Zdravím,
mám 99 Feldu combi, servo, nalítáno 133 000km. Údržba pravidelná, jen mám delší dobu problém se spotřebou. V zimě jsem tomu nepřikládal velký význam, ale nyní mi to už hlava nebere. Vychází to na 8,5 litru na 100km. Střídám krátké cca.8km a střední trasy cca. 25 km. Loni mi na stejných trasách vycházela spotřeba pod 7 litrů. Vzduchový filtr rok starý, termostat nový, čidla teploty, brzdy by neměly přibržďovat. Feldou de factou jezdím sám nebo s přítelkyní, nádrž plním tak do půlky. Klapku jsem čistil a nastavil před týdnem u kamaráda. Kdysi jsem před rokem použil aditivum od V.I.F. po kterym mi přišlo, že spotřeba spíše vzrostla, tak sem ho přestal používat a klapka byla od té chvíle čištěna minimálně dvakrát, takže jsem zvědav na vaše názory.
Díky
Vysoká spotřeba paliva
-
Muflon - FK
Velká sptřeba
Dobrý den před 3 měsíci jsem koupil Škodu Felicii 1.3 MPI 50 KW rok výroby 1998. Vše bylo v pořádku, vklidu jsem prošel emisemi i STK. Ale poslední 2 týdny mi začala žrát +- 11l/100km.
Čím to může být?
Slyšel jsem že by to mohlo být lambda sondou, ale chci se zeptat na váš názor, popřípadě jestli se dá ňak sonda doma změřit, abych nemusel do servisu.
Předem děkuji za odpovědi:
PS: jezdím dlouhé trasy
Čím to může být?
Slyšel jsem že by to mohlo být lambda sondou, ale chci se zeptat na váš názor, popřípadě jestli se dá ňak sonda doma změřit, abych nemusel do servisu.
Předem děkuji za odpovědi:
PS: jezdím dlouhé trasy
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 25. říj 2012 19:34:19, celkem upraveno 1 x.
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
-
Muflon - FK
Re: Velká sptřeba
Díky, jsem tu nový a tohle mě nenapadlo 
Jinak mi to žere 11l/100Km na dlouhé trasy, takže pohybuji že by to žralo 2x více než předtím zas taková zima ještě není.
Děkuji za jiné nápady...
Jinak mi to žere 11l/100Km na dlouhé trasy, takže pohybuji že by to žralo 2x více než předtím zas taková zima ještě není.
Děkuji za jiné nápady...
-
jarin
Re: Vysoká spotřeba paliva
Zdravím, měl jsem stejný problém. Vlastním škodu Felicia 1,3 Mpi a před měsícem jsem utratil za benzín taky dost peněz.A zjistil jsem že jsem jezdil na sytič(nevypínal jak měl).Jezdil jsem kolem 8až9litry na 100km.Problém byl v čidle kontroly teploty vody,ten totiš hlídá i termostat na sitič. tak jsem ho vyměnil a věř nebo ne jezdim ve městě za 6,3l amimo město mito počítá 5.2l na 100km.To čidlo je vedle hlavy. A stojí 130kč. :salut: Jarin.