Huštění pneu u nesériových rozměrů kol
-
Snehulak - FK
Re: Huštění pneu u nesériových rozměrů kol
na plechach 165/13 foukám na 2,0 - 2,2 všude a vzhledem to taky vypadá jako měkká guma ale neřeším to, nijak se to nesjíždí, auto sedí a.
na Alu 7x16 195 pneu 2,2 - 2,3 všude
na Alu 7x16 195 pneu 2,2 - 2,3 všude
-
vanplus - FK
radši jsem dal na doporučení pneuservisu a taky čistě teoreticky pokud si dobře pamatuju fyziku ze základní školy tak jestliže mám hmotnost auta rozloženou na větší ploše(širší guma) tak na jeho zvednutí stačí menší tlak než když je rozložený na menší ploše...je to jako u zimních pneumatik čím užší tím lepší nebot maj vetší tlak na povrch....prakticky to znám když jsem si vyrábel pneumatickej hever z měchů z autobusu...při průměru 20cm jsem to musel foukat na 10atm. a sotva to to auto zvedlo ale když jsem použil větší průměr stačil malý tlak....prostě nějaký gumy 195 apod je nesmysl foukat víc...na profilu nezáleží ale na ploše na jaký je rozložená hmotnost autaCollin píše:van: Když máš menší profil tak se fouká víc, klidně 2.3-2.4 předek a zadek 2.2
-
Zbynda - FK
Jezdim s funkou na kolech 7j15 obutý Barumkama 195/45 a foukam předek i zadek 2,2.Pro mě ideál
.Na zimu mám 5j13 taktéž obutý barumkama v rozměru 165/70 a hustim je o fous víc. 2,3-2,4 na obouch nápravách.A ruku na srdce.Kdo z vás když jede někam na dovču nebo veze bandu lidí z bodu A do bodu B myslí na to,že pojede naloženej a dofukuje pneu
.Jezdim furt na stejnej tlak,ať práznej či plnej.Kdo si má furt špinit ruce
.A v rukavicích mi nejdou šroubovat čepičky
.
-
Collin - FK
Zbynda: Právě že u nízkoprofilových by jsi měl foukat víc, než u balonu...
-
Zbynda - FK
tak jsem je dofouk na 2,5
.Je to o dost tvrdší,ale jde to.Cejtim každej přejetej kamínek,jak když ho pohladím dlaní
,radost z jízdy 
-
DXR - FK
195/50 R15 na krátké -> předek 2,3 zadek 2,2 OK?
-
keenworth - FK
Octavia 205/55 R16 - cca 3 atm na všech ( teprve pak na tom kole není žádná boule )
Felicia Combi 165/70 R13 - když dám 2,2 tak mám kolo jako hrušku, takže tak 2,5 min. a říkej te si kdo chce co chce
Felicia Combi 165/70 R13 - když dám 2,2 tak mám kolo jako hrušku, takže tak 2,5 min. a říkej te si kdo chce co chce
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Měřákům na pumpách moc nevěřte. Podle mě to měří míň, aby jim lidi moc nefoukali. Často se mě stalo, že kolo viditelně podhuštěné bylo po změření na benzince OK.
ex nebožka 1,6 lpg 

- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Měřáky na pumpách podléhají pravidelnému ověření v metrologické laboratoři,je to dané zákonem,těm můžeš věřit.
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Mám letňáky 195/50 na ráfku 8x15. Když jsem nafoukal 2,4, tak se mi gumy začaly sjíždět více uprostřed. Dnes to foukám 2,2 předek a 2,0 zadek.
1,6 sportline 1999
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
ja jsem měl pneu 185x55 r14 na 6j liťákách a předek 2.3 a zadek 2 a uplně v poho i zvhledově.ono taky záleží jaká guma.teť mám 175x60 r14 a je to foukané stejně a zadek jse mě zdá jako by byl málo.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Narozdíl od stojanů jsem si na kompresorech žádné nálepky o měření, atestu atd. (myšleno pravidelné kontrole, ne jen té z výroby jako je cejchování) nikdy nevšiml. Vzhledem k tomu, že to nemá co do činění s placenými službami (jako váhy, výdejní pistole atd.), tak pochybuji, že to by to podléhalo nějaké metrologické kontrole ČOI atd.Ivarek píše:Měřáky na pumpách podléhají pravidelnému ověření v metrologické laboratoři,je to dané zákonem,těm můžeš věřit.
ex nebožka 1,6 lpg 

- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pochybuj si jak chceš a až budeš mít chvilku volna,mrkni se na normu "ČSN EN 12645 Měřidla tlaku - Přístroje pro kontrolu tlaku a/nebo huštění pneumatik motorových vozidel - Metrologie, požadavky a zkoušení".
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Mě by zajímalo jak foukat 175/60 R14. Teď jezdím na 2,4 na všech, ale asi to bude moc, nějak se mi nezdá že by držely jak mají.
souhlasím, už nějakou dobu jezdím všude 2,3atm, ale poslední dobou mi přijde, že to v tomhle počasí vůbec nedrží. Takže postupně upouštim (zatim jsem na 2,1 a 2) a zkusim ještě míň. Rozdíl je to znatelnej. Jedná se o zimní sériové 13ky na feldě s HP s 56% hmotnosti na přední nápravě. BTW: běžnej měřič tlaku kol měří obvykle špatně. Třeba ten můj, ačkoliv vypadá kvalitně, tak dle cejchovaných barometrů ukazuje o 0,3 atm víc. A na benzínkách neni problém ani půl atmosféry...TIW píše:já nafoukat auto na 2.5 + tak ho v první zatáčce urvu a kochám se krásami přírody
mně i forman na 13" s HP nejlíp seděl mírně podhuštěný
-
valach66 - FK
Klidně 2.2 až 2.4. Pokud se ti bude zdát že ti odskakuje zadek tak dej 2.2. Na zimu je lepší měkčí ale zase jak pro koho. Mám rozměry 195x45x15 a 205x60x15 a dávám 2.4 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Na zimu je lepší měkčí
To slyším prvně, měkkou gumu málo foukat? Naopak zimní se foukaj o cca 0,2 víc, aby se lépe čistili drážky dezénu.
To slyším prvně, měkkou gumu málo foukat? Naopak zimní se foukaj o cca 0,2 víc, aby se lépe čistili drážky dezénu.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Nakonec mám nejlepší zkušenosti s 2,2 u těch zimních 175/65 r14. Ve sněhu to funguje taky trochu líp, ikdyž toho letos moc nebylo. No a letní 185/55 r14 2,3 až 2,4 úplně nejlepší.
Jináč jsem se dočetl že nejlíp nafouknout, udělat čáru třeba křídou z boku až na běhoun a projet to tak jak s tím chcete jezdit. A pokud zůstane křída na boku běhounu, je to nafouklý moc. Pokud zmizí i ze začátku bočnice, je to málo. Tak jsem zjistil, že to mám tak akorát
Jináč jsem se dočetl že nejlíp nafouknout, udělat čáru třeba křídou z boku až na běhoun a projet to tak jak s tím chcete jezdit. A pokud zůstane křída na boku běhounu, je to nafouklý moc. Pokud zmizí i ze začátku bočnice, je to málo. Tak jsem zjistil, že to mám tak akorát