Kryt sacího otvoru

karoserie, narazniky, skla atd.
IvoR - FK

Kryt sacího otvoru

Příspěvek od IvoR - FK »

Ahoj.
Nemám klimu, a jízda za horkého počasí není nic příjemného, zejména při větších rychlostech. Otevřít okno bez ofuků znamená poslouchat kravál nebo nechat si nafoukat do ucha. Abych dostal do vozu čerstvý vzduch, musí jet ventilátor větrání, jako náporové větrání totiž nic moc. Proto uvažuji o koupení krytu sacího otvoru:

http://www.topplast.cz/?p=productsMore& ... ru-Felicia

Jenže se mi zdá, že účinný průřez pro sání vzduchu se použitím krytu hodně zmenší. Máte s tím někdo zkušenost? Neokukuji každou kolem projíždějící Feldu, ale ještě jsem si nevšiml že by to někdo měl.
Za odpověď děkuji předem i zadem a přeji krásný nejen dnešní den.
Ivo v.r.n.k.
buldozer4

Re: Kryt sacího otvoru

Příspěvek od buldozer4 »

Kup si ho ale moc Ti to nepomůže. Mám ho taky,dokonce jsem vytahnul původní kryt, ale účinnost žádna.U Favorita mi to náporové větrání šlo perfektně,ale u feldy mi to nejde.Tudíž bych chtěl vědět od jiných majitelu felicii jak jim to fouká.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenda19895 »

IvoR píše:Ahoj.
Nemám klimu, a jízda za horkého počasí není nic příjemného, zejména při větších rychlostech. Otevřít okno bez ofuků znamená poslouchat kravál nebo nechat si nafoukat do ucha. Abych dostal do vozu čerstvý vzduch, musí jet ventilátor větrání, jako náporové větrání totiž nic moc. Proto uvažuji o koupení krytu sacího otvoru:
Jenže se mi zdá, že účinný průřez pro sání vzduchu se použitím krytu hodně zmenší. Máte s tím někdo zkušenost? Neokukuji každou kolem projíždějící Feldu, ale ještě jsem si nevšiml že by to někdo měl.
Za odpověď děkuji předem i zadem a přeji krásný nejen dnešní den.
Ivo v.r.n.k.
Já mám tento:
Kryt sacího otvoru.jpg
Velikost účinného průřezu se nezmenší jen je krytý shora. Nápor je větší, ale je to poznat jen při zapnutém ventilátoru. Nevím jak je to tam udělané ale myslím si že při vypnutém ventilátoru je zavřená nějaká klapka. Když je ventilátor vypnutý, tak to nefouká ani s tím krytem. Já ho nemám kvůli náporu vzduchu ale aby mi tam při parkování nepadal například bordel ze stromů, nebo v zimě sníh který tam pak zamrzne a blbě se z toho doluje. Než pak roztaje blbě to fouká. :)
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Přesně, když to dáš na nulu, ta se topení uzavře. Minimálně na tu jedničku to furt musí být aby šel dovnitř vzduch.
IvoR - FK

Příspěvek od IvoR - FK »

I to je důvod proč o krytu uvažuji, bordel, sníh a déšť při stojícím vozidle. Sice nemám pylový filtr který by navlhal, ale i tak je zbytečné aby do ventilace pršelo když nemusí. Mimochodem, někde tady jsem četl o nápadu použít jako "filtr" proti hrubším nečistotám silonové punčocháče. Dost dobrá věc, vřele doporučuji :-)
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Já ho mám odtud. Je tam i kryt pro lakování. :) http://www.autostyl-janko.cz/auto_tunin ... acelift_98
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Já ho měl na předchozí feldě a dobrý, hlavně v zimě, se nedostal dovnitř sníh a nemohl zamrznout v tom průduchu v kapotě ( několikrát se mi to stalo ), teď o něm taky uvažuju, ale radši bych si připlatil a vzal ten s tou mřížkou, s tahokovem, aby se dovnitř nedostávaly listy a ostatní bordel.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

103457 píše:radši bych si připlatil a vzal ten s tou mřížkou, s tahokovem, aby se dovnitř nedostávaly listy a ostatní bordel.
No asi je lepší ale já ten kryt mám asi dva roky a co mi tam za tu dobu vletělo je zanedbatelné. Navíc mám vevnitř pod kapotou udělanou takovou síťku a to minimum co mi tam vletí, zůstane na ní. :) A nebo jak píše IvoR - punčocháče. :lol: :lol:
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Ponman píše:Ja mam tento a ucel to take splni
Jo, ten je dobrý. taky jsem ho chtěl ale na nový xicht nesedí. Jiné prolisy. :)
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Ponman píše:Na novou tvar maji take ;) http://www.vltava2000.cz/martinek%2Daut ... elift.html
Teď už ho nepotřebuji a když jsem ho sháněl tak jsem ještě neměl internet. :lol:
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Zdenda19895 píše: Teď už ho nepotřebuji a když jsem ho sháněl tak jsem ještě neměl internet. :lol:
Tak to jo :mrgreen: :mrgreen:
vanplus - FK

Příspěvek od vanplus - FK »

vyprdni se na náký větrání a nech si udělat pořádný folie... :D :D
milan.repair
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milan.repair »

A jak je to s připevněním toho krytu? Já si koupil ten kryt od autostylu-janko na feldu z 97´. Na spodní straně je lepící páska a fakt nevím, zda to udrží. Nemá se to třeba ještě nějak lepit? Jak to máte přidělaný?
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Samolepka drží dobře. Mám kryt asi dva roky a drží jako nový. :D A to jezdím hodně rychle. Doporučuji ale před nalepením kapotu odmastit technickým benzínem. :)
vojtus

Příspěvek od vojtus »

ahojte,dokaze nekdo rict jaky je rozdil mezi temito?:-) z obrazku to fakt nepobiram
http://www.vltava2000.cz/martinek%2Daut ... dezen.html
http://www.vltava2000.cz/martinek%2Daut ... dezen.html
nepisou tam ani rozmery:-( nebo jsem slepej?:)
1.3MPi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1.3MPi »

Mam taky pocit ze ten druhy je vyšší ;)
Škoda felicia 1.3MPi Lpg
Odpovědět