Tak já jsem prasklinu na těCHsvodech zadělal normálním tmelen na výfuky. A musím říct, že jsem mile překvapen. Drží to, je to už přes půl roku co jsem to tam dával a vypadá to OK. Je to tvrdý jako kámen a vypadá to strašně, ale DRŽÍ
Kdo má (měl) prasklé svody?
-
Centauria - FK
Re: Kdo má (měl) prasklé svody?
Zdrávím pánové 
Tak já jsem prasklinu na těCHsvodech zadělal normálním tmelen na výfuky. A musím říct, že jsem mile překvapen. Drží to, je to už přes půl roku co jsem to tam dával a vypadá to OK. Je to tvrdý jako kámen a vypadá to strašně, ale DRŽÍ
-
BlueFox - FK
Tak ja na praskle svody prisel vcera. Ale samotneho me to nenapadlo, koukal jsem na to az po tom co jsem si to precetl tady na foru... Zvuk to jiny ma, ale ne vyrazne. Staci ale vyndat hadici od nasavani a je to hnedle poznat. je totiz plna bordelu. Alespon vim proc delal motor v zime takovy psy kusy. Nabiral vzduch s malem kysliku. Dokud se teda neprepnul...
Myslite ze takhle dlouha dira pujde zadelat tmelem?

Myslite ze takhle dlouha dira pujde zadelat tmelem?

-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
na tom se ti tmel neudrží... navíc je ten tmel spíš dobrý na spoje, jako že je uvnitř a vymezuje vůli když ho naplácáš jen tak nahoru tak to je otázka chvilky kdy se ti odloupne...
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
ja nedávno lepil kamnářskym tmelem další svody pro změnu opel astra podotýkám že zaklad je to dobře obrousit a pak odmastit
do praskliny sem vybrousil drážku a zaplácal to tmelem zas sem tam dal pruh měděné sitky.
u mý VB svody lepené a najeto okolo10000km a dobrý
do praskliny sem vybrousil drážku a zaplácal to tmelem zas sem tam dal pruh měděné sitky.
u mý VB svody lepené a najeto okolo10000km a dobrý
-
PJDefort - FK
máte někdo zkušenosti s neorigo svodama výrobce Česká republika? dost by mě to zajímalo..díky
-
BlueFox - FK
Nebyl by nejaky kontakt , kde koupit levne svody novy? Pripadne, nevalej se nekomu doma svody lehce praskly, ale neopravovany? Nechal bych si je zavarit ve svarecske skole, ale ty moje se snazil otec opravi nejakym divnym kytem. Ten rozhodne teplotu nevydrzel a vyhorel, ale v litine zustal nasaknuty bordel a uz to pry nejde varit.
-
certt
Zdravím a sděluji.V lednu jsem zalepil prasklinu kamnářským tmelem,dneska kontrola a vše OK.Super levná a rychlá oprava.
-
slegrusik - FK
Čau, o svodech neoriginálech z ČR čtu poprvé! To fakt někdo dělá? Pokud jo máš nějakej odkaz?PJDefort píše:máte někdo zkušenosti s neorigo svodama výrobce Česká republika? dost by mě to zajímalo..díky
Díky
-
PJDefort - FK
-
slegrusik - FK
Já bych šel jednoznačně do originálu: http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 160ff6ab1b
Možná, že někdo udělal repliku z originálu, ale nikdy jsem to neviděl. To by chtělo zkusit jaké jsou, ale dát 3 tisíce na experimenty no nevím...každopádně pokud je koupíš na netu tak budeš mít tak jako tak záruku dva roky!
Originální svody jsou přesné a u nich se nespleteš
Možná, že někdo udělal repliku z originálu, ale nikdy jsem to neviděl. To by chtělo zkusit jaké jsou, ale dát 3 tisíce na experimenty no nevím...každopádně pokud je koupíš na netu tak budeš mít tak jako tak záruku dva roky!
Originální svody jsou přesné a u nich se nespleteš
-
Josh123456 - FK
Slegrusik: mám neorigo svody a mohu jen doporučit-vzal jsem je z důvodu toho, že mi je známý, co dělá s dílama celkem doporučil, protože jich prodal cca 10 a žádný se nevrátily, že by byly prasklý a já je za cca poslední půl rok kontroluju pravidelně po cca 1,5 měsíční odmlce a pořád jako nový-žádná prasklina
a že já už dělal pokusů opravit svody a fůrt zbytečný, tak tohle jsem rád, že se mi povedlo, takže za mě neorigo svody OK.

