po výměně destiček se hřeje LP kolo

acdc

po výměně destiček se hřeje LP kolo

Příspěvek od acdc »

Ahoj,dneska jsem se teprve zaregistroval a hned mám problém.Vyměnil jsem přední desky a mam na nich najeto cca 500km a pořád se to hřeje a když sundám kolo tak kotoučem se dá točit ale trochu to brzdí.Prosím pomoooc!!
smazany clen - FK

Re: po výměně destiček se hřeje LP kolo

Příspěvek od smazany clen - FK »

Promazal jsi čepy co drří brzdič? Hýbe se Ti to lehce, nebo to drhne? nemáš je ohnuté? Nemáž zadřený pístek?
smazany clen - FK

JO grafitovou mastí,pístek šel zatlačit podle mě normálně.....ale při výměně byly na LP kole o dost sjetější hlavně ta vnější.Dá se nějak jinak poznat- třeba vizuálně přidřenej pístek?Díky.Ten první dotaz jsem byl já ale zapomněl jsem se přihl.
smazany clen - FK

Máš dobře odzvdušněno? Jinak to taky může dělat asi ložisko. Ale to mě jen napdalo. Když vyndáš destičky, tak jde otáčet normálně? A zkoušíš točit s kolem, nebo ho při tom sundaváš?
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Ještě přídavek k tomu co psal Matias - desky šly do brzdiče vložit volně? Někdy je potřeba zámky desek zapilovat, aby šly desky v brzdiči volně. Pokud se šprajcují a drhnou, mohou po odbzdění zůstávat viset a stále přibrzďovat, neodskočí dostatečně...
smazany clen - FK

Matias píše:Máš dobře odzvdušněno? Jinak to taky může dělat asi ložisko. Ale to mě jen napdalo. Když vyndáš destičky, tak jde otáčet normálně? A zkoušíš točit s kolem, nebo ho při tom sundaváš?
Neodvzdušnoval jsem-myslel jsem že kdyz nerozebírám trubičky tak nemusím.Kolo sundavám,kotouč se točí norm. po sundání destiček.Asi to vypadá na ten pístek ale chtěl bych se ještě nějak ujistit a poprosit o radu jak to příp.odstranit.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 10. zář 2008 9:08:29, celkem upraveno 1 x.
smazany clen - FK

borlan píše:Ještě přídavek k tomu co psal Matias - desky šly do brzdiče vložit volně? Někdy je potřeba zámky desek zapilovat, aby šly desky v brzdiči volně. Pokud se šprajcují a drhnou, mohou po odbzdění zůstávat viset a stále přibrzďovat, neodskočí dostatečně...
Díky za odp.Desky tam šly celkem v pohodě.Už jsem vyhodil krabku tak nevím co to bylo zač.Cena 400,-kč
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Kotouče jsi nechal staré?
Změř jejich tloušťku u okraje a u prostředka. Celkem běžně se to sjede tak, že u okraje jsou slabší než u prostředka. Když dáš nové destičky, tak se celý třmen kříží a kříží se i píst.
Zkontroluj jestli ti naprosto volně chodí třmen na čepech. Musí na tom s malou vůlí kloktat.
Pak už jenom výměna gumiček. Právě gumička co těsní píst zajišťuje i jeho vracení se. Jestli se píst vrací poznáš i pohledem. Pomocník ti šlápne trochu na brzdu a pustí. Píst vyleze a pak se tak o půl milimetru vrátí.
smazany clen - FK

Atnarfus píše:Kotouče jsi nechal staré?
Změř jejich tloušťku u okraje a u prostředka. Celkem běžně se to sjede tak, že u okraje jsou slabší než u prostředka. Když dáš nové destičky, tak se celý třmen kříží a kříží se i píst.
Zkontroluj jestli ti naprosto volně chodí třmen na čepech. Musí na tom s malou vůlí kloktat.
Pak už jenom výměna gumiček. Právě gumička co těsní píst zajišťuje i jeho vracení se. Jestli se píst vrací poznáš i pohledem. Pomocník ti šlápne trochu na brzdu a pustí. Píst vyleze a pak se tak o půl milimetru vrátí.
Díky za perfektní vysvětlení.Kotouče jsem nechal staré ale ještě jsou dobré.Tloušťku na různých místech jsem neměřil-to mě nenapadlo.Čas budu mít až v pondělí tak to vyzkouším a poreferuju jak to dopadlo.
smazany clen - FK

Tak už je hotovo!Byl to nakonec jeden z čepů - byl ohnutý.Trochu byl problém s novým,koupil jsem originál a byl trchu silnější.Nakonec to vyřešil neorig díl protože orig je prej jen jedna tloušťka.Akorát jsem to chtěl odvzdušnit - aby byla naprostá jistota a ožvejkal jsem odvzdušnovák i prstýnkáčem.Takže celá námaha přišla vniveč a autíčko bude muset do servisu za penízky.Mám strach že sikovkama ho utrhnu a bude po pr..li!
mikka

Příspěvek od mikka »

Očko klíč žvejká jako nic. Odvzdušňovací šrouby povolovat jedině gola hlavicí, ale musí mít uvnitř šestihran, ne dvanáctihran.
Možná s ní zvládneš i ten ožvejkaný šroub.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

A když je to zarezlé/moc dorvané tak jedině osvědčený autogen. Osmažit do červena a pak kombinačkama povolit.
To ti garážník musí udělat za stovku do kapsy.

Když jsou ventilky v dobrém stavu = neožvejkané, tak se to dá povolit kde čím. Ono nemá smysl je dorvavat. Stačí rozumě přitáhnout. Navíc když se odvzdušňuje každý rok, tak to nemá šanci zareznout.
Odpovědět