škube na volnoběh, škrtící klapka a vše okolo

MPi 1AV
AEE
Odpovědět
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Re: škube na volnoběh, škrtící klapka a vše okolo

Příspěvek od lukydm »

Vymenil som kable a viko rozdelovaca a prestalo to.Motor startuje normalne a neskube snim.
Vymenil som tie kable,snimac tlaku,vsetky konektory som nastriekal kontoxom...a pomohlo.Este ma cakaju sviecky,tie robia podla mna problem,motor pri padani otacok,je nejaky cudny,proste snim trha a nepadaju tie otacky linearne,ale ako keby sa zadrhaval...to stale neviem odstranit...snad to budu sviecky
Naposledy upravil(a) lukydm dne čtv 10. zář 2009 21:35:13, celkem upraveno 1 x.
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
martin.mazec - FK

Příspěvek od martin.mazec - FK »

Zdarec lidi.Tak mam ten samej problem.Uz jsem z toho zoufalej.Vycistim klapku(mel jsem ji sundanou a cistil acetonem)namontuju zpet.Zahreju motor potom vypnu a udelam zakladni nastaveni.Tak a tady zacina muj problem.Diagnostika mi furt pise chybu nebylo provedeno zakladni nastaveni.Chybu smazu a udelam znova zakladni nastaveni.Pockam cca 30s a nastartuju a kouknu do chyboveho hlaseni a opet tam mam chybu, nebylo provedeno zakladni nastaveni.Ta ja uz jsem z toho magoooor.A dalsi vec kdyz seslapnu pyln tak slysim v motoru jako by tam neco sycelo a zacne se to busit.Jak je to hrdlo s tim plastovim krouzkem so se dava va hrdlo klapky tak jsem to omotal elektrikarskou paskou aby to neprisavalo falesnej vzduch.Ale stejne si myslim ze tomu neco je.Jsem z Liberce neni tu nekdo kdo by se mi na to kouknul. ;)
Peciss - FK

Příspěvek od Peciss - FK »

Ahoj.Máme v plánu čistit škrt. klapku,a jelikož nejsou zkušenosti, tak bych se rád zeptal na pár věcí. :roll: Ta první:Musím po vyčištění(bude celá venku)použít diagnostiku?Jsou u toho nějaké fígle?Něco, na co si dát pozor?Něco z teorie jsem už pochytil...ale ta praxe chybí. :cry: Je tu toho už dost napsáno.Už jsem měl oddělaná potrubí od vz. filtru, které vede ke klapce,a objevil jsem na tom těsnění docela dost oleje.Ani to nebylo moc špinavé......čekal jsem víc.Dosti mě zaskočil ten olej.To je ten můj další dotaz.Může být to potrubí od oleje? Díky 8-)
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

vyndej ji, pořádně vyšpígli, zahřej motor na min. 80 stupnů, vypni spotřebiče, udělej základní nastavení. Ten olej je z hadice, která odvětrává klik. skříň. Nebezpečný to není, když to tak soudruzi vymysleli ;)
vesi

Re: pocukava na volnobeh

Příspěvek od vesi »

dipssy píše:zdar lidi.Muj problem je.Mam 1,6 mpi 2000 a po zahrati na volnobech se trepe motor,ale vsechny valce bezi.jak kdyby vynechavalo zapalovani.Svicky novy,kabely,vycistena klapka a nastavena.RJ bez zavad.Poradte prosim uz nevim
škrtící klapaka u škody felicia je kapitola sama pro sebe, při zapnutí klíče zapalování do druhé poluhy, si ŘJ udělá test. nastaví si před zapalováním škrtící klapku a to tak, že zjistí si teplotu motoru, rozhodne zda se bude startovat se sytičem nebo bez ( cvakání a jakoby pískání), a nastaví si klapku do polohy na volnoběh, test samotné klapky je nastavění klapky do maximální poolohy a zpět do minimální, poté podle vypočítaných hodnot ( pokaždé jinak podle teploty motoru atd.). tento tvůj problém by mohl být ve snímači otářek, který má felicie 1.6 mpi v rozdělovači, respektive železná objímka hned za ním. Nový rozdělovač i s tímto senzorem otáček stojí 780 kč (samožřejmě replika, mám ji v autě a vše oka!!!) rozhodně také vyčistit škrtící klapku, 4 imbus šrouby ( pod jedním je kostra) a je venku, po vrácení na své místo, se musí nastavit základní poho klapky, přes diagnostiku, již zmiňovaným Vagem, Super vagem. ( dá se vyčistit ji doma v garáži a pak dojet do servisu, jen třeba chcípe auto, nebo nedrží optimálně volnoběh) také by stálo zato zboku plastového sání vyndat a vyčistit "čidlo tlaku množství nasávaného vzduchu" 2x malinkej imbus a pak jen vymít tech. benzínem a vyfoukat vzduchem.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