-
BlueFox - FK
Mam taky patrne ty neorigo.... nevidim duvod proc se drzet originalu, kdyz je evidentne spatne postavenej a odchazi. Ty z druhovyroby maj evidentne jiny technologicky postup (jinde svy po formach, vareni...) a prave v technologickem postupu je asi problem tech originalu.
-
slegrusik - FK
Jo tak to je fajn, že už někdo má zkušenost s jinými svody
Dobrá rada pro toho kdo řeší problém prasklých svodů. Mimochodem jak jsou cenově oproti originálu?
Dobrá rada pro toho kdo řeší problém prasklých svodů. Mimochodem jak jsou cenově oproti originálu?
-
crazyduke - FK
Zdravím, nemá tu někdo odkaz na nějaké ty levné svody? mám je prasklé jako je foto zde na stránce... auto jsem koupil na popojíždění pro manželku, ale občas si jdu s ní zařádit, abych vyhnal pavouky, tak se mi nechce dávat 3600,- díky......
Koukám české svody 2730,- nové... Co vy na to???
Nebo nevíte o někom z okolí Kladna, kdu by to uměl zavařit???
Koukám české svody 2730,- nové... Co vy na to???
Nebo nevíte o někom z okolí Kladna, kdu by to uměl zavařit???
-
BlueFox - FK
Ja bych zkusil klidne nejdriv kit. Sice jsem dal novy, ale ted jsem se dostal k tmelu na vyfuky. Nevim z hlvy znacku, ale byl cca za 100 tuba. Pouzil jsem ho jako tesneni a pak na netesnici spojku trubky, kterou jsem tim proste napatlal... A po vypaleni to vazne ztvrdne na beton (teky je ve slozeni nejakej cement) Nedokazu si predstavit ze by to nemelo prasklinu na svodech udrzet... Normalne bych tam vypiloval trochu drazku, dukladne to zapatlal vsude okolo prasklin a jeste pres mokrej tmel pretahnul nejaky slaby plech a cely to pak zdratoval. Ten plech kvuly pevnosti, aby se to nemohlo z te spary nejak drolit po case nebo tak... A neverim ze by to nedrzelo. Sice to bude ultrabastl, ale usetrit 2k neni zas tak od veci...
-
Josh123456 - FK
zkusit to můžeš zatmelit (záleží, jak je prasklina velká), ale pochybuju, že to bude ok, protože vždycky kde končí "hrana tmelu"-nebo bok spáry po tmelu, tak tam to znova se otevře ta prasklina a jedeš pořád dokola, tmelíš a tmelíš a fůrt nic-já je měl několikrát zavařený a ho... platný.
-
crazyduke - FK
Tak jsem objednal na letišti Ruzyně ty elekrody a zkusím to vyndat, vybrousit ohřát ve výhni a zavařit... a uvidím....
2700,- si bohužel ted dovolit nemůžu....
A co takhle udělat okolo vyndaných svodů z něčeho takovou formu,třeba z polystyrenu nebo z kartonu,či plátků Itongu a celé to zalít do šamotu.Po ztvrdnutí by se z toho ta forma otrhala a hotovo.Možná by tam pak nepasoval ten předehřev vzduchu. 
-
Josh123456 - FK
JoS: a nebo si uděláme formu a budeme je odlévat na zakázku přímo a prodávat

-
BlueFox - FK
Svody cele ze samotu?Josh123456 píše:JoS: a nebo si uděláme formu a budeme je odlévat na zakázku přímo a prodávat![]()
-
crazyduke - FK
zatím čekám na ty elektrody... ale pak písnu...Josh123456 píše:crazyduke: tak jak si dopadl?