Sportovní otevřený filtr

:)
MagicanBlack - FK

Re: kdo mi poradi se sport.filtrem?

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

No ja mam sani udelany z nerez trubek o prumeru tusim asi 70 mm.. dokonce mam filtry dva.. za kazdym svetlem.. ke kazdemu zvlast privod vzduchu z narazniku..nad obema vydech tepleho vzduchu.. a auto jede lip.. nerikam ze je silnejsi.. ale je s tim lepsi svezeni.. jeste teda nemam zadnou prekazku ve vyfuku.. motor sice nema spodek.. ale zase chodi hezky do otacek... a ve vysokych otackach porad tahne..
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

luke.bean píše:vložka je zbytečná tam cpát,ale je to jediná fungující varianta :lol:

kužel udělá zvuk,ale sebere výkon
A hlavně saje teplý vzduch z motorového prostoru. :!:
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Moje spotřeba 9l seriový filtr, 8,9 sportovní - kužel.
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

2 návštěvník To sem si myslel taky že kužel pomůže, ale když ti člověk který s tím dělá a má to odzkoušené a myslím že i změřené řekne že je to naprd tak to moc nepomůže. myslím u feldy. Origo box je lepší.

2 phobos - 9l nu normálně když sem jezdil do práce a tak tak kolem 8, ale při jízdě na sraz se spotřeba vyšplhala i na 10 l a to hlavně na dálnici
smazany clen - FK

Vzduchový filtr ... kit sání a kužel vs. vložka

Příspěvek od smazany clen - FK »

zdravim, chtěl bych se zeptat...jak je to když koupím vzduchový filtr - kužel s kitem sáni a nebo jen dám vložku místo puvodního....

jak je to s výkonem kit+kužel vs. vložka ?
spotřeba?
atd.. každý přispěvek se cení...

o kn se říká že i snižuje třeba spotřebu, a taky myslim že KN je trošku značka, zase ten kužel se mi zdá takový na výkon lepší...co si myslíte vy..díky za každou radu ....

mé varianti jsou

kit+kužel http://speedpro.cz/sani-skoda-felicie-p-122.html ( nevim jak je zo s kvalitou, co je to zač...kdyby jste měl někdo zkušenosti) :!:

vložka KN http://www.sportovni-filtry.cz/felicia- ... 63f1935535 (KN je KN :) ) :!:
smazany clen - FK

Re: Vzduchový filtr ... kit sání a kužel vs. vložka

Nejlepsi zkusenosti jsou tady s hledanim je to v pravym hornim rohu zadas klicove slovo a das hledat takove tlacitko a vyjedou ti odkazy kterych je tady mrte protoze se to tu resi co chvilku a neni treba zakladat nove temata pak je tu bordel !!
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

jo jo rozebiralo se to tu nekolikrat...

a mistni "zavodaci" doporucili seriovej air box se seriovou vlozkou a tu vlozku casteji menit... popr kdyz chces mermomoci to KaN tak si kup vlozku...

pokud chces bejt "tunak" tak si kup ten KIT a udela ti to zvuk a budes mit pocit ze se to lip vytaci, ale vykon zustane stejnej pokud to dobre odstinis a privedes dostatek cerstvyho vzuchu..pokud ne tak vykon ubyde. Jo a me se spotreba diky tomuhle KIT zvedla asi o 0,5L
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

stef99 píše: Jo a me se spotreba diky tomuhle KIT zvedla asi o 0,5L
mám taktéž kit sání, ale spotřeba stejná dokonce před tím 9l nyní 8,9l ale ta desetina to je detajl beru že to je stejný...
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...to, že to k ničemu nevede je stará věc... usériového motoru...a to samé platí u chipování ŘJ
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Phobos - FK

Re: na čem máte filtry?

