EGR a vše kolem něj
-
Zbysek - FK
Re: EGR a vše kolem něj
Točí se okolo osy v rozmezí co dovolí povolené šroubky. Jde s ním tedy pouze otáčet.
-
smazany clen - FK
to je dobre, to som chcel počuť, nebude problém najsť pôvodnú polohu, v prípade, že to bude horšie....inak mám nahodené nové čerpadlo a poloha potenciometra je skoro max. v pravo a skrutky sú zaliate modrou farbou, takže sa s ním doposial nehýbalo, motor je hlučnejší a viac žere ako so starým čerpadlom, takže skúsim točiť proti smeru hod. ručičiek
Naposledy upravil(a) Kovi dne stř 15. říj 2008 13:26:12, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Viz.pravidlo č.4
-
Zbysek - FK
No skoro max. vpravo to nemá vůbec co dělat. Hlučnost motoru je tam značně vyšší, protože je tam zvětšený předvstřik a tím pádem i spotřeba. Samozřejmě to takto je na nejlepší výkon. Hlavní ale je to, že v maximálních polohách je hodnota odporu potenciometru už totálně mimo toleranci ve které má být, což potom špatně spolupracuje s řídící jednotkou.
-
Diablo - FK
v krajnim miste to ma 90Hp, jak jinak by se zrodila octavie
joke
-
smazany clen - FK
nafot to prosimta.ako to mas otoceneSAXON píše:to je dobre, to som chcel počuť, nebude problém najsť pôvodnú polohu, v prípade, že to bude horšie....inak mám nahodené nové čerpadlo a poloha potenciometra je skoro max. v pravo a skrutky sú zaliate modrou farbou, takže sa s ním doposial nehýbalo, motor je hlučnejší a viac žere ako so starým čerpadlom, takže skúsim točiť proti smeru hod. ručičiek
-
smazany clen - FK
ten potenciometer sa nastavuje pocas chodu motora?Zbysek píše:No skoro max. vpravo to nemá vůbec co dělat. Hlučnost motoru je tam značně vyšší, protože je tam zvětšený předvstřik a tím pádem i spotřeba. Samozřejmě to takto je na nejlepší výkon. Hlavní ale je to, že v maximálních polohách je hodnota odporu potenciometru už totálně mimo toleranci ve které má být, což potom špatně spolupracuje s řídící jednotkou.
-
Zbysek - FK
To je jedno, ale když to budeš nastavovat za chodu motoru, tak aspoň slyšíš jak se mu změkčuje či ztvrzuje chod a jak to v krajních polohách blbne, protože chybí potřebný rozsah odopru.
-
Diablo - FK
kez by neslo vyuzit prave i leve strany
u nas v praci je manik co ma felinku ktera ma najeto 21tkm a panackove ta ma zvuk, kam se sere protec apod. tu po 20m ani neslysite, i benzinove feldy jsou proti tomu strasny rumpali, vzdycky musim zamacknou slzu kdyz ji vidim 
-
Snehulak - FK
sice to není na feldě ale na mojí corse cdti. mám problém s egr ventilem dost často se zas..á a hází mi to chyby v řj. už sem to jednou pročištoval ale jen přes regulační tyčku spružinkou sem stříkal sajrajt na brzy, protože s tím nešlo vůbec hejbat. a teď k dotazu, slyšel jsem že existuje nějaký prostředek přímo na čištění egr ventilů, leje se to přímo do nafty. Nevíte o tom něco. jestli mi nepomůže ani tohle tak to budu muset vyndat a rozebat, ale dotoho se mi vůbec nechce protože je tam přístup horší než k penězom, hrůza
-
Monty
Re: EGR
Pred emisnou nic vyberat nemusis,meria sa len dymivost,nie NO,takze dymivost bude este lepsia,mne auto skoro nedymi pri akceleracii s ventilom Off.
