Utržené šrouby nárazníků - jak opravit?
-
Návštěvník
Utržené šrouby nárazníků - jak opravit?
AHoj,
Mám krátkou felicii starou tvář, sundával jsem zadní nárazník kvůli opravě zadních lemů (klasika rez) a samozřejmě jsem musel utrhnout oba šrouby (totálně zarezlý), co drží na bocích pod těmi lemy boční konce nárazníků. Nevím který inteligent to vymyslel, ale teď mi trčí ze skeletu pahýl, na který určitě už nic nenašroubuju...a vyměnit jaksi nejde...a nebo nevím jak.
Na fóru jsem hledal, jak to dát dohromady, ale nic konkrétního jsem nenašel (snad jen nějáký nýtek nebo co, ale nedokážu si to představit).
Napadá mě třeba samořezný šroub přímo do skeletu, ale nevím jak dlouho to vydrží a hlavně jeslti to za rok ještě něják povolím
Můžete mi prosím poradit, jak jste tento problém řešili? Věřím že vás vzhledem ke korozi našich miláčků nebude málo.,
Díky za odpovědi
Ravo
Mám krátkou felicii starou tvář, sundával jsem zadní nárazník kvůli opravě zadních lemů (klasika rez) a samozřejmě jsem musel utrhnout oba šrouby (totálně zarezlý), co drží na bocích pod těmi lemy boční konce nárazníků. Nevím který inteligent to vymyslel, ale teď mi trčí ze skeletu pahýl, na který určitě už nic nenašroubuju...a vyměnit jaksi nejde...a nebo nevím jak.
Na fóru jsem hledal, jak to dát dohromady, ale nic konkrétního jsem nenašel (snad jen nějáký nýtek nebo co, ale nedokážu si to představit).
Napadá mě třeba samořezný šroub přímo do skeletu, ale nevím jak dlouho to vydrží a hlavně jeslti to za rok ještě něják povolím
Můžete mi prosím poradit, jak jste tento problém řešili? Věřím že vás vzhledem ke korozi našich miláčků nebude málo.,
Díky za odpovědi
Ravo
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Zadní nárazník - utržené šrouby - jak opravit?
Měl jsem podobný problém.
Máš dvě možnosti ,navařit Céočkem nový šroub nebo to provrtat skrz a dát delší šroub a zapatlat silikonem .
Lepší je to možnost první.
Máš dvě možnosti ,navařit Céočkem nový šroub nebo to provrtat skrz a dát delší šroub a zapatlat silikonem .
Lepší je to možnost první.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- Hemi.cz
- Kontaktovat uživatele:
To samé jsem taky řešil.Provrtat,udělat v díře závit a nárazník uchytit šroubkem;-)
-
smazany clen - FK
já to měl také ... on tam je normální šroub nahoře (zevnitř kastle) heftnutej COčkem...takže vyndáš zadní světla a když se podíváš do tý díry mezi blatník a skelet tak tam dole uvidíš hlavu šroubu je tam jen kápnuto ...tak vemeš nějakej pořádnej sekáč a mlaskneš do toho pořádně kladivem .. a měl bys to urazit..pak vyndáš a dáš novej šroub..bud zas zakápneš COčkem nebo to prostě jen dotočíš tím způsobem že to budeš zazhora držet klíčem 
-
Návštěvník
No, tak to by mě nenapadlo...doufám že s tím nebudou problémy, půjdu kuchat světla a koukat se... mám 1,6ku (zesílená kastle), tak snad tam nebudou takový změny že by to byl neřešitelný problém...
ACH TA KOROZE (motor má natočeno 350tis, svody zavařený před 150tis a drží, šlape jako hodinky a jede jako oheň...ale ty plechy okolo
)
ACH TA KOROZE (motor má natočeno 350tis, svody zavařený před 150tis a drží, šlape jako hodinky a jede jako oheň...ale ty plechy okolo
-
Zbysek - FK
Taky jsem ho urval když jsem potřeboval odendat nárazník. Nepomohlo mu ani několikadenní prostříkávání wdčkem a šel jak nic. Takže pak přišla ke slovu flexa na zarovnání a pak COčko na přivaření nového šroubu. Tak zase do dalšího sundávání klid 
-
smazany clen - FK
zesílená kastle se v těchle mstech neliší (podle toho co vím) takže by to mělo být stejný ... jde o to jak kvalitně zrovna tvoje auto dělali 
Mě se to podařilo povolit, když bylo auto 4 roky staré. Namazal jsem závit vazelínou a po utažení jsem šroub i s matkou a podložkami zastříkal MOTIP Bitumenem na podvozky. Pak jsem to rozdělával po dalších pěti letech a naprosto v pohodě.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Mi řekněte čím sypou silnice v dojčlandu. Nedávno jsem sundaval zadní nárazník na kombíku z Německa. Šrouby a matice jako nové, přitom to auto je osm let staré.
