Vše o diagnostice...zkušenosti,dotazy,rady atd.
- DJ.Mara
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vše o diagnostice...zkušenosti,dotazy,rady atd.
robin1
Lanko vůli má, paměť závad jsem mazal, ale 80°C motor určitě neměl. Tak já to zkusím díky.
Lanko vůli má, paměť závad jsem mazal, ale 80°C motor určitě neměl. Tak já to zkusím díky.
Octavia I combi 1.9 TDi zatím 66Kw 
-
Kitter - FK
Snad jsem napoprve trefil spravne vlakno 
Zdravim, mam takovy dotaz. Zajimala by me aktualni spotreba u Felicie 1.6. Mam kabel, ktery mi funguje s VAG-COMem a vzhledem k (ne)dostupnosti palubnich pocitacu (a jejich cene) me napadlo, zda by nesla nejakym zpusobem spotreba (=prutok paliva nebo jina velicina, z ceho by sla vypocitat) zjistovat pres diagnostiku. Diky...
Zdravim, mam takovy dotaz. Zajimala by me aktualni spotreba u Felicie 1.6. Mam kabel, ktery mi funguje s VAG-COMem a vzhledem k (ne)dostupnosti palubnich pocitacu (a jejich cene) me napadlo, zda by nesla nejakym zpusobem spotreba (=prutok paliva nebo jina velicina, z ceho by sla vypocitat) zjistovat pres diagnostiku. Diky...
-
Marty_pv - FK
Kitter: Diagnostikou u žádné feldy spotřebu nezjistíš - jedině palubákem který má čidlo na vstřiku
-
Radek96 - FK
Dá se pomocí VAGu nějak zjistit upravená řídicí jednotka? Myslím jako Chip tuning.
-
chiquillo - FK
Čau, jj Vag na octavii r. 97 sedí:)
-
Wenca - FK
zdarec chlapi, mam takovou otazku, nevite nekdo jestli by klasickej OBDII kabel, a program vag-com na felis fungoval i na subaru legacy 2.0i, rv.97?? vim ze tohle je feliciaforum, ale chci si ho koupit na feldu a zajma me jestli bych to moh vyuzit i na tatoj auto...ale asi težko co?
-
JaraK - FK
Těžko na subaru určo ne ti budou mít svoje.
-
Wenca - FK
no co sem tak guglil, tak kabel by mel bejt teoreticky taky stejnej, ale vag com to nezvladne, stahl jsem nejaky free soft Subaru Select Monitor tak uvidim jestli se mi to podaří spárovat.
-
JaraK - FK
Jinak mám VAG-COM kdyby někdo potřeboval. A od příštího týdne budu mít i OPEL
-
xXxTRA - FK
jestli by byl zájem, mohl bych poskytnout Immo Killer verze 1.1
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
S jakým kabelem to maká?
-
xXxTRA - FK
melo by to makat s kabelem na bazi chipu max232 - cili kabel je usb ale ma za ukol pracovat jako com port - cili bezne usb vag kabely (pro K-Line linku) break mam i pro Simos 2P ve felicii, ale mam feldu BMM, takze poskytnu a muzete nekdo vyzkouset, od zdroje vim ze to funguje jak ma, ja to pouziju pri prestavbe na MPI, kdy sestrelim immo
muj zdroj to aplikoval take tak
E// kdyby si nekdo nevedel rady tak manual nebo navod uz si urcite vygoogluje,
E// kdyby si nekdo nevedel rady tak manual nebo navod uz si urcite vygoogluje,
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak zájem bych měl,jestli je to za děkuju.... 
-
xXxTRA - FK
zabalim, nenapadne pojmenuju archiv a poslu v sz link
-
chiquillo - FK
Můžeš mi to taky poslat prosim tě 
-
Wenca - FK
da se nejak pres vag u 1.6 zkontrolovat palubní napeti? a aktualni rychlost to umí nebo ne?
-
Marty_pv - FK
Wenca: Napětí ano, rychlost ne (tachometr je mechanickej a čidlo na snímání rychlosti felda nemá)
-
Wenca - FK
a kde to napeti? v bloku hodnot asi že? a ktera skupina? mi to tozi v každy skupine ukazuje nejaky napeti ale hodnota se pohybuje dycky "0.něco" voltu...to je divny ne?