Este nieco k tomu zahrievaniu: prve 3 minuty po starte je volnobeh 1000,potom klesne na zhruba 850. Zruba po dalsich 2-3 minutach vypina predsuvnik a auto (motor) stichne. Myslim,ze 3 minuty hlavne v zime behu na volnobeh,kym oskrabes okno su v pohode. A inak hladke diesle nemali ani jedno predhrev nasavaneho vzduchu a uz vobec nie taku blbost,akoze vyfuk pustat do sania. U turba sa to mozno strati,ale u hladkeho by som si to EGR ventilom netazoval
Este nieco k tomu zahrievaniu: prve 3 minuty po starte je volnobeh 1000,potom klesne na zhruba 850. Zruba po dalsich 2-3 minutach vypina predsuvnik a auto (motor) stichne. Myslim,ze 3 minuty hlavne v zime behu na volnobeh,kym oskrabes okno su v pohode. A inak hladke diesle nemali ani jedno predhrev nasavaneho vzduchu a uz vobec nie taku blbost,akoze vyfuk pustat do sania. U turba sa to mozno strati,ale u hladkeho by som si to EGR ventilom netazoval
-
Monty
Re: EGR
U mna niekto vytiahol len konektor ale ani soloidny ventil nebol dobry a sanie bolo aj tak spinave. Radsej dat podlozku,ako len hadicku odpajat,ventil aj moze uzatvarat,ale tlakom plynov ho vyfuk pootvara a dym ide do motora. U turba dokaze tlak plynov roztocit turbinu az na 150 000 otacok,tak zeby si tie plyny neporadili s obycajnym ventilom,kde je len obycajna pruzina?! Zaslepit !
-
smazany clen - FK
včera som sa pokúšal hľadať správnu polohu potenciometra, mierne som ho natočil proti smeru ručičiek, motor síce stíchol, ale stratil na dynamike a dnes ráno som mal problem naštartovať...vraciam to do povodnej polohy
-
Zbysek - FK
Ano, proti směru se zmenšuje předvstřik, tedy motor bude tišší, avšak dynamika na prd a prohlubuje se díra plynu. No a hlavně pokud není vše na motoru úplně v pořádku, tak to blbě chytá. Je lepší koukat na dobré starty a chod motoru než na hlučnost a jít spíše na druhou stranu.
-
smazany clen - FK
presne tak, fakt ale je, že mám nové čerpadlo a ten motor chodí horšie, ako so starým, už to bolo u 2 mechanikov a nič s tým nespravili, trocha sa to zlepšilo, keď som vytiahol trubice a odpojil Egr
Naposledy upravil(a) Kovi dne úte 21. říj 2008 7:19:09, celkem upraveno 1 x.
-
Zbysek - FK
Že chodí hůř myslíš jak? Jako že to má horší výkon, nebo to dělá nějaké problémy? Na stolici se totiž každé čerpadlo nastavuje na "ideální hodnoty" pro něj, ale samozřejmě už ne pro motor, takže je pak potřeba to na motoru doladit právě nastavením rozvodů, či potenciometrem.
-
Monty
Mozem potvrdit,ze motor nastavia vo vyrobe podla pristroja,ina je uz realita. Tiez som mal od vyroby zakvapnuty modrou farbou potenciometer,ale posunul som ho proti rucickam,len kusok a pomohlo,menej rachoce,ale tiez som si vsimol,ze ked pridavas plyn,tak je tam este jedno tiahlo,ktore ked som s nim pohyboval tiez ma vplyv na zvuk a dynamiku. V podstate som ho ale vratil skoro tam,kde bol,ba malilinko viac (pri pohlade na cerpadlo pri otvorenej kapote) doprava. da sa to tam pekne stelovat. A ak ho nechcete rozladit,tak staci zajst do obchodu,kupit dve plastove tiahelka,ktore idu na tie kovove gulicky...(je to obycajne zakoncenie tiahel do dveri zo skody 120 a stoji jedno asi 5 korun) Pouzit obycajnu dlhu skrutku M 5,odpilit hlavicku a tie dve tiahelka na nu nakrutit a zalozit. Do prava je motor tvrdsi a zivsi,do lava tichy a lenivy. Ten moj bol za studena hlasny,napriek tomu som to tiahlo posunul este viac do prava (kedze do lava to nepomohlo a bol lenivy) a div sa,pomohlo.
