centrálne zamykanie

smazany clen - FK

centrálne zamykanie

Příspěvek od smazany clen - FK »

Ahoj, chcem si kúpiť CZ s DO a čo som našiel návody na montáž, tak len motorčeky do dverí a napojenie na elektriku. Vie niekto poradiť, keď to budem montovať, kadiaľ viesť kabeláž a kam umiestniť riadiacu jednotku?
Mám felíciu r.v. 96
Vopred dík za pomoc ;)
jajjcy - FK

Re: centrálne zamykanie

Příspěvek od jajjcy - FK »

Dráty natahej prahama do každejch dveří a řj centrálu dej třeba za kastlík před spolujezdcem nebo pod palubku,ale to by musela dolů.Plus si vem přímo z baterky přes pojistku a kostru nějakou někde šikovnou taky najdeš.
smazany clen - FK

Dík za radu:-) Ja len že ešte som nedával dolu tie umeliny na prahoch... Dúfam, že to nieje komplikované. Zapojenia riadiacej jednotky sa nebojím. Ale pomohlo by mi celkom dosť niečo ako foto, ale to asi žiadam trošku viac:-(
zemlak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zemlak »

Já jsem dodělával centrál letos na jaře. Není to nějak extrémně složitý. Ale musíš sundat čalounění ze všech dveří, a ty plasty z prahů a dole ze sloupků. Je dobrý se kouknout kde to má ty zacvakávací čudlíky, abys je hned neurval, ale stačí pod to narvat šroubovák a jde to samo, jen bacha ať je nepoškrábeš až je tam budeš zase skládat. Taky jsem se toho bál, ale šlo to v pohodě.
Do dveří se dostaneš přes průchodky, buď je tam už máš, nebo si je musíš dokoupit, stojí pár korun a díry na to tam již jsou připravený a jen mají takový záslepky.
Tu řídící jednotku jsem dal pod kastlík, je to nejjednodušší, jen odšroubuješ tři šroubky a vyndáš ho. Nejtěžší bylo asi protáhnout ta kablíky za rádiem a pod celou palubkou.
Koupil jsem si kvalitní Jablotron, a všechno bylo krásně popsaný a přesně to padlo přímo na díry ve dveřích (sada přímo pro Felícii).
Kabely táhneš od ŘJ do každých dveří, do předních 5 do zadních 2. Pak jeden do pojistkovky a druhý někam na kostru, třeba na centrální kostřící bod pod volantem.Blinkry připojíš třeba u levý nohy řidiče, tam je to nejjednodušší.
Ještě jsem připojil nějaký fotky, pokud tě zajímal ještě nějaký detail, tak se ptej.
centrál4.JPG
centrál1.JPG
centrál2.JPG
centrál3.JPG
host

Příspěvek od host »

Ohen10 tady najdeš co potřebuješ http://wrp.cz/clanky/felicia.html
smazany clen - FK

Dík, tak ja sa do toho asi pustím sám :-) Snáď zvládnem zapojenie na smerovky :? . 12 V z niečoho na poistkách nájdem. Bál som s len, aby som tie plasty nepoškodil. Ale keď vravíš, že to je v pohode, tak to skúsim.
Vie niekto ešte poradiť, na ktorú poistku to je najlepšie napojiť? Alebo je to úplne jedno...
Inak asi kúpim CZ s DO portman, má s ním niekto nejaké skúsenosti?
zemlak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zemlak »

Tady máš ještě vidět to co jsi potřeboval.
IMG_5977.JPG
Odpovědět