-
tomikal - FK
chlapy nemáte někdo vzkušenosti s tím to kabelem?? jestli pujde na 1,3 mpi 50kw 1999 rok dík moc chtěl bych docela nějakej pořídit
http://www.zbozizreklam.cz/zbozi/4862/D ... AUDI-SKODA
http://www.zbozizreklam.cz/zbozi/4862/D ... AUDI-SKODA
nechci dělat reklamu, ale po všech problémech co jsem měl s jinými kabely, jsem vloni pořídil tento, a maximální spokojenost.
http://www.eshop-rychle.cz/diagnostika- ... -AUDI-SEAT
http://www.eshop-rychle.cz/diagnostika- ... -AUDI-SEAT
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
-
Wenca - FK
to ja sem ted na aukru koupil ten nejlevnejsi co tam byl (239 kč) a funguje paradně, byl tak levnej protoze k nemu nebylo cd s ovladačema, což ale neni problem co by nevyřešil strejda google 
-
JaraK - FK
Zdarec chlapy. potřebuju pomoct diag. my vyhodila chyby
Adresa 01 -------------------------------------------------------
Řídící jednotka: 047 906 030 N
Komponent: SIMOS 2P 7016
Kódování: 00000
Opravna #: WSC 00000
2 Nalezeny chyby:
00522 - Snimac teploty chladici kapaliny (G62)
30-10 - preruseni n.zkrat na plus - Sporadicky
01247 - Magneticky ventil 1 nadob. s akt.uhlim(N80)
29-10 - zkrat na kostru - Sporadicky
Readiness: N/A
Přeskoč adresu 15-Airbagy
Adresa 25 -------------------------------------------------------
Řídící jednotka: 1H0 953 257 B
Komponent: IMMO VWZ3Z0X4090391 V00
Kódování: 09600
Může my někdo obhjasnit co to přesně znamená?? Popřípadě jak opravit? Dík
Adresa 01 -------------------------------------------------------
Řídící jednotka: 047 906 030 N
Komponent: SIMOS 2P 7016
Kódování: 00000
Opravna #: WSC 00000
2 Nalezeny chyby:
00522 - Snimac teploty chladici kapaliny (G62)
30-10 - preruseni n.zkrat na plus - Sporadicky
01247 - Magneticky ventil 1 nadob. s akt.uhlim(N80)
29-10 - zkrat na kostru - Sporadicky
Readiness: N/A
Přeskoč adresu 15-Airbagy
Adresa 25 -------------------------------------------------------
Řídící jednotka: 1H0 953 257 B
Komponent: IMMO VWZ3Z0X4090391 V00
Kódování: 09600
Může my někdo obhjasnit co to přesně znamená?? Popřípadě jak opravit? Dík
jsou sporadické, vymazat a hlídat jestli se neobjeví znova.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
-
JaraK - FK
On se totiž objevil problém se startováním. Jednou to startuje bez problému a pak dvakrát za den ne. Ale jen když je teplej motor. Studenej startuje furt.
no tak to by mohlo mít souvislost s čidlem G62, projdi kabeláž a prostříkej konektory na čidlu ,ohledně snímače teploty je tu toho mraky, tak si něco počti.
-
JaraK - FK
proč by mělo mít souvislost se startováním čidlo teploty?? To je informativní ne? A ne na řízení motoru.
-
chiquillo - FK
Protože, čidlo chladící kapaliny dává řídící jednotce informace o teplotě kapaliny a podle toho dává množství startovací směsi
Zkus to čidlo vyměnit, jestli neni vadný.
