OSRAM H4 CoolBlue nebo SilverStar nebo NightBraker???
-
Jurka - FK
OSRAM H4 CoolBlue nebo SilverStar nebo NightBraker???
Já osobně mám na autě Silverstar a nemužu si je vynachválit...ale ted pudou na otcovo auto a já si koupím nové jen nevím jaké z těchto tří...dost zvažuju nightbraker prej sou o dost lepší než ty silverstary...
Piště co máte a ajké zkušenosti zkušenosti a výdrž a kdyby je někdo přímo dokázal porovnat ze své vlastní zkušenosti tak to by bylo super... atd... ale jen značka Osram prosím
Piště co máte a ajké zkušenosti zkušenosti a výdrž a kdyby je někdo přímo dokázal porovnat ze své vlastní zkušenosti tak to by bylo super... atd... ale jen značka Osram prosím
-
Zbysek - FK
Re: OSRAM H4 CoolBlue nebo SilverStar nebo NightBraker???
Silverstary mám taky a nic moc. Samozřejmě že proti normálním bludičkám je to lepší, ale proti jiným je to bída. Doporučuju Philipsy, nebo nejhůř Nighbreaker. Ty svítí přece jen lépe než silvery, jen prd vydrží
-
Jurka - FK
To chceš říct, že Phillipsy svítí daleko líp jak silverstary? To snad už tolik nejde ne? A jakej typ?
-
Zbysek - FK
No mě právě silverstary nepřipadají že by nějak extra svítily. Měl jsem teda mnohem lepší žárovky v autě už, který fakt svítily krásně. Silver nejsou nic moc. Z Philipsů asi nejlepší Night Guide. Pak dost dobrý jsou ještě Blue Vision, ale Night jsou lepší.
-
Jurka - FK
To mě přijde zase divný že osram a phillips, že by to bylo tak nesrovnatelný.... a všechno si to zkoušel na feldě? Fakt ty phillipsy o tolik víc svítí?
Good jsou Philipsy, a ty NightBraker má táta na Feldě, svítí to celkem slušně, nejvíce se ocení v noční jízdě. Nejvíce je rozdíl při zapnutých dálkových světlech, ale asi po půl roce mu jedna prdla, zatim drží další. Ale nevím, ale řeknu ti že bych od toho čekal více, ve dne to jsou běžnější žárovky, já mám tyto:
http://www.cartechgroup.cz/?detail&did= ... kid=h4_732 a přes rok pohoda, nepraskla a tam kde jezdím dobrý, ale chtěl bych zkusti velice dobře vychvalované http://www.cartechgroup.cz/?detail&did= ... kid=h4_732
Dejwis
http://www.cartechgroup.cz/?detail&did= ... kid=h4_732 a přes rok pohoda, nepraskla a tam kde jezdím dobrý, ale chtěl bych zkusti velice dobře vychvalované http://www.cartechgroup.cz/?detail&did= ... kid=h4_732
Dejwis
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
Josh123456 - FK
Tak se připrav na to, že to neni žádné bílé světlo z těch Philipsů, ale normální žluté oproti těm, co tam máš teď - je fakt, že to svítí dost dobře, ale barva je normální jako u klas. H4.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 27. říj 2008 14:33:12, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
-
Bolthorn - FK
Taky jsem si prošel experimentováním se žárovkami... A za sebe můžu říct jedno, zlaté obyčejné... Proč? Protože se to zkrátka nevyplatí a je to zbytečné.. Stejně většinou svítíte ve dne.. A pořád.. Osram mi praskly za 4měs. a pak jsem zkusil teda Philips ty jako vydrželi o něco málo dýl. Pak jsem se na to vykašlal a dal tam zpátky klasické.. Ty mi svítí už třetím rokem. Když si necháte dobře seřídit světla tak ani nepotřebujete ty předražené zázraky.. Raději si tanknu víc do nádrže, než abych kupoval 3x do roka extra mega rentgen light.. Tak asi tak..
