Zapisanie 15" kolies do TP! Pomoc

smazany clen - FK

Zapisanie 15" kolies do TP! Pomoc

Příspěvek od smazany clen - FK »

cawtee , no mam probleem zatiaal som mal 15" kolesa na aute ale nemal som ich zapisane v TP , nedavno ma zastavali policajti noo a musel som nahodit 13" zimne :( , uz som sa popytal ako treba oficialne dat si zapisat 15" kolesa do TP , vraveli ze treba napisat ziadost do Skoda a ze oni mi to povolia , no ja som zo Slovenska , pisal som do Skoda SK a oni mi vraveli ze mozem mat na aute len kolesa ktore mam zapisane v TP , cize 13"-ky a 14"-ky, moja otazkaa na vas by bola ze ak by som napisal ziadost do Skoda CZ ci by oni povolili oficialne pouzivat na Feliciu 1.6 - 15" kolesa ? Predtoze som uz videl ze viacery tuna mate asi oficialne zapisane tie 15" kolesa ! Ak ano moze mi stym niekto kto ma skusenosti pomoct , kde a co ako a komu presne napisat tu ziadost aby som mohol pouzivat na Felde tie 15" kolesa , len neviem ak mi to povolia z Ceska ci mi ich zapisu na Policii v Sk ? !

vsetkym dopredu dakujem za pomoc

S pozdravom Kiki
Zbysek - FK

Re: Zapisanie 15" kolies do TP! Pomoc

Příspěvek od Zbysek - FK »

Nepotřebuješ povolení od Škodovky, ale TUV od výrobce kol, ve kterém musí být napsáno, že ta daná kola sedí i na feldu a jdou na ní použít. Potom ti to zapíšou i na úřadě. Problém u tebe asi bude s těmi papíry, protože už kola máš koupená dříve.
Škodovka ti to neschválí ani u nás, protože je to jedna z mála automobilek, která se na zákazníky v tomhle vykašle.
smazany clen - FK

no problem je vtom ze kolesa som kupil uz ako pouzivanee :S , takze ten doklad asi nezozehniem : :( , tak asi mam smolu :(
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Smůlu nemáš, ale bude to samozřejmě trochu složitější. Ideální v tomto případě je půjčit si na schválení kola v tvém potřebném rozměru i s pneu od někoho jiného, kdo k tomu má typový list výrobce. Potom ti to na TK normálně schválí a potvrdí a na úřadě zapíšou. Pak zase nazuješ svoje kola a každému je naprosto jedno, jestli to bylo zapsáno na takových či makových. Hlavní jsou rozměry ráfků a pneumatik.
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

nejprve si zjisti jestli umoznuje legislativa Slovenska, dodatecny zapis vetsich kol diky TUV.. Musis to najit na webu ministerstva dopravy, nebo jim tam zavolat. Pokud ano, tak pak jak pise Zbysek - bez nervu.. nebo horsi varianta s nervami si ten typak udelat pro sve vlastni potreby :lol:
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
smazany clen - FK

dik kazdemu za pomoc , zatiaal este neviem co spravim , ale noo hrozne vyzera teraz auto na 13" kolesach :lol:
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Zapsání nových rozměrů ráfků a pneumatik do technického průkazu

Předně zde musím uvést, že existuje několik způsobů, jak je možné provést zápis do technického průkazu:
1. Tím nejjednodušším a zřejmě také nejlevnějším způsobem je zaslat žádost výrobci vozidla nebo akreditovanému zástupci výrobce vozidla (importérovi). V případě Audi je potřeba sepsat žádost s jasně formulovaným požadavkem a kopií technického průkazu s číslem karoserie (VIN vozu), tuto žádost následně zaslat na homologační oddělení na adresu Import Volkswagen Group, s.r.o. , Sekretariát AS, Radlická 740/113d, 158 00 Praha 5, tel. 251033886. Po zaplacení poplatku a obdržení kladného vyrozumění se následně obrátíte na stanici technické kontroly, kde se kontrolním technikem typu „K“ provede kontrola správné montáže a následně na místně příslušný úřad obce s rozšířenou působností, kde se po zaplacení správního poplatku provede zápis do technického průkazu vozidla.

2. Složitějším a finančně náročnějším způsobem je zapsání na základě typového listu, který obdržíte společně s nově zakoupenými ráfky. Tento typový list je vystaven pro konkrétní vůz, konkrétní velikost ráfku a všechny schválené rozměry pneumatik (obvykle se ovšem uvádí pouze jedna doporučená velikost). Nedílnou součástí typového listu je schválení KBA (ABE) a jeho překlad do českého jazyka. Po provedení montáže na auto se následně obrátíte na stanici technické kontroly, kde se kontrolním technikem typu „K“ provede kontrola správné montáže a následně na místně příslušný úřad obce s rozšířenou působností, kde se po zaplacení správního poplatku provede zápis do technického průkazu vozidla.

3. Asi nejsložitější je zapsání individuelně dovezených ráfků na základě kontroly v pověřené zkušebně. To spočívá v tom, že po montáži se vůz zapůjčí VÚMV, kde provedou zkoušky přímo na vozidle. V případě, že vůz projde povinnými zkouškami, ověří se shoda s uvedeným schválením KBA (ABE) nebo TÜV posudkem (včetně překladu do českého jazyka) a zkontroluje se montáž na vozidle, je následně vystaven protokol, na základě kterého se na místně příslušném úřadu obce s rozšířenou působností provede zápis do technického průkazu vozidla po zaplacení správního poplatku.
stuky - FK

Příspěvek od stuky - FK »

hmm zajímavý.... takže když si koupim kola s typovým listem, tak jenom zajdu na uřad( kde se přihlašují auta?) a tam mi to napíšou?? řikám to správně? :?
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

jj, přesně tak já už je tam mám a dokonce tam můžu hodit dle techničáku i pneu 205/45 :)
stuky - FK

Příspěvek od stuky - FK »

nevíte, jestli ronal dává tipový listy?! chtěl bych R38 15" ... pěkný kolesa... :D jen,abych si je nekoupil a pak nebyl v zadním otvoru :roll: :lol:
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Pokud koupíš nová kola tak by ti měli dát typoví list ať je to jakákoliv značka či výrobce... ;)
myrafell - FK

Příspěvek od myrafell - FK »

myslím že uplně u všech značek alu kol není typač:-(
Rex - FK

Příspěvek od Rex - FK »

na slovensku je to jinak. mám známého co to marně zkoušel několik měsíců a nakonec chtěl auto přehlásit do čech. radši se na to vykašlal a feldu prodal
Odpovědět