Rozvody 1,6 mpi

MPi 1AV
AEE
Odpovědět
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozvody

Příspěvek od Atnarfus »

Klínový řemen u 1.6ky není zrovna strategická věc. Kdo nejezdí někam extra daleko, ten se na něj může vybodnout. Když praskne, tak nejde posilovač a nedobíjí to. Klidně se s tím 100km dojede.
Dle mne stačí kontrola a když není evidentně poškozený, tak ho tam nechávám. Sám mám na autě ještě původní a určitě tam ještě pár let bude. Na druhé Feldě s klimou ho ale musím vyměnit, tam asi dostává víc zabrat a už nevypadá dobře.
smazany clen - FK

Re: Rozvody

Příspěvek od smazany clen - FK »

Na 1,6 je nejrozumnější měnit řemen nejpozději do 80 000km s tím že při 60ti se provede alespoň vyzuelní kontrola, kladku měnit vždy s řemenem (pokud budou protlačené zuby nebo trhliny tak bez váhání vyměnit při 60ti) Pokud máte někdo čip a nebo i vačku tak rozhodně při 30ti zkontrolovat napnutí případně dopnout a při 60ti bez váhání vyměnit. Pokud někdo jezdí málo a těch 60 nedá tak po 5ti letech kouknout na napnutí pokud bude mimo značky tak opět vyměnit, pokud bude ještě v normě tak nejpozději do 7 let výměna.
smazany clen - FK

Ako nastavit rozvod u 1,6

Ahoj chcem poprosit o pomoc pri nastavení rozvodu u 1.6 pri výmene piestnych krúžkov.pripadne na čo si mám dat pozor pri výmene krúžkov.
Dakujem za pomoc
smazany clen - FK

Re: Ako nastavit rozvod u 1,6

Dik super pocuj a co hovoris na kruzky GOETZE nemas s tym nejaku skusenost kedze nove stoja na jeden valec 2200 oreginal a tieto GOETZE 530 na jeden valec.A je nutne mat klieste na roztiahnutie kruzkov aby bolo mozne ich zalozit???
smazany clen - FK

Re: Ako nastavit rozvod u 1,6

jj dik za rady no ja som zvedavy ako to dopadne je este nieco na co by som si mal dat zvlast pozor??
smazany clen - FK

Rozvod motora , vymena , cena .... info

Cawte , chcem sa spytat ako je to s vymenou rozvodoveho remena , vodnej pumpy a klatky ?! pretoze uz mam na mojej 1.6ke najazdenych 92.000km a myslim ze by bol cas vymenit rozvody , aku znacku odporucate jednotlivych komponentov ktore sa vymienaju pri tomto procese ?! ale zas nie najdrahsie vecicky :D ,
nasiel som inzerat ktory ponuka jedna Firma ... komplet rozvody za cca 2000sk , kuknite a ohodnotte plis , pripadne poradte iny , dakujem vopred za pomoc ,,

inzerat : http://www.autobazar.eu/sk/rozvod-motor ... 22265.html ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozvod motora , vymena , cena .... info

Příspěvek od 103457 »

Rozvodový řemen 650,-Kč
kladka 1.050,-Kč
vodní pumpa 1.700,-Kč
klínový řemen servo + klima 550,-Kč
smazany clen - FK

Na výrobce nebo značku už si nevzpomeneš? :)
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 19. bře 2009 10:40:42, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Řemen a kladka originá, pumpa nějaká druhovýroba, ale prý kvalitní a klíňák Conti
Monstrak - FK

Příspěvek od Monstrak - FK »

Je to 3800Kč u Škodovky s origo dílama, ale bez pumpy.
728kč práce
1842kč nap. kladka
588kč roz. řemen
60kč drobný mat.

3218kč + daň
slegrusik - FK

Příspěvek od slegrusik - FK »

Já to měl za 4 000Kč včetně práce a bez papírů. Rozvoďák+drážkovaný řemen+kladka Contitech a vodní pumpa byla nějaká španělská, název už jsem zapomněl
smazany clen - FK

No,právě z tý pumpy mám největšího lufta. :?
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 19. bře 2009 10:41:36, celkem upraveno 2 x.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Pumpu jsem u obou aut nechal původní. Vyměním jí až příště. Ono snad žádné příště nebude :D
slegrusik - FK

Co jsem tak pročítal téma o rozvodech tak pumpa od Febi je pochvalovaná a nebo origo. Nechal jsem to na mechanikovi a ten tam žádnej šunt ani nedává, snad :lol: no, musím mu věřit
smazany clen - FK

Já ji právě taky neměnil,protože v době výměny(koupě auta) jsem neměl ani desetikačku navíc.Takže po 60 000 km vyměním všechno. :P
slegrusik - FK

To chápu! Taky jsem čekal s rozvody až jsem našetřil kačky. Vyměníš všechno a budeš mít klid ;)
slegrusik - FK