Příspěvek od Phobos - FK »

Já mam 1.6tku a mam to řešený jak jen nejednodušeji to šlo. Za filtrem mam chromový koleno to ma přivázaný k uložení tlumičů aby to tam nelítalo a filtr jem nasadil an šroub co trší z podběhu po původnim filtrboxu, omotal sem ho páskou aby neprodřel filrt a nasunul ho do jedná z drážek :lol:
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Tak já to mám takto:ObrázekObrázek
byly tam nějaké volné šrouby (po oddělání boxu), tak jsem na ně udělal držák, aby to drželo hezky v prostoru a nelítal tam.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

mam to prozatim takhle narychlo...udelal jsem tam takove "elko" co jsem chytil do diry u podbehu jak je VIN..ale mam vplanu to resit stejne jako Tweety ..jenom neni cas
méně znamená někdy více...
Obrázek
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

někdo na fóru tady předváděl "tuning" sání svýho MPI, neboli tou umělohmotnou utahovaní sponkou připevnil ty "dvířka" že mu to sálo pořád jem vzduch z nárazníku a ne ten předehřátej, nevíte kdo to tu měl? rád bych to zkusil taky
smazany clen - FK

Sání - máte někdo?

ahoj, narazil sem na tohle sání tak by mě zájímalo jestli ho někdo máte nebo aspoň máte nějaké zkušenosti ,díky http://bazar.tuning-magazine.cz/detail.php?id=8691
smazany clen - FK

Re: Sání - máte někdo?

nedávno jak sem běhal po netu,tak sem tovviděl v nějaké závodní feldě,zkusím to najít...mám to http://www.youtube.com/watch?v=TPWE0kvI ... re=related
smazany clen - FK

..když už nic myšlenka stejná,jen provedení trochu jiné :D
smazany clen - FK

....je potřeba si trochu rozšířit obzory a zjistit,že neexistují jen a pouze bavlněné nebo papírové vzduchové filtry, ale že jsou i jiné materiály, které plní tu samou funkci při správném použití. http://www.btosports.com/p/RDYFILTK nebo http://www.l2racing.cz/twinair.php a zde http://speedpro.cz/vzduchove-fitry-filt ... 53_72.html
tím neříkám,že to sání je špatné, ale asi tu byl pokus o ten kit car co za jistých podmínek mohlo fungovat
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

skodik: Ber ale v potaz, kolik toho nalítá soutěžák a za jakých podmínek ;) ten "švajnerajn" na našich cestách připomíná autocross a autocrossové speciály rozhodně nenalítají čtvrt mega do generálky, kdežto felda s papírovým filtrem a pravidelnou údržbou ano ;)
Za "jistých podmínek" funguje i toto :lol:
ObrázekObrázek
smazany clen - FK

ano, to samozřejmě souhlasím, líbila se mi myšlenka toho odstínění což se tu také řeší dost často, holt to jinak udělal a jak správně pak podotkl 103457 nebylo tam odstraněno topení jako u Kit caru. A co se týká filtru spousta různých imitací se vozí v kde jaké feldě jako ,, tuningový filtr" taktéž s molitanem. Ten co sem dával od těch značek snad splnují nějaká krytéria někde dokonce byl test kde je všechny porovnávaly a né všechny bavlněný byly super. Takže je třeba pečlivě vybírat a někdy je opravdu obyč. vložka lepší než tisíc jiných. A jinak Slunce v duši :D :D :D :D
smazany clen - FK

...já se nebojím(šlo u to stínění,filtr koupím jakej chci)...takže nemůsím sváma závodit o papíry od auta? Jak to bylo v tom jednom filmu,aby ste mě měli rádi? :oops: :oops:
smazany clen - FK

koukal sem,že prodávají KN filtr do origo boxu,tak dám asi to,uvidíme
Snehulak - FK

jj, má pravdu předsedo ;) :D zlatej origo box
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

od Snehulak v Ned 28. Pro 2008 21:34
takže sme pořád u toho samého - zlatej origo box
A jenom doplním s kvalitní vložkou nebo častěji měnit tu papírovou. Já měním na podzim, kdy je zaprášená z léta a potom na jaře, kdy je zase zvlhlá a zalepená po zimě.
Těch pár korun se vyplatí. ;)
smazany clen - FK

mám v plánu dát pak mpi s mírnými úpravama,tak co když už ted dám ten box do něj tu lepší vložku to by mělo stačit i do budoucna,nebo ne?
smazany clen - FK

díky
smazany clen - FK

sportovy filtr / kit sania

zdravim... rad by som vedel ako toto http://tuningshop.sk/1162071660~skoda-f ... er-jr.html namontujem na feldu (1.3 40kw) a aky to bude mat efekt ? pocul som ze motor bude mat iny zvuk a bude o nieco zivsi aj ked neviem ci to na 40kW ucitim :D a este aky je rozdiel medzi tym a tymto ,,kitom sania,, http://www.tuningweb.sk/sindex.php?idvy ... akc=detail

diky ;)
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Re: sportovy filtr / kit sania