-
Jurka - FK
No a když srovnáš Osram a phillips tak co bys volil? Já mám na autě silverstary už přes rok a pohoda furt
-
Josh123456 - FK
Jurka: já Osram, protože Philips jsou předražený a defakto svítí o malinko jen lépe... To jest můj názor.
-
Jurka - FK
Taky sem čuměl kolik stojí ty phillipsy.... dvakrát tolik... asi zkusím ty nightbreakery když sou lepší jak silverstary ještě
-
Josh123456 - FK
Jurka: já je taky možná zkusim, ale spíš ne, protože jsou žlutý.. 
-
Bolthorn - FK
Jo věřím, že je tam máš přes rok.. Ale asi nenajezdíš skoro 30tis. ročně jako já.. Pro mě to opravdu nemá cenu.. Jinak asi osram než philips.. Philips na to jak jsou drahé, tak nejsou zas o tolik lepší..
-
Jurka - FK
A teď mluvíš o kterých, že sou žlutý? žlutý bych neradJosh123456 píše:Jurka: já je taky možná zkusim, ale spíš ne, protože jsou žlutý..
-
Návštěvník
Zdravím, taky uvažuju o lepších žárovkách, ale jsem úplná lama, nemohli byste mi s nima poradit? mám feldu "old face" a prostě ty klasický nesvítí nic moc, často musím přepínat na dálkový (světla mám seřízený)...chtěl bych nějaký, aby svítily bíle (může i lehce do modra) a aby byl rozdíl poznatelnej oproti sériovkám...co byste doporučili?
-
Josh123456 - FK
Jurka: Nightbr. jsou skoro to samý jako normální žárovky=jsou o něco málo bělejší než normál H4
a philipsy jsou ještě o něco málo lepší v té barvě do bíla, než Nightbr.
a philipsy jsou ještě o něco málo lepší v té barvě do bíla, než Nightbr.
-
Jurka - FK
Takže pokud chci bílé světlo, tak sou asi nejlepší ty silverstary ne?
-
Josh123456 - FK
Já mám vyzkoušený i Cool Blue od Osram a taky je to něco jako ty philipsy.
Silvestary jsem nezkoušel nikdy, takže nevim. Bílé světlo něco jako xenony ti neudělá žádná žárovka-snad jen ty žárovky, co mají baňky do modra, tak jsou skoro jako bílé xenonové světlo, ale xenon je xenon.
Silvestary jsem nezkoušel nikdy, takže nevim. Bílé světlo něco jako xenony ti neudělá žádná žárovka-snad jen ty žárovky, co mají baňky do modra, tak jsou skoro jako bílé xenonové světlo, ale xenon je xenon.
Tak se připrav na to, že to neni žádné bílé světlo z těch Philipsů, ale normální žluté oproti těm, co tam máš teď - je fakt, že to svítí dost dobře, ale barva je normální jako u klas. H4.[/quote]
No, vidíš, tak díky za info, ještě kouknu na jiné...
No, vidíš, tak díky za info, ještě kouknu na jiné...
-
Návštěvník
oni ty Philipsy Night Guide jsou jen 60W? to jako dalkovy budou stejny s potkavacima?
-
Josh123456 - FK
No tam nejde, tak o watáž, nýbrž o clonu v žárovce.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 27. říj 2008 14:33:58, celkem upraveno 1 x.
-
Jurka - FK
Kurnik....a to tam nemůžou mít taky silverstary?
-
Návštěvník
tak po tomhle testu uz mam asi jasno...pujdu do tech Philipsu Night Guide...jen asi je bude lepsi dat ted na zimu, pac v lete je uplne zbytecny s nima svitit kdyz je skoro porad svetlo, vzime je brzo tma a to by mohlo pomoct...podle me se ty Philipsy vyplati vic jak ty Osramy co vyhraly...hlavne kvuli zivotnosti
-
Josh123456 - FK
No, jenže H7 neni totéž, co H4, ale defakto to bude podobný asi i u H4 ten test.
