Dálk. centrál
- SatandaS
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dálk. centrál
Potřeboval bych znovu poradit
Už jsem tady psal že jsem namontoval dálk.centrál. Ale pořád mi to nefunguje
jen na ten klíč fakt už nevím co mám dělat. Zkoušel jsem je znovu nakodovat ty ovladače ale nějak nic asi to dělám špatně
. Mohl by mi někdo pomoct jestli je někdo z okolí Kolína kdo tomu rozumí. Moc dík i za nějaké rady 
-
Hardkonol
Bylo by dobry, kdyby konecne nekdo nakreslil jak je to skutecne zapojeny cely ten origosIvarek píše:A kde jsi napojil to ovládání centrálu dálkou?Mám na mysli kde jsi přímo napojil dráty.Někdy je potřeba ty dráty napojit až přímo u řj centrálu,tedy u origo centrálu je to za budíkama.Když to třeba napojíš někde u průchodky do předních dveří tak to nemusí makat.
central, (doufam ze sem to nekde na foru neprehlidl-pokud jo tak se omlouvam), protoze
vety typu "nekdy to nefunguje na cerny drat u dveri" (ktery konci ve svorkovnici)
a je potreba to pripojit az k ridici jednotce me nejak neuspokojuje.
Jak je to teda zapojeny ze to na 2 draty klicem zavira a otvira a kdyz se k tomu pripoji
dalka tak ne? dekuji predem
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No nějak mi není jasný co tě na tom neuspokojuje.Prostě mu říkám že je nejlepší když to napojí až u řj centrálu.Už se to tady probíralo nesčetněkrát pořád dokola,že to prostě nefunguje když se to napojí třeba u předních dveří a když použješ nahoře tlačítko HLEDAT,tak se o tom určitě něco dozvíš.
-
Návštěvník
samoze sem cetl o tom tady, ale praveze mam na mysli ze sice nekomu to muze stacit, ze da tam a tam drat cerny a zluty a funguje mu to,
me de spis o to, jak je to opravdu zapojeny, treba nikde sem nenasel tu jednotku 10pin 6U0 962 258 C, ktera je od roku 6/97 jak ma
zapojeny vyvody (cisla co je co), a jak je to vlastne zapojeny na "dva draty" od motoru (myslim tim ovladaci, misto tri - prepinac);)
dik za pripadny info
me de spis o to, jak je to opravdu zapojeny, treba nikde sem nenasel tu jednotku 10pin 6U0 962 258 C, ktera je od roku 6/97 jak ma
zapojeny vyvody (cisla co je co), a jak je to vlastne zapojeny na "dva draty" od motoru (myslim tim ovladaci, misto tri - prepinac);)
dik za pripadny info
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 04. lis 2008 16:26:48, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
Důvod: viz. pravidlo č. 4
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tyhle řj jednotky potažmo centrály jsou velice dobře rozkreslený v dílenské příručce,takže si jí buď seženeš,nebo to sem dám já až bude chvilka anebo to sem flákne dřív někdo jiný.
-
trunda
čus chlapi, já sem rozhodnutej že chci tenhle, je to i s vystřelovákem a je teď v akci, nemáteho ho někdo nebo nějaké zkušenosti?
http://www.levnealarmy.eu/dalkove-ovlad ... y-357.html
http://www.levnealarmy.eu/dalkove-ovlad ... y-357.html
-
hardkon
- Kontaktovat uživatele:
No, neska sem konecne nasel cas se na to mrknout primo v aute a docela bylo pro me prekvapko, vsude se tu piseIvarek píše:Tyhle řj jednotky potažmo centrály jsou velice dobře rozkreslený v dílenské příručce,takže si jí buď seženeš,nebo to sem dám já až bude chvilka anebo to sem flákne dřív někdo jiný.
ze je to za palubni deskou a ze se musi demontovat a ja jsem oddelal jen spodni plast pod volantem a nasel ridici
jednotku centralu nad spinaci skrinkou a je tam i videt schematko:) a i vsechny draty, i ten zluty a cerny:)
Ano schema v dilenske prirucce je supr, akorat nikde sem nenasel to, co je primo na te jednotce a to ktery pin je co. Porad ale nevim a nechapu jak to tim klicem otvira na "dva draty", jesi je to jak u fabky zavirani prez zem a otvirani prez odpor?