Příspěvek od jirkaf »

Efekt to mít nebude žádný nebo horší (kromě toho jiného zvuku) Pokud chceš pomoct motoru kup si filtrační vložku K&N do sériového airboxu.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
smazany clen - FK

a kolko cca stoji taka sranda ?
Fil

Příspěvek od Fil »

A jaká JR vložka je myšlena? Skutečně Ti bez problémů pasuje? Dle stránek JR je pro feldu od r.97 do boxu určena jejich vložka o rozměrech 286x187mm. Zde na fóru již jeden uživatel založil vlákno, že tato vložka do boxu nepasuje, hlavně pro rozměr 286 který je příliš velký. Koukal jsem na stránky KN a jejich boxová vložka doporučená do feldy má skutečně menší rozměry 271x181mm - viz. http://www.knfilters.com/search/product ... od=33-2649.
Snehulak - FK

tak když mi jí Vici poslal tak jsem to jen vyměnil za tu papírovou. je to sice už asi 4 roky, ale nic se s tím nedělal
ale pokud koukneš sem tak mají slevy a je to KN
Froli - FK

Příspěvek od Froli - FK »

Čus. Nevíte někdo jaký by měla mít průměr trubka přímého sání? Mám 1.3 Mpi 50kw r.v.1998 :) . Ted ji nemam doma a potřebuji to vědět. Dík.
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

myslim ze cca 70mm nedavno jsem to meril
méně znamená někdy více...
Obrázek
Legolas19 - FK

Příspěvek od Legolas19 - FK »

chlapy kam vedete tu hadici z odstínení mam udelane to z te knižky a nějak nemužu najit kam dat tu hadici na přivod čerstvího luftu :lol:
maniaX - FK

Příspěvek od maniaX - FK »

No tak to je záhada....já tam proto tu díru nedělal:-D a mám přívod čerstvého vzduchu tam jak vede ta stará trubka k airboxu...je to někdě zpoza mlhovky nebo tam někdě :)
Michal71717 - FK

Příspěvek od Michal71717 - FK »

sice jsem se na to už jednou ptal ale zkusím to znova :lol: :lol:

http://www.nuclear-racing.cz/zbozi/4773 ... t-sani.htm dá se todle použít i na jednobodový vstřik? jelikož tam je i favorit tak nejspíš ano. Jelikož už sportovní filtr mám a chtěl bych jen zrušit "hrnec" je mi líto dávat tolik peněz když bude filtr ležet doma, nedá se to sehnat samostatně někde?
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

jo dá se to použít na jednobod,ale nedoporučuji to moc to nedrží a hlavně to je z laminatu a ten časem vypraská.lepší je udělat přímé saní od boxu
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
lukasfa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukasfa »

tak ja jsem tam mel take sport. filtr a prepazku at tam nejde teplej vduch a jeste douru na kapote na me 1.6
a dojem z toho je ze to ma hezkej zvuk a trosku felda tahla lepe ale zas az takovej zazrak to neni :D a ted uz to je venku
Jenik1

Příspěvek od Jenik1 »

Ahoj all. Chtěl jsem se zeptat na jednu věc. Nevím jestli to půjde némam nic změřené ani vyzkoušené ale abych se dostal k věci. Origo Air box si vytváří podltlak na saní vzduchu, tak mě napadlo kdyby do air boxu se dal přímo nějaký třeba kuželovitý filtr misto vložky. Vím že se to dá řešit i specialní vložkou ale ta stojí hodně. Píše se tu pořád o teplém vzduchu když je bez odstinění sport. filtr. takže takhle by byl odstiněny a ješte by sál studený vzduch.