Na svém jsem to po čtyřech letech musel jenom o půl otočky povolit, vyškubnout nárazník a pak šrouby pořádně očistit a namazat, jinak bych to urval taky.
V čechách to totálně zarezne a u germánů je to netknuté
Jak to opravit jsem naštěstí nikdy neřešil. Pokaždé jsem raději půl dne řešil jak to alespoň o kousek povolit, než pak řešit utržené šrouby. Jestě že v nárazníku jsou drážky a matice stačí povolit fakt jenom o kousek a už jde nárazník vyrvat.
Na svém jsem to po čtyřech letech musel jenom o půl otočky povolit, vyškubnout nárazník a pak šrouby pořádně očistit a namazat, jinak bych to urval taky.
V čechách to totálně zarezne a u germánů je to netknuté
Jak to opravit jsem naštěstí nikdy neřešil. Pokaždé jsem raději půl dne řešil jak to alespoň o kousek povolit, než pak řešit utržené šrouby. Jestě že v nárazníku jsou drážky a matice stačí povolit fakt jenom o kousek a už jde nárazník vyrvat.
-
sigmen - FK
Hezký,škoda že mě to nenapadlo
Mám taky autí z Němec,po jedný zimě to vylezlo nad nárazníkem z boků a šroubů mi zůstalo v ruce šest.I ze zadního čela.
Naposledy upravil(a) Maty dne úte 07. říj 2008 16:22:58, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Viz. pravidlo č.4
Důvod: Viz. pravidlo č.4
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Návštěvník: Že jsi urval jenom dva tak to máš dobrý
.. já jsem u nás na kombíku sundával nárazík (taky lemy) a z 12 šroubů jsem 6 urval
... Když se vyřili lemy tak se tam navařili nový šrouby a je pokoj 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
No já když ho sundaval jsem urval úplně všechny.I ty co jsou ze zadu nahoře pod těma krytkama.Oprava zabrousit uřezat kousek závitové tyče a přibodovat cočkem.Nakonec jsem je ještě postříkal zinkovám sprejem.Po roce a půl jdou ještě povolit,tak se ukáže co časem.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Když je před montáží napatláš vazelínou a po montáži je opět štětcem přepatláš vazelínou, tak to povolíš ještě za deset let.
Když jsem měl Favorita, tak jsem dal šrouby a matice mosazné a je to radost rozebírat i na skoro dvacetiletém autě. Tam nejsou naštěstí šrouby přivařené.
Když jsem měl Favorita, tak jsem dal šrouby a matice mosazné a je to radost rozebírat i na skoro dvacetiletém autě. Tam nejsou naštěstí šrouby přivařené.
Přední nárazník - utržený šroub - kterak opravit?
Ahoj,
pro velký úspěch je tu podobný dotaz jako v případě zadního nárazníku
Prostě se mi na mojí feldě zalíbilo trhat šrouby, který pak jaksi nejdou nahradit (jednodušše). Zadek jsem jakštak dal dohromady, ale nastaly problémy s předkem.
Podařilo se mi utrhnout šroub, co drží nárazník a blatník - takový ten šroub co je na té trojúhlníkové vzpěře co je uvnitř blatníku. Na první pohled se to jeví easy - vymontovat ten trojůhelník a opravit (navařit, provrtat apod.), jenže mám OBROVSKÝ strach jen šáhnout ty dvě matice, co drží ten trojůhelník ke kastli (na 99,9% určitě bude pokračovat moje trhací eskapáda :-/, upozorňuji, že jsem vždy pečlivě a dlouhodobě aplikoval WDčko...leč bezvýsledně ) Navíc si myslím, že nepůjde se dostat k těm šroubům-pahýlům, co po tom zůstanou, tak jednodušše jako vzadu (pravda, demontáž světla a sekání přivařené hlavy šroubu je moje obvyklá kratochvíle pro ukrácení volného času a zahnání víkendové nudy
)
Co vy na to? jak by jste postupovali? díky za jakoukoliv radu...