Schema zapojeni na jednotce 6U0 962 258 C (10pin), treba to nekomu pomuze...
http://www.hardkon.cz/images/jednotka%2 ... 206_97.jpg
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
V předních dveří (servech) je jeden přepínací mikrospínač/kontakt.Společná je kostra a ta pohybem táhla/klíčku přepíná ten kontakt na otevřeno nebo zavřeno.Ta kostra se přepíná buď na ten žlutý nebo černý drát.Podle toho na jaký drát ten přepínač tu kostru připojí tak buď ta řj centrálu odemkne nebo zamkne.
Ta dálka nedělá nic jiného než že vezme kostru,prožene jí přes svoje relé a stačí když se ta kostra připojí buď na ten černý nebo žlutý drát (bez ohledu v jaké poloze je zámek) a sama řj zamkne nebo odemkne.
Prostě vezmi si kus drátu,připoj jeden konec na kostru a druhým koncem se dotkni černýho drátu,pak zase žlutýho a uvidíš jak auto bude zamykat nebo odemykat.
Podrobněji to vysvětlit neumím.Tady máš ještě obrázek z dp,a pak už nevím jak to vyložit.

Ta dálka nedělá nic jiného než že vezme kostru,prožene jí přes svoje relé a stačí když se ta kostra připojí buď na ten černý nebo žlutý drát (bez ohledu v jaké poloze je zámek) a sama řj zamkne nebo odemkne.
Prostě vezmi si kus drátu,připoj jeden konec na kostru a druhým koncem se dotkni černýho drátu,pak zase žlutýho a uvidíš jak auto bude zamykat nebo odemykat.
Podrobněji to vysvětlit neumím.Tady máš ještě obrázek z dp,a pak už nevím jak to vyložit.

-
Návštěvník
takle jak si to popsal to prave nefunguje,aspon ne u zapojeni ktere je na schematu a prave proto
se musi pripojit odemykaci drat od dalky na cerny (pin1) primo k jednotce a nestaci ho pripojit u dveri, to je prave to,proc to nekterym nefunguje, cerny drat od motorku ve dverich podle tohoto zapojeni konci totiz na svorce
T12a/8 a tim padem nic nesepne
Tak jak si to popsal si myslim ze to fungovalo u 6pin stare ridici
jednotky do 6/97...
se musi pripojit odemykaci drat od dalky na cerny (pin1) primo k jednotce a nestaci ho pripojit u dveri, to je prave to,proc to nekterym nefunguje, cerny drat od motorku ve dverich podle tohoto zapojeni konci totiz na svorce
T12a/8 a tim padem nic nesepne
jednotky do 6/97...
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jo jasně,máš pravdu,nakreslil jsem to blbě.Ten drát co mám na černým jsem měl nakreslit k té řj,ten končí na svorkovnici mimořádných výbav.
Tady ta chodí opravdu pouze dvěma drátama.Buď je žlutý ukostřen nebo není.
Takže sorry za dezinformaci.
Tady ta chodí opravdu pouze dvěma drátama.Buď je žlutý ukostřen nebo není.
Takže sorry za dezinformaci.
-
hardkonol
omlouvat se nemusis, ja sem rad za kazdou konstruktivni pripominku, i ja se muzu mylit, hlavne kdyz to lidem pomuze,ale porad sme nevyresili ten problem, jak to vlastne funguje na 2 draty ze to odemkne i zamkne klicem
klic vlevo a vpravo do jednoho vstupu řidici jednotky (pin3-prave dvere,pin4-leve dvere) dalkove ovladani je
jasne, to se pripoji na ridici jednotku pin 1(odemknout) a pin 2 (zamknout) minusovy signal od relatek dalky.
dik za spolupraci:)
klic vlevo a vpravo do jednoho vstupu řidici jednotky (pin3-prave dvere,pin4-leve dvere) dalkove ovladani je
jasne, to se pripoji na ridici jednotku pin 1(odemknout) a pin 2 (zamknout) minusovy signal od relatek dalky.
dik za spolupraci:)
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No jelikož je řidičovo a spolujezdcovo servo zapojený odděleně tak tipuju že ta řj hlídá oba ty žlutý dráty,zda je na nich kostra z těch mikrospínačů a nebo ne a podle toho se zachová (odemkne a zamkne).
