Přestavba BMM na MPi
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
Přestavba BMM na MPi
prestavba je v pohode, prestavoval jsem na MPi 3 favority..... ale meni se toho relativne dost
kdaztak mam i na prodej celou komplet sadu se vsim potrebnym
kdaztak mam i na prodej celou komplet sadu se vsim potrebnym
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přestavba na MPi
bude to mit vetsi korutak i vykon, nizsi spotrebu a pojede to znatelne lepe. BMM je shit
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
romiks - FK
Da se nějak zlegalizovat mpi když mam papiry na bmm,jinak bych šel do toho
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Nedá.Systém je uvedený v kódu motoru a ten je napsaný v techničáku.Já osobně nevidím v mpi žádnou výhodu.A ještě jedna věc?Co čidlo klepání?Na strém motoru pro něj není nálitek.Jak jste to vyřešili?
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
A jakou? Jezdil jsem jak jedním tak druhým.Rozdíl je tam minimální.Jak ve výkonu tak ve spotřebě.A navíc problémy se zasíráním a nastavováním klapky atd...Poruchové zapalovací lišty,vstřiky co se rády kazí a mohl bych psát do nekonečna.Mám BMM a nemám na něj špatného slova.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
mpi naskladas bez vetsich problemu i na bmm blok.GoodDj píše:Já také vidím podstatně větší rozdíl v BMM a MPi ... vždyt Mpi je jak se zde výše píše podstatně živější podle mě i výkoonější(ne papírově ale jde rychleji do otáček než BMM)
Proto bych chtěl udělat tu přestavbu na MPi ...
takže je stejnej základ motoru BMM a MPi? nebo seriový MPi bloky motoru nebo tka něco byli jinačí?
MPi dosáhne max toč. momentu dříve než BMM. Každá Felda ti hodí na brzdě něco jiného, záleží na stavu motoru. Zažil jsem Feldu 1.3Mpi (najeto 63850km) a na brzdě hodila 52kW a pak Feldu 1.6Mpi (95300km) a hodila 56,5Kwmr.Freak píše:docela by mě zajímal i rozdíl výkonu mezi MPI a BMM, ale to bych mohl vědet dedla...vypočítává se z krouťáku ne? a docela by mě zajímalo kolik mají odbržděný sériovky...vím, že už to tady někde bylo ale hledám to dlouho a nemuzu najitvím že se někdo smál, že 1.3 MPI má o 1kw víc jak "papírově" 1.6, tedy 56kw...MPI je něco jako dýzl...nízko položenej krouťák a líp zrychluje jak BMM...ale nad 100km/h začíná být líný oboje
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Výměna BMM za MPi
Vzhledem k naprosté žravosti oleje, neustálé nespolehlivosti zapalování a celkové mrtvosti a chcíplosti mojí BMM sem se rozhodl k výměně za MPi. Moje BMM je rv95, kamarádovo MPi je 97, já mám slabou kastli, on zesílenou. On má ABS a airbag, já ani jedno.
Chcu to vyměnit komplet, kus za kus, jen je několik věcí které mi leží v hlavě... proto budu rád když mi znalí lídé poradí a pomůžou aspoň s teoretickou částí výměny
takže např převodovky - je stejná převodovka pro 136B a 136M ? a samozřejmě i řazení... pokud se nepletu tak škury kdysi někde ukazoval 2 odlišné typy řazení právě u 1.3.
co palivový čerpadlo? jsou stejný (záměnný) ?
Dál čidla - vím že třeba čidlo teploty je jiný, co dál?
nejlépe asi vzít s novým motorem absolutně všechno co u toho je ne? teda kompletní el. instalaci... ale... co vnitřní elektrická výbava? mám to vzít aji s pojistkovkou a vším ostatním? zapojení imobilizéru atd? sice to bude složitý, ale pro jednodušší oživení asi nejlepší vzít fakt asi vše že?
Co výfukový svody a lambda? bude nutná taky výměna? katalizátory jsme měli stejný.
Co uchycení motoru? Je někde rozdíl, sedí všechno stejně tam kam má?
Dál už mě napadaji jen čidla pro palubní pc, na MPi se dává jiný čidlo průtoku paliva ne? MPi palubák nemělo, tak to budu muset překopat...
