Dotahování
-
Pecan
Dotahování
Zdarec chtěl semm se zeptat na kolik se dotahují lité kola a jestli bezpečnostní šrouby nějak jinak. a na kolik plecháče dík
-
smazany clen - FK
Re: Dotahování
Já to dotahuji ručně na tolik, abych to pak ještě dokázal povolit. 
Tzn, že dotáhnu na fest na první pokus dlouhý a pak ještě kousek krátký. Tak asi na 15% otáčky.
To chceš řešit dotahovací momenty i na kolech? To jsem ještě neslyšel. V servise to stejně zarvou co to dá a mají po problému.
Tzn, že dotáhnu na fest na první pokus dlouhý a pak ještě kousek krátký. Tak asi na 15% otáčky.
To chceš řešit dotahovací momenty i na kolech? To jsem ještě neslyšel. V servise to stejně zarvou co to dá a mají po problému.
tak to sou v servisu kok*ti a měli pistolu nastavenou na max 
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
-
smazany clen - FK
No tak já byt majitel pneuservisu tak to taky dotahuju na max. Lepší než řešit stížnosti na upadlé kola a navíc s tím pak zákazník musí přijet protože to doma nepovolí. Je to normální tržní chování podnikatele. 
Proto jezdím do pneuservisu akorát na přehození gum a vyvážení. Nikoli na přehození kol.
Proto jezdím do pneuservisu akorát na přehození gum a vyvážení. Nikoli na přehození kol.
-
smazany clen - FK
No pak chudák třeba ženská která píchne, tak s tím pak nehne. Já jsem byl jednou taky v pneuservisu na výměnu kol. Protože to jinak vyřešit nešlo. Pak jsem z toho auta potřeboval ty elektrony kvůli prodeji auta sundat a zničil jsem bezpečnostní šrouby a málem jsem se u toho pos..l. A taky jsem si u toho pěkně zanadával a to nejsem úplně chrastítko. Jinak myslím že jsem někde četl že moment na kola je 90Nm.
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Protože jsem zvyklý šrouby dotahovat co to jde a mě to jde hodně,
když jsem koupil liťáky tak jsem se šel zeptat do servisu jak moc dotahovat abych je nepoškodil. Řekli že se nemusím bát a klidně to dotáhnout co to jde. Jen bych chtěl říct, že jsem dávno vyhodil ''fajfku'' se kterou se při velkém dotažení ničí šrouby (těžko se udrží kolmo na šroub) a koupil jsem si křížový klíč. :)Jo a bezpečnostní šrouby jedině bez kolíků, s vnitřním profilem na podobném principu jako Imbus. Kolíky bych urval při prvním dotažení.

Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
-
Josh123456 - FK
Ve většině servisu dělaj prasata, co nemají cit na nic a s ničím.. Bohužel je to tak. Málo kde utahujou kola na momenťák jako u nás např.
Já používám dle citu na konečnou fázi utáhnutí normální stačí křížový klíč, protože když bych někde píchnul, tak bych to taky kdybych to utahoval delší pákou a fakt jí sebou nevozim nemohl povolit tím křížákem. Takže bych asi být tebou volil to utáhnou tím klíčem, co vozíš sebou v autě, kdyby si případně píchnul kolo, když teda asi nemáš moment. klíč.
Já používám dle citu na konečnou fázi utáhnutí normální stačí křížový klíč, protože když bych někde píchnul, tak bych to taky kdybych to utahoval delší pákou a fakt jí sebou nevozim nemohl povolit tím křížákem. Takže bych asi být tebou volil to utáhnou tím klíčem, co vozíš sebou v autě, kdyby si případně píchnul kolo, když teda asi nemáš moment. klíč.
-
Pecan
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Tak o tom že se šrouby samy dotáhnou, velice pochybuji. Spíš povolí, když jsou dotažené málo. Jinak, mě se ještě nikdy v životě nestalo že by šrouby nešly povolit a to jezdím móóóóc dlouho.

Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem ze staré školy, to znamená před nasazením kola očistit zevnitř ráfek i buben od písku a nečistot, a šrouby jemně máznout vazelínou před zašroubováním. Dotahuji křížákem s šestihranou hlavou, abych šroub nebo matku neožvejkal. A zatím se mi nestalo, že by mi předběhlo kolo.
Ani u osobáku ani u náklaďáku. Jenom na buldozeru mi občas spadnul pás.
Jo ještě na stovce se mi stalo, že jsem odjel ze servisu a cca po 5-ti kilometrech mi začalo při pomalé jízdě rachtat kolo. A našel jsem dvě vytočené matky v té chromované poklici.
Jo ještě na stovce se mi stalo, že jsem odjel ze servisu a cca po 5-ti kilometrech mi začalo při pomalé jízdě rachtat kolo. A našel jsem dvě vytočené matky v té chromované poklici.
-
Abdul - FK
Vendo, to sme predsa robili aj úmyselne. Puklica dolu a šup tam 3 matky M8 a puklica nazad.To boli nervy,kým na to niekto prišiel.
Teraz puklice nie sú a je po zábave. 
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Momenťák jsem nikdy neměl a problémy se šroubama za čtyřicet let taky ne.

-
smazany clen - FK
Momenťák je pro slečinky. Chlapi mají silné ruce a mají v nich cit pro utahování. 
-
Gulon
Dorvi ho a bude ,dotanhni na 410Nm a to se už nikdy nepovolí(a ani nikdo) 
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Gulon : Panáček je srandysta ,na svý to máš taky tak dotažený?
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
No mě to bylo od dětství hned podezřelé kolik těch škůdek v okolí rachotí.Abdul píše:Vendo, to sme predsa robili aj úmyselne. Puklica dolu a šup tam 3 matky M8 a puklica nazad.To boli nervy,kým na to niekto prišiel.Teraz puklice nie sú a je po zábave.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
To seš srandista.Gulon píše:Dorvi ho a bude ,dotanhni na 410Nm a to se už nikdy nepovolí(a ani nikdo)
ex nebožka 1,6 lpg 

-
Lars1 - FK
To bych řekStony píše:Momenťák je pro slečinky. Chlapi mají silné ruce a mají v nich cit pro utahování.