Ale tohle jsem nikdy nezkoumal takže jen doměnka....
-
hardkool
Hm, jeste nad tim podumam... ,rad bych to vedel na jistotu:)
jinak upgrade zapojeni ridici jednotky centralu, byla tam mala chybka:)
jinak upgrade zapojeni ridici jednotky centralu, byla tam mala chybka:)
pokud někdo nepožaduje krásnej ovladač, tak doporučuju toto dálkové:
http://www.levnealarmy.cz/eshop/dalkova ... czs01.html - dával ho kámoš na Fávo a chodí super, montáž paráda...
http://www.levnealarmy.cz/eshop/dalkova ... czs01.html - dával ho kámoš na Fávo a chodí super, montáž paráda...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
slegrusik - FK
Tak teď jsem znovu dostal chuť ke koupit DO k centrálu.
Našel jsem toto: http://www.rakso.cz/detail/privesek-ke- ... amykani-2/
A toto: http://www.rakso.cz/detail/privesek-ke- ... adani-ke1/ -nevíte k čemu je ta funkce Panik( rozblikání směrovek na 25s?) to by se hodilo když nevím kam jsem zaparkoval:-D
A nebo mě napadlo DO i s alarmem: http://www.rakso.cz/detail/autoalarmy-2 ... -286-3702/
Nemáte někdo zkušenost s těmito typy? Díky
Našel jsem toto: http://www.rakso.cz/detail/privesek-ke- ... amykani-2/
A toto: http://www.rakso.cz/detail/privesek-ke- ... adani-ke1/ -nevíte k čemu je ta funkce Panik( rozblikání směrovek na 25s?) to by se hodilo když nevím kam jsem zaparkoval:-D
A nebo mě napadlo DO i s alarmem: http://www.rakso.cz/detail/autoalarmy-2 ... -286-3702/
Nemáte někdo zkušenost s těmito typy? Díky
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Funkce panic je např když z okna koukáš jak se ti někdo dobývá do auta tak tou funkcí vlastně jakoby simuluješ poplach,rozblikáš auto a odeženeš zloděje.
Jinak budu se opakovat ale já mám velice dobrou zkušenost s tímhle.....
http://www.levnealarmy.cz/eshop/autoala ... -3410.html
Jinak budu se opakovat ale já mám velice dobrou zkušenost s tímhle.....
http://www.levnealarmy.cz/eshop/autoala ... -3410.html
-
slegrusik - FK
To Ivarek: u toho Tvého alarmu nabízejí dva druhy DO. Jeden, ten baculatý, je zákazníky hodnoce známkou 1.33 a ten šťíhlý má 2ku. Je to jen objektivní, ale nedalo mi to...
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No já si tu baculku pořídil kvůli tomu že jsem ho měl v ruce a připadal mi takový dorukypadnoucí,tak jsem si ho pořídil taky.A chcrochtám si.Velice dobře kvalitně provedený,tlačítka mají dobrej zdvih,regují přesně a na velkou dálku.Navíc využívám otevírání kufru.Denně ho používám několikrát a zatím žádnej problém.
-
slegrusik - FK
Když jsem na oba koukal, pouze na obrázcích, připadal mi ten šťíhlejší tedy hezčí. Jinak to bude to samé, že? Máš tam tedy odskok kufru? Ještě nevím jestli vůbec ten alarm, ale jen DO?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No tak já nejsem žádnej hubeňour
proto asi tíhnu k těm zaoblenějším
.Ale jinak je to fuk.
