Problémy se startováním 1.3 MPI (zahřátý motor)

Simos 2P
135M, 136M
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy se startováním 1.3 MPI (zahřátý motor)

Příspěvek od Honza_t »

svíčky
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

když vám uchcavají vstřiky což je dost častý problém u mpi a tím blbé starty tak vyndat poslat do HK
http://www.jetservis.cz/

velmi dobrá skušenost a ta cena neni závratná a po 150tkm bych to doporučil každé feldě.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

že bych taky někdy preventivně zkontroloval vstřiky? :scratch: ...
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

přesně jak tam píšou,i vstřiky potřebují svojí udržbu i když mají životnost delší jak auto,nejlépe po 60tkm kdy stracejí plnou funkčnost,hlavně u motorů s plynem.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
mash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mash »

Ahoj. Mě též 1.3 MPi startuje špatně při zahřátém motoru a následném +- 10 minutovém "ochladnutí". A VAG mi hlasí toto:
Obrázek

Je to vše, když felda ztěžka naskočí. Mám +- 400 otáček, a jen pobublává.

Svíčky, olej i filtry nové.
VAG bez chyb.

Nezdá se mi ta teplota nasávaného vzduchu. Kde v autě najdu přesně to čidlo G42 a dá se s tím něco udělat ?

Díky :-)
Felicia 1.3MPi 50kW / 1998
Peca - FK

Příspěvek od Peca - FK »

Dobrý den mám problém jednou za čas (a teď už dost často když mám motor zahřátý tak startér točí a chytá to jak kdyby na 2 válce ale i při sešlápllém plném plynu to nechytne enom se to snží až tak na popáté co držím ten plyn se to vzpamatuje a chytne a zasmrdí to u auta benzínem, nemohlo by to být vadné čidlo otáček? :( :( :( PROSIM PORAĎTE :(
dast - FK

Příspěvek od dast - FK »

Zdravím přátelé,

potýkám se s podobným problémem, i když z mého pohledu zase o trochu jiným než výše popsané.

Mám Felicii, r.v. 1999, 1.3 50kw (Felicia Magic). Během posledního cca čtvrt roku se mi párkrát stalo, že během popojíždění na parkovišti mi zhasl motor a nešlo znovu nastartovat, jenom se sešlápnutím plynu během startování. Stávalo se to tak jednou za 2-3 týdny zhruba, takže jsem tomu nevěnoval moc pozornost.

Od včerejška mi to ale začalo dělat častěji, prakticky vždy při nějakém popojíždění, např. v koloně v ranní špičce, což je opravdu hodně nepříjemné. Co jsem vypozoroval, stává se to v případě, kdy po velmi pomalé jízdě na 1. nebo 2. stupeň (tzn. zabírá motor) sešlápnu spojku nebo vyřadím na dojetí před zastavením a otáčky jdou dolů k volnoběhu. Jako by se nezastavily u toho volnoběhu, ale spadly moc nízko, kdy to prostě už zdechne. V podstatě jako kdybych nechal zařazenou rychlost, kdy od určité velmi malé rychlosti to už zdechne, akorát tady mám buď neutrál nebo sešlápnutou spojku, takže to nijak necukne, ale jenom potichu zhasne. Musí tam být ta pomalá jízda (tzn. popojíždění v koloně, srovnávání auta na parkovišti apod.), když to zkouším na místě na neutrál jenom vytočit do otáček a sundat nohu z plynu, tak je všechno OK, otáčky spadnou k cca 500 a ustálí se kolem 800 ot. Pokud vyřadím při vyšší rychlosti (např. na dojetí ke křižovatce), tak otáčky taky spadnou na standardní volnoběh, který se pak už drží až do zastavení.

Pokud se toto stane, tak nejde nastartovat. Když otočím klíčkem, tak to jenom škytne, zhasne a nic. Když během otočení klíčkem sešlápnu plyn, tak se to sice neochotně, ale chytne, pak je to OK do doby, než zase pomalu popojedu a znovu to zdechne (snažím se tomu pomáhat trochu tím, že trochu šlapu na plyn těsně před úplným zastavením, ale i tak je vidět, že už to zase zdechá a nepodaří se to vždycky zachránit).

Určitě s tím půjdu do servisu, budu ale vděčný za nějaké tipy, čím by to mohlo být.

Díky předem za rady.
modrafelda - FK

Příspěvek od modrafelda - FK »

dast: Klapka?
Odpovědět