Asi Night Guide nebudou špatný - těžko říct.
Pak dej vědět, jak svítí.
Asi Night Guide nebudou špatný - těžko říct.
Pak dej vědět, jak svítí.
-
Jofinko - FK
ja tam mam NightBraker a chvalim ich.Mam ich tam asi skoro rok.A idu v pohode.Ale nemozem moc doporucovat lebo okrem nich som mal seriovky.Neviem ako svietia ine ziarovky.
-
Josh123456 - FK
Dejwis: zajímavý to je, ale stejně mi pořád nesedí ta žlutá barva
- snad jen ty čínský šitky svítějí do bíla a pak ty xenony to je jasný, ale jinak nic.
-
Jurka - FK
Ten test je teda hodně subjektivní.... nechápu... něco bude špatně....pochybuju, že obyč Tesla H4 svítí líp než silverstary....ještě mohl dodat kolik má dioptrií na levým a pravým oku 
-
Zbysek - FK
Silverstary do toho testu na idnes ani nedávali, protože jsou fakt nic moc. Vesměs to tam vyhrály o dost lepší žárovky. Pro mě opravdu silverstar velké zklamání. Měl jsem jednu dobu ve feldě i ty co tu dával Dejwis za 199,- a ty tedy svítily opravdu nehorázně oproti silverům. Právě po nich jsem tam pak dal silvery a najednou to skoro nesvítí v tom poměru. Night jsem jen zkoušel na nějakou dobu z jinýho auta do feldy a jsou tedy lepší než silver, ale zase dle zkušeností na jiných autech fakt houby vydrží (rozumněj když dají rok, tak je to fakt super). Philipsy vydrží asi jednou tolik (většinou to co silvery zhruba). Jejich cena je opravdu velice vysoká, ale ptal jsi se na to co svítí nejlépe z žárovek na trhu, nikoli na jejich poměr cena/výkon.
- madmaik
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
ja kupoval loni na jare neco podobnyhu tem co tady daval dejwis,stali asi 250 a mam je porad,uz sem je prehozoval i z auta do auta . a oproti zarovkam normalnim sou vyborny,hlavne v noci bez lampovyho osvetleni.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
-
Jurka - FK
Jde mi o to...co svítí nejvíc bíle a nejvíc ze všech
- madmaik
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
tyhel levny svitej dost bile
pres den an me lidi blikaj ze nesvitim,pac to ani neni videt,ale homologovany je mam 
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
-
Josh123456 - FK
Jurka: nejvíc bíle svítí ty s tou nejvíc modrou baňkou 
já mám v autě 100/80W nějaký s modrou baňkou a svítí to už vybledle bíle, ale, když byly nový, tak byly skoro fakt do bíla jako xenon akorád, že s mění intenzitou.
já mám v autě 100/80W nějaký s modrou baňkou a svítí to už vybledle bíle, ale, když byly nový, tak byly skoro fakt do bíla jako xenon akorád, že s mění intenzitou.
-
Zbysek - FK
Nejlépe bíle a zároveň nejlépe mi svítily právě ty Dejwisovy. Akorát moc nevydrží. Já najezdím asi 20-25kkm ročně a vydržely půl roku. To samé u i některých známých. Ale svítily fakt krásně. Akorát jsou tedy dost šunt kvalita, protože se jim krásně loupou hlavičky na baňkách. Dokonce když je dáte do auta novějšího, které nedává na světla tak málo elektriky jako felda, tak dost rychle shoří (odzkoušeno).
