Xenony, Bixenony, HID sady

Odpovědět
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Re: XENONY - kontrola při provozu Policií ČR

Příspěvek od Kovi »

Měl jsem i fotky a videa, který jsem si při zkouškách výbojek natáčel....bohužel po "rozvodu" :lol: zůstalo všecko u bejvalky a pochybuju, že to DVD neleží někde na smetišti...škoda....byl v tom rok a půl zkoušení :(
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

smrcek píše:Snehulak: Tak proč je tam pořád máš? Světla který nesvítěj bych na autě nemohl mít :D
protože když tam dam klasický žárovky vidím ještě větší ho.... nový světla stojí 6 tis a tuningový mají jen h1 což je mi na prd když mam hid sadu na h7. proto čekám na nový čočky
sisin - FK

Příspěvek od sisin - FK »

Tohle mi poslal otec,že by si to koupil do Fabie,má?
http://tuning.sbazar.cz/bi-xenony-xeniu ... 98461.html
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Sisin: Na aukru prodávaj skoro za stejnou cenu ty samé ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

sisin píše:Tohle mi poslal otec,že by si to koupil do Fabie,má?
http://tuning.sbazar.cz/bi-xenony-xeniu ... 98461.html
sisin fabie nema patici H4 :!:
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
sisin - FK

Příspěvek od sisin - FK »

to jsem nějak přehlídl,má H7?
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

Co říká policie při kontrole na xenony mi je ukradený.
Ať si tam každý dá co se mu líbí a vyhovuje...
Nějaký dnešní článek: http://www.novinky.cz/domaci/196036-dod ... u-stk.html
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

zkoukl jsem všechny 4 a fakt paráda... super práce, moc pěkný... :thumleft:
Snehulak - FK

jj pěkný návod i práce
něco podobnýho chci udělat na původní světla kde už čočky jsou, ale chci dam dát z okty2 ale nějak na to není čas
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

krásná práce
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

klobouk dolu :salut:
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

čus kluci zajimaj by mě váš názor na tydle bixenony http://www.xenony-zlin.cz/z279-BiXenono ... K-CLS.html
PetrSeky - FK

Příspěvek od PetrSeky - FK »

Jeden tupej skladník od nás z práce tam má něco, co když jedu z odpolední domů, mě oslňuje jak krava. Když něco takovýho jede proti mě, moc mi to nevadí, blikne a je pryč, ale když takovej debil jede x km za mnou, sem na prášky...
Prostě to tam nemá co dělat, VĚTŠINA jedinců to tam má ze stejnýho důvodu jako mají pod autem rouru od kamen a v kufru bedny ukradený na vesnický zábavě... Prostě megasuperhustej cyp...
Pokud to tam má někdo se vším všudy - OK, ale .......
A to že to někomu svítí do země, aby neoslňoval... nevím, no nemám zkušenost, ale není to pak zbytečný? Nebylo by třeba lepší zkusit oční? :) Třeba není závada na vysílači,že... :D
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

PetrSeky:Budu si za tím stát že když to mám seřízeno,tak neoslňuju.A rozdíl v noci je znatelný.Teď jsme jezdil o víkendu Passatem s origo žárovkama a je od toho vidět prd,proti těm xenonům co tam mám
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Ale čočka je čočka :) A co teprv fazole nebo hrách :) :) :)
Tholis - FK

Příspěvek od Tholis - FK »

Tak jak jsem psal že u octy rozdíl u xenonů nepociťuju, tak co mám fabku s novýma výbojkama musím říct že je to rozdíl jako kráva, ale mám je originál takže těžko říct..
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tholis:Tak pokud vím,tak u okty jsi tenkrát psal že máš výbojky už v háji,takže ti asi jen trochu žhavily,takže to je pak jasný že ten rozdíl tam nebyl
Tholis - FK

Příspěvek od Tholis - FK »

kejzi1: jj byli v háji, to jsem psal, ale že byly až tak v háji jsem nečekal :D :D
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tholis:No asi je to velkej rozdíl :lol: Ale jestli svítily hodně do fialova,tak už byly dost KO :D
dvbts - FK

Mate nekdo zkusenost bixenony H4 4300 K?

