Homemade palubní PC
-
DERMIN95
- Kontaktovat uživatele:
Re: Homemade palubní PC
Dneska v noci sem dostal další magorskej plan
(ani nevite jak se v noci premyslis).Koukal jsem na ten displej od nokie.Na sirku by byl teoreticky asi 3,8(displej se cely nevyuziva).Co kdyby se dal doprostred? Mezi otackomer(nebo analog hodiny)a tachometr?.Zarovicky premistit problem neni.Vyjmou se ty prepazky co jsou uprostred a pouzikou se ty dosedy s napajenim pro kabely.Ledky se daji dolu a udelaji se jenoom prepazky.Polepy by udela phyx.A mate pocitac uprostred
.Podle me proveditelny to je akorat nwm jaka je mezera mezi otackomerem a tachacem
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Abych řekl pravdu, tak tam bych ho rozhodně nedával
Buďto ho dám tam kam patří origo anebo ho zabuduju nějak do středovýho panelu 
-
DERMIN95
- Kontaktovat uživatele:
zkusit by se to mohlo akorat nwm tu sirku.Zalezi na kazdym kam by se to mohlo dat.
dermin95: bylo by to skoro jak maxidot
podle mě dobrej nápad
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
Presun zarovek by mel jit udelat, ale myslim, ze se to tam nevleze...
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
-
DERMIN95
- Kontaktovat uživatele:
Muzu to skusit udelat.mam jedny budiky s hodinama tak muzu skusit ten presun zarovek a zmerim tu mezeru.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Na STK budete přendavat budíky?
-
DERMIN95
- Kontaktovat uživatele:
tak uz makam na ty dire.delam to tim vetsim rozmerem(37).az bude vysledek vyforim
-
big.jedla - FK
-
Jurka - FK
No to vypadá hodně luxusně...už už aby to bylo a už i jen tahle funkce by mi stačila:)
-
hurvajsp - FK
Tak to tě obdivuju ty jsi s tím ale vyhrál pěkné to jebig.jedla píše:vlepený displej, tlačítka a betaverze voltmetruještě nějak vyřešit podsvětlení a konektor ať se to dá taky z auta vytáhnout
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Moc pěkné, ať se daří další postup! Těším se na výsledek snažení.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.netRe: Homemade palubní PC
Tak přesně taktoi nějak jsem si to představoval 
-
Gudran - FK
Bylo příjemné si přečíst ty tři stránky a sledovat vývoj PP. Hlásím se o vzorek, prosím.
Jinak mohu nabídnout osazení (SMD nebo i klasika, nevím jaké součástky jsi použil. Bylo by případné předělání do SMD složité?) i výrobu plošnáku.
Osazení by bylo zdarma, pasivní součástky taky (alespoň na začátku
). Plošňák bych buď vyrobil nebo nechal vyrobit - dle velikosti a kusů bych zjistil cenu.
Jinak mohu nabídnout osazení (SMD nebo i klasika, nevím jaké součástky jsi použil. Bylo by případné předělání do SMD složité?) i výrobu plošnáku.
Osazení by bylo zdarma, pasivní součástky taky (alespoň na začátku
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak to vypadá? Stále vývojová fáze 
-
big.jedla - FK
no snad už se to blíží, během příštího týdne snad novou verzi dám do auta a mělo by to napoprvé fungovat, jelikož na stole mi to fachčí... ovšem nejsem si jistý jestli když vyrobím a dodám elektroniku bude jednoduché pro každého upravit displej a nainstalovat to do auta... a na nějakou velkovýrobu kabeláží a displejů zase nemám čas
to Gudran:
výroba osazení DPS není problém toto mám za chvilku hotové... spíš kdyby někdo vyráběl krytky s displejem a konektorem aby se to jen zacvaklo a fachčilo
to Gudran:
výroba osazení DPS není problém toto mám za chvilku hotové... spíš kdyby někdo vyráběl krytky s displejem a konektorem aby se to jen zacvaklo a fachčilo
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Až to budeš mít ozkoušené, tak by myslím pro začátek stačila stavebnice s návodem, krytku bych nechal rozhodně na každém, i ten displej by si mohl každý sehnat sám.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
big.jedla - FK
- MARWiN
- Kontaktovat uživatele:
myslíš že každej kdo to bude chtít dokáže zapájet SMDčka? ty třeba jo,já taky třeba jo,protože jsem s nima dělal maturitní práci ,ale spouta lidí tu typuju nemá ani potřebný nářadí (čili nějakou slušnou mikropájku například) a to že skoro ani nejsou vidět je druhá věcPawlick píše:Až to budeš mít ozkoušené, tak by myslím pro začátek stačila stavebnice s návodem, krytku bych nechal rozhodně na každém, i ten displej by si mohl každý sehnat sám.