-
Diablo - FK
ten muj je zastudena horsi pomalu jak zetor, ale zase leze do otacek jak zbesilej, ale asi mu pridam k HP, i kdyz ted asi bude v blizke dobe navarka s 177 hp (+ chip dam ) 
-
Zbysek - FK
Jen pro upřesnění, to táhlo o kterém tu Monty vypráví je přesuvník předvstřiku a jak už jistě všichni pochopili, veškeré nastavování motoru na dieselové feldě je právě o úpravě předvstřiku. Tedy je to taky jedna z možností jak docílit úpravy nastavení, ale rozhodně doporučuju si buď změřit a zapsat původní rozměr táhla před změnou, nebo opravdu vyrobit jiné. Osobně tam mám taky dané jiné poladěné. Jinak když už Monty zmínil ty koncová táhla co jsou ve škodovkách, tak na čerpadle jsou právě jiná, ovšem i ty škodováckáze zámků tam jdou použít. Vesměs každá lepší mototechna má ale i ty originální, které vypadají jinak a jsou na to lepší, takže pokud je seženete, dejte tam ty origo nové. V nouzi ale lze použít ty zámkové. Sám jsem na ně taky nějakou dobu jezdil.
-
Monty
Ano,je to presuvnik a teda tocenim doprava sa zrejme predvstrek zvacsuje a opacne dolava zmensuje,lebo motor stichne a zlenivie. A ano,tie original tiahla su take tvrde,bakelitove a znasaju to teplo od motora,kdezto tie plastove z tiahiel dveri sa asi rychlo opotrebia tahom aj tym teplom ,ale.....tie original tiahla maju opacny aj iny zavit,to hnede ma asi witwortov,alebo take cosi....ked to tak prehodnotim,tak mne asi najviac pomohlo pohnut tym potenciometrom proti smeru hodinovych ruciciek,mozno 1 milimeter medzierky pri pohlade na povolene skrutky....a inak,benziny pri toceni rozdelovacom sa steluju na hranici ,,klepania,,.....a tu pri vytiahnuti tiahla za tepla,ked sa pohybuje tou presuvnikovou packou z lava do prava,da sa prekne najst hranica zaciatku klepania a tam treba to tiahlo naladit a je to vyriesene....teraz to mam tak....aj preto su tie tiahla spojene opacnym zavitom,kde sa da pekne tocit 7-mickou klucikom a tym sa tiahlo bud predlzuje,alebo skracuje a pekne sa najde spravan poloha......
Inak tieto veci tu popisane neovlada 99,9% automechanikov v servisoch (cest vynimkam) a ked uz ovlada,tak to bud nepovie,alebo povie,ze pockaj za branou a vyCASHUJE tolko penazi,ze ti vyjde na 10 plnych nadrzi a to ja ozaj takych nemusim !!!!!
Inak tieto veci tu popisane neovlada 99,9% automechanikov v servisoch (cest vynimkam) a ked uz ovlada,tak to bud nepovie,alebo povie,ze pockaj za branou a vyCASHUJE tolko penazi,ze ti vyjde na 10 plnych nadrzi a to ja ozaj takych nemusim !!!!!
