Xenony, Bixenony, HID sady

Odpovědět
dvbts - FK

Re: XENONY - kontrola při provozu Policií ČR

Příspěvek od dvbts - FK »

Kovi? Nevim co myslis tim dekoderem, asi si pletes rubriku :salut: :salut: :salut: :lol:
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

dvbts píše:Tak ostrikovace a naklapece nejsou nejak obzvlast drahe. Lepsi nez kupovat sadu s cockou a nechat si to vybrousit.
Ale ty potrebujes automaticke naklapeni, chci videt, jak to na feldu dobastlis ;)
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
dvbts - FK

To automaticky nakapeni je stejne pekna pitomost. Nez se ti naklopej svetla, tak uz stejne jedes zkopce. Bavim se o praxi. A kdyby ano, tak dodelat el. regulaci vysky svetel z mista ridicea dodelat falesne naklapeni. Ono to bohate staci, jenze kdo ti pozna, ze mas xenony. Dle barvy nikdo a navic v noci. Pres den mam denni sviceni, takze klid.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Děláte z policajtů větší pitomce než si zaslouží . ;)
A taky se říká ''Na každýho čuníka čeká jednou řezník'' co projde jednou nebo dvakrát nemusí projít po třetí ,jak už tu je několikrát napsáno je to jen v lidech a zaleží na koho narazíš.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

dvbts píše:Kovi? Nevim co myslis tim dekoderem, asi si pletes rubriku :salut: :salut: :salut: :lol:
Věř tomu, že ne....S xenony, bixenony a hid sadami, jsem laborovla, přez tři a půl roku. Takže tady neplácám do větru. A tvoje řeči ohledně policie atd, dále mě docela bavěj. Doma jednoho příšlušníka mám, ale vysvětlovat ti to tu nebudu, páč kluků od tohodle fochu je tady dost. :) :lol:
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

dvbts: neboj se, policajti to poznaji vetsinou od oka. A navic na felde. Vsak na to jednou dojedes :salut:
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
dvbts - FK

Dobre, pokud poznaji, tak mi rekni prosimtejak? To by me zajimalo.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Tim jak to sviti. Vidi, ze to neni obyc. H4. Nedelejte z PCR bandu pitomcu :roll:
dvbts - FK

A podle ceho? Podle barvy? Vzdyt u 4300 K je to totozny s halogenovou zarovkou.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Tak ti řekne, zhasněte a rozsviťte....a jsi víš kde?
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Kovi: nekomu to proste nevysvetlis :?
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Jo to máš pravdu. Mám s tím bohaté zkušenosti a s policií nevyjímaje. A tenhle šmoula se nás snaží přesvědčit, že policajti jsou uplný debilové a my připosránci. :roll:
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Já tam xenony mám a s flastrem počítám :D Ale zatím jezdím rok a půl bez pokuty,ale je pravda že vždy jen koukaly a nikdy mě nestavěly.Prostě až mi dají celkou pokutu tak xenony holt asi půjdou ven,sice se pak v noci asi někde zabiju,protože od H4 nevidím lautr nic :lol:
dvbts - FK

Bohizel kdyz tam naperes neco s barvou do moda, tak te zastavi hned. Kdyz tam as neco, co bude mit svitivost 4300 K, tak te nikdo nebude stavet, protoze nebudes provokovat. Na sym druhym aute je mam uz eok a pul a jeste to ikoho pri kontrole nezajimalo aneni to jenom muj pripad. Znamych s hid sadama 4300 K mam az az a jeste ani jednoho nestaveli. Pokud piuzijes kvalitni sadu a barvou do max. 5000 K, tak jsi v poho. Kdyz jsem jeste mel kacko a jezdil jsem s 6000 K v cockach a zastavili me pri provozu, tak jsme si to vysvetlili a bez pokuty. ALe to bylo z dalky uz napady, ale ne v pripade feldy. Kdybych mel jit do detailu, tak vybrousit oznaceni hcr, protoze pak ti nic rict nemuzou. A navic tech policajtu znam az az, co jezdi s hud sadami a ani tam nemaji co delat. A totez navic v autoskole. Taky to maji na dvou autach a je klid.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tak já mám 6000k,ale až se dokopu zajet ke špirusovi,tak tam na mě čekají 4300k výbojky,takže budu mít 4300k ;)
dvbts - FK

JJ, pokud vymenis vybojky, tak pak muzes byt uplne klidnej.
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Nechajte ho, nech sa vyblbne .....
dvbts - FK