Jojo,dělal jsem i odskok kufru,navíc to mám zapojené i na dovírání oken,a pohoda.Jinak já byl rozhodlej pro alarm,origo co jsem tam měl jsem prodal a koupil tenhle.
Jojo,dělal jsem i odskok kufru,navíc to mám zapojené i na dovírání oken,a pohoda.Jinak já byl rozhodlej pro alarm,origo co jsem tam měl jsem prodal a koupil tenhle.
-
slegrusik - FK
Tak si říkám jestli počkám na leden jestli nebudou slevy, někde 
- Ponman
- Kontaktovat uživatele:
Sorry za OT.Ivarku,neni se co divit kdyz mas ruce jak uhelny lopaty.Ani do dirky nestrcis poradne prstiky.Ivarek píše:No tak já nejsem žádnej hubeňourproto asi tíhnu k těm zaoblenějším
.Ale jinak je to fuk.
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
-
hardkon
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se k tomu zas po case dostal (prestal otvirat a zavirat motor u spolujezdce:)),Ivarek píše:No jelikož je řidičovo a spolujezdcovo servo zapojený odděleně tak tipuju že ta řj hlídá oba ty žlutý dráty,zda je na nich kostra z těch mikrospínačů a nebo ne a podle toho se zachová (odemkne a zamkne).
tak sem to meril a trochu zkoumal a prisel jsem na to ze si mel uplnou pravdu;)
V petivodicovym servu je skutecne pouze prepinaci kontakt, driv to bylo tak i zapojeny,
ale u te nasi 10-pinove jednotky to predelali ze je to bud - anebo:
zavreno - spojen bily(privodni,kostra)a zluty
otevreno - spojen bily a cerny(konci na svorce)
nebo naopak, ted nevim:) ale to je fuk, zadny vrazeny odpor nebo tak, skutecne ridici jednotka
hlida kostru na obou vstupech ridici jednotky c.3,4 a pokud se vstup jeden zmeni, preklopi
silovou casti motorku obe zas na stejny potencial (bud na obou zem nebo na obou nic).
-
Invisible1988 - FK
Zdravím,mám felinku rok výroby 1999 1,3MPi GLXi a je tam zřejmě tovární centrál.Nicméně je bez dálkového ovládání.Chtěl bych si tam ten dálkáč přidat,jenomže problém je v tom,že i podle toho co je tu psáno (přečetl jsem všechny příspěvky) moc netuším co všechno musím udělat při instalaci ustředny DO a její kabeláže.Co všechno se rozdělává?Dveře,palubovka,atd?A jak složité je to zapojit?Na obrázcích produktů např.od rakso.cz vidím ustřednu a kabeláž s už nacvaknutýma konektorama...znamená to,že jeden konec kabeláže klapnu do ustředny a ty konektroy na druhý straně jen nacvaknu někde v autě do proti kusů?Nikdy jsem nic takovýhodle nedělal a pokud to bude moc složitý nechám si to radši od někoho zapojit.Ale jen mě zkrátka zajímá jak moc složité to pro amatéra je.Děkuji za odpovědi
-
jjenda
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím. Mám Feldu 1,3MPI LXi a má centrál s DO. Ještě než jsem si zde přečetl informaci o samozamykání, tak jsem myslel, že mám centrál pošahaný. Odemykám většinou DO a tak je pro mne vždy překvapení, že když odemknu klíčem, tak se dveře sami po chvilce zase zamknou ( i za jízdy ). Z počátku jsem se domníval, že se jedná o poruchu, ale asi je to ono samo zamykání a na to si nemohu zvyknout. Potvrdíte mi to? Celkem mně to obtěžuje, protožě musím po u ostaních dvěří vytahovat kolíčky aby nastoupili další lidi.
-
zdick - FK
Já beru samozamykání jako dobrý bezpečnostní prvek. Poznáš to až budeš stát někde ve městě v koloně, na předním sedadle u spolujezdce nebo na zadním třeba batoh s notebookem. Půjde lapka okolo, najednou máš otevřený dveře a věci fuč. Rozběhneš se za ním?
Prostě když bude chtít někdo nastoupit/vystoupit, tak zas použij dálkový ovládání...