martin.mazec píše:Zdarec lidi.Tak mam ten samej problem.Uz jsem z toho zoufalej.Vycistim klapku(mel jsem ji sundanou a cistil acetonem)namontuju zpet.Zahreju motor potom vypnu a udelam zakladni nastaveni.Tak a tady zacina muj problem.Diagnostika mi furt pise chybu nebylo provedeno zakladni nastaveni.Chybu smazu a udelam znova zakladni nastaveni.Pockam cca 30s a nastartuju a kouknu do chyboveho hlaseni a opet tam mam chybu, nebylo provedeno zakladni nastaveni.Ta ja uz jsem z toho magoooor.A dalsi vec kdyz seslapnu pyln tak slysim v motoru jako by tam neco sycelo a zacne se to busit.Jak je to hrdlo s tim plastovim krouzkem so se dava va hrdlo klapky tak jsem to omotal elektrikarskou paskou aby to neprisavalo falesnej vzduch.Ale stejne si myslim ze tomu neco je.Jsem z Liberce neni tu nekdo kdo by se mi na to kouknul. ;)
Co pojistky? Řídící jednotka je napájená přes dvě pojistky. Když je přepálená ta, co krmí řídící jednotku při vypnutém zapalování, tak řídící jednotka zapomene asi všechno.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

1. Vyčistiť dráhy potenciometrov klapky DIAVOU
2. Skontrolovať konektor a napájanie klapky z RJ
3. Skontrolovať ukostrenie klapky
4. To syčanie treba ofúknuť diely nasávania cigaretovým dymom, alebo čínskymi tyčinkami aj podtlakové hadice posilovača brzd a odvetrania nádrže + hadičku k vstrekovacej lište !
Hanzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanzz »

Mám blbej dotaz.Při zahřátém motoru, mi na volnoběch kolísají otáčky a pedál plynu mě klepe do nohy.Někdy motor i chcípne.V tahu je to normální, jen na volnoběh to blbne.Asi vyčistit klapku co?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Tím bych začal a přidal základní nastavení.
Hanzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanzz »

Jo jasný základní nastavení taky.Zajímavé je že to tak klepe s tím plynovým pedálem.Tak to nechám vyčistit, nastavit a uvidí se.
PJDefort - FK

Příspěvek od PJDefort - FK »

abych taky přispěl...mám feldu krátce (r.v. 11/99)-je na ní podle původního majitele rok stará škrtící klapka zn.Vika...motor startuje hned, táhne super, ale má to pokaždý jinej projev za studena...někdy to udělá to, že po nastartování jsou otáčky třeba 2000 a při ťuknutí do plynu se nic nezmění, po chvíli spadnou sami, někdy to drží kolem těch 1200 a motor se třese jak prase, jindy to má kolem těch 1100-1200 a je to v klidu...všechny tyhle problémy zmizeji, když se rozjedu tak po 100m je klid...někdy když je to ohřátý, tak to kope do sedačky na volnoběhu trochu víc, někdy míň, někdy vůbec...otáčky mám pořád kolem 800-900, spotřeba je podle PP na volnoběh 1L/hod...nikdy míň...podle VAGu žádná chyba, otáčky odpovídaji otáčkoměru...spotřeba auta je v poho, delší trasa za 6L/100km...někdy se taky stane, že když vyřadim, otáčky sletěj jakoby to chtělo chcípnout a okamžitě se zase srovnaj na volnoběh...tak já nevim co s tim, zkusim to nechat vyčistit a udělat základní nastavení, vyndání 1.pojistky nic nezměnilo...možná to je daný klapkou VIKA :) ...taky nechápu takhle vysokej volnoběh, jakoby bylo přepnutý lanko plynu, ale jen hádám, jinej důvod nevidim...v krabici k autu sem dostal originální původní klapku, tak přemejšlim, jestli jí nechat vyčistit a zkusit jí dát do auta...jak se pozná demontovaná pokažená klapka? protože nevim, co je vedlo k výměně týhle původní...dá se nějak změřit?...díky..video níž ukazuje jeden z problémů-třese se to jak ratlík (to vrzání při točení volantem neni ze serva, popravdě ani nevim co to bylo v tu chvíli za zvuk a plyn samozřejmě prošlapávám já, ne samo :D )