-
JaraK - FK
Aha to není problém mě by spíš zajímaly ty ŘJ hlavně IMO
Ahoj,
postavil jsem si OBD2-RS232 kabel jal jsem se diagnostikovat. Používám SW VAG-COM IHR 304. Všechno šlape jak má - spojím se s řídicí jednotkou, při nastartování v bloku měřených dat vidím "online" všechny údaje, ale mám potíž s pamětí závad. Bez problémů jsem ji načetl, tam byla chyba Hallova snímače (tady na fóru jsem se dočetl, že při stojícím motoru je to normální - a má to logiku), ale paměť mi nejde vymazat. Jakmile kliknu na Vymaž kódy - 05 tak se se mnou jednotka přestane bavit a přeruší se spojení. Nefunguje pak ani žádná jiná komunikace a dokonce ani detekce samotného převodníku OBD2-RS232. Musím vypnout a pak zase zapnout zapalování a pak to jede. Samozřejmě mě napadlo, že může být chyba v tom kabelu, ale nechce se mi věřit, že veškerá komunikce je v pořádku a jen ta jedna vyvolá zatuhnutí. Koukal jsem na tu komunikaci osciloskopem a vypadá to, jako by prostě ECU přestala odpovídat na jakékoliv výzvy. Spíš to na mě působí jako by jí SW poslal nějakou hlášku, že který zblbne. Nesetkal se někdo z vás s nečím podobným?
Jen pro upřesnění - při navazování spojení slyším zpoza palubní desky (možná až od ECU - nevím) takové jemné cvakání, jakoby malého relátka. Při běžné komunikaci to pak nedělá. Je to v pořádku?
Díky za vaše rady
postavil jsem si OBD2-RS232 kabel jal jsem se diagnostikovat. Používám SW VAG-COM IHR 304. Všechno šlape jak má - spojím se s řídicí jednotkou, při nastartování v bloku měřených dat vidím "online" všechny údaje, ale mám potíž s pamětí závad. Bez problémů jsem ji načetl, tam byla chyba Hallova snímače (tady na fóru jsem se dočetl, že při stojícím motoru je to normální - a má to logiku), ale paměť mi nejde vymazat. Jakmile kliknu na Vymaž kódy - 05 tak se se mnou jednotka přestane bavit a přeruší se spojení. Nefunguje pak ani žádná jiná komunikace a dokonce ani detekce samotného převodníku OBD2-RS232. Musím vypnout a pak zase zapnout zapalování a pak to jede. Samozřejmě mě napadlo, že může být chyba v tom kabelu, ale nechce se mi věřit, že veškerá komunikce je v pořádku a jen ta jedna vyvolá zatuhnutí. Koukal jsem na tu komunikaci osciloskopem a vypadá to, jako by prostě ECU přestala odpovídat na jakékoliv výzvy. Spíš to na mě působí jako by jí SW poslal nějakou hlášku, že který zblbne. Nesetkal se někdo z vás s nečím podobným?
Jen pro upřesnění - při navazování spojení slyším zpoza palubní desky (možná až od ECU - nevím) takové jemné cvakání, jakoby malého relátka. Při běžné komunikaci to pak nedělá. Je to v pořádku?
Díky za vaše rady
-
DannyS - FK
Svabek>
No, já mám už hotový kabel OBDII a mně to při komunikaci cvakalo slabě pokaždé.
Nevím sice co a kde přesně cvaká, ale prostě se to tak děje.
Je-li to ovšem správné, to už musí říci někdo zkušenější.
No, já mám už hotový kabel OBDII a mně to při komunikaci cvakalo slabě pokaždé.
Nevím sice co a kde přesně cvaká, ale prostě se to tak děje.
Je-li to ovšem správné, to už musí říci někdo zkušenější.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To cvakání je normál,cvaká to při komunikaci.
Svabek...já to vidím na kabel....netuším kam přesně se přistupuje při mazání errorů.ale tipuju že to bude v nějaký epromce kam tě ten tvůj kabel nepustí/neumí.Zkoušel jsi dělat nějaký jiný zásahy?Jako základní nastavení atd?
Svabek...já to vidím na kabel....netuším kam přesně se přistupuje při mazání errorů.ale tipuju že to bude v nějaký epromce kam tě ten tvůj kabel nepustí/neumí.Zkoušel jsi dělat nějaký jiný zásahy?Jako základní nastavení atd?
To jsem nezkoušel. S diagnostikou teprve začínám a tak postupuju opatrně abych neudělal víc škody než užitku. Musím postahovat nějaký manuály nebo něco podobnýho, aby věděl co si můžu dovolit, co k čemu je a co v který situaci použít. V rodině máme dvě feldy, 1,3 BMM a 1,3 MPI takže se chci naučit obojí.