No a poslední je věc stránká zákoná, pochybuju že tudle výměnu škodovka podporuje, takže asi jen výmaz čísla motoru z techničáku ... nebo to nějak jde?
Tak a teď do mě
budu rád za jakékoliv rady!
Chcu to vyměnit komplet, kus za kus, jen je několik věcí které mi leží v hlavě... proto budu rád když mi znalí lídé poradí a pomůžou aspoň s teoretickou částí výměny
takže např převodovky - je stejná převodovka pro 136B a 136M ? a samozřejmě i řazení... pokud se nepletu tak škury kdysi někde ukazoval 2 odlišné typy řazení právě u 1.3.
co palivový čerpadlo? jsou stejný (záměnný) ?
Dál čidla - vím že třeba čidlo teploty je jiný, co dál?
nejlépe asi vzít s novým motorem absolutně všechno co u toho je ne? teda kompletní el. instalaci... ale... co vnitřní elektrická výbava? mám to vzít aji s pojistkovkou a vším ostatním? zapojení imobilizéru atd? sice to bude složitý, ale pro jednodušší oživení asi nejlepší vzít fakt asi vše že?
Co výfukový svody a lambda? bude nutná taky výměna? katalizátory jsme měli stejný.
Co uchycení motoru? Je někde rozdíl, sedí všechno stejně tam kam má?
Dál už mě napadaji jen čidla pro palubní pc, na MPi se dává jiný čidlo průtoku paliva ne? MPi palubák nemělo, tak to budu muset překopat...
No a poslední je věc stránká zákoná, pochybuju že tudle výměnu škodovka podporuje, takže asi jen výmaz čísla motoru z techničáku ... nebo to nějak jde?
Tak a teď do mě
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
Re: Výměna BMM za MPi
Jen otázka hodláš dávat motor MPi do své feldy r.v 95 ? Pokud ano tak na to klidně zapomeň protože ti tuto přestavbu nikdo neposvětí a to ani kdyby jsi již zesílenou kastli měl. Jediná možnost pro tebe je vyměnit auto kus za kus. Jinak je jiná i komplet přední náprava. Sice uděláš výmaz čísla motoru ale typ musí zůstat stejný takže nelze ani měnit motor 135M za 136M , natoš 136B za 136M , bohužel byrokracie tu řádí jako šílená ač je to všechno absurdní.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
favo:
jj, MPi do mojí rv95. (rád bych no, protože moje BMM je jak bermudskej trojúhelník, jeden den zvládne 400km a druhej den nedojedu do garáže)
S nápravou bych problém neviděl, tu novější se stabíkem tam už mám
A když teda pomineme stránku legislativy, že to budu mít prostě na černo, tak prakticky to půjde? (převodovka, svody, elektrika... jak už sem psal všechny ty svoje dotazy...?)
jj, MPi do mojí rv95. (rád bych no, protože moje BMM je jak bermudskej trojúhelník, jeden den zvládne 400km a druhej den nedojedu do garáže)
S nápravou bych problém neviděl, tu novější se stabíkem tam už mám
A když teda pomineme stránku legislativy, že to budu mít prostě na černo, tak prakticky to půjde? (převodovka, svody, elektrika... jak už sem psal všechny ty svoje dotazy...?)
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
-
Návštěvník
Musis vymenit defakto vse jen ta prevodovka ti tam zustane. A ze by Mpi se min sralo to se mi zrovna nezda
Vic veci = vic se sere
Pak legalnost co STK tam te vyrazej hned ve dverich atd atd je to nesmyls. Pud dej dohromady sve auto nebo ho prodej a kup jiny uz s Mpi. Je tomnohem jednodussi.
návštěvník: no bohužel sem se neptal na názor, ale na praktickou stránku věci, ale díky. A co se stk týká, to není problém... ale to teď prostě neřeším, řeším technickou stránku věci. A auto měnit za jiný nebudu.
Dejwis: no v mém případě bohužel BMM dobrej držák není
něco v něm umřelo, auto přestalo táhnout a od té doby se to nějak se*e. teď nevím co nefunguje a než na to příjdu tak přemýšlím o výměně no...