Jo, to jsem pochopil. Škoda, že je tam strasně blbej přístup, aby člověk mohl udělat vizuální kontrolu pumpy jestli nesákne a tak...
smazany clen - FK

takze pri vymene rozvodov sa menia tieto tri diely ?! : kladka , remen , vodna pumpa ,,, meni sa este nieco ???
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Můžeš vyměnit i klínový řemen na alternátor, zejména pokud máš klimu a servo, je tam blbej přístup a když už to je rozdělaný, tak hned vše při jednom.
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozvody 1,6 mpi

Příspěvek od lukydm »

zohnal som agregat 1,6 46 000km najazdene,rocnik 1996.Poradili mi ze by trebalo vymenit rozvody kvoli remenu,lebo uz je stary a mohol by prasknut+kladka.Mal by som pri tíchto km menit aj pumpu?
Na starom agregate mam najazdene 225 000km a rozvody boli menene pri 120 000km a to este bola servisovana v autorizovanom servise.Takze sa da polemizovat o km na vymenu rozvodov.Ide mi hlavne o tie rozvody na novsom agregate.Co s tym mam robit?
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Jde o to, jak jsi si jistý těmi 46000 km.
Pokud je to opravdu tak, můžeš počkat. Pokud ne, může to mít 146000 nebo i víc. Potom by se ti mohl podělat celý motor.
Jestli máš agregát sundaný z auta, mrkni se na rozvoďák. Jestli nemá povrchově prasklinky a jestli nemá deformované zuby.
1,6 sportline 1999
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Ten agregat ma skutocne km,ma naozaj 46 000km,takze pozriem nanho,lebo este je polozeny na palete v dielni
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Řemen opravdu stárne, je to gumový díl, tak nic divného.
Jestli je tam ještě z roku 96, tak bych neměl odvahu to zkusit nastartovat.

46k km to může mít a nemusí. Loni jsem jel do Teplic pro převodovku z trojkového Golfa. Maník v inzerátu uváděl stáří a kilometry auta. Už při běžné prohlídce rozřezaných zbytků auta nám bylo jasné, že auto je minimálně o čtyři roky starší než tvrdil. Budíky bez napájení neukazují, tak kilometry jsme jenom odhadovali podle stavu věcí z interieru a mělo to taky několikanásobně než nám cpal do hlavy.
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Ked som kupoval agregat tak to bolo komplet auto a este sme sa boli na nom previezt a vykozoval len trochu lenivosti,lebo jazdil na nom dlhodobo starsi pan a to len vikendovo.Auto bolo vo velmi dobrom stave a vyzorovo ukazovalo ze ma naozaj 46 000km.Olej je este uplne cistucky az priesvitny,este neje ani zakarbonovany od prepaleneho oleja.Keby ste chceli fotky ako takyto agregat vyzera,neje problem,hlavne mi ide o tie rozvody.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jo, my ti věříme, jenom jsem psal vlastní zkušenost s nákupem použitého čehosi. Většina prodávajících mlží, zamlčuje, někteří i lžou.

Ty rozvody bych vyměnil. Když je motor venku, tak to jde samo, tak proč se s tím za dva roky trápit na autě. Jestli chceš ušetřit, tak dej jenom nový řemen. Měnit kladku by nemuselo být nutné a čerpadlo už vůbec ne.
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Dakujem,takze vymenim ten remen a kladku.Myslis ze ak pouzijem hocktory remen,tak sa moze podla znacky skratit alebo predlzit jeho zivotnost?Mne sa zda ze 90 000km je malo ne?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Klidně nech i tu kladku, když se bude točit lehce, bez vůle...

Řemen dej nějaký slušný značkový. Febi, ContiTech.
Já jsem měnil řemen na obou autech kolem 90k km a originál řemen už nevypadal moc dobře.
Cartman - FK

Příspěvek od Cartman - FK »

Dá se nějak pouhým kouknutím do motorového prostoru poznat jak jsou na tom rozvody? :oops:
Jo a ještě kde nějak je tak vodní pumpa? Dík.
Auto jsem kupoval v březnu a prodávající tvrdila, že dělala rozvody a olej v srpnu, kdyby to byla pravda, postačí ještě nějakou dobu? Teď má najeto kolem 106 000 km.
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

Presne tak, jak psal Franta, ani bych to nestartoval a remen ihned vymenil, po tech 13 letech bude velmi velmi nebezpecny.
Ja menil po 7 letech a 90tkm a remen byl popraskany a to hodne a kladka tesne pred rozpadnutim
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Cartman píše:Dá se nějak pouhým kouknutím do motorového prostoru poznat jak jsou na tom rozvody? :oops:
Jo a ještě kde nějak je tak vodní pumpa? Dík.
Auto jsem kupoval v březnu a prodávající tvrdila, že dělala rozvody a olej v srpnu, kdyby to byla pravda, postačí ještě nějakou dobu? Teď má najeto kolem 106 000 km.
Sundej kryt a koukni na řemen, pokud je zadní strana řemenu hladká, tak je ještě OK, ale pokud jsou na zadní straně jakoby promačkány zuby, tak vyměnit.
Bolthorn - FK

Rozvody - co to??

Příspěvek od Bolthorn - FK »

Dnes jedu z Jilemnice do Ústí a před Ústím mi začalo něco strašně moc cvrdlikat z motorového prostoru. Když jsem otevřel haupnu tak to bylo od rozvodů, jakoby kladka nebo vodní pumpa.. Vůbec nevím co by to tak mohlo zničehonic začít takhle cvrdlikat.. Rozvody dělané cca 35tis. Km zpět..
Raceman

Re: Rozvody - co to??

Příspěvek od Raceman »

může ti cvakat hydroštel protože nedrží tlak oleje tak má velkou vůli
Bolthorn - FK

Race: nn hydroštel to nebude, ten poznám.. Je to jakoby od spodku motoru a je to pronikavé skřípání...
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

z ničeho nic? Tak bych to taky na to typoval na hydroštel...
Raceman

Příspěvek od Raceman »

co takhle rozpadlá klícka ložiska na klice atd. ;)
Bolthorn - FK

no jen vím, že jsem dal záhul motoru při předjíždění kdy jsem z prudka podřadil na trojku, docela to trhlo s motorem.. docela prasárna, ale nevím jestli to začalo hned potom..
a co ta napínací kladka?
Raceman

Příspěvek od Raceman »

jestli to jde od spodu tak to může bejt na čemkoliv co se točí takže třeba čerpadlo serva, vodní pumpa, ložiska altíku, napínací kladka atd
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

Bolte, hlavu teď budu sundávat, tak si napiš o zkušenosti :) v pátek na to jdu... Každopádně když chceš vyměnit hydroštel, musíš sundat nejen víko ventilů, ale taky vyndat vačku. Nový jsem viděl asi za 500 kus, ale určitě se to dá sehnat i levnějc.

Fíha, tak to asi za pětikilo nebyl origoš... to je pálka, kdybys chtěl vyměnit všechny, tak 8 tisíc :D

kurňa fix, já než to tady sesmolím, Raceman to dávno udělal za mě... těžko se mi píše, když se válím s počítačem v posteli :)
Bolthorn - FK

jj můj tip je ta vodní pumpa nebo kladka.. dám vědět, o víkendu se na to mrkneme.. snad se nix během týdne nerozsype..
Bolthorn - FK

Takže dnes ráno jsem to ještě poslechl odkud to je, a je to opravdu od zdola, takže podle mě to je na 80% ložisko vodní pumpy...
Bolthorn - FK

Takže opravdu je to ložisko vodní pumpy, takže se můžou dělat znovu celé rozvody po 30tis. :(
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

To naštve.
Když to čtu, tak jsem vděčný kolegům, kteří mě přesvědčili, abych si s rozvodama vyměnil i pumpu.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 06. čer 2009 13:42:55, celkem upraveno 1 x.
1,6 sportline 1999
Bolthorn - FK

já měnil i pumpu.. stane se.. je to jen věc, může se stát a nemusí..
Raceman

Příspěvek od Raceman »

kdo mění rozvody bez pumpy a nebo šetří a dává díly aby moc nestály si zadělává na pozdější problémy
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Bolthorn píše:já měnil i pumpu.. stane se.. je to jen věc, může se stát a nemusí..
A jakou pumpu jsi použil? Orig? Já osobně dost nerad dávám tyhle věci od jiných výrobců. Radši si připlatím. Nemůže to být napínací kladka? Ta je hned u pumpy :?: U té bych to čekal dřív. Hlavně pokud není origo. Některé vydrží jen pár tisíc km a konec.
1,6 sportline 1999
Bolthorn - FK

je to pumpa na 100%.. origo vydržela jen 52tis., takže na co platit 4x tolik.. je tam nějaká replika, ale už nevím co se přesně kupovalo..
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

škoda že nevíš co tam bylo za pumpu, já teď budu dávat Graf a co tady kluci psali, měla by bejt slušná...
Bolthorn - FK

Nonamed: V sobotu půjde ven, tak Ti povím, když tam bude označení..
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

Zdravim Vas...............ja mam tiez tento isty problem,ze mi to cvrlika hned po nastartovani,po case to trosku utichne ale nezmizne uplne,ide mi to tiez zo spodu motora,od rozvodov,napinacu kladku,vodnu pumpu ako aj klinovy a rozvodovy remen mam vymenene,najazdenzch nejakych 5 000 km,bol som pod autom a vyzera ako keby mi to islo od klukovky,mam z toho mensie obavy aby mi nieco neodislo pocas jazdy,kedze neviem presne urcit coby to mohlo robit a zase ist nato vylucovacou metodou to u mna nie je mozne,to si nemôzem dovolit z financnych dôvodov........
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Ta rozvodová sada byla co za značku?
Odpovědět