http://www.youtube.com/watch?v=6fOjnpFYL6A
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

tak skus vymenit tie veci,co sa tu uz spominali: klapku vycistit,skontrolovat sviecky,kable knim,palec rozdelovaca,snimace,hlavne teplotny snimac...toto bude chybny snimac teploty vody...lebo ako pozeram,riadne snou cuka,az je to neprijemne :(
PJDefort - FK

všechny snímače jsou OK, podle VAGu...auto se normálně ohřejvá, ručička ukazuje k prostřední čárce, větrák se spíná, topí to...necuká to zas tolik jak to možná vypadá...a hlavně, hned po rozjetí auta je to ok...
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

cidlo teploty ti na vagu neukaze,teda pokial ide,ale hadze zle hodnoty...proste kup nove a nasad ho tam a ked sa nic nezmeni,tak ho vratis...ja som vymenil 4snimace a teraz to ide v pohode a spravalo sa to ako tvoje auto :)
stifler1 - FK

Příspěvek od stifler1 - FK »

Potrebujem poradit auto mi nechcelo vcera nastartovat a niekedy aj motor naskocill ale len tak zakrochtal a zdochol, dnes som trocha pobuchal po relatkach a nejako horko tazko to chytilo (pridal som trocha aj plyn) lenze motor strasne drkoce otacky boli cca 1100 a postupne klesli tak na 800 ked sa motor zahrieval, lenze motor stale drkoce (ako keby drkotali hydrosteli, zadrkoce to vtedy ked zatrasie celym autom) a najhorsie je to, ked mu tuknem do plynu vtedy sa cely rozklepe a zacne sa cely triast a hadzat so sebou az kym otacky nevystupia na cca 1300 vtedy uz je to OK , lenze zase ked klesnu tak zase ked chcem pridat plyn tak odspodu to zacne s nim hadzat. Skusal som aj odpojit ten snimac teploty, ktory je spredu ako je ten termostat povedal by som ze neako tam okolo neho mozno aj tecie pretoze ked som tam dal palec tak som ho mal mokry ale nemusi tiect neviem pozeral som to teraz v tme a zdal sa mi nejaky volny ,mozno ze to tak ma byt neviem pretoze este som ho este nikdy nechytal mozno ma mat nejaku vychylnu volu. Ked som ho odpojil nic sa nezmenilo stale ked pridam plyn tak to strasne trasie celym motor az do urcitych otacok. Chybny bude aj snimac otacok ktory sa chystam vymenit lenze ten by to teraz asi robit nemal pretoze by motor mi uz vobec nenaskocil. Co to moze este sposobovat prejavilo sa mi to az teraz a prvy krat este mi to nikdy nerobilo. Prosim surne o radu. Diky
sverda

Příspěvek od sverda »

Ahoj,mám problém. Jak byly ty velke mrazy,tak kdyz jsem nastartoval tak to hned chciplo,tak sem si rikal ze to bude tim ze je to zmrzle. Ale pak sem mel auto v garazi a dela to porad. Jak nastartuju,tak to hned chcipne,zda se mi ze se nezapina sytic. Kdyz nastartuju a parkrat proslapnu plyn tak uz to nechcipne ale ma to hrozne malo otacek. Nevite nekdo co s tim??? Dekuji za radu
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

