Jaké repro do předních dveří - rady, návrhy atd.

dotazy a rady na vše kolem hudby
Odpovědět
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Re: Jake repro do feliny?

Příspěvek od fancarhifi »

...to bylo bez ironie... byl to skoro TOP model...pro zesilovač máš 6V výstupy...a tím se může chlubit málo které rádio...myslím, že jen některý Kenwood měl 5V....nehledě na to, že jakou máš škálu nastavení včetně HPF/LPF.Možná by stálo za úvahu zvolit aktivní zapojení...ale pro pokrytí niššího středního pásma by to chtělo ještě středobas (kickbass)...
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

tyjo vidíš já si ani nevšiml že má 6V výstupy : :shock: tak to je síla ;) jinak jelikož jsem četl slušnou kritiku na repro RF co se týče schopnosti zahrát zvuk kytary jako kytary tak zůstaly ve hře ty Morely ale jelikož ještě chci nějaký ten zesík tak se "musím" spokojit s Tempama....a teď jakej zesík...když jsem projížděl zesíky, je tolik značek že absolutně netuším jak všechny mohou hrát...hodně mi padl do oka Denon (co se týče kvalit výšek)...je nějaká jiná (výkonější) alternativa než Denon? chci hlavně výšky a středy a netuším jaký další značky se specializují na výšky,středy...hlavne nechci něco co bude hodně položené v basovém pásmu :!: potřebuji hutný zvuk kytar, hudebních nástrojů, zpěvu...basy jen tak lehce ;) dík za každej tip co bych mohl dát do aktivu, tedy nějaký 4 kanál...jsem ochotný tak 5tis. za použitý ale kvalitní
Peterecek - FK

KOMPONENTNÍ REPRO

Příspěvek od Peterecek - FK »

Zdraavím vás,
právě jsem si objednal komponentní reproduktory, a tak mě napadlo, že by nebylo špatné uspořádat vlákno, kde by všichni ti, co mají komponenty v autě už nainstalovány, poslali do tohoto vlákna fotky svých výtvorů, kde jsou umístěny výškáče apod. Když jsem hledal na fóru, dá se to najít, ale je to všechno roztroušené .. myslím že by i ostatní lidi uvitali nějakou malou inspiraci v podobě uspořádaných fotek :)
Moltician - FK

Re: KOMPONENTNÍ REPRO

Příspěvek od Moltician - FK »

a copak sis objednal?
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...nezdá se ti, že každý má mít určitou fantazii a namáhat mozek...
Peterecek - FK

objednal, spíš koupil jsem z druhé ruky ALpine 1350S za 750 Kč i s poštovným, to je dobrá cena :) ...

pro fancarhifi: já mám vymyšleno jak bych to udělal já ... ale rád bych viděl třeba ty výsledky jak to vypadá u jiných :) osobně bych to dal do těch trojůhelníčků nad dveřními tapecírunky
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

já zas radši do předních sloupku ve výšce uší...
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...jj..."A" sloupek je ideální umístnění...jen je potřeba trošku polyuretanu a pak koženka, potah nebo email... ;)
Radeggast - FK

Příspěvek od Radeggast - FK »

V zrcátkách je to strašný... :) Už abych to tam neměl... :D
Do A sloupku, ale dal bych to trošku nad přístrojovku... ;)
Pjotr - FK

Příspěvek od Pjotr - FK »

Me to v zrcatkach vyhovuje.

Obrázek

Akorat teda byla pekna pakarna serezat a dobrousit domecky na vyskace aby jakz takz sedly na ty vnitrni plasty zrcatek.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

správně by jsi to měl mít nasměrované na uši... ;)
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

puvodně byly výšky už i v tapecích.před madlem..ale bylo to nic moc..pak jednu dobu v trojuhleniku zrcatka,ale pořád to nebylo ono..myslím že nejlepší volba je na A sloupkách..zatím je tam mám jen ve výšce palubovky a někdy jsou ty výšky až moc výrazné :D
Pjotr - FK

Příspěvek od Pjotr - FK »

to RAIMI: To je me jasne,ale poradne hifi mam doma,ne v aute :) .Tady je to jen o kompromisu.Vyskac od spolujezdce miri kam ma,ten u ridice uz tolik ne ale na poslech je to v poho.Kdyz bych to nastavil na ridice,tak bude brblat spolujezdec a opacne :lol: .