Ravo
pro velký úspěch je tu podobný dotaz jako v případě zadního nárazníku
Prostě se mi na mojí feldě zalíbilo trhat šrouby, který pak jaksi nejdou nahradit (jednodušše). Zadek jsem jakštak dal dohromady, ale nastaly problémy s předkem.
Podařilo se mi utrhnout šroub, co drží nárazník a blatník - takový ten šroub co je na té trojúhlníkové vzpěře co je uvnitř blatníku. Na první pohled se to jeví easy - vymontovat ten trojůhelník a opravit (navařit, provrtat apod.), jenže mám OBROVSKÝ strach jen šáhnout ty dvě matice, co drží ten trojůhelník ke kastli (na 99,9% určitě bude pokračovat moje trhací eskapáda :-/, upozorňuji, že jsem vždy pečlivě a dlouhodobě aplikoval WDčko...leč bezvýsledně ) Navíc si myslím, že nepůjde se dostat k těm šroubům-pahýlům, co po tom zůstanou, tak jednodušše jako vzadu (pravda, demontáž světla a sekání přivařené hlavy šroubu je moje obvyklá kratochvíle pro ukrácení volného času a zahnání víkendové nudy
Co vy na to? jak by jste postupovali? díky za jakoukoliv radu...
Ravo
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Přední nárazník - utržený šroub - kterak opravit?
Nejdřív to oddělej a pak řeš ty následky
Třeba se to podaří taky jsem jeden utrhnul a tak jsem ho dal skrz a pohoda

Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem trochu vtáhnul blatník, aby šla ta výztuha poid blatník, potom jsem mezi blatník a výztuhu strčil prkénko a zespodu odvrtal, dal šroub skrz a hotovo. Nic složitého, akorát při dotahování musíš zezhora v blatníku šroub držet klíčem. Ale zase máš jistotu, že to příště bez problémů rozděláš.
-
majkl - FK
Pokud si dobře vzpomínám, tak á měl tento šroub normal vyndavací a zas tam dací. Anebo byl už tak uhnilej. Nestačilo by do něj jen klepnout, aby vypadnul celej? Asi bude dost zarostlej, zvlášt pokud nemáš podběhy. Já v tom trojúhelníku mám jenom otvor pro šroub.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Vezmi za matice co to drží v podběhu, pravděpodobně je utrhneš. Pak vyvrtej dvě díry skrz podběh a dej tam šrouby s maticema. Je dobrý to v podběhu zatmelit, aby to moc nerezlo.
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
No mě ten trojúhelník vyndat šel,tak jsem ho vzal na svěrák,odbrousil tři body co drží ten šroub,zůstala mi průchozí díra,do který jsem dal šroub a mám ho tam volně,takže už bez problémů.Jen že ho musíš držet při utahování
taky jsem kdysi ten šroub utrhnul ale držák šel sundat tak jsem neváhal a za 80,- koupil ve značkovce novej
6U0 807 201 levej 6U0 807 202 pravej 
-
Frank
- Kontaktovat uživatele:
Taky se mi ho podařilo utrhnout tak sem to vyndal a navařil sem tam nový šroub zatřel barvou vše je OK

Ty originál držáky tedy mají šroub, který je tam zavařený (zalisovaný..)?
Jde mi o to, jeslti se mám pokoušet to násilnou metodou z toho vyrazit...nebo lepší odbrousit, odvrtat (tzn. pokusit se to udělat na autě). Sundávat to budu až v posledním případě, vím že to utrhnu a nechce se mi pak provrtávat podběh, teď je krásně bez koroze a takhle si tam zadělávám na pěkný "květáky".