sverda píše:Ahoj,mám problém. Jak byly ty velke mrazy,tak kdyz jsem nastartoval tak to hned chciplo,tak sem si rikal ze to bude tim ze je to zmrzle. Ale pak sem mel auto v garazi a dela to porad. Jak nastartuju,tak to hned chcipne,zda se mi ze se nezapina sytic. Kdyz nastartuju a parkrat proslapnu plyn tak uz to nechcipne ale ma to hrozne malo otacek. Nevite nekdo co s tim??? Dekuji za radu
hele,todle mi dělá taky a mám jeden dotaz,po zahřátí to má těch 800ot,jak je udáváno výrobcem,nebo stále ty malé,jako při startu?
protože já mám ten samej problém,jedině prošlápnout,volnoběh je děsnej,snad 400 ale je jedno,jestli je motor zahřátej nebo studenej,všecko sem zkontroloval,čidlo teploty nový,zkoušel sem to nastartovat i bez všech čidel,jestli třeba nehlási čidlo teploty nebo lambda error,nic,klapka nekoriguje volnoběh,tudíž mám podezření,že to dělá ten motorek v ní,ale jestli máš ten samej problém,jako já,tak to můžeme společně řešit,taky to začlo v zimě,ale loni ok,tak nevím :roll:
redroker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redroker »

Jak to tady tak probírám,problém s klapkou je většinou v znečištění,já mám stejný problém,tedy konkrétně,když je motor studený, je to někde mezi 1000-1200,po zahřátí to spadne na 400-500,motor škube,občas zhasne. Můj automechanik to zkoušel 2x v průběhu roku vyčistit,ale beze změny,říkal,že s tím nelze nic jiného dělat,než vyměnit celou klapku,je to opravdu jediné řešení :?:
PJDefort - FK

tak v poslední době mi začly občas padat otáčky když je to teplý, dokonce to i chcípá sem tam, někdy to stihnu prošlápnout a ustálý se to, jindy se to neustálý a stejně to zdechne, docela mě to sere, tak sem dneska vyndal klapku, je tam rok stará, ale VIKA, pořádně jí vyčistil, vrátil, motor ohřál na 92 stupňů, dám přizpůsobení-načti-ulož-potvrdim-dám zákl.nastavení-blok hodnot 001-v klapce chvíli vrčí (asi si projede polohy) a přestane-na start kliknout celou dobu nešlo, řek sem si, že se to asi neudělalo to nastavení...tak zkusim znova přizpůsobení stejnym způsobem, kliknout na start zas nešlo, tak to nastartuju, otáčky kolem 1300 a napsaný-základní nastavení nebylo provedeno, tak znova přizpůsobení, znova kliknu na základní nastavení-blok 001-klapka si zavrčí, na start pořád kliknout nejde, ale po nastartování to je normální a píše to 0 chyb, tak já nevim...to je normální, že nejde dát start a udělá se to zřejmě samo po kliknutí v základním nastavení na + a přepnutí na blok hodnot 001 ? jinak řikám hned, že pokaždý sem nechal zapalovaní na minutu vyplý...i po vyčištení a ?základním nastavení? se to ale chová uplně stejně-otáčky občas držej jak přibytý, občas začnou padat, občas zdechne...dostal sem k autu i zasranou origo klapku co tam byla, tak nevim jestli jí mám zkusit...zas si řikám, asi jí něco bude, proč by to jinak předešlej majitel měnil...tak co myslíte?
Hudo - FK

Příspěvek od Hudo - FK »

Postup máš správny, ale skús odobrať nasávacie hrdlo z klapky a sleduj, ako sa správa klapka počas základného nastavenia :idea: , jazdí plynule :?: . Môžeš to skontrolovať aj spustením klapky v akčných členoch :idea: . Keď motorček klapky jazdí bez zadrhávania je možné, že potrebuješ prečistiť diavou potenciometre klapky - to bol môj prípad, keď mi písalo : základné nastavenie nebolo prevedené. Tú starú klapku poriadne vyčisť, namaž potenciometre, a môžeš ju vyskúšať :arrow: na originálnych klapkách motorčeky vydržia dlhšie, ako na Vike :roll:
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

no ako sa spravaju vase auta? este snimi skube na volnobeh ak je vonku teplejsie alebo uz nie???
...mne pomohlo vycistit regulator tlaku paliva na palivovej liste...(cistil som to ultrazvukom :P )
...cistil mi to kamos...vycistil mi aj vsetky vstrekovace
Naposledy upravil(a) lukydm dne ned 28. bře 2010 7:33:25, celkem upraveno 1 x.
Hudo - FK

Příspěvek od Hudo - FK »

A v akom roztoku si to čistil ? Rád by som to skúsil aj ja :thumleft:
Metiu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metiu »