Dejwis: no v mém případě bohužel BMM dobrej držák není
Cose týká výdrže nemám jedinou připomínku k MPI za 120000km co jsem najel jsem neměl jediný problém a můj otec má najeto též 120000 a taky bez problémů až na jeden jediný ale i s ním auto jede jak má nikdy nás ani jednou nenchalo auto ve štychu. Už jsem to tu jednou psal pokud si někdo stěžuje na poruchovost své feldicie je to tím že je blbej a lakomej nechat auto opravit tam kde tomu rozumí a šetří kde nemá a tohle všechno se vrací jako bumerank.
Co se týká výměny tohoto motoru tak je to tak jak jsi psal k motoru musíš pořídit celou elektroinstalaci a to nejlepe kompletní tedy včetně pojistkovky a pod. předejdeš tak zbytečným problémům které by mohly nastat. Převodovku můžeš nechat původní ale lepší by bylo sehnat si nějakou mladší nejlepe už tu z posledních modelů. Co se týká čerpadla paliva tak to je jiný než MPi čili i to.
Ale jen tak mě napadá že Dedla by mohl něco málo vědět o legalizaci takových úprav. Pokud se nepletu tak jeho felda měla nový xicht, motor MPi a přesto papíry byly z roku 95´ a to nemluvím o ABS a servu
Co se týká výměny tohoto motoru tak je to tak jak jsi psal k motoru musíš pořídit celou elektroinstalaci a to nejlepe kompletní tedy včetně pojistkovky a pod. předejdeš tak zbytečným problémům které by mohly nastat. Převodovku můžeš nechat původní ale lepší by bylo sehnat si nějakou mladší nejlepe už tu z posledních modelů. Co se týká čerpadla paliva tak to je jiný než MPi čili i to.
Ale jen tak mě napadá že Dedla by mohl něco málo vědět o legalizaci takových úprav. Pokud se nepletu tak jeho felda měla nový xicht, motor MPi a přesto papíry byly z roku 95´ a to nemluvím o ABS a servu
Moje felda 1.4 MPi
Favo:
Na legalizaci kašlu,ale ofiko by to asi nešlo.
Prostě si to všechno vytvořím sám tak jak se to líbí mě.
Jestli k tý hliníkový jednatrojce povede víc trátů ke vstřikům,bude to mít jiný sání,jednotku,zapalovací cívku, apod... nepovažuju za trestný čin.
ABS jsem už měl z výroby,ale stejně bylo téměř furt vypnutý.
Jo a docela významný + pro změnu BMM na MPI je aby to BMM už mělo imobilizer.
Na legalizaci kašlu,ale ofiko by to asi nešlo.
Prostě si to všechno vytvořím sám tak jak se to líbí mě.
Jestli k tý hliníkový jednatrojce povede víc trátů ke vstřikům,bude to mít jiný sání,jednotku,zapalovací cívku, apod... nepovažuju za trestný čin.
ABS jsem už měl z výroby,ale stejně bylo téměř furt vypnutý.
Jo a docela významný + pro změnu BMM na MPI je aby to BMM už mělo imobilizer.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Nemám rád SZ...
no to kámošovo MPi je právě taky spolehlivý... až na to že mu blbnul snímač otáček, ale to je prkotina. A moje BMM chlastá olej jak oteklý, tak se mi nechce vrážet do 100% údržby... možná proto mi to vrací 
kadžopádně přesně todle je info co mě zajímalo. No obě auta mají nalítano zhruba 160tis takže převodvoky jsou na tom asi stejně, oba řadí pěkně a přesně, akorát ta kámošova má trochu kratší dráhy, ale to bude táhlama.
No auto je ještě komplet, takže vzít úplně vše nebude až takovej problém, pokud teda majitel neustoupí
Dedla: tak nějak to beru i já a pokud to vyřeší moje starosti, tak proč ne, ať si cajti trhnou, ti ví prd kolik tam má být drátů...
kadžopádně přesně todle je info co mě zajímalo. No obě auta mají nalítano zhruba 160tis takže převodvoky jsou na tom asi stejně, oba řadí pěkně a přesně, akorát ta kámošova má trochu kratší dráhy, ale to bude táhlama.
No auto je ještě komplet, takže vzít úplně vše nebude až takovej problém, pokud teda majitel neustoupí
Dedla: tak nějak to beru i já a pokud to vyřeší moje starosti, tak proč ne, ať si cajti trhnou, ti ví prd kolik tam má být drátů...