@jedla: vypadá to hodně dobře
-
big.jedla - FK
pro mě není problém vyrobit DPS a vše zapájet, pro mě je to chvilka... ostatně minimálně procesor bych stejně zapájet musel abych do něj mohl nahrát program
ten brouk je procesor ATmega32
ten brouk je procesor ATmega32
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Tak jestli není pro jedlu to osazení problém tak tím líp.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.netRe: Homemade palubní PC
Mě by stačilo schéma a naprogramované MCU. Pochybuju, že bys mi prodal jenom soft. Nebo jo?
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
-
Vrba - FK
Bezva!
A signalizace otevírání dveří, kterou jsem tady kdysi somroval, bude?
-
Gudran - FK
Display není problém sehnat ani ve velkém
:
http://cgi.ebay.com/nokia-3310-full-set ... 503wt_1202
Našel jsem i samotné LCD bez všeho. Tady je problém, že by to LCD muselo sedět nejlépe přímo na desce
Ještě jsem našel toto:
http://www.nuelectronics.com/estore/ind ... ucts_id=12
Hodilo by se nám to? Tedy tobě jedlo? Jinak dobrá práce s PCB
http://cgi.ebay.com/nokia-3310-full-set ... 503wt_1202
Našel jsem i samotné LCD bez všeho. Tady je problém, že by to LCD muselo sedět nejlépe přímo na desce
Ještě jsem našel toto:
http://www.nuelectronics.com/estore/ind ... ucts_id=12
Hodilo by se nám to? Tedy tobě jedlo? Jinak dobrá práce s PCB
tak ne 3310 nemam žádnou zato 5110 mam asi 10Sadra17 píše:jo a asi bych našel nějaký mobily jako dárce displeje
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
- MARWiN
- Kontaktovat uživatele:
2 Big ,,Boss" jedla: a co to teda ve finále umí? šlo by to i na BMM (LPG) nějak ?
-
big.jedla - FK
funkce:
http://img844.imageshack.us/slideshow/w ... sjizdy.jpg
to Mexikan: soft zatím moc prodávat nechci... přece jen je v tom nějaké to know-how
to Vrba: ty dveře by se vyřešili potom... nejspíš by se přidal ještě jeden CANNON9 konektor
to MARWiN: na BMM to půjde taky jen to bude teď ukazovat špatně spotřebu ale to není problém potom seřídit, na LPG nevím nevím...
http://img844.imageshack.us/slideshow/w ... sjizdy.jpg
to Mexikan: soft zatím moc prodávat nechci... přece jen je v tom nějaké to know-how
to Vrba: ty dveře by se vyřešili potom... nejspíš by se přidal ještě jeden CANNON9 konektor
to MARWiN: na BMM to půjde taky jen to bude teď ukazovat špatně spotřebu ale to není problém potom seřídit, na LPG nevím nevím...
Vypada to hodne dobre. Jen nechapu teplotu. 22,3 °C, uvnitr -1,9 °C? To jsou jen testovaci hodnoty, nebo je to prohozene? Anebo to spatne chapu? 