Prostě když bude chtít někdo nastoupit/vystoupit, tak zas použij dálkový ovládání...
-
jjenda
- Kontaktovat uživatele:
Takže to není závada centrálu, ale má se to takhle chovat? Když vlezu ( nebo nevlezu ) do auta tak se to samo asi po 10 vteřinách všechno zamkne? No dávám si velkýho majzla, abych dovnitř nepoložil klíčky a nezavřel , pak to udělalo jednou cvak a já na ně čučel z venku. Ještě že mám další klíč na kroužku s bytovýma. A ještě jedna věc mi je divná , proč to dělají jen dva klíče ze tří? Imobilizér zná všechny tři klíče a klidně s nimi bez problému nastartuji.
Jinak s tím zamykáním ve velkých městech máš zcela pravdu, u Renťase mám tlačítko zamykání na palubovce.Když chce někdo vystoupit a vezme za kliku , tak se auto celé odemkne a nemusím tahat kolíčky, ani mačkat dálkové.
Když se ve Feldě zamknu a vysekám se, tak mě budou vystřihovat hasiči. Rencek automaticky při určitém nárazu vše odemkne, vypne zapalování a uzavře přívod paliva. Ne že bych to chtěl někdy vyzkoušet , to ani náhodou a rád si o tom budu číst jen v manuálu a věřit jim , že to tak funguje.
Jinak s tím zamykáním ve velkých městech máš zcela pravdu, u Renťase mám tlačítko zamykání na palubovce.Když chce někdo vystoupit a vezme za kliku , tak se auto celé odemkne a nemusím tahat kolíčky, ani mačkat dálkové.
Když se ve Feldě zamknu a vysekám se, tak mě budou vystřihovat hasiči. Rencek automaticky při určitém nárazu vše odemkne, vypne zapalování a uzavře přívod paliva. Ne že bych to chtěl někdy vyzkoušet , to ani náhodou a rád si o tom budu číst jen v manuálu a věřit jim , že to tak funguje.
-
zdick - FK
Samozamykání bez klíče v zapalování by mělo fungovat tak, že máš zamčeno, odemkeš a pokud se do nastavené doby neotevřou dveře (přeruší spínače u dveří), zase se to samo zamkne. To je dobrý když si třeba v kapse nechtíc zmáčkneš odemknutí, auto je v dosahu ale ty o tom nevíš.
U samozamykání s klíčem v zapalování si nejsem jistej, ale mělo by to být tak že nastartuješ a pokud máš všechny dveře zavřené (zase na spínače), po nastavené době se to zamkne. V ideálním případě by se to po zhasnutí motoru mělo odemknout, ale to asi bude záležet na konkrétní ŘJ centrálu.
U samozamykání s klíčem v zapalování si nejsem jistej, ale mělo by to být tak že nastartuješ a pokud máš všechny dveře zavřené (zase na spínače), po nastavené době se to zamkne. V ideálním případě by se to po zhasnutí motoru mělo odemknout, ale to asi bude záležet na konkrétní ŘJ centrálu.
-
jjenda
- Kontaktovat uživatele:
Tak mě to "samozamykání " pěkně vyděsilo!
Přijedu si pěkně před garáž, nechám motor běžet, vždyť budu zajíždět dovnitř, jen co odemknu vrata. Vystoupím a zavřu dveře, abych nevyvětral teplíčko. Udělám tři kroky a cvak-cvak, autíčko se samo zamkne. No řeknu Vám, že jsem asi čuměl jak debil na malou násobilku. Hlavou se mi ihned honily různé scénáře. Stojíš v prostřed příjezdové cesty! V nádrži je čtvrtka, tak to tu bude na volnoběh bublat ještě zítra. Kde v neděli seženu někoho, kdo mi to otevře? Naštěstí jsem v kapse nahmatal svazek klíčů, jak jsem šel odemknout vrata a tu mi došlo, že mám druhý klíč od Feldy na něm. Doma jsem se pochlubil manželce co jsem to za blbce a ona mi jen tak klidně odpoví. To se ti to auto nezablokovalo, když jsi měl už jeden klíč v zapalování. To se vážně divím, nám se to v práci u tohohle auta stalo, protože si počítač asi myslel, že jde o loupež a zablokoval se počítač a museli přijet to otevřít a odblokovat PC až ze Škoda servisu. A poučení !