Bolo to cistene ultrazvukom v riadnej kvapaline na to urcenej zriedenej s vodou..
http://www.avelmak.sk/index.php?lm=599& ... icle=25115

Nejde ani tak o kvapalinu, ako o ultrazvukovu vanicku samotnu ;) .
Hudo - FK

Příspěvek od Hudo - FK »

Vďaka, skúsim to dať vyčistiť, čo to urobí ;)
radar

Příspěvek od radar »

Ahoj vsem.mam 1.3mpi.Nechal jsem si u mechanika vyčistit klapku a vymazat chybu.Už mi to nechcípe naopak me to občas drží otáčky na 2000 ale jen nekdy,neni to pravydelny.I po zahrati.Ale kdyz vic pridam plyn tak spadnou na 800-900.Nevite nekdo cim to je?
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

A udělali jste základní nastavení? Pokud byla klapka dost špinavá a provedlo se vyčištění, řídící jednotka si pamatuje množství vzduchu, které šlo do motoru přes menší průřez otvoru ( zmenšený o nečistoty ).
radar

Příspěvek od radar »

To me nenapadlo jestly to udelal.Diky moc.Budu se na to soustredit
Knoxville - FK

Příspěvek od Knoxville - FK »

Doporučuju když už jste v tom čištění, vyndat a opatrně vyprat i snímač podtlaku, mě to pomohlo. Mám v plánu odstranit odvětrání kliky ze sání - má někdo vyzkoušený jak to elegantně a funkčně provést? Docela mě překvapilo že stačilo 5000km a necelého půl roku na to, aby klapka byla zase celá zaolejovaná. Sací potrubí uvnitř vypadá jak vejfuk od dvoutaktu, stejně tak sací kanály v hlavě.
JoS

Příspěvek od JoS »

Já ji mám čistou i po 10 000km,je tam jen nepatrný povlak.Dávám 3 litry oleje.Možná by ti pomohlo vyčistit odlučovač oleje,je to ta plastová kisna,z který jde právě hadice odvětrání do sání.Může tam být pěkný hnůj a už to neodlučuje. :)
Knoxville - FK

No super, říkal jsem si že by ta plastová krabička mohla mít něco společnýho s odlučováním oleje, ale už se mi nechtělo víc rozebírat. A to jsem měl komplet sání venku :roll: Tak někdy příště na to mrknu. Ale zase je mi divný, když to má teď najeto kousek přes 70k km, že by to nefungovalo.
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

No jednou jsem řešil ten samý problém u jedné 1,6 a bylo to tím plastovým bagem odlučovačem, co je na bloku-mluvíte o něm.
Ta odvětrávací hadice byla jak houba rozrušená od oleje a uvnitř byl marast jak prase z usazenin, takže nová hadice a vyčištění odluč. by molo pomoct.
JoS

Příspěvek od JoS »

Tak dneska jsem to měl rozebraný,dával jsem novou hadici.Ta stará byla zevnitř úplně rozežraná.Všechny ty odleptané a odrolené žmolky napadaly do odlučovače a na ně se nalepil marast.Naplnil jsem ho acetonem,ucpal otvory a třepal jsem s ním asi 5minut.Pak z toho vyteklo všechno svinstvo.Ještě jsem to jednou propláchl.Horší bylo,že jak jsem vzal nahoře za tu hadici,že ji stáhnu,tak se ulomil ten plastový nipl.Ještě,že jsem měl jedno kompletní koleno sání doma.Stojí kolem tří stovek.
Obrázek

A to jsem ho kupoval nový před asi čtyřmi roky.Prej Germany !Je to lepený a bylo na tom vidět už dřív,že je tam škvíra. :twisted: :twisted: Asi to ty šikmooký Germáni nějak podělali,či co. :lol:
Knoxville - FK

Jasný, takže na čištění odlučovače rovnou připravit novou hadici. A povedlo se ten odlučovač dobře vypláchnout? Nešel by celej rozebrat?
JoS

Příspěvek od JoS »