Tak jsem zkusil s tím svým kabelem diagnostikovat jinou ECU a tam to funguje naprosto bezvadně. Takže - při pokusu o smazání paměti závad s ECU 1,3 BMM se přeruší komunikace a obnovit jde pouze vypnutím a zapnutím zapalování (viz. můj dotaz výše). Při mazání paměti závad u 1,3 MPi s ECU Simons 2P jde všechno jako po másle. Z toho vyvozuju, že kabelem to nebude. Vygooglil jsem, že mazání paměti se děje tak, že VAG pošle ECU jen příkaz "vymaž si paměť závad" a sama jednotka to provede. Není to tedy tak, že by VAG někam přistupoval. Základní nastavení ani nic dalšího jsem nezkoušel a ani nechci do doby, než zjistím proč nejede tahle základní funkce. Nemá někdo nějakej nápad? Může být vadná ECU? (nic jinýho tomu teda nenasvědčuje)
-
SamanShrek - FK
malicky dotaz, ako je to s diagnostikou 1.9D e.v. 96 ??? aky kabel, aky program???? kto ma skusenosti?
- Udoharys
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, není zde někdo z OV,který by se se mnou kouknul na moji feldu? Kabel je na cestě, noťas mám a program snad někde splaším.Automechanik ,mne informoval, že je špatna ŘJ a je v ní nesmazatelná chyba. Něco s tím udělal, že jsem párkrát mohl jezdit. Než seženu jinou ŘJ, hodlám to řešit tak jako on a doufám v to, že se to dozvím od někoho z Vás.
Najde se někdo?
Najde se někdo?
Felicie r.v. 1995 LXi, zdvihový objem válců: 1289, BMi, kW: 50.
-
xXxTRA - FK
pomoci bych mohl... dokonce SW mam, notas mam (ale momentalne na linuxu
- XP-cka vcetne softwaru bootuju z flashky, kterou jsem ale nekde nechal
) kabel mam taky, ale kdyz si clovek priveze svuj, aspon si jej odskousi a bude vice "rad"
kdyztak SZ
kdyztak SZ
-
xXxTRA - FK
jenom poznamenam ze Udoharys jiz ma vyreseno. Zavada nekde na imo, vyreseno vymenou RJ za jednotku bez ima a malinkou upravu konektoru
- Udoharys
- Kontaktovat uživatele:
přesně tak.Díky že existují takovi ochotní chlapi jako xXxTra,kteří se ničeho nebojí, ochotně pomůžou a taky dík,že existuje toto forum. 
Felicie r.v. 1995 LXi, zdvihový objem válců: 1289, BMi, kW: 50.
zdravím,kopil jsem pred 2 lety kabel na feldu mpi,a ted jsem preinstalovaval pc,a nenasel jsem cd s ovladači,neměl by někdo z vas driver ke kabelu usb kkl 409 Díky.
email: lukas.straka.1990@seznam.cz
email: lukas.straka.1990@seznam.cz
-
chiquillo - FK
Poslal jsem ti ovladače co jsem našel ve starem pc 
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 03. dub 2011 22:07:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č.4
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č.4
-
truxa - FK
Zdravím, půjde tenhle kábl http://aukro.cz/diagnostika-usb-kkl-vag ... 50629.html na 1.3 bmm 40kw rok 1995? díky
-
xXxTRA - FK
mozna jo, mozna ne, podivej se pod palubku (u pojistkovky, zespod) jestli tam mas konektor diagnostiky... pokud ano, tak to pujde, ja treba mam konektor diagnostiky pod kapotou za nadobou s uhlim a je treba jeste redikce z OBD na favorit nebo 2x2
-
truxa - FK
hmmm taky mám konektor u motoru...takže potřebuju tenhle kabel a k tomu tu redukci...a SW se k tomu dá normálně stáhnout někde na netu?