Příspěvek od dvbts - FK »

Ahoj,
resim na fekde par veci ohledne svetel. Napredchozich autech jsem si zvyknul na xenony. Ne kvuli estetice, ale kvuli funkcnosti, protoze jezdim porad za tmy. Nechci cpat penize do vybrouseni skla, vsazeni cocek a predstavbove sady. Chtel bych pouzit rovnou prestavbovou sadu 4300 K, aby to moc neprovokovalo. Mate nekdo 4300 K? Vzdy jsem mel jen 6000 k a to bylo do bila az modra, takze nadherne poznatelne. Xenony budu mit i dole v mlhovkach, kde je cocka, jenze jsem proste ulitlej na xenony, tak bych to chtel i do H4? Dekuji za zkusenosti. Nedavno jsem na trhu take videl sadu xenoncontrol s regulaci svitu od 10 do 55 w, ale najednou to zmizelo.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Se 4300 zkušenost nemám. osobně jsem s tím taky dost laboroval, když jsem měl feldu a podařil ose mi po dvou letech dotáhnout projekt bixenony s čočkou do konce. Vystřídal jsem několik druhů výbojek ( co se teploty týče) a asi nejvíc mi vyhovovala teplota 5000K. Jak co se vzhledu týče, tak i co do osvitu vozovky a všeho kolem. Světlo je vyvážené tak akorát. To co je nad, je myslím si už jen na parádu a ne na lepší osvětlení vozovky. Hid sady 5000K se těžko shánějí, ale jsou , jen musíš hledat. A co se týče těch 4300K. Nedávno jsem s pár lidmi na tohle téma diskutoval a někdo tvrdil ža 4300 je teplota výbojek co se montují do seriovejch aut. Někdo zas tvrdí, že je to právě oněch 5000. Tak nevím. 4300 jsem neměl. Ale za sebe doporučuju těch 5000K Barva světla z auta, je bílá s lehkým nádechem zelené.....z venku je to bílé...
dvbts - FK

Rad pripojim take svuj nazor, i kdyz jsem na tomto foru teprve par dni. Taky me zaujaly tva svetla a jsem navic blazen do svetel, predevsim xenonu. Mel jsem puvodne kacko. Dal jsem tam prestavbovou sadu hid H7, ktera neoslnovala, ale byla to 8000K a behem tydne me dvakrat chytli a bylo to za 500 a podruhy jsem to nastesti ukecal s tim, ze to ten den jeste sundam. A pak jsem narazil na aukru na inzerat, kde nekdo nabizel na kacko par svetel s cockou za asi 1500 Kc.Tak jsem do toho sel a dal do cocek xenony, takze to neoslnovalo ani omylem, ale taky se to PCR nelibilo a po mesici jsem platil 300 Kc. Neni to sice tolik, ale i tak. PRoc se bat, jestli me budou stavet nebo ne a tak jsem casto mista jejich vyskytu objizdel. KAcko jsem nedavno nastesti prodal, protoze uz bylo dost shnile a podarila se mi vyhodna koupe feldy 1.6 r.v 1997 najeto pouze necelych 79 tkm. Felda totiz jezdila jen do r. 2002 a pak az do ted stala v suchu v garazi. Takze rez a neco podbneho nebo opotrebeni zadne. Koupil jsem ji za 7000 Kc, prosel stk, zaplatil euro 2 a prepis a byl jsem na 12 000 Kc. Ted je auto v servisu na kompletni vymenu naplni, tlumicu, desticek, geometrii a do pulky zari by melo byt. Ted se dostavam k tomu, co jsem chtel napsat. Mam sice feldu tyden, presto resim jak tam zachovat dobre osvetleni, proste jak tam nacpat xenony a mit klid od PCR. Misto mlhovek uz mam koupene mlhovky s cockou, do kterych prijde H3 hid sada 4300 K a nahoru jsem myslel nechat hod zarovky. J eto udajne novinka. Mel jsem moznost vyzkouset H4 55 w. Je pravda, ze svitivost je podobna xenonu, ale jen kdyz zarovka neni v parabole. Barva je shodna s hid sadou 6000 k, ale tim to tak asi konci. Na druhou stranu zase silnejsi oproti obycejnym halogenovym zarovkam a sadu H4 hod zarovek sezente v usti v tuning centru za 380 Kc. Presto jsem se dnes definitivne rozhodl, ze tam nacpu bixenony H4 4300 K a pak nekam poschovavat krabicky. Na sluzebaku jsem mel H4 6000 K a kvuli tomu me staveli. Chteli otevrit kapotu, aby me ukazali, co je na svetlech spatne. Delal jsem, ze o nicem nevim. Jenze otevreli, dve minuty koukali a nic nevideli. Trafa jsem dobre schoval, takze nakonec at to zavru a jedu. Takze u ty feldy to pak budu muset jen vyresit, kam to schovat. Ale proste i ty 4300 K bude normal zapadat. Ciste bila je i prs den dost napadna a tak se nedivte, ze vas stavej. A proto lepsi dat tu bixenon sadu h4 4300 K do stavajicich parabol, nez tam cpat to co tady nekdo nabizi na prodej. 4000 Kc je zaprve predrazeny a navic dost provokativni, protoze jak uz nekdo psal, tak feldu zna kazdej policajt a vi, ze cira optika se nikdy seriove nevyrabela a kdyz nekdo jezdi dnes a denne a navic se na to zamerujou vic a vic a kdyz me staveli jeste s tema xenonama v cockach na kacku, tak mi i sam prislusnik rikal, ze v nasledujicich mesicich dostali za ukol zamerit se na instalaci prestavboych sad kvuli nespokojenym ridicu, ktere to oslnuje. Bixenony ano, ale od znameho vyrobce, takze napr. Philipc. Kvalitni prestavbova bixenon sada H4 nemuze stat nikdy pod 2000 Kc. PAk se nedivim, ze to v parabolach oslnuje.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