Nejde to,je to slepený z jednoho kusu.Jedině koupit nový.Ale zkus vždycky jeden otvor ucpat a profouknout to pusou.Když to bude foukat bez odporu,tak to nebude tak kritický. :) Ten nipl na hadici má dvě packy a měl by jít sundat a umožnit tak trochu lepší vyčištění,nebo alespoň kontrolu,ale nepodařilo se mi to sundat.Spíš bych ty packy ulomil.Uvidíš sám. ;)
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Mam taky maly problem: motor uz prestal cukat, zdochynat na volnobeh, ale niekedy znicoho nic zacne cukat, skubat, pridam, vsetko ide, ale ked to klesna na volnobeh, tak cuka dalej...robi to prevazne vzdy.
Vcera som meral ohmmetrom kable a vsetke maju 5,2KOhm, maju mat 5Kohm, co neriesim, ale ten privodny kabel od cievky ma 2,2Kohm a pricom ma mat 1Kohm, takze ci nebude v tom chyba???
Ak mi chcete davat rady, ze mam vymenit sviecky, cistit klapku, cidla a pod. tak to mam vsetko skontrolovane, vymenene :)...proste uz neviem...
Jenik11 - FK

Re: Padají otáčky

Příspěvek od Jenik11 - FK »

hosoj píše:mam take stejny problem, po nastartování otáčky vylítnou na 2000, poté klesnou a při studeném motoru se občas při přeřazování na 2000 zaseknou. Při teplém motoru neklesnou pod 900 a občas se zhoupnou. Byl jsem na VAGu a chyba zadna, porucha zustava i po nastaveni do zakladnih rezimu. Klapka je tam 10 000km po výměně, je mozne ze by byla uz zanesena a tohle zpusobovala? Diky
mam ten samy problem mohli by jste nekdo poradit co stim necche se mi davat 500-1500Kc za zjisteni zavady. dekuji predem mam 1.6 a na vagu jsem jeste nebyl.
crazyduke - FK

Příspěvek od crazyduke - FK »

Zdar lidi, můžete mi někdo hodit sem obr. kde tu škrtící klapku najdu? Vyměnil jsem svíce, vyčistil rozdělovač a přijde mi, že jde dost těžko do otáček a škube...... tak ještě bych zkusil vyčistit tu klapku ???? :(
Vasek

Příspěvek od Vasek »

klapku najdeš pod plastovim krytem s nápisem 1.6 MPI
čistil jsem klapku a samozdřejmě mi zůstal viset volnoběh na 2000 ot/min a můj dotaz zní, jestli je to pro motor škodlivé, nebo můžu počkat, jestli se to samo nesrovná. Jediný co mě napadlo je to, že by se třeba mohl motor v kolonách začít vařit. Myslíte že to hrozí, když motor i chlazení jsou v dobré kondici? Tj. spotřeba při dodržování všech rychlostí do 6ti L a pokud nejedu trasu 100ky km, tak se ventilátor spustí na místě (s normálním volnoběhem) tak za 5 minut.
EDIT: tedka jsem si všimnul, že je to v jiný sekci, mam 1.3MPI, ale snad to nebude vadit
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Basco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Basco »

Ahoj všichni.Mam dotaz na klapku.Při nastartování ně lítaly otáčky cca 1200 a třepalo se cele auto a divně prdělo.Po asi 20 sekundach klid a motor šlapal uplně normalne.Dneska sem klapku vymontoval a vyčistil z obou stran a namontoval.Zkušebně sem nastartoval v garáži a v pohodě.Musim po vyčištěni na VAG nebo to pojede normalně bez VAG?
Basco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Basco »

Tak dobry auto jede jak gula aj bez VAG
johnyM128 - FK

Příspěvek od johnyM128 - FK »

chlapi na moje auticko /felda 1,6 Lpg/ tiez blblo na volnobeh zdochynalo šklbalo.... stači pravidelne spravit jednu vec: prečistit klapku, vypnut baterku na 5 min a viac, potom otocit klucikom aby zasvietili kontrolky, nechat 30s /spravi sa zakladne nastavenie klapky/ a auto šlape ako drak.... neviem či robí lpg ale funguje to...
salik - FK

Příspěvek od salik - FK »

čau tak mám problém s feldou 1,6. Problém jsou studené starty. Nastartuje normálně ale musím ji držet volnoběh na plynu, pokud to neudělám motor se drží na otáčkách zahřátého motoru tedy cca 650ot.. Jak je studenej trhá sebou a kolísá volnoběh. Po zahřátí startuje normálně ají otáčky drží celkem normální. Zkusil jsem vyměnit teplotní čidlo ale beze změny. Asi to vypadá na klapku co? díky za tipy
JoS

Příspěvek od JoS »

Jestli je venkovní teplota víc,než 15 stupňů,tak to není chyba,ale vlastnost 1,6.Já mám teď nový přední díl výfuku,přesluhující svíčky(velká mezera mezi elektrodami)a zákl.nastavení udělané vypojením pojistky č.1.Světe,div se,je to o 300% lepší,než loni,předloni,atd. :) :o :roll:
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Pozorujem jeden mozno problem: Dost casto sa mi stava, ze ked vyradim rychlost, tak mi otacky klesnu na cca500, motor pridusi a hned sa vrati na volnobeh. Klapka Origo. Ked pretocim klucik na zapalovanie, klapka zacne hucat, cvakne a huci dalej...To iste aj pri resetovani klapky sa deje to iste, len proste huci. Minule sme resetovali na kamosovej a pekne v nej pocvakalo a stichla. To iste sa mu deje aj pri prepnuti zapalovania. Klapka sa nastavi a v momente stichne. Je to problem alebo co to moze byt?
Nemozem mat zlu kostru v motorovom priestore alebo ja neviem. :roll:
Robi to odvtedy, odkedy som vymenil motor. Moze byt ina kablovacka?, kedze motor je 96 a moja je 98 :roll:
Hudo - FK

Příspěvek od Hudo - FK »

Skús odpojiť plynové lanko a stočiť kľúč, či Ti to urobí. Vag nepíše chybu základného nastavenia ? Keď som mal požičanú RJ s označením " M ", tiež klapka bzučala po základnom nastavení, ale šlapalo to normálne :shock: .
igortudor

Příspěvek od igortudor »

Dobrý den, měl bych dotaz, předeslal bych, že se v autech nevyznám...
Vlastním felicii 1.6,1997 rok. Začal se vypínat motor při nízkých nebo žádných otáčkách, bylo mi řečeno, že to může být škrtící klapkou. Klapku jsme vyčistili, nastavili, ale při cca. 2tis otáčkách se protočil motor a otáčky spadly dolů, takže nebylo možné jet. Známý, co se na to přijel podívat, zkusil odpojit škrtící klapku a najednou auto v pohodě jezdí, po problému ani památky.
Můj dotaz proto zní, může auto bezpečně jezdit bez zapojené škrtící klapky?
Děkuji za pomoc
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Nikdy jsem to nezkoušel, ale troufnu si tvrdit, že auto bez zapojené škrtící klapky nejezdí vůbec. I kdyby náhodou v nějakém nouzovém režimu jezdilo, tak nebude fungovat regulace volnoběhu. Tedy budeš muset pořád držet plynový pedál, aby to nechcíplo.

Mám podezření, že ti odpojil něco jiného, než zrovna škrtící klapku.
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Ja na svojom ked odpojim snimac tlaku, tak motor prestane so sebou hadzat a skubat...zapojim ho a zacne skubat a byt nekludny...uz som ho aj menil, hoci za pouzivany, ale na kamosovej, ked ho odpojim, tak motor sa zacne triast a skapinat...neviem co to je... :scratch: :scratch: :scratch:
aRmi - FK

Příspěvek od aRmi - FK »

Mám pro vás dobrej poznatek tak mě to škubalo a docela dost chcípalo po vyřazení což bylo docela nepříjemný v zácpach při popojíždění tak sem se jednoho dne naštval vyšrouboval jsem klapku ven z auta vyčistil rozdělal prostřikl potenciometr sprejem na kontakty a pak docela dobrý zrovna ve stejnou chvíli mi klekla cívka takže sem nemohl nastartovat dával sem to zavinu klapce ale když sem ji znovu vydělal rodělal tak sem začal pačit ten jezdec potenciometru abych ho dostal na vodivou plouchu tak sem si myslel že to urvu a můžu jí hodit do koše naštěstí se tak nestalo asi sem jen sním trochu pohl smontoval a furt nic pak sem vyměnil cívku a o klapce už tak půl roku ani nevím otáčky drží nádherně :D
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Totiz, mozem kludne rozobrat klapku a precistit ten potenciometer a tu drahu? Nejak sa ju bojim rozobrat, zeby hned neodisla :? :scratch:
Odpovědět