-
xXxTRA - FK
sw sezenes na netu, jenom te upozornim, kazda felicie, kazda! ma konektor za tou nadobkou s uhlim, ale diagnostika to byt nemusi, poznas to tak, ze pokud je to diagnostika tak zaprve nemas obd pod palubkou, a zadruhe za tou nadobkou s uhlim budou 2 konektory, do jednoho z nich pujdou 3 dratky, ale dal nepovedou nikam
ja bych ale radsi koupil tento kabel http://www.eshop-rychle.cz/diagnostika- ... -AUDI-SEAT
a tuto redukci http://www.eshop-rychle.cz/diagnostika- ... ICIA-PROFI
rozhodne lepsi nez ty modre smejdy z aukra, a funguje i pod W7... ovladace k nemu dodavaji, zaruka 2 roky... je zapeceten cervenou barvou jeden sroubek a ohlasy? funguje
ja jenom doufam ze mi ho spapa i linux, az mi prijde novy
ja bych ale radsi koupil tento kabel http://www.eshop-rychle.cz/diagnostika- ... -AUDI-SEAT
a tuto redukci http://www.eshop-rychle.cz/diagnostika- ... ICIA-PROFI
rozhodne lepsi nez ty modre smejdy z aukra, a funguje i pod W7... ovladace k nemu dodavaji, zaruka 2 roky... je zapeceten cervenou barvou jeden sroubek a ohlasy? funguje
ja jenom doufam ze mi ho spapa i linux, az mi prijde novy
Od Robeka mám kabel již nějaký čas taky, bez problémů, jelikož to mám kousek měl jsem osobní odběr, borec mi na notas nainstaloval ovladače, předvedl na mám počítači a autě , samozřejmně doklad a záruka. Provedení je velice slušné.
-
Wenca - FK
mam "modry smejd z aukra" za asi 200k a funguje bez problemu 
- michal.j125
- Kontaktovat uživatele:
zdravim potreboval bych poradit co tyhle chyby znamenaji dneska jsem pripojil auto pres kabel VAG1 , diky za rady
VAG-COM verze: IHR 304.0
Autosoft
Model: XX - All to 2002
Scan: 01,11,41,02,12,22,03,13,14,24,34,44,54,15,25,35,45,55,65,75,16,26,36,46,56,66,76,17,37,47,67,08,18,09,19,29,39,49
Adresa 41 -------------------------------------------------------
Řídící jednotka: 028 906 125 B
Komponent: Saugdiesel FIA V01
8 Nalezeny chyby:
01168 - Ventil pro zvyseni volnobeznych otacek (N177)
31-10 - preruseni n.zkrat na kostru - Sporadicky
01266 - Shareware verze. Pro zobrazení všech kódů,
31-10 - Prosím registraci/aktivaci - Sporadicky
01050 - Shareware verze. Pro zobrazení všech kódů,
28-10 - Prosím registraci/aktivaci - Sporadicky
01167 - Shareware verze. Pro zobrazení všech kódů,
30-10 - Prosím registraci/aktivaci - Sporadicky
01269 - Shareware verze. Pro zobrazení všech kódů,
01052 - Shareware verze. Pro zobrazení všech kódů,
01169 - Shareware verze. Pro zobrazení všech kódů,
29-00 - Prosím registraci/aktivaci
01209 - Shareware verze. Pro zobrazení všech kódů,
03-00 - Prosím registraci/aktivaci
VAG-COM verze: IHR 304.0
Autosoft
Model: XX - All to 2002
Scan: 01,11,41,02,12,22,03,13,14,24,34,44,54,15,25,35,45,55,65,75,16,26,36,46,56,66,76,17,37,47,67,08,18,09,19,29,39,49
Adresa 41 -------------------------------------------------------
Řídící jednotka: 028 906 125 B
Komponent: Saugdiesel FIA V01
8 Nalezeny chyby:
01168 - Ventil pro zvyseni volnobeznych otacek (N177)
31-10 - preruseni n.zkrat na kostru - Sporadicky
01266 - Shareware verze. Pro zobrazení všech kódů,
01050 - Shareware verze. Pro zobrazení všech kódů,
28-10 - Prosím registraci/aktivaci - Sporadicky
01167 - Shareware verze. Pro zobrazení všech kódů,
01269 - Shareware verze. Pro zobrazení všech kódů,
01052 - Shareware verze. Pro zobrazení všech kódů,
01169 - Shareware verze. Pro zobrazení všech kódů,
29-00 - Prosím registraci/aktivaci
01209 - Shareware verze. Pro zobrazení všech kódů,
03-00 - Prosím registraci/aktivaci
Felicie 1.9 D GLX vybava - ele. okna , pal.PC , ele. zrcatka , interie z Edice Mystery , 15" ATS Cup