Tebe? Pokud nemas nic k tematu, tak tu prosim nespamuj
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Se Vám divím že vás to ještě baví ,zřejmě má svou hlavu a už je rozhodnutej tak ať si tam dá co chce .Když má tolik známostí tak mu přeci nic nehrozí ;) .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
dvbts - FK

Ja tady nikomu nic nevnucuji, jen se snazim vysvetlit, ze kvalitni a dobre nainstalovana sada nikoho neoslnuje.
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peters56 »

To je zajímavá debata co může a nemůže policie. Řeknu to asi takhle ať je policista sám nebo je jich třeba 10 pořád mají stejná práva a povinnosti. Rozdíl je snad jen v tom, když tě zastaví třeba obvoďák který se zabývá šetřením tr. činů a kterej do tý dopravy tolik nevidí a nebude nějak moc zkoumat třeba světla jaký máš, že dostaneš flastr třeba za 200.-Kč. Narozdíl třeba od dopraváků kteří se zabývají pouze dopravou a mají navíc různá školení a za nepředpisový světla ti dá flastr za 2.000.- nebo tě oznámí na úřad, vše řádně zadokumentuje a navíc tě ještě na silnici odstaví pro nezpůsobilost k provozu a budeš muset zavolat podval aby tě odtáhl domu.
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56
Obrázek
dvbts - FK

Tak to uz zenes do extremu. Bavim se o normlani situaci, kde nevicnivam, mam auto v poradku, povinnou vybavu, doklady, proste vse a jsem v klidu a to ze mam xenony? Tak ano, 4300 K, ale od halogenu barvou nepoznas, jen az v noci intenzitou.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

no jo ale není to homologovaný pro Š. Felicii (H.I.D. pro žádný auto) tak i proto tě může odstavit... ale to už bys ho asi musel pěkně naštvat :lol:
dvbts - FK

No o to taky jde. Kdyz nebudes nikoho provokovat a vycnivat, tak bude celou dobu klid. STK jsem prosel i s hid sadou. Mam tam sice znamyho, ale jinak veci co se tyce podvozku, brz apod. jsem si nechal dukladne prozkoumat. Technicky stav je u me na prvnim miste a felda je pro me pracovni auto na kazdodenni litani. Na vikendove vyjizdky mam jiny kousek.
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peters56 »

Líbí se mi jak každej dělá machýrky se světlama H.I.D. a Xenonama na silnici, ale když jede na STK tak tam má lampy půjčený od souseda nebo vytažený někde z půdy, protože jinak by ho nepustili s autem ani před vrata linky :mrgreen: Známej tam dělá technika a nikdo z těch techniků si nevezme na triko nějakej maler. Když jsem se posledně ptal jednoho 19 ti letýho tunera, co ty světla na fabii, tak koktal, že to má jen půjčený na zkoušku. :mrgreen:
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56
Obrázek
bitmap - FK

Příspěvek od bitmap - FK »

Proto se ti sikovnejsi s nejakym dojizdenim na STK vubec neobtezuji :)

Nechapu, co porad resite, HIDky jsou napadny jako svine a jeste pendrek sviti na dalkovy, 90/100W H4 + RL homologovany denni sviceni jsou idealni kombinace - sviti to dostatecne a zadna buzerace PCR neprichazi v uvahu.
dvbts - FK

Ale Hidky jsou v pohode. Vyzkousej 4300 K a pohoda. 90/100 W nejsou spatny, ale zazrak jsem na nich neshledal. Krom spotreby. Denni sviceni LED behem dne samozrejme.
RadekN70 - FK

Příspěvek od RadekN70 - FK »

Jak říká roman.
Na filinčitě nemaj xenony co dělat!
dvbts - FK

NEmaj, alekdyz jezdis s ni pak hodne za tmy, tak mluvis jinak.
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

fakt nechápu co tu pořád řešíte :D když chceš jezdit ve tmě tak si sežeň pořádný žárovky nebo si sežeň na auto něco jak má McShort ... myslím tu světelnou rampu a nebo přídavný dálkový nebo něco na ten způsob...Xenony na auto,konkrétně felicii prostě nepatří a jedno jestli máš 4300K,5000k,6000K nebo já nevim co a když už to někdo musí nutně vozit tak ať prostě počítá s tím,že může dostat flastr... na takový frajírky s H.I.D. sadama já normálně svítim dálkovejma,je to sice hnus,ale když to prostě nemá seřízený,jako že ve většině případů to nemá seřízený tak mě prostě oslní a to mě s prominutím fakt s**e :(
dvbts - FK

Neni jedno, jakou mas svitivost. To je dost podstatny rozdil! Pokud pouzijes kvalitni prestavbovou sadu s dvojitym stinenim, tak pohoda a vybojka presne sedi jako H4. Jenze to nesmeji byt sady ala china za 1299 Kc apod. Ja to mam na ucl a jedna se navic o pracovni auto, takze zadnej tuning apod. Na to mam jinyho mazla v garazi.
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

a co máš za mazla? jestli to teda nejni tajný :P
dvbts - FK

DMW 530d plna vybava, m-paket, r.v. 2000 - felda je sice opak bmw, ale koupil jsem ji za 7000 Kc s orig. serv. knizkou, r.v. 1997, najeto necelych 79 000 km, motor 1.6mpi,od r. 2002 do ted stala. Investice me: STK 1040 vcetne emisi, prepis se udelal na mamu, ktera ma invalidu, takze se neplatil eko poplatek a prepis a kdyz to prezenu, tak se servisem do 22000 Kc - za 14000 Kc jsem vymenil komplet tlumice (monroe reflex), rozvody s vodni pumpou, komplet naplne( motorovy olej, prevod. olej, filtry, brzdova a chladici kapalina, predni kotouce a desticky od ATE, 4 letni gumy, 4 zimni gumy, hadicky, svicky Denso, dokoupil jsem zbytek povinne vybavy a take nove mlhovky s cockou, kam jsem vsadil hid sadu. Jednak je v cockach a nemuze oslnovat a je to neocenitelny). Z toho servisu bude jeste neco, ale proste i s praci felda stala 22000 Kč a jako pracant asi chvili i zustane. Pred tim jsem mel kacko, ale melo privarenej motor jiz od zacatku a des, takze vcas pryc a pred kackem bylo punto . r.v1999, po faceliftu s cirejma svetlama - mohu jen doporucit co se tyce bezpecnosti. Jel jsem po hlavni a z vedlejsi silnice mi do meho pruhu vjel osobak s vozejkem a zastavil a cas dobrzdit uz nebyl zadny, tak jsem to ve stovce strhnul doleva, kde jsem celym bokem vzal Avii. Mel jsem vedle sebe i pritelkyni, ktera byla navic jeste nepripoutana. Oba jsme vyvazli jen s odreninami. Ji odvezla sanitka na kontrolu, ja jsem normalne vypovedel a pak se auto odtahlo. Krom jednoho strepu v ruce bez zrannei. Punto je orpavene a uz ma jineho majitele a jezdi dodnes. Proto uvidim jaka bude felda. Chci ji tak rok az dva urcite nechat. Natocim rocne 50 az 70 tkm, takze aspon se predvede ve spolehlivosti, ale porad me to tahne k puntu - kdyz se clovek s tim nekde vyseka a pozna jeste na vlastni kuzi bezpecnost, tak pak jiny auto nechce.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Marwin: No vidíš a na mě za rok a půl provozu nezablikalo ani jedno auto ;)

Prostě tady dlouho nebyla diskuze xenony ANO či NE,tohle nemá cenu řešit.Ty co to tam nemají budou proti a ty co je tam mají budou pro.Nemám to tam abych s tím machroval nebo něco,mám to tam proto abych VIDĚL :roll:
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

neříkám že je to v pořádku,ale když neosl'ňuješ a není to na první pohled vidět (pro nezávislého pozorovatele PČR :P ) tak se to dá překousnout
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

No tak u mě to zatím kvůli barvě světla poznat jde,ale to se změní :thumleft:
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

to je jasný že ti budou proto a ti proto, ale to je něco jinýho když se to bude řešit u auta které se výrabělo s Xenonama a bez nich ne u auta kde schválený nejsou a nikdy nebudou, tak je to jednoznačný že na auto nepatří, věřím třeba že ty neoslňuješ, ale nejde jen o Tebe ale o většinu která je tam prdne a na seřízení ani nejde, a potkat takové třeba za tmy a ještě když prší je fakt bomba... to musím pomalu úplně zastavit pač vidím prd... to mě rozčiluje nejvíc... když už si to tam namontují tak aspoň kdyby si to všichni seřídili... i když ta svítivost je větší takže určitě oslunují více jak H4 akorát to není tak moc protivné jako když si to většina neseřídí...
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Žárovky 90/100W :puker:
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Myslím, že tahle debata je pouze a jedině pro zasvěcené a lidi tomu patřičně hovící. Argument, že to není sada za 1999,90 kč ze sortimentu Tesco Car Performance a že to máš seřízené u mě neobstojí.
Ano Teď se sice bude hněvat i Kejzi, kterého mám rád a znám dýl než tebe, ale prostě pokud nemají na Felicii xeny co dělat, jako že nemají....HIDky už v žádnémn případě. Sám sem je měl, takže vím co je to za prasárnu. Pokud už tam xenony nermomocí musíte mít, prosím dejte si to za čočku a prosím dejte si opravdu tu práci a vypiplejte to. Ne, že to pobastlíte chemoprénem a ejchuchů juchuchů jde se rentgenovat! Ne!
Pamatujte,ale na to, že pořád je to nelegální a vystavujete se řádnému průseru. A prosím, nezkoušejte dělat z policajtů dementy. Ano souhlasím, u některých už to nelze, ale i tak mějte na paměti, že jsou to právě oni, kdo rozhodnou o osudu vašeho auta a výši vaší pokuty.
A věřte, že to co jsem tu tady vyblil, nemám vycucané z prstu, tak jako pan DigiTV.
HOWGH!
bitmap - FK

Příspěvek od bitmap - FK »

Kovi píše: A prosím, nezkoušejte dělat z policajtů dementy ]...[ jsou to právě oni, kdo rozhodnou o osudu vašeho auta a výši vaší pokuty.
Tak, tohle neni tak uplne pravda, ze, ale se zbytkem prispevku nelze nesouhlasit.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Dobře tak vyšší inštance ještě..ale myslel jsem to tak, že pokud bude ještě machrovat, a zbytečně je dráždit..moc si nepomůžu..ba naopak
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

souhlas s Kovim, a taky jsem je chvíli měl... ale stejně když jel kámoš proti mě tak se mě zdálo že to oslnuje a to byli v čočce, tak jsem je dal pryč...
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Resp. mi je vrátil :)
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Kovi: Já se nehněvám ;) Ale jezdit je tam dál budu i když vím že je to na flastr ;) Možná po první pokutě půjdou,kdoví
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Však já vím...ale taky vím, že až tě chytěj, nebudeš na ně machrovat, tak jako Set Top Box s feldou a mazlikem od BMW a já nevim čim všim v garáži :)
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

nene já před policajtama nikdy nějak nemachruju,ale taky musím říct že i když se jim sem tam něco nelíbilo,tak jsem platil jen jednou jedinkrát za těch 6 let co mám papíry 100kč pokutu za to že jsem neměl žádnou povinnou výbavu (bylo to moje první auto a měl jsem ho asi měsíc a ještě jsem studoval),takže já se nehádám a snažím se vždy rozumně domluvit a většinou to je v pohodě ;)
dvbts - FK

Kazdej s tim ma zkusenost opacnou. Nez cpat rpachy do cocek, tak ta kvalitni hid sada se vyplati daleko vic, ale kvalitni!!!! Ne ty nejlevnejsi smejdy, co kdo zkousel z aukra apod. Ma s tim osobni zkusenosti az az, takze vim jasne co rikam. Jak zkusenosti s cockama, tak hidkama. Vse je o kvalitni sade a spravne instalaci. Ano, zvyknul jsem si na ne na bmw, kde jsou originalni a kdyz clovek ma jet s halogenkama v noci a presedne z xenonu, tak ma pocit, ze jede na parkovacky :lol: Pokud je tam neches, tak si je tam nedavej. Ja je tam mam kvuli bezpecnosti hlavne v noci. Pres den mam denni sviceni. Tech blbcu co jezdej v noci na kole bez osvetleni nebo se potulujou je az az. Zazil jsem si s tim uz taky dost a xenony v tomhle ohledu pomahaji. 100 w zarovka se jim nikdy nevyrovna.Taktez jsem mel moznost vyzkouset hod zarovky, jak 55 w, tak 100 w, ale proste hid je hid.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

dvbts píše:...Ja je tam mam kvuli bezpecnosti hlavne v noci...
Tak proc ohrozujes bezpecnost ostatnich ucastniku silnicniho provozu tim, ze jim svitis do xichtu neschvalenym typem osvetleni? :scratch:
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Kovi píše: tak jako Set Top Box s feldou a mazlikem od BMW a já nevim čim všim v garáži :)
:lol: :lol: :lol:
dvbts - FK

Ja mam hidky dobre namontovane a jeste se i nestalo, ze by ne me nekdo blikal a to jezdim za tmy dnes a denne.
Odpovědět