pokud náhodou nabouráš a půjde tvoje auto na expertízu tak ti schovaný trafa nepomůžou a případná tvoje nevina může zkončit vinou... :!:
spirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spirus »

pribeh pekny ...ja mam v aute BX HID H4 6000K jezdim stim denne ve dve v noci a kdyz me prislusnici staveji tak vetsinou nereknou nic ....ale zalezi na koho narazis ...reknu ti ..jihlavaci,pardubaci,caslavaci,svetelaci a dal a dal co se tyce stredu republiky jsou v pohode co me staveli ale takovy brodaci coz je cca 20km od meho bydliste tak jsou kolikrat jak psi nekdy to projde nekdy je to za 500 ale nastesti sem platil jen jednou a to bylo nejaky po zime... takze ja rikam 6000 ano vidis pekne a kdyz je mas srovnany z STK a jeste priklopis nemas problem :)
to je muj drak http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=1805 najeto poctivych 230 000 km
my web http://spirus.mypage.cz/
Obrázek Obrázek
Jsem teenager a neposlouchám Hip-Hop (námět převzat bez dovolení od Jirkyf):D
bitmap - FK

Příspěvek od bitmap - FK »

dvbts píše:Ted se dostavam k tomu, co jsem chtel napsat. Mam sice feldu tyden, presto resim jak tam zachovat dobre osvetleni, proste jak tam nacpat xenony a mit klid od PCR.
Dokud budes mit auto registrovane v CR, neexistuje zadny zpusob jak se vyhnout buzeraci PCR za technicky stav a jsi vystaven jen na milost a nemilost konkretnich prislusniku, takze "klid" nebudes mit nikdy.
dvbts - FK

JJ. U nas na severu jsem za posledni mesic nenarazil na ani jednu hlidku a to najezdim mesicne kolem 6000 km, nekdy i vice. Jasne, vetsinou jede v aute jeden policajt, jenze ten se tak premistuje, ale proste nemaj penize, tak zmizeli ze silnic. Takze hura do bixenonu. Jeste mam feldu na velkym servisu, ale tak za tyden by mela byt zpatky. Podivam se po necem od Philipse a dam vedet.
Snehulak - FK

měl sem v origo čočce 6000K a za sucha paráda za mokra docela naprd. teď tam mám 4300K a za sucha je viditelnost o trošku menší než u 6000K řekl bych, za to za mokra je to parádní. Všude co sem viděl tak píšou že 6000K je stejný jako originál, ale když sem vedle sebe postavil Oktu II s xenonem je to úplně jiná barva, řekl bych jako 4300 K
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peters56 »

dvbts odkud jsi :twisted:
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56
Obrázek
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Čo má spoločné jeden policajt v aute s tvojou nepredpisovou výbavou v aute som doteraz nepochopil. Bitmap ti to napísal jasne a presne.
IMHO : Ak ma oslníš, tak si v priekope. Momentálne jazdím na T 148 S3. :salut:
dvbts - FK

Jsem od Liberce...co ma spolecneho jeden policajt, kdyz ho vidim jet v aute? Ze mi nemuze dat sam pokutu, to asi tak? Museji byt u toho minimalne dva, teda co jsem slysel od znamych, kteri delaji u policie...
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Tak na tuhle hovadinu jsi přišel kde???? :roll: :roll: :roll:
RadekN70 - FK

Příspěvek od RadekN70 - FK »

Xeny na felicii ne, oslňuje to :!: :thumbdown:
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Radek : A neoslňuje a takhle tady můžem pokračovat pořád dokola :lol:
Abdul - FK

dvbts píše:Jsem od Liberce...co ma spolecneho jeden policajt, kdyz ho vidim jet v aute? Ze mi nemuze dat sam pokutu, to asi tak? Museji byt u toho minimalne dva, teda co jsem slysel od znamych, kteri delaji u policie...
Tým príspevkom si ma určite chcel pobaviť. :lol: No a teraz tú o Jeníčkovi a Mařence.
bitmap - FK

Ja bych se tomu zas tolik nesmal ... pokud osamely policajt narazi nekoho, kdo si pokutu jen tak dat nenecha, jak bude prokazovat, ze se nejaky prestupek vubec stal, pokud ho nebude mit na radaru nebo na kamere?
Nijak, bude to tvrzeni proti tvrzeni, proto bych se vubec nedivil, kdyby si dvbts nevymyslel, neb kazdy, kdo ma co docineni s vymahanim zakonu vi, ze testis unus testis nullus :)
Abdul - FK