1. nosit druhý klíč na šňůrce na krku, protože se stejně zase někdy zapomenu a nechám klíč v zapalování. :
2. asi není stejně něco v pořádku s tím samozamykáním.
Přijedu si pěkně před garáž, nechám motor běžet, vždyť budu zajíždět dovnitř, jen co odemknu vrata. Vystoupím a zavřu dveře, abych nevyvětral teplíčko. Udělám tři kroky a cvak-cvak, autíčko se samo zamkne. No řeknu Vám, že jsem asi čuměl jak debil na malou násobilku. Hlavou se mi ihned honily různé scénáře. Stojíš v prostřed příjezdové cesty! V nádrži je čtvrtka, tak to tu bude na volnoběh bublat ještě zítra. Kde v neděli seženu někoho, kdo mi to otevře? Naštěstí jsem v kapse nahmatal svazek klíčů, jak jsem šel odemknout vrata a tu mi došlo, že mám druhý klíč od Feldy na něm. Doma jsem se pochlubil manželce co jsem to za blbce a ona mi jen tak klidně odpoví. To se ti to auto nezablokovalo, když jsi měl už jeden klíč v zapalování. To se vážně divím, nám se to v práci u tohohle auta stalo, protože si počítač asi myslel, že jde o loupež a zablokoval se počítač a museli přijet to otevřít a odblokovat PC až ze Škoda servisu. A poučení !
1. nosit druhý klíč na šňůrce na krku, protože se stejně zase někdy zapomenu a nechám klíč v zapalování. :
2. asi není stejně něco v pořádku s tím samozamykáním.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
U origo alarmu 689 se to dá jak aktivovat tak i deaktivovat
-------------
SAMOAKTIVACE ( volitelná funkce )
Pokud neotevřete dveře do 40 vt. po deaktivaci, alarm se automaticky opět aktivuje. Je - li vozidlo vybaveno centrálním
zamykáním, zároveň se uzavře.
Jak aktivovat samoaktivaci
. otevřete dveře na straně řidiče a zapněte zapalování do polohy ON
. do 10 vt. stiskněte tlačítko č.2 dálkového ovladače 2x. Každé stisknutí je signalizováno bliknutím LED na přístrojové desce.
. po 10 vteřinách LED na přístrojové desce 2x blikne, tím. je potvrzeno aktivování funkce SAMOAKTIVACE
Jak deaktivovat samoaktivaci
. do 10 vt. stiskněte tlačítko č.2. dálkového ovladače 2x, každé stisknutí je signalizováno bliknutím LED na přístrojové desce.
. po 10 vteřinách se LED na přístrojové desce rozsvítí na 2 vt. a poté 2x blikne, tím. je potvrzeno deaktivování funkce SAMOAKTIVACE.
-------------
SAMOAKTIVACE ( volitelná funkce )
Pokud neotevřete dveře do 40 vt. po deaktivaci, alarm se automaticky opět aktivuje. Je - li vozidlo vybaveno centrálním
zamykáním, zároveň se uzavře.
Jak aktivovat samoaktivaci
. do 10 vt. stiskněte tlačítko č.2 dálkového ovladače 2x. Každé stisknutí je signalizováno bliknutím LED na přístrojové desce.
. po 10 vteřinách LED na přístrojové desce 2x blikne, tím. je potvrzeno aktivování funkce SAMOAKTIVACE
Jak deaktivovat samoaktivaci
. do 10 vt. stiskněte tlačítko č.2. dálkového ovladače 2x, každé stisknutí je signalizováno bliknutím LED na přístrojové desce.
. po 10 vteřinách se LED na přístrojové desce rozsvítí na 2 vt. a poté 2x blikne, tím. je potvrzeno deaktivování funkce SAMOAKTIVACE.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda