Hloupé dotazy
Re: Hloupé dotazy
Mechanismus bys tam měl mít,nevypadlo ti jenom táhlo?
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
- Majklaz
- Kontaktovat uživatele:
Ty dveře jsou z jinýho auta, snímač pro světlo v kufru tam je, páčkou to otevřít taky jde, ale tím "čudlem" to nejde, jsou prázdný. Loni jsem je lakoval, ale kdyžtak se ještě můžu kouknout, ale jsem si skoro jistej že tam ten mech. není.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
On to není žádnej mechanismus, jen tyčka-táhlo, která spojuje tlačítko dveří se zámkem. Ještě je tam taková kolébka, do které se opírá tlačítko při odemknutíklíčem a stlačení. Dle mne je to ale naprosto zbytečné, řešil bych to odskokem. Je to nejjednodušší řešení
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
tak je odekluj nafoť a pak se dá říct co máš za problém
páč mechanismus je to dole co ti dveře zajišťuje a otvírá páčkou od řidiče , se zámkem je to sspojený táhlem a houpačkou
pokud můžeš odemknout / zamknout zámek a po zatlačení to nic nedělá tak je to
1vypadlý táhlo /prasklý jeho plast kloub
2vypadlá houpačka
3zlomený ovládací čudl na zámku
páč mechanismus je to dole co ti dveře zajišťuje a otvírá páčkou od řidiče , se zámkem je to sspojený táhlem a houpačkou
pokud můžeš odemknout / zamknout zámek a po zatlačení to nic nedělá tak je to
1vypadlý táhlo /prasklý jeho plast kloub
2vypadlá houpačka
3zlomený ovládací čudl na zámku
lidi muže autoradio columbus (ten nový) přehravat videoklipy ? popř v jakem formatu ..... a muže je přehravat i z pamětovky nebo třeba DVDčko ?
- Majklaz
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to vyfotil, snad to pomůže. Mechanismus tam je, logicky, jen já jsem blbej
. Klíč do zámku strčím ale neotočím, takže to buď nejde nebo je jinej zámek, čemuž bych se nedivil, vím že ty dveře děda měnil a už se mu asi nechtělo řešit zámek. No a k tomu zámku táhlo vede, ale není tam nijak přidělaný, buď tam chybí nějaký plast od zámku nebo od táhla, nevím.

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pokud zastrčíš klíč a neotočíš, tak je
a) jinej zámek
b) dobrej zámek, ale vevnitř zarezlej
Zkus vyndat a ponořit do brzdovky, nafty nebo nějakého uvolňovače.
V tom zámku nic nechybí, takhle je to správně. Až při odemčení dojde k otočení bílého plastu co je přidělanej pod zámkem a po zatlačení plast dosedne na tu kolíbku a hne táhlem, čímž dveře odskočí.
a) jinej zámek
b) dobrej zámek, ale vevnitř zarezlej
Zkus vyndat a ponořit do brzdovky, nafty nebo nějakého uvolňovače.
V tom zámku nic nechybí, takhle je to správně. Až při odemčení dojde k otočení bílého plastu co je přidělanej pod zámkem a po zatlačení plast dosedne na tu kolíbku a hne táhlem, čímž dveře odskočí.
já měl zámek na 5. dveřích taky zatuhlý, stčil jsem klíč ale neotočil, stačilo jej vyndat ven, prostžívávat WDčkem a zkoušet otáčet klíčem, zámek jsem rozhýbal a šlape... chce to ale občas ten zámek zamknout, odemknout.. někdy i promáznout olejem.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Také jsem to řešil. Pomohlo až prostříkání WDčkem a zezadu poklepání kladívkem.
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Máte někdo zkušenosti s touto vanou do kufru?
http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-fe ... 8931.eshop
Sedí přesně/nic se nemusí upravovat? Protiskluz je dobrý nebo je to jen ten hrubší materiál?
Sedí přesně/nic se nemusí upravovat? Protiskluz je dobrý nebo je to jen ten hrubší materiál?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To není žádný protiskluz, ale jen kus koberce. Mám jí a všechno v kufru lítá, jako na seriovým koberci. Ideální je origo guma do kufru, na té to opravdu neklouže.
.....
Naposledy upravil(a) p@vel dne čtv 12. zář 2013 17:04:02, celkem upraveno 1 x.
Otec měl tuhle vanu v kombikový feldě a jediný co na ni bylo dobrý byl ten vysokej rantl (cca 6cm), takže když se něco v kufru vylilo tak to zůstalo na ty vaně. Je poměrně dost tuhá a blbě se leze k rezervě a ten protiskluz je opravdu na pytel a časem se vydroli.Arkis píše:Máte někdo zkušenosti s touto vanou do kufru?
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Nevíte někdo jaký volant by se mi hodil do feldy? Chci něco menšího než sériovku, no zase tam nechci túzingové volanty. Možná by někdo mohl mít zkušenosti s něčím z koncernu nebo tak...
- Majklaz
- Kontaktovat uživatele:
Tyhle se dávaly do felicií, nevím jak jdou sehnat, každopádně vypadá dobře. Nevím jaké má rozměry, ale menší asi bude
http://skoda-virt.cz/cz/inzerce/nahradn ... o-felicia/
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
To je originál MOMO felicia, to mně kdysi zdejší člen přeměřil a že jsou stejné jak sériové (37cm tuším)
- Foglik
- Kontaktovat uživatele:
ja sem si do Feldy poridil volant z Fabie RS ... tan taky nevypada spatne, ma vetsi venec nez origo 4ramenny z Fe, ale jak vypada v aute ti ted nevyfotim, protoze auto je komplet rozebrany.
Moje felda... http://feliciaklub.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=23524
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Potřebuju menší volant z důvodu komfortu, jiné auto si momentálně dovolit nemůžu a do feldy lezu jak pavouk - a to ani nemluvím o vysedání...
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Matka si stěžovala, že po nastartování na neutrálu chcípá. Napadla mě škrtící klapka nebo svíčky? Popřípadě jak řešit? Zvládnu to doma nebo do servisu?
Ještě dodám, že máme promáčklou olejovou vanu, takže nevím kolik tam ve skutečnosti je oleje - snad to není tím...
Ještě dodám, že máme promáčklou olejovou vanu, takže nevím kolik tam ve skutečnosti je oleje - snad to není tím...
- Majklaz
- Kontaktovat uživatele:
Je normálně skrz katalyzátor vidět? Jako jestli je vidět alespoň nějaký světlo na druhý straně. Dneska jsem ho demontoval a byla skrz vidět taková malá tečka jen. Já jestli by šlo tímhle poznat že je třeba ucpanej. Vysypanej nebyl, tak si chci ověřit jestli mi na emisích s tím že je KO nekecali.
Ahojda, poradil by mi někdo ohledně reproduktorů ?
chci si dát do plata repro, ale mám dilema jestli koaxiální nebo komponentní děkuju
chci si dát do plata repro, ale mám dilema jestli koaxiální nebo komponentní děkuju
- Majklaz
- Kontaktovat uživatele:
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... jake+repro myslím že tady určitě najdeš odpověď, stačí si to jen pročíst.
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Nedávno sem tu psal, že motor chce chcípnout na neutrál a přidal se k tomu další "symptom". Dneska sem normálně vycouval na silnici, dal jedničku a při pokusu rozjet se se začal motor cukat (skoro chcípl), tak sem sešlápl spojku a zkusil znovu a motor začal "střílet". Nikoli z výfuku, ale vyloženě od motoru sem slyšel v intervalu pár sekund nějakou ránu. Tak sem motor vypnul a nechal matku ať si s tím pohraje (že ví jak na to). Ta sešlápla pedál tak, že auto řvalo jak šílené a pomalu se rozjela (asi to dělá často
). Pak sem s autem normálně odjel a už se nic nedělo.
Tak nech jezdit matku a ty chod pěšky 
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tohle mi dělaly vadné svíčky..ale u LPG.Střílelo to do sání a roztrhlo mi to tu trubku mezi airboxem a krytem klapky.Zkus mrknout na svíčky,zapal.lištu příp cívku dle tvé motorizace a i na snímač otáček.
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Baldusek se mi nabídl, že se mně na to po středě podívá (svíčky + diagnostika). No zkusím to do té doby vyřešit sám. Jak můžu zkontrolovat svíčky sám? (Budu to kontrolovat jen za případu, že tam nebude co podělat
)
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No vyšroubuj je,mrkni v jakém jsou stavu příp je vyměň.Není to zas tak velká investice a je to asi základ.
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Jenže jak poznám že sou špatné? Budou prasklé/spálené nebo co bych na nich měl hledat?
EDIT: A jaké svíčky tam dát? Našel sem, že lidi chválí Brisk Extra a NKG, no to je téma z roku 2008...
EDIT: A jaké svíčky tam dát? Našel sem, že lidi chválí Brisk Extra a NKG, no to je téma z roku 2008...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to střílí to sání a pomůže takové podrážení jak jsi psal a nepomůžou svíčky a kontrola zapalování, podezíral bych ventily. Jestli je to 1.3, tak nech seřídit ventilové vůle a přitom ti mohou změřit i tlaky. Může to být ale deset dalších věcí, těžko na dálku posuzovat.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli myslíš přečtení paměti závad, tak pochybuji. Felicie toho do paměti závad mnoho nezapíše.
Hele nemyslel jsem to zle,tak se nezlobArkis píše:Di se vycpat... Lidi jako ty fakt rád nemám...
Měl bych hloupej dotaz opět
budu dávat místo katalyzátoru trubku, ale nevím jaký tam byly šrouby a matky od kat ke středu a od kat k prvnímu dílu
Koupil jsem montážní sadu ale v ní byly akorát dvě mističky dvě pružinky a dva dlouhý šrouby a to je vše
Díky
budu dávat místo katalyzátoru trubku, ale nevím jaký tam byly šrouby a matky od kat ke středu a od kat k prvnímu dílu
Koupil jsem montážní sadu ale v ní byly akorát dvě mističky dvě pružinky a dva dlouhý šrouby a to je vše
Díky
- Majklaz
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem měnil výfuk za favo svody. Na katu byly 3 šrouby 13ky, buď jsem je měl v něm zarezlý ale asi byly spíš navařený a na nich jen matky na povolení (stačilo mi povolit matky). Na druhý straně ti stačí to co máš.
Supér díky
- RockSolid
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá jak všechny ty volanty z tuning shopů 
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Pod tjuningovým si představuju toto

E: Našel sem, že Momo milenuim je podobné, no 8100 za volant fakt nedám

E: Našel sem, že Momo milenuim je podobné, no 8100 za volant fakt nedám

-
Kubason - FK
budu měnit vzduchovej filtr. myslíte, že má cenu kupovat ten otevřenej, např. K&N, nebo se to nevyplatí?
- RockSolid
- Kontaktovat uživatele:
Arkis: Tenhle má hodně podobný střed
http://www.auto-doplnky.com/sportovni-v ... 40335-p582
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Dej jen vlozku. Davat konus se nevyplati, vic starosti a efekt nula.Kubason píše:budu měnit vzduchovej filtr. myslíte, že má cenu kupovat ten otevřenej, např. K&N, nebo se to nevyplatí?
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
- Majklaz
- Kontaktovat uživatele:
Potřeboval bych poradit, půjdou na felicii disky s rozměrem 4x98? Někde jsem četl že místo 4x98 jde 4x100, ale nevím jestli to jde naopak.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
jo , ale musíš sehnat šrouby s plovoucí hlavou- podložkou a musíš vědět jakou maj dosedací plochu a délku
např : http://www.pneu-magika.cz/produkt/sroub ... uci-srouby
např : http://www.pneu-magika.cz/produkt/sroub ... uci-srouby
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Půjdou i bez plovoucích šroubů, ale je to prasárna a 130 bych s tím nejezdil.
- Majklaz
- Kontaktovat uživatele:
Díky, tak to radši seženu 4x100 než abych ještě sháněl šrouby, no alespoň jsem zas o něco chytřejší
.
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Tak se na to podíval a zjistil, že svíčky jsou v pohodě a diagnostika nic neukázala.Arkis píše:Baldusek se mi nabídl, že se mně na to po středě podívá (svíčky + diagnostika).
Řekl, že to bude palivový filtr a ještě zjistil, že mám špinavou klapku. Příští týden se domluvíme a podívá se na to hlouběji a že zkontroluje i ventily.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Vyměň ty svíčky.