Jinak děkuji všem za podnětné rady
Jde mi o to, jeslti se mám pokoušet to násilnou metodou z toho vyrazit...nebo lepší odbrousit, odvrtat (tzn. pokusit se to udělat na autě). Sundávat to budu až v posledním případě, vím že to utrhnu a nechce se mi pak provrtávat podběh, teď je krásně bez koroze a takhle si tam zadělávám na pěkný "květáky".
je to tam přibodovaný takže jedině ubrousit hlavu nebo odvrtat
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já bych se toho vrtání do podběhu nebál.Když to dobře zapatláš nějakou srágorou tak nebude problém.Přijde mi to lepší řešení jak nějaké operace na záchranu tý starý vzpěry.Taky jsem je utrhl,provrtal podběh,dal nový a pohoda.Ravo píše: Ty originál držáky tedy mají šroub, který je tam zavařený (zalisovaný..)?
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... e93704b993
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 3434d02552
Takže jsem o víkendu laboroval a doporučuji opravu provést uříznutím a VYVRTÁNÍM a nasazením klasického šroubu.
Protože pokud je v této oblasti koroze (kvůli které byl většinou nárazník sundáván), tak je plech hodně zeslabený korozí a hrozí v případě sekání z prostoru světla prolomení a nadělání víc škody jako užitku (nedá se moc volit úhel a směr sekání, zase tolik prostoru tam není), pokud by se bodovalo, tak to platí totéž (propálení). I z hlediska nutných nástrojů je to asi nejmíň náročné (vrtačku má asi každý).
Vymontování zadního světla je v pohodě (3 matičky 8čky), navíc pokud to bude rozdělané doporučuji udělat i antikorozní zásahy ve vnitřní kapse za světlem.
Následná montáž dohromady je taky v pohodě, šroub se dá bez problémů nahoře podržet, místa je tam dost.
Mám to pohoromadě, díky všem za rady...
Protože pokud je v této oblasti koroze (kvůli které byl většinou nárazník sundáván), tak je plech hodně zeslabený korozí a hrozí v případě sekání z prostoru světla prolomení a nadělání víc škody jako užitku (nedá se moc volit úhel a směr sekání, zase tolik prostoru tam není), pokud by se bodovalo, tak to platí totéž (propálení). I z hlediska nutných nástrojů je to asi nejmíň náročné (vrtačku má asi každý).
Vymontování zadního světla je v pohodě (3 matičky 8čky), navíc pokud to bude rozdělané doporučuji udělat i antikorozní zásahy ve vnitřní kapse za světlem.
Následná montáž dohromady je taky v pohodě, šroub se dá bez problémů nahoře podržet, místa je tam dost.
Mám to pohoromadě, díky všem za rady...
Takže jsem o víkendu řešil i tento problém a z mého pohledu mi připadne jako nejšikovnější oprava utrženého šroubu na tom trojúhelníku jeho uříznutím a PROVRTÁNÍM.
Jsou zde sice dva malé problémy, a to sice malý problém při řezání, trojúhleník je nad plechem blatníku, plech blatníku překáží a nedá se uříznout šroub úplně těsně u povrchu (může být problém pří následém vrtání), toto se dá vyřešit troškou násilí a zatažením za plech blatníku se dá tato pozice prohodit
a pak pružící trojúhelník, při vrtání se nedá pak moc opřít (dá se vyřešit zašprajcováním kouskem dřeva v podběhu, pokud jsme už pozici prohodili, výhodně nám to šprajcuje sám blatník).
Pokud by jste to sundávali celý, dá se jednoduššeji (ve svěráku) odvrtat nebo odbrousit (nebo za 100kč zakoupit nový
, ale místo opravy jednoho utrženého šroubu opravujete dva (protože pochybuju že až budete povolovat dvě zbylé matky, že je opět neutrhnete 
A tady pak musíte provrtávat podběh durch do prostoru motoru.
Takže z mého pohledu radši trošku nepohodlí než stínat desetihlavou saň (které po setnutí jedné hlavy naroste dalších 10
Jsou zde sice dva malé problémy, a to sice malý problém při řezání, trojúhleník je nad plechem blatníku, plech blatníku překáží a nedá se uříznout šroub úplně těsně u povrchu (může být problém pří následém vrtání), toto se dá vyřešit troškou násilí a zatažením za plech blatníku se dá tato pozice prohodit
Pokud by jste to sundávali celý, dá se jednoduššeji (ve svěráku) odvrtat nebo odbrousit (nebo za 100kč zakoupit nový
A tady pak musíte provrtávat podběh durch do prostoru motoru.
Takže z mého pohledu radši trošku nepohodlí než stínat desetihlavou saň (které po setnutí jedné hlavy naroste dalších 10