Motor vaří
-
slegrusik - FK
Re: Motor vaří
Nemám koupit rovnou celou novou expanzku? Ta původní nevypadá jako poškozená, ale těžko říct. Víčko a expanzka se prodávají zvlášť nebo spolu?
-
smazany clen - FK
to iste mam aj ja ked sa motor zohreje tak pocut ako spod viecka expanzky sici. len neviem ci to nejako vadi lebo kvapalina mi neubuda.
da sa kupit aj samostatne to viecko stoji asi 50 korun
da sa kupit aj samostatne to viecko stoji asi 50 korun
-
stifler1 - FK
Tak ked sici malo by to byt vsetko v poriadku pretoze tam mas pretlakovy ventil ktory ti reguluje tlak v expanznej nadobke (chladiacej sustave) a ked je vysoky, tak ho uvolnuje tym ze sa ventil otvori a sici.
-
slegrusik - FK
Des jsem si koupil nové víčko ve Škodovce za 224Kč! Nejprve mě to zarazilo, ale řekl jsem si, že je to origo tak to bude nejlepší. No tak uvidíme jak to bude teď vypadat s novým víčkem
-
smazany clen - FK
noooo tak to si pekne zarobil
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 0d5703a240
a asi aj zbytocne lebo ako tu uz bolo napisane je to normalne ked ti stadial sici
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 0d5703a240
a asi aj zbytocne lebo ako tu uz bolo napisane je to normalne ked ti stadial sici
-
slegrusik - FK
To jsem samozřejmě viděl čoveče!!!
- yendy
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím pánové
nechci rozjíždět nové téma, tak to písnu sem... hledal jsem v diskuzi, ale přímou odpověď jsem zatím nenašel.
Začatkem veder jsem začal pozorovat přehřívání motoru. Ručička leze až do červeného a i při rychlé jízdě na dálnici (140km/h - vysokých otáčkách motoru!) kdy vzduch proudí na chladič teplota leze nad vodorovnou rysku... Pozoroval jsem to jednou cestou do Prahy na D8 a pak jsem začal teplotu pořádně sledovat... Zjistil jsem, že při klidné jízdě a mírných otáčkách se motor ani neohřeje na provozní teplotu! Při zastavení ručička leze nahoru a ventilátor nespíná. Rozdělal jsem tedy termostat a zjistil, že ta otvírací tyčka prorazila plastový zobáček ve výčku, termostat byl seklý - tyčka úplně vylezlá.. Vyměnil jsem výko z plastu a termostat za nový (celé cca 300,-kč) namontoval a problém je úplně stejný.
Pomalá jízda motor se neohřeje. A někdy když je pěkně venku tak se drží někde +/- okolo rysky 'normal'....,
Vysoké otáčky teplota stoupá...
Stojím a vařím....
Voda doplněná, mírně tmavě zakalená, hadice teplý, termostat a výko nové, do nádobky z horní hadice voda teče a ventilator na přímo (drátem) spíná.... Byla by nějaká rada ????? díky
nechci rozjíždět nové téma, tak to písnu sem... hledal jsem v diskuzi, ale přímou odpověď jsem zatím nenašel.
Začatkem veder jsem začal pozorovat přehřívání motoru. Ručička leze až do červeného a i při rychlé jízdě na dálnici (140km/h - vysokých otáčkách motoru!) kdy vzduch proudí na chladič teplota leze nad vodorovnou rysku... Pozoroval jsem to jednou cestou do Prahy na D8 a pak jsem začal teplotu pořádně sledovat... Zjistil jsem, že při klidné jízdě a mírných otáčkách se motor ani neohřeje na provozní teplotu! Při zastavení ručička leze nahoru a ventilátor nespíná. Rozdělal jsem tedy termostat a zjistil, že ta otvírací tyčka prorazila plastový zobáček ve výčku, termostat byl seklý - tyčka úplně vylezlá.. Vyměnil jsem výko z plastu a termostat za nový (celé cca 300,-kč) namontoval a problém je úplně stejný.
Pomalá jízda motor se neohřeje. A někdy když je pěkně venku tak se drží někde +/- okolo rysky 'normal'....,
Vysoké otáčky teplota stoupá...
Stojím a vařím....
Voda doplněná, mírně tmavě zakalená, hadice teplý, termostat a výko nové, do nádobky z horní hadice voda teče a ventilator na přímo (drátem) spíná.... Byla by nějaká rada ????? díky
Felicia 1.6 rok 96, šedá pastelová metalíza
-
smazany clen - FK
U mě to bylo tak,že nejprve nesernul spínač sahary,takže teplota vylezla hodně nahoru,načež bylo tak velké pnutí v té tyčce termostatu,že do zpuchřelé příčky v plastové přírubě definitivně propíchl díru.Takže jsem musel koupit termostat+plastovou přírubu+spínač sahary.Ten mě nakonec po osmi tisících km shořel,takže jsem koupil nový a silovku odlehčil relátkem 30A. 
-
smazany clen - FK
tohle je absolutne neresitelny problem jak nekdo rika
hold musis zkouset,jak to pujde,me se auto taky prehrivalo,jen na 100C vic nikdy ne,ale nezdalo se mi to,pac sem jezdil po meste a nestal sem v zadne kolone,vymenil sem termostat,nic....vymenil sem chladic,nic stejny,teplota se mi drzi neustale za jizdy 2mm nad vodorovnou carkou nekdy uplne z nenadani klesne primo na carku a dokonce nekdy i niz,absolutne nevim cim to je,ale kdyz sem stal v tech 33stupnich na jakymsi prejezdu,tak teplota byla taky tech 100,2x se sepl ventilator a byl klid,ten ventilator je hodne dulezitej,kemu nejede toe spatny,radsi ho udelat na vypinac nez neco riskovat,...jinak ja osobne sem mel v tom starem chladici jakesi gumove kousky,absolutne nevim co to je a kde se to vzalo:-D....jako nejaka rozdrcena guma,nebo snad cernej siikon,nejak tak to vypadalo,bylo tam toho dost,jestli je to aj nekde v motoru,tak se nedivim,nestalo se vam neco podonyho taky? bylo to u spodni hadice na starem chladici.....a nebo se pak uz rozpadal ten chladic
ahoj,mel bych dotaz kamarad jezdi favoritem amat.rally a rikal ze ma obcas problem s teplotou,sehnal sem mu saharu z 1.6 1 rychlostni,a doma jsem nasel spinac 87/82stupnu,ted je teplota ok,ale zase sahara se skoro v lete nezastavi, napadl me spinac ze 120tky,ta mela spinani asi 92stupnu,takze zlatej stred a pravek dotazu utahne samotnej spinac saharu z 1.6 nebo musim da rele ta sahara ma tusim 130w
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
jo , je to pořád stejný , ať je tam spínač jakýkoli stejně tak venilátor
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
V kazdem autosalonu Skoda koupis original, ktery tam bude pasovat a bude i fungovat tak jak ma.