Přehled nejpoužívanějších typů autožárovek Philips
PREMIUM
Výhody: žárovka Premium nabízí mimořádné výhody za cenu standardních žárovek - jinak řečeno + 30% více světla zadarmo
Použití: Philips Automotive Lighting nabízí místo standardních ekvivalentů celou řadu žárovek Premium
Vlastnosti: Žárovky Premium jsou vyráběné podle standardů nejvyšší kvality, které jsou požadované předními světovými výrobci
automobilů a poskytují o 30% více světla na cestě. Žárovky jsou dostupné v typech: R2 Visio, H1, H3, H4, H7, HB3, HB4.
VISION PLUS
Výhody: až 50% více světla na cestě s prodlouženým dosahem až o 20 metrů a lepší viditelnost
Použití: pro řidiče, kteří pečují o bezpečnost a komfort jízdy
Vlastnosti: Vision Plus mohou být instalované místo dosavadních žárovek ve všech druzích světlometů. Bezpochybně lepší osvětlení
zvyšuje bezpečnost jízdy a dokonce může zachránit život Žárovky jsou dostupné v typech : H1, H4 a H7.
BLUE VISION
Výhody: bílé-denní světlo v nočních podmínkách o barevné teplotě 4000o K
Použití: pro všechny atmosferické podmínky, pro celou sezónu, a zvlášť pro noční jízdu
Vlastnosti: bílé světlo Blue Vision podporuje zvýšenou pozornost řidiče a způsobuje, že noční jízda je méně namáhavá. Lepším osvětlením
dopravních značek a dopravních zařízení přispívá k větší bezpečnosti a komfortu jízdy. Žárovky jsou dostupné v typech : H1, H3, H4, H7, HB3, HB4, W5W, T4W a H6W.
NIGHT GUIDE
Výhody: kombinuje různé druhy světla, které řízeným způsobem jsou usměrněné ve tři různé pásma (bezpečnostní technologie 3-v-1).
Bezpečnostní pásmo: poskytuje maximální osvětlení - až o 50% více světla a o 10 až 20 metrů delší světelný tok.
Informační pásmo: studeně namodralé bílé světlo vychází z vlákna, které je částečně odráženo pokovováním a osvětluje pravou stranu
silnice a prostor rovně před autem
Pásmo komfortu: vlídné bílé světlo poskytuje větší zrakový komfort a zvyšuje pozornost řidiče.
Díky interferenčnímu pokovování jedné strany žárovka produkuje slabší bílý světelný kužel vlevo, a to je příjemnější i pro protijedoucí
řidiče.
Použití: ucelená péče o bezpečnost silničního provozu v nočních hodinách
Vlastnosti: zvyšuje viditelnost vozovky a usnadňuje rychlejší odhalení překážky nebo dopravního značení. Žárovky jsou dostupné v typech : H1, H4, H7s
- pro projekční reflektory, H7R - pro reflexní reflektory.
PREMIUM
Výhody: žárovka Premium nabízí mimořádné výhody za cenu standardních žárovek - jinak řečeno + 30% více světla zadarmo
Použití: Philips Automotive Lighting nabízí místo standardních ekvivalentů celou řadu žárovek Premium
Vlastnosti: Žárovky Premium jsou vyráběné podle standardů nejvyšší kvality, které jsou požadované předními světovými výrobci
automobilů a poskytují o 30% více světla na cestě. Žárovky jsou dostupné v typech: R2 Visio, H1, H3, H4, H7, HB3, HB4.
VISION PLUS
Výhody: až 50% více světla na cestě s prodlouženým dosahem až o 20 metrů a lepší viditelnost
Použití: pro řidiče, kteří pečují o bezpečnost a komfort jízdy
Vlastnosti: Vision Plus mohou být instalované místo dosavadních žárovek ve všech druzích světlometů. Bezpochybně lepší osvětlení
zvyšuje bezpečnost jízdy a dokonce může zachránit život Žárovky jsou dostupné v typech : H1, H4 a H7.