Policajt vždy zdokumentuje priestupok. Jeden alebo 7 policajtov - postup vždy rovnaký. Teda ak sú dvaja policajti v službe a my traja opití v aute z toho jeden prípadne dvaja za volantom a dohodneme sa, že sme na mieste priestupku ani neboli, tak sme za vodou ? Tak to ten právny systém ozaj stojí za hov*o.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

A kdyz se policajti dohodnou, ze se prestupek stal, pak je vsechno v poradku?
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Abdul - FK

Zopakujem z predchádzajúceho príspevku : Policajt vždy zdokumentuje priestupok.
Dosť dlho behám po svete, ale nestalo sa mi, že by si policajti na mňa vymysleli priestupok. Čo z toho má ? Ak ťa chce " utopiť " má kopu možností to urobiť kultúrne a bez akýchkoľvek pochybností. Nie dnes ani zajtra. Času dosť.
bitmap - FK

Abdul: mel jsem na mysli treba predjizdeni pres plnou, telefonovani, nedani prednosti atd. To dokud nedosvedci dva policajti, nebo to nemas na zaznamu, tak s tim nehnes. Rychlost, chlast a tyhle veci jsou jasny, na to maj vercajk, ale kdyz policajt rekne, ze jsi predjizdel na plny, ty reknes, ze ne, tak samotnej ti nicv nedokaze, pokud si nesezene nejakyho falesnyho svedka :)
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

nevím proč to tu furt řešíte, Xenony prostě na felici nemají co dělat a tím to končí...
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

A podívejme se, a žes tam moje měl ty bejku :)
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

šak měl, ale věděl jsem že tam bejt nemaj a neřešil jak schovat trafa apod. a jestli dostanu nebo nedostanu pokutu ;)
dvbts - FK

Musi byt vzdy minimalne dva policajti. Pak by to bylo tvrzeni proti tvrzeni. Jedine by musel privolat si treba dalsi hlidku, ale sam ne. Taky se mi to prave stalo, kdyz jsme vezli feldu bez spz odpoledne domu, prootze ten den uz jsem nestihal stk. Znamej jel jako prvni a ja za nim s vystraznyma. Nemel jsem na silnici co delat, aleplatit za odtazeni nejakych 35 km to nejsem blazen. V polovine cesty se na me prilepil liberecka oktavka s majackem, ale nic. Jel za mnou asi 5 km, pak predjel, kouknul a jel dal. Zvlastni, ne? Kdyby mel sam ty pravomoce tak jasny, tak proc me tedy hned nezastavil, kdyz jsem jel bez znacek, stk a povinneho ruceni? Xenony na felde neoslnuji. Barva 4300 K neni napadna,svitivost oproti halogenu vyrazne vyssi. Pokud chci aby xenony na felde nikoho neoslnovali, tak nesmim si koupit nejakou bixenon sadu h4 za 1200 kc apod. Zakladem je dvojita a silna clona. Da se to na vybojkach nabizenych v ruznych eshopech jasne poznat. Jenze kdyz si nejaky nouma koupi tu nejlevnejsi sadu, tak se pak nema cemu divit. Potkal jsem uz nekolik feld, ale i jinych aut, ktery mely v necire optice xenony a zadny oslneni, ani ve dne ani v noci. Jenze komu by se taky chtelo dat minimalne 2500 Kč za kvalitni sadu.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

dvbts : nějak postrádám u tvých příspěvků háčky a čárky :lol: že by špatná klávesnice? ;)
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Dekodére pro příjem digitálního vysílání : zejtra zase něc ohezkýho napiš. Krásně se mi při tvých pohádkách usíná :thumright: :lol: :lol: :lol: :lol:
Abdul - FK

Kovi : ObrázekObrázek
dvbts - FK

Hacky a carky bohuzel nemam, protoze sem chodim jedine presmobila na mobilu nic takoveho neni. Kdo si koupi nejlevnejsi hid sadu, tak budeproste poradtvrdit, ze to oslnuje apod......jenze to mu nikdo nevymluvi. Kdo by take investoval do neceho kvalitnigo, ze? Ja tam budu davat xenony hlavne proto, ze jezdim prevazne za tmy a v zime to bude platit dvojnasob. Takze ucel a ne vzhled.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

A stejne budete platit. Nevim jak jinde, ale tady se policajti nedivaji jen po trafech, ale i po ostrikovacich a ovladaci na sklapeni svetel ;)
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
dvbts - FK

Tak ostrikovace a naklapece nejsou nejak obzvlast drahe. Lepsi nez kupovat sadu s cockou a nechat si to vybrousit.
Odpovědět