Dedlo, prosimtě jak to myslíš? origo immo v řj? to totiž nemámDedla píše: Jo a docela významný + pro změnu BMM na MPI je aby to BMM už mělo imobilizer.
Jednotka imobilizeru,imo(čip) v klíčku,bez toho MPI nezprovozníš...
Někdo možná umí imo v jednotce 1.3MPI offout,ale já ne.
Někdo možná umí imo v jednotce 1.3MPI offout,ale já ne.
Nemám rád SZ...
Nemám rád SZ...
jo takhle, to není problém, mám to auto opravdu komplet se vším, aji klíčky.... ještě je pojizdný, takže vemu aji imo z klíčků a tu "čtečku" co k tomu patří...
možná řečnická otázka ale proč svoje dodělávky z tvý feldy nenastrkáš do tý nový od kámoše? nebude to náhodou míň práce a hlavně budeš mít legální MPi: 
kámošova je bouraná, zůstane na náhradní díly
(whoofova, abych to netajil)
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
no mel bys vzit - zamek spinacky+klice+krabicku imo s cteci civkou + asi celou predni elektriku - musi mit konektor na pripojeni krabicky imo...Jyrgen píše:jo takhle, to není problém, mám to auto opravdu komplet se vším, aji klíčky.... ještě je pojizdný, takže vemu aji imo z klíčků a tu "čtečku" co k tomu patří...
takže prostě kompletní eletriku úplně komplet se vším všudy - díky 
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
vse co bys potreboval mam...
poradim po mailu kdyztak.
jaky mas ted motor? a mas imobilizer v klicku?
poradim po mailu kdyztak.
jaky mas ted motor? a mas imobilizer v klicku?
-
makk82
Zdar já seč přidám k vaší diskuzi, mě moje BMM 50KW chcíplo tak jsem to vyměnil za 50KW MPI obsah 1.3 zůstal zachován, no a blíží se technická asi za dva měsíce, ještě to jak jste psali o palivovém čerpadle a imobilizéru tak máte pravdu, bez IMA to nepojede a s nízkým tlakem čerpadla taky ne, no ale otázka jak to zlegalizovat aby už nebyly problémy, mimochodem od motoru nemám žádný doklad ani záruku je z vrakoviště, dík za každou odpověď
- Ponman
- Kontaktovat uživatele:
Jedine si sehnat technicak a stitky z rozmlacenyho MPicka,nebo mit dobry znamy na STK,ale to uz nebude mit dlouhy trvani,budou to zprisnovat 
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
-
pernik
No jako halvně každej kovář pozná už jen to že to má jiný plastový krytky a když ted sou nebo brzo budou na STk kamery a nějakej blb v Praze na to mrkne, tak máte po srandě
-
Snehulak - FK
pokud se nepletu už tehdá tu Vici psal že to jsou rozdílný motory, myslím v označení že tam je 135 M atak nevím to přesně. a při dnešních stk by to asi bylo lepší prodat a koupit celý mpi
Jo, je to vidět hned pod číslem motoru:
Myslím,že na většině STK si toho ani nevšinmou,když tam bude zachovaný základ motoru 1.3.
Nemám rád SZ...
Nemám rád SZ...
-
Hanz - FK
BMM bloky nemají nalitek na čidlo klepání. Potřeboval bys hlavu, zap. lištu, elektriku, ŘJ, Kabeláž, čidla, budíky, sání, apod... já mam motor jak MPI tak BMM... u MPI se chystám na generálku a pak pujde do auta kde je ted BMM
-
Honzino
Re: vymena motora felicia 1.3 bmm
Kluci, vite nekdo, jak se vlastne lisi BMM a MPI? Je to jen typem vstrikovani nebo je tam odlisnosti vice? Dekuji.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
-
Java - FK
Cau kluci, mam na svoji felicii najezdeno 290 tisic kilometru. Motor jezdi bez problemu, jen si bere trochu oleje a na vykon uz to taky neni co by asi melo bejt. Mam moznost nyni sehnat levne motor z Feldy MPI s malo najetejma kilometrama. Vim, ze tahle vymena neni nelegalni. Chtel bych se zeptat jestli s timto nemate nekdo zkusenosti, jestli mi tenhle motor s monostrikem bude dobre jezdit? Docet sem se, ze rozdil mezi motory je v prumeru ventilu a v pruzinach u ventilu. Jinak sou motory stejny? Co vacka, ta je taky u obou typu stejna? Neni u MPI ostrejsi?