BLUE VISION
Výhody: bílé-denní světlo v nočních podmínkách o barevné teplotě 4000o K
Použití: pro všechny atmosferické podmínky, pro celou sezónu, a zvlášť pro noční jízdu
Vlastnosti: bílé světlo Blue Vision podporuje zvýšenou pozornost řidiče a způsobuje, že noční jízda je méně namáhavá. Lepším osvětlením
dopravních značek a dopravních zařízení přispívá k větší bezpečnosti a komfortu jízdy. Žárovky jsou dostupné v typech : H1, H3, H4, H7, HB3, HB4, W5W, T4W a H6W.
NIGHT GUIDE
Výhody: kombinuje různé druhy světla, které řízeným způsobem jsou usměrněné ve tři různé pásma (bezpečnostní technologie 3-v-1).
Bezpečnostní pásmo: poskytuje maximální osvětlení - až o 50% více světla a o 10 až 20 metrů delší světelný tok.
Informační pásmo: studeně namodralé bílé světlo vychází z vlákna, které je částečně odráženo pokovováním a osvětluje pravou stranu
silnice a prostor rovně před autem
Pásmo komfortu: vlídné bílé světlo poskytuje větší zrakový komfort a zvyšuje pozornost řidiče.
Díky interferenčnímu pokovování jedné strany žárovka produkuje slabší bílý světelný kužel vlevo, a to je příjemnější i pro protijedoucí
řidiče.
Použití: ucelená péče o bezpečnost silničního provozu v nočních hodinách
Vlastnosti: zvyšuje viditelnost vozovky a usnadňuje rychlejší odhalení překážky nebo dopravního značení. Žárovky jsou dostupné v typech : H1, H4, H7s
- pro projekční reflektory, H7R - pro reflexní reflektory.
-
Jurka - FK
No jo... cena je dobrá a jestli to fakt tak dobře svítí, tak to by bylo super.... jinde se asi sehnat nedají co? Třeba bauhaus atp... Jinak za jak dlouho se ty hlavičky oloupaly? Já najezdím ročně cca 10 tkm, takže by mě vydrželi dlouho.... Jinak když se oloupe ta hlavička, tak už to svítí blbě?
No co mě štve a mám to potvrzené u více lidí, tak ty Osramy po cca půl roce odejdou, většinou jen jedna, ale to je na nic. Ty Philipsy moc lidí (kolem mě) netestuje, protože nechtěj třeba u těch nej typů za 999kč svítit měsíc a pak rupnou. Co jsem zkoušel tak ty jak mám já za 199kč svítí o dost lépe než standart žárovka a lépe než než model Osram za cca 300kč, když to srovnám s tima NightBraker tak rozdíl tam moc není, řekl bych jen když se zapnou dálkový. Takže asi zůstanu u těch mích a nejlepší bude přechod na Bixenony který plánuji, možná ještě do konce roku 
-
Jurka - FK
Tak já si snad nechám ty silverstary....sou kvalitní cena je snesitelná svítí bíle a dobře....chtěl jsem zkusit ty nighbrakery, ale když říkáte, že svítí žlutě tak to nechci... A jestli ty co má dejwis se dají srovnat s nightbrakerama tak není co řešit bych je i zkusil, ale když sou tak nekvalitní a loupou se...
mám je rok a až ted jsem koukal že se trochu jedna loupala, ale za cenu 199kč není co řešit. lepší než kupovat 2× ročně Osramy za 400kč ne? 
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 27. říj 2008 14:35:07, celkem upraveno 1 x.
na mém webu jsem o nic psal: http://www.dejwistuning.wbs.cz/Montaze.html - druhá montáž, sjedte dolů a čtete
-
Jurka - FK
Teda že by svítili do modra to se mi nezdá nebo to na té fotce není vidět a taky se mi zdá že to úplně bílé není... já když kouknu na svá světla, tak ty silvestary úplně bíle září....
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 27. říj 2008 14:35:51, celkem upraveno 1 x.