Připomínám je to jen nápad. nic není odskoušeno. jestli se v tom někdo vyzná tak by to mohl nějak posoudit.
Osobně mám seriovku
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Pochybuju, ze by se nejakej kuzel do airboxu vesel. Navic vlozka nemusi stat moc, kdyz znas spravny lidi :twisted:
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Re: má to cenu?

Příspěvek od 00Inferno00 »

Ne, kamos mel ted problemy s motorem (1.6 nad 3000rpm ztracel vykon) a vinikem cele zalezitosti, byl prave "sportovni" filtr (mimochodem, uplne ten samy jako v odkazu) ;)
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
lukasfa
Kontaktovat uživatele:

Re: má to cenu?

Příspěvek od lukasfa »

Leona : znamej mel take ten samej a dalo mu to to same co psal 00Inferno00
maros77 - FK

šiška za cca20eur

Příspěvek od maros77 - FK »

Dobry den prajem. Kto ma v aute tie lacnejsie sisky cim ich cistite? Ja mam svoju uz asi rok a rad by som ju vycistil len neviem ako. Prat sa to neda ako tie drahe. Su na to nejake pripravky? Ci to len vyfukam pomocou vysavaca? Dakujem
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

než vysavačem tak pořádným kompresorem ale to je na prd... asi bych koupil novou či vyčistil čistidlem a naimpregnoval jako třeba KN
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

zdravim docela by mě zajímal váš názor popř.zkušenosti s touto vložkou? http://www.tuningshop.cz/sportovni-vzdu ... f-i-96-01/ za tu cenu bych ji bral
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

tak jsem si chtel koupit vložku KN a jak to tu čtu tak mi to v ničem nepomůže a přijde mi to divný mám dát takový prachy jen tak?Já myslím že v nečem to bejt lepší musí ne často sem slyšel že se motor líp vytáčí a tak??
Tom3 - FK

Příspěvek od Tom3 - FK »

má cenu kupovat kn do origo boxu..? pomůžu si aspon trošku? ted mám akorat celej vyfuk jp, tzn. trubka misto katu, misto středu, laďák....
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Sportovní otevřený filtr

Příspěvek od 103457 »

Pokud takto uvažujete, tak je namístě otázka, čím je to lepší proudění vzduchu vykoupeno. :?:
1)Čistí i bavlněný filtr dostatečně dobře, jako kvalitní papírová vložka? Sportovní motory jsou stavěny na maximální výkon s omezenou životností, takže je možná zde řešen lepší průchod vzduchu omezením schopnosti filtrovat velmi jemné částice. :?:
2)Pokud jsou filtrační schopnosti bavlněné vložky a papírové vložky stejné, proč investovat tolik peněz a jěště se babrat s čištěním-praním a novou konzervací? Jak budete vědět, kdy vložku vyčistit, aby neztrácela svojí čistící schopnost?
3) pokud je čistící schopnost bavlněné vložky lepší, proč ji nemontuje výrobce?
4) Jaká je filtrační schopnost několikrát prané vložky?

Je spousta otázek, na které nejsou jednoznačné odpovědi, hlavně, zda se lehký nárůst výkonu neodrazí na životnosti motoru a zda je u seriového motoru vůbec nějaký nárůst. :o
Není to jen tahání peněz z kapes?
Já volím kvalitní papírovou vložku a každý rok 2x měním. ;)
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

3) bavlna je dražší než papír
4) pokud ji zestříkáš tím čističem tak že ta tekutina odteče i s tím marasem a nepoškodíš filtr tak pořád stejná.

Taky volím kvalitní papírovou vložku (MANN) a každý rok 1x měním (po 15000km).
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

ve sportovním filtru nevidím žádnej přínos.. si dejte novej papírovej filtr a poznáte rozdíl.... lepší jsou časté výměny filtru. a při ceně 150 za filtr si místo KN můžete koupit 10 papírovejch, bez sraní s čištěním, akorát to nemá tjůnink zvuk
Obrázek
Obrázek
Odpovědět