-
Monty
Prave ten rachot za studena mi velmi vadil,lebo kadejake HDi idu potichu a toto ako stry Golf I. A ludia sa obzeraju. Ked ides pomaly s citom,nerachoce,ale brzdis zase rano premavku a to kazdi trubi,to ma ties hnevalo ! Kolesom cerpadla hybat nepomohlo,nakoniec pomohol ten potenciometer,neodstranil som uplne rachot,ale akoby to ustalo prave do tych 2500 ot.za studena
-
Diablo - FK
Monty me to taky rachoti, ale zase kdyz za to vemu tak vsichni cumej co ta devitka umi, prej liny jako medved
na tohle se taky chystam, ze mu pridam na predvstriku, jinak na traktoru se to dela nejlepe, tam clovek vi i stupne, jinak na cerpadle lze taky pridat
uz aby to vsechno bylo, jinak z 80% jezdim nadoraz a kombinovana je 6-6,5l neni to hezky? jinak pri klasice kolem 4-4,5 
-
Monty
Len vies,ked to rachoce,trpi kluka,piesty,capy a moze ti vystrelit aj tesnenie pod hlavou,tak pozor,za rachotu netreba na to tlacit,lebo ak su horsie trysky,tak mas z nich hotovy autogen,pozor na to.....totiz ja som mal zle cidlo so zelenym pasikom,mne takto motor rachotal aj 10-15Km mimo mesto,kym nedosiahol 90°C potom to preplo,teraz uz mam nove cidlo,stalo 1500, ale....prepne medzi prvou palickou a teplotou 70°C na budiku,takze teraz mi to rachotanie uz nevadi,lebo trva max 5 minut
-
smazany clen - FK
[img][IMG]http://imgupload.cz/nahledy3/togdx3bnWo_small.jpg[/img][/img] je toto potenciometer?lebo som s nim tocil a nic sa nedialo
-
Zbysek - FK
Ano, to je on. Když máš nastartovaný motor a budeš s ním hýbat z jedné strany nadoraz na druhou, tak se musí chod motoru značně měnit. Pokud ne, pak ti nefunguje, což by řekla diagnostika.
-
smazany clen - FK
aha.no tak v tom bude asi aj ten problem co som tu spominal,že to neda viac ako 150km/h a aj to dole kopcom
zvladol by som to vymenit?ako sa to odpaja?
a este nieco co sem až tak nepatrí ale nejdem zakladat nove tema.mam olej vo airboxe a vsimol som si to už davno.hlavne na pravej strane.[img][IMG]http://imgupload.cz/nahledy3/tepOjTgFZU_small.jpg[/img][/img]
a este nieco co sem až tak nepatrí ale nejdem zakladat nove tema.mam olej vo airboxe a vsimol som si to už davno.hlavne na pravej strane.[img][IMG]http://imgupload.cz/nahledy3/tepOjTgFZU_small.jpg[/img][/img]
-
Zbysek - FK
Olej v sání je normální, protože to funguje jako naolejovávání emulzí nasávaného vzduchu. Přisává se přes odvzdušnění olejového víka motoru, kde se přes ventil který je umístěn nahoře v sání pod logem VW pouští potřebné množství.
Jinak k tomu potenciometru: vyměnit ho není problém, jelikož je to otázka dvou šroubků a jednoho konektoru. Problém je ho sehnat, protože toto není samostatný díl a lze jej oficiálně koupit pouze jako celek s čerpadlem. Seženeš tedy jedině nějaký jetý ze starého čerpadla. Pokud ti opravdu nefunguje, bonzne to na něj diagnostika. Jestli je opravdu v háji, potom je motor v nouzovém režimu a není se čemu divit, že to prd jede. Je to totiž právě jedna ze závad, díky které motor může přejít do nouzáku.
Jinak k tomu potenciometru: vyměnit ho není problém, jelikož je to otázka dvou šroubků a jednoho konektoru. Problém je ho sehnat, protože toto není samostatný díl a lze jej oficiálně koupit pouze jako celek s čerpadlem. Seženeš tedy jedině nějaký jetý ze starého čerpadla. Pokud ti opravdu nefunguje, bonzne to na něj diagnostika. Jestli je opravdu v háji, potom je motor v nouzovém režimu a není se čemu divit, že to prd jede. Je to totiž právě jedna ze závad, díky které motor může přejít do nouzáku.
Ha tak Zbyšek mě předběh 
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
-
smazany clen - FK
mhm.ok tak aspon daco je ok.to:tbisek.po vymene potenciometru treba vymazat asi aj chyby z r.j. že?
a neda sa opravit potenciometer?
a neda sa opravit potenciometer?
-
Zbysek - FK
Ten potenciometr jsem rozdělanej neměl, takže nevím jak je přesně uvnitř konstruován, jestli je to obyčejný potenciometr, nebo něco složitějšího uvnitř. Každopádně vymazat paměť závad pak musíš, jinak se to z ní nedostane. Celkově si můžeš potenciometr proměřit jestli dává nějaké hodnoty.
-
smazany clen - FK
jasne.musim to poriesit.preto mam asi aj taku spotrebu aku mam.skusim to otvorit.ved ked ho este viac po..em tak mu to neuškodi ked je ajtak zlý.a este jedna vec.co ak motor beži v nudzovom režime koli niecomu inemu?potom bi potenciometer fungoval alebo nie?
Naposledy upravil(a) Kovi dne úte 21. říj 2008 12:45:06, celkem upraveno 1 x.
-
Zbysek - FK
Ano, potenciometr by fungoval. Ony jsou ale pouze dvě závady, díky kterým by motor přešel vyloženě na nouzák a to je buď potenciometr, nebo kontakt W na altíku. Takže já bych do něj nehrabal, dokud bych ho neproměřil, nebo nejlépe ověřil diagnostikou co se děje. Je to práce na minutku a víš vše.
-
smazany clen - FK
jasne.napojim to na vag a uvidime.kamarat ma kabel.len ci bude mat cas.
Naposledy upravil(a) Kovi dne úte 21. říj 2008 12:45:41, celkem upraveno 1 x.
-
nebulus - FK
Ja som mal úplne odpojený elektromagnetický ventil ovládajúci EGR a motor išiel po naštartovaní na zvýšený voľnobeh tak 10 sekúnd. Keď som na vrakovisku kúpil "nový" ( + spodný kryt motora, viečko na olej, spínač hmlovky za spolu 400SK
) a pripojil na elektriku, tak zrazu zvýšený voľnobeh trvá aj niekoľko minút.
-
Zbysek - FK
To je docela zvláštní. Neodpojil jsi spíše ventil pro zvyšování volnoběžných otáček? Odpojené egr totiž nemá vůbec žádný vliv na otáčky motoru a ani řídící jednotka na to takhle nereaguje. A nebo je taky možné, že jsi těch 10 sekund předtím měl za tepla a teď máš těch pár minut za studena, protože ta závislost doby sytiče se mění dle teploty.
-
Monty
Dnes som bol v 3 mototechnach a ine tiahla,ako dverove do skodovky,biele,plastove nemali,takze som ich nechal zalozene,pretoze tie stare (jedno hnede,druhe biele ) mali uz volu na gulickach. Ty si ktorym smerom posuval tiahlo presuvnika? Do prava (vacsi predvstrek a hlucnost) alebo (do lava a lenivy chod bez hluku? Ozaj ZBYSKU,vedel by si mi posuvkou zmerat celkovu dlzku tvojho original tiahla? porovname si. dik
-
smazany clen - FK
kde vedu kable z toho potenciometru?videl som že idu pod čerpadlo ale potom som už nevidel kde koncia.
-
Monty
kable idu pod cerpadlo do zvazku a odtial do dvoch konektorov( 3 a 4 kolikoveho ) Konektory su tam niekde pod prvym zhavicom, pri cidle teploty , v takom plechovom drziaku...no a odtial idu do RJ
-
smazany clen - FK
aha no dufam že ho nebudem musiet vyberat.idem prave za kamaratom napojit to a uvidim.
Naposledy upravil(a) Kovi dne stř 22. říj 2008 12:54:58, celkem upraveno 1 x.
-
smazany clen - FK
no napojili sme to ,ale... nedostali sme sa k motoru.nedalo sa pripojit.tusil som že bude niekde problem.
vypisovalo niečo že nieje odozva alebo nieco take.proste sme sa nedostali k funkciam motora.
vypisovalo niečo že nieje odozva alebo nieco take.proste sme sa nedostali k funkciam motora.
-
Zbysek - FK
Klíček jsi asi zapnutý měl že. Tak v tom případě je ten známý co ti to dělal dost možná pěkný pako, protože ten motor testoval na adrese 01 - diagnostika motoru, kterou tenhle diesel vůbec nemá. On má jen diagnostiku diesel čerpadla na 41. Pokud by ani toto nebyla ta závada, pak je problém v zásuvce, který bývá na feldách docela častý.
No já dnes jdu zase tady k nám mrknout do mototechny kde jsem ty táhla minule myslím viděl, tak snad je fakt ještě mají. Táhlo ti pak můžu doma o víkendu změřit, protože tady nemám čím, ale ono je to celkem jedno, protože co kus to originál. Pro porovnání ale proč ne.Monty píše:Dnes som bol v 3 mototechnach a ine tiahla,ako dverove do skodovky,biele,plastove nemali,takze som ich nechal zalozene,pretoze tie stare (jedno hnede,druhe biele ) mali uz volu na gulickach. Ty si ktorym smerom posuval tiahlo presuvnika? Do prava (vacsi predvstrek a hlucnost) alebo (do lava a lenivy chod bez hluku? Ozaj ZBYSKU,vedel by si mi posuvkou zmerat celkovu dlzku tvojho original tiahla? porovname si. dik
-
smazany clen - FK
no skusal to vseliako.nerobil to prvy krat ale zajtra skusime este raz a tak ako pises ty.na tu 41tku
-
nebulus - FK
Nie, práveže ventil zvýšeného voľnobeho bol vadný, tak som tam dal ventil od egr a teraz keď som zohnal nový, tak som ho osadil napäť ( EGR). Niekde som čítal že pri núdzovom režime ide zvýšený voľnobeh iba krátko. Vonkajšie teploty boli +- rovnaké. Riadiaca jednotka kontroluje elektrický odpor na oboch ventiloch. Teraz som to ale nemal na VAGu, lebo k nemu nemám až tak ľahký prístup.Zbysek píše:To je docela zvláštní. Neodpojil jsi spíše ventil pro zvyšování volnoběžných otáček? Odpojené egr totiž nemá vůbec žádný vliv na otáčky motoru a ani řídící jednotka na to takhle nereaguje. A nebo je taky možné, že jsi těch 10 sekund předtím měl za tepla a teď máš těch pár minut za studena, protože ta závislost doby sytiče se mění dle teploty.
-
Zbysek - FK
Aha, tak už to chápu proč ti to tak dělalo. Ony ty ventily totiž nejsou úplně stejné a mají trochu jinaknamotané cívky. Řídídící jednotku právě vůbec neznamená jaké mají hodnoty odporu, protože jsou to pouze akční členy a ne čidla. Právě na základě čidel udávajících informace o režimu motoru ale dostávají tyhle elektromagnetické ventily povely k zavření či otevření dodávaným napětím. Právě proto, že je každý maličko jiný, neměly by se pro správnou funkci měnit, ale samozřejmě v nouzi je to ideální řešení, protože to aspoň nějak funguje a egr ať si dělá co chce
. Ovšem proto, že fungují maličko jinak, tak potom napětí, které by normálně bylo pro volnoběžný ventil "nestačí" pro ventil egr a otevírá tak mnohem kratší dobu, protože to napětí postupně klesá až na hranici, kdy ventil normálně vypne. Když se ventily zkoušejí, jde to právě pomocí diagnostiky jako test akčních členů jestli ťukají, nebo přímo změřit jejich hodnoty.
Mimochodem motor kvůli této závadě nepřechází do nouzového režimu. Tam jde pouze kvůli závadě potenciometru nebo W.kontaktu. Při těchto závadách opravdu nefunguje zvyšování volnoběhu stejně jako prá dalších věcí, ale to se tebe netýkalo, jelikož závada ventilu volnoběhu je motoru relativně fuk a řídící jednotce už úplně. Tedy zkrácená doba sytiče byla zapříčiněna osazením nesprávného ventilu, ale jak říkám, hlavně že to aspoň nějak funguje když to člověk potřebuje.
Mimochodem motor kvůli této závadě nepřechází do nouzového režimu. Tam jde pouze kvůli závadě potenciometru nebo W.kontaktu. Při těchto závadách opravdu nefunguje zvyšování volnoběhu stejně jako prá dalších věcí, ale to se tebe netýkalo, jelikož závada ventilu volnoběhu je motoru relativně fuk a řídící jednotce už úplně. Tedy zkrácená doba sytiče byla zapříčiněna osazením nesprávného ventilu, ale jak říkám, hlavně že to aspoň nějak funguje když to člověk potřebuje.
-
Monty
V dielenskej prirucke je ale pisane,ze obidva ventily maju mat rovnaku hodnotu odporu myslim 55 Ohm. Ten,ktory ovladal EGR mal u mna vyse 200 Ohm,EGR bol stale zavrety,akonahle som dal dobry (55 Ohm) tak hned zacal pracovat.
-
Zbysek - FK
55-60 ohm má mít cívka volnoběžného ventilu. EGR má něco trochu jiného myslím. Nevím jestli jsou obě hodnoty někde v příručce, ale asi jo když říkáš.
Jen mám opět u tebe zmatek v těch ventilech, protože jsi psal, že jsi měl vadný volnoběžný a tedy že jsi místo něj napojil ten od egr. A teď zase píšeš že jsi měl vadný egr, tak se v tom trochu ztrácím
Jen mám opět u tebe zmatek v těch ventilech, protože jsi psal, že jsi měl vadný volnoběžný a tedy že jsi místo něj napojil ten od egr. A teď zase píšeš že jsi měl vadný egr, tak se v tom trochu ztrácím
-
nebulus - FK
Oba ventily sú rovnaké ( podľa čisiel ). A nakoľko oba majú iba skokovú funkciu on/off, tak špekulovanie ohľadom hodnoty napájania sa mi nezdá pravdepodobné. Jednoducho RJ pri požiadavke na zopnutie daného ventilu vyšle plné napätie palubnej siete na cievku ventilu. A vypne ho ho potom na 0. Na mojom pikape z 2001 sú ventily Made In USA
. Z vrakoviska som priniesol ventil od iného výrobcu, ale to bola felda pred faceliftom. Čísla a označenie MT2 je ale na všetkých rovnaké.
-
nebulus - FK
U mňa mal tiež nefunkčný ventil voľnobehu 250 ohmov. EGR mal 55 ohmov. A EGR z vrakoviska tiež 55.Monty píše:V dielenskej prirucke je ale pisane,ze obidva ventily maju mat rovnaku hodnotu odporu myslim 55 Ohm. Ten,ktory ovladal EGR mal u mna vyse 200 Ohm,EGR bol stale zavrety,akonahle som dal dobry (55 Ohm) tak hned zacal pracovat.
-
Zbysek - FK
Já mám ventily taky made in USA
ale za to že jsou opravdu naprosto stejné bych ruku do ohně nedal aní náhodou (tedy myslím při originálním zapojení a ne když už je někdo předělával)
-
Diablo - FK
ja mam lepsi ja mam MADE IN USA ja to mam velkyma pismenama vis