadlem - teflon. Každopádně je to mazec to pak skládat. Ale jde to.
SobiM - FK

naposledy se ta sada dělala na fáčko,ale na felicii neexistuje..
Raceman

Příspěvek od Raceman »

ale mělo by to bejt stejný jak na fáčko tak na feldu
Milano - FK

Načítač km

Příspěvek od Milano - FK »

Zdravím, přestal mi tachometr načítat km.Prosím o radu jak nejrychleji a nejlépe ho opravit.Děkuji
Frank
Kontaktovat uživatele:

Re: Načítač km

Příspěvek od Frank »

Taky se mě to už stalo tak jse ho rozdělal a opravil na straně je kolečko co pohhání ty ostatni tak jsem ho dal trochu blíže a už to chodí bylo tam už trochu ochozené
dvbts - FK

Nefunkční denní počítadlo kilometrů

Příspěvek od dvbts - FK »

Ahoj,

tak tu mame prvni problem....jak bylo to hnusny pocasi a konecne se objevilo sucho (asi tak 10 dni zpet), tak jsem byl rano umyt auto. Venku neco kolem - 5. Ujedu cca 2 km a od te doby mi prestalo fungovat denni pocitadlo km a celkovych km. Tachometr normalne gunfuje v poradku dal. Nevite na co se zamerit? Dekuji
metla

Re: Nefunkcni denni pocitadlo km

Příspěvek od metla »

vypada to ze se ti kosli kolecka na pocitadlu bez vyndani budiku a rozdelani nic nezjistis ale myslim ze na foru se to tu tady uz resilo
U_R_B_I_ - FK

Příspěvek od U_R_B_I_ - FK »

Jo mam stejnej problém ale stalo se mi to už před zimou. Zatim jsem to nechal, auto bude mít najeto o něco míň :D .
Jinak prej to jsou ty ozubený kolečka. Za nima máš to větší hlavní a to mi asi odešlo ( tvůj případ). Takže stačí vyměnit, ale mě se do toho teď moc nechce lést.
Po zimě to zkusim a uvidim.
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

to je hned,přístrojovej štít vyndat trvá max. 5 minut,ale pokud jsi ho nikdy nevyndaval,asi ti to bude trvat dýl :D
U_R_B_I_ - FK

Právě že jsem ho vživotě nevyndaval.
Jednou jsem si nato dal pár minut, ale nějak mi to nešlo. V návodech jsem našel, že se to musí povolovat i nějak od motoru. Takže asi 10minut a vzdal jsem to.
Až opadne sníh tak si na to udělam čas a zprovoznim to
Jinak tohle mě měla být ta závada:
http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=284
U_R_B_I_ - FK

nenačítání najetých km

Zdravim
Přestali si mi načítat najetý kilometry, oba měřiče.
Vyřešil jsem to tím, že jsem koupil celé nové budíky ( 100% funkční), ale kilometry mi to furt nepřičítá.
nevíte, kde by mohla být chyba?
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 16. kvě 2011 16:04:35, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Pokud to po výměně budíku za prověřený furt nejde tak bych se zaměřil na napojení bowdenu na tachometr, samotný bowden a případně jeho náhon v převodovce
goodFela - FK

Příspěvek od goodFela - FK »

kdyby to bylo napojení bovdenu, tak přece nebude ukazovat ani rychlost ne?
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

To tady bohužel nepíše jestli mu rychloměr ukazuje nebo ne
goodFela - FK

Příspěvek od goodFela - FK »

Dle mýho kdyby řešil problém, že mu to neukazuje rychlost, tak by psal, že to neukazuje rychlost - to je totiž problém, kterej je vidět na první pohled a je podle mýho primární. Ale tak uvidíme jak se vyjádří autor příspěvku ;)
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

No pokud mu rychlost ukazuje, ale kilometry nepočítají, tak ten budík nebude 100% funkční jak tvrdí, ale bude po něm zase kulové... :?
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
Odpovědět