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
U průměrné spotřeby bych změnil piktogram za ,,čerpací stanici" 
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
-
big.jedla - FK
to LucasCZE: chápeš to dobře, ale na stole teď mám připojené jen jedno čidlo, a default hodnota toho nepřipojeného je těch -1,9 nevím proč zrovna tato hodnota 
to Alf: nejsem zrovna grafik no, tu pistol sem sebral z manualu origo palubaku
to Alf: nejsem zrovna grafik no, tu pistol sem sebral z manualu origo palubaku
- MARWiN
- Kontaktovat uživatele:
čím je měřená ta spotřeba? a kde se to měří u BMM? jen se snažím vymyslet jestli to má cenu 
-
kwiko - FK
Paci sa mi to,
3310 mam doma 3ks, a nemam velky problem vyrobit 15-20ks tych ramikov na palubny pocitac... Skus to modifikovat aj na BMM pls...

3310 mam doma 3ks, a nemam velky problem vyrobit 15-20ks tych ramikov na palubny pocitac... Skus to modifikovat aj na BMM pls...
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem taky počítal s BMM, ale pokud to dobře chápu, půjde to nastavit.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
mazec, to je lepší jak tc6 
To i me. Snad to vyjde. Zatim to vypada vic nez dobre... 
u BMM se to měří přímo na kabelu vedoucím z řídící jednotky, někde už se to mám pocit na fóru řešilo, takže teoreticky jen nějaký jiný hodnoty ve výpočtech... tak i tak to jít musí když už to big.jedla tak pěkně vymyslelMARWiN píše:čím je měřená ta spotřeba? a kde se to měří u BMM? jen se snažím vymyslet jestli to má cenu
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
-
big.jedla - FK
no na BMM bude toto fungovat úplně stejně jako na MPI a stejně jako na 1.6
tachometr je stejný a co se týče spotřeby, tak se u každého typu musí jen připojit jeden vodič na kabel vedoucí ke vstřikovacímu ventilu
takže měřit to bude u všech typů ale kalibrované to mám (aspoň teda přibližně) jen na 1.3MPi, v menu však jde konstanta pro měření spotřeby libovolně měnit takže na jiných motorech to bude muset někdo vychytat
jinak novou verzi mám už nainstalovanou v autě takže jakmile doladím sw tak můžu začít dělat maloseriovku když bude čas
tachometr je stejný a co se týče spotřeby, tak se u každého typu musí jen připojit jeden vodič na kabel vedoucí ke vstřikovacímu ventilu
takže měřit to bude u všech typů ale kalibrované to mám (aspoň teda přibližně) jen na 1.3MPi, v menu však jde konstanta pro měření spotřeby libovolně měnit takže na jiných motorech to bude muset někdo vychytat
jinak novou verzi mám už nainstalovanou v autě takže jakmile doladím sw tak můžu začít dělat maloseriovku když bude čas
Taky by me docela zajimala cena... 
-
Gudran - FK
Cena bude jistě daleko přijatelnější než u TP-6. Mimo to mě by stačil naprogramovaný procesor seznam ostatních součástek, schéma a návod na zapojení (hlavně kam co do auta). Zároveň můžu ladit na motor 1.6 MPi.
Už se nemůžu dočkat až to budu dávat dohromady
Už se nemůžu dočkat až to budu dávat dohromady
-
Kulis - FK
to Gudran:tak to se očekává,že cena bude daleko přijatelnější,proto se to taky vyrábí že?Nás zajmá jak hodně bude přijatelnější 
Na to jsem se jedly ptal a říkal, že stejně musí mcu připájet na dpsku kvůli naprogramování. Takže buď takhle nebo rovnou komplet (pro ty co moc smd nehoví)
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
-
big.jedla - FK
no páááni nevím nevím jak moc ta cena bude přívětivá
sem si udělal rozpočet a dalo by se to tady prodávat asi tak za 700,- smd součástky stojí nějak moc peněz... a když si člověk vezme cenu za další materiál jako sou kabely, displej, montážní věci + to že málokdo si bude umět ten displej funkčně připojit... není to moc user friendly 
DPS osazený naprogramovanýcm procesorem by vyšel tak na 300
no nevím no
a když si vezmu že jsem dělal dvě verze a započítám svůj čas... mám nejdražší palubák na světě 
DPS osazený naprogramovanýcm procesorem by vyšel tak na 300
no nevím no