- Mildacaso
- Kontaktovat uživatele:
bmm a mpi je kazdy motor jineho typu cili vymena legalne nejde. Bmm oproti mpi , jine sani, jina hlava, jine ventily, vetsi ulozeni vacky, z elektroniky ma vice cidel , treba cidlo klepani, tusim ze jine palivove cerpadlo,
-
Java - FK
Coz to je mi jasny, ja mam ale na mysli, ze bych vstrikovani nechal jednobodovy, jen bych pouzil holej motor z MPIcka. Podle toho co pises, tak ten motor z MPI ma jiny ulozeni vacky a jinou hlavu. Ted me napada otazka jestli mi teda bude pasovat saci a vyfukove potrubi z jednobodu, ale myslim si ze by melo ne?
- Mildacaso
- Kontaktovat uživatele:
mpi nema rozdelovac, takze pokud by si pouzil zaklad MPI a dal na to bmm tak to ti bude chybet. Taky zalezi co povazujes za zaklad jestlůi myslis bloka vnitrnosti nebo jen kliku ojnice a pisty a tak
-
Java - FK
Nemam v planu nejak prendavat vnitrnosti do toho meho bloku. Jen proste chci vzit MPIckovej motor shodit saci a vyfukove potrubi, hodit tam to moje a jezdit. Jeste vlastne me napada ze setrvak musi byt taky z BMM. No a jeste ten rozdelovac. Ale u toho MPI je to jenom zaslepeny ne?
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Vše co budeš z BMM přešroubovat ti bude na MPi pasovat.Rozdělovač atd...
Tak jak píše Tomas6, díra pro rozdělovač je jenom zaslepená.
Nebude ti "akorát" sedět typ motoru...
Nebude ti "akorát" sedět typ motoru...
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Z písmena M se dá krásně udělat B

-
Hanz - FK
Záměna MPI za BMM
Zdar, mam v autě BMM a kupuju teď MPI na kterem udělám generálku a mam dotaz. Mam vyměnit celou elektriku a dát tam MPI nebo mužu z toho MPI motoru použít jen holý motor? mělo by to jít ne? jenom hold nezapojim čidlo klepání.
-
Marty_pv - FK
Re: Záměna MPI za BMM
MPI má úplně jinou elektronstalaci a dokonce i jnou svorkovnici na řj (mimo jiné)
-
Hanz - FK
nepochopil Já mam komplet elektriku a řj i budíky. mam prostě komplet MPI. ale nechce se mi auto rozebírat a tahat novou elektriku. Tak mě napadlo jestli mužu nechat vše jak je (BMM) a dát jen holej motor. (na MPI motor dát Hlavu a všechno z BMM)
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
A co chceš gener.BMM,nebo MPI?Ty kupuješ MPI a chceš gener.MPI?
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
ja teda nevím.. ale docela si troufáš.. jsem zvědavej jak tohle dopadne... a mimochodem víš že je to nelegální???
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
-
Hanz - FK
tak toteda netušim proč si troufám. Dyt je to jednoduchá záležitost... Ale prostě abych nemusel predelavat elektriku a všechno tak bych nechal vše jak je a prohodil jen holej gregát... bez sání atd...
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jestli chceš mít plnohodnotné MPI, musíš vyměnit kompletně elektriku. Pokud chceš zůstat jen u BMM, můžeš vyměnit holé bloky, to by mělo jít.
http://www.feliciaklub.cz/?id=typy_motory_13
http://www.feliciaklub.cz/?id=typy_motory_13
-
EmilTriner - FK
je tu někde nejakej popis jak na to? jako myslim na výměnu komplet i s elektrikou BMM za Mpi - hledal sem hledal, ale nic nenasel
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Co na tom je k nepochopení? Elektrika MPIčka a BMM je jiná. Takže musíš vyndat CELOU elektriku z BMM a dát CELOU z MPI. Od pojistek dopředu.