-
Josh123456 - FK
s těma bixenonama máš recht-taky to plánujuDejwis píše:No co mě štve a mám to potvrzené u více lidí, tak ty Osramy po cca půl roce odejdou, většinou jen jedna, ale to je na nic. Ty Philipsy moc lidí (kolem mě) netestuje, protože nechtěj třeba u těch nej typů za 999kč svítit měsíc a pak rupnou. Co jsem zkoušel tak ty jak mám já za 199kč svítí o dost lépe než standart žárovka a lépe než než model Osram za cca 300kč, když to srovnám s tima NightBraker tak rozdíl tam moc není, řekl bych jen když se zapnou dálkový. Takže asi zůstanu u těch mích a nejlepší bude přechod na Bixenony který plánuji, možná ještě do konce roku
Teda že by svítili do modra to se mi nezdá nebo to na té fotce není vidět a taky se mi zdá že to úplně bílé není... já když kouknu na svá světla, tak ty silvestary úplně bíle září....[/quote]
Vím, foto nic moc, musím to nějak vyfotit znovu, možná to dneska zvládnu. . . jako modrá tam je málo, ale o tu mi nejde, ale bíle to svítí moc dobře....
Vím, foto nic moc, musím to nějak vyfotit znovu, možná to dneska zvládnu. . . jako modrá tam je málo, ale o tu mi nejde, ale bíle to svítí moc dobře....
s těma bixenonama máš recht-taky to plánuju
[/quote]
***** No, když jsem viděl už dost Felicí co maj "Bixáky" tak to je teprve znát, nic neoslnuje a světlo je poznat už za denního světla, a za ty prachy co se to ted prodává....
***** No, když jsem viděl už dost Felicí co maj "Bixáky" tak to je teprve znát, nic neoslnuje a světlo je poznat už za denního světla, a za ty prachy co se to ted prodává....
-
Josh123456 - FK
Dejwis: kde je budeš kupovat? Já mám typ, ale jen tak se ptám..
Myslíš Bixáky? No mám asi 2-3 firmy, takže ješte nevím na 100%. ale řeknu ti, že ted jsem dostal chut je pořídit co nejdříve, asi jakmile budu mít nalakovanou kapotu a pár věcí nových, tak půjdu do Bixáků. Pokud chceš, napišeme SZ, a pokecáme kde a proč a co a jak....
-
Josh123456 - FK
jj myslel jsem bixáky. OK Napíšu ti SZ.
-
Zbysek - FK
No já byl s těma Dejwisovýma taky velice spokojen vzhledem ke kvalitě svitu. Opravdu svítí krásně a bíle, protože jsou trošku předimenzované (díky tomu se jim taky pálí čepičkyú. Díky tomu tedy svítí velice pěkně, ale třeba oproti breakerům hůře v mlze (to je taky logické když svítí bíle). Každopádně ty čepičky se jim loupou tak jako tak ale u auta jako je felda to je pomalejší, jelikož nejde na světla až tak moc napětí. U nových aut nám jich několik shořelo během chvilky (na jednom dokonce po ujetí 5km). Když se oloupou, tak to ničemu moc nevadí, jen to zasírá světla. Každopádně až je po použití a prsknutí jednou vytáhnete, tak budou mít po čepičkách jen krátery. Ale tak stojí málo a pěkně svítí tak proč ne. Já bych je tam dal znovu, jenže v té době byly po ruce silvery a ty mě tedy po těchto opravdu strašně zklamaly. Ale asi si stejně zase seženu tamty, protože byly fakt lepší a za ty prachy ať jsou klidně zase za půl roku v háji. Jinak o xenonech tedy nepřemýšlím, protože na něco takového jako je felda je opravdu dávat nehodlám.
-
Hanz - FK
Já mam ty co má dejwis a jsem naprosto spokojen
v nosi s dálkovýma svítí krásně
jednou mě to tak chytlo že sem se proháněl lesem snad přes kilo
před sebou jsem měl normálně den