to Goofy: Jinak vysek jsem mel taky vic nez dost,i kdyz jsem je zeslabil na radiu bylo to jakesi divne.. Repro mam magnat,z druhe ruky.Kdyz sem ho namontoval bylo me jasne proc se ho puvodni majitel zbavoval ;) .Nicmene stacila mirna uprava vyhybky co me poradil jeden clovek co resi servis magnatu.Vymenil jsem kondenzator pred vyskacem z bipolaru za svitkovy a polovicni kapacity.A mazec,uz to slo najednou poslouchat.
Udajne je to u spousty autohifi repro zrejme nizsi kategorie trosku prepiskle jelikoz vyrobce predpoklada spatne umisteni vyskacu tak se to timto snazi dohnat..
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 06. lis 2009 19:03:46, celkem upraveno 1 x.
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

já mám repro FUSION,co se týče vyhybek tak je i možnost nastavit výšky +-2dB,nebo tak nějak psano :D
ale já to myslel především tak že když jsou ted na Ačkových sloupkácha dalo by se říci i dobře natočene tak jsou o hodně výraznější než předtím..a u některých skladeb až moc ;)
Dejw - FK

poraďte

Příspěvek od Dejw - FK »

Vybírám si nové repro a hledám které bude nej,ale nejsem repráků znalý člověk tak prosím o radu jiných.Popřípadě poraďte jiné

Magnat dark power 216
Magnat edition 216
Macaudio PremiuomX 16.2
Macaudio Pro Flat 16.2

Díky za rady
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Re: poraďte

Příspěvek od madmaik »

ja bych ti doporucil tenhle setik,cena mozna trosku vyssi nez bys chtel ,ale ucinost 100% :) http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... 49&t=15331
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
Peterecek - FK

Magnat nebrat MacAudio brát :D
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

do jaké ceny?
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

co v téhle ceně třeba Helix Dark Blue 62.1? to jsou hodně slušné repro za fajnovou cenu ;)
Dejw - FK

Příspěvek od Dejw - FK »

počítám tak 2-2500
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

Já jsem pro ty Helixy,slyšel jsem je hrát a jsou fakt super
Návštěvník

fancar: nojo tak každýmu nemůže projít pod rukama tolik repráků aby je mohl všechny slyšet ale co bych za to dal 8-) navíc na aukru se vzdycky pohybuji nové okolo 1200+pošta to už je slušná cena za nové
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...to je mi jasné, že nemůžeš poslechnout více repro

...instaloval jsem Helix...a zas taková sláva to není...neříkám špatné, ale standart...tady spíš hodně udělá kvalita instalace a zdroj signálu...
prohifi.cz - FK

Příspěvek od prohifi.cz - FK »

Muj favorit by byly tyhle reproduktory:
http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/kicx-gfq-6-2

Mame na ne velmi dobre reference a skok proti Kicx ICQ 6.2 je znacny. Velmi dobre zpracovani a hodne prima zvuk diky 25 mm hedvabnym vyskacum.
artin
Kontaktovat uživatele:

výběr repra

Příspěvek od artin »

Zdary, mam v plánu koupit něco lepšího do předních dveří a chtěl bych hodně muziky za malo peněz :-D jenom nevím co za značku a chtěl bych se vejít tak do tisícovky. Koukal sem na jedny Sony, ale já se vtom skoro nevyznam tak poradil by mi někdo?
zkoušel sem tuty repra jak hrajou v halfordu a docela dobry, ale nějak nevim
http://shop.autoprofi.cz/sony-xsf1336se ... p-265.html
http://shop.autoprofi.cz/sony-xsf1326se ... p-276.html
je mezi nima nějakej velkej rozdíl? jo a radio mam pioneer 4x50W
Šmoulujem na to! :-)
Peugeot 206 1.6 16v 80kw
Návštěvník

Re: výběr repra

měl jsem v autě Sony XS-F1725 a oproti origo reprákům rozdíl tak do 10% v kvalitě zvuku :D s koupí bych raději počkal a třeba fancar by ti tu mohl hodit lepší repro než tohle...Sony už vážně néé
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Obrázek
drv.Astor - FK

Co místo Hertz DCX690

Příspěvek od drv.Astor - FK »

Došlo k poruše :-( potřeboval bych poradit co místo DCX690... něco ve stejné cenové kategorii. Autoradio je Kenwood kdc-w3541. Buzení čistě jen rádiem. Ve dveřích je Hertz DCX130. O značce Hertz začínám pochybovat, zvuk mi sice vyhovuje, ale už druhá reklamace...
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Re: Co místo Hertz DCX690

Příspěvek od madmaik »

Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

ka_spel: Vubec je neznám, ale bosch co jsem zjištoval tak před 3lety nic moc.. Proč zrovna tyto?? Mám nějaké na prodej kompa,kdyžtak se ozvi na icq.. Tady nebudu..(Asi)..
Collin - FK

POkud nic nemáš mám na prodej 2páry komponentních repro..
Collin - FK

drv.Astor - FK

poslal jsem ty moje hertze na reklamacku, kdyz vrati prachy, tak neco odtud vyberu....
Collin - FK

Aso pošlou nové.. Odkud si je bral?
drv.Astor - FK

z datartu, tusim za nejakych 1500 kacek. jeste otazecka, kdyby vratili prachy, tak dalo by se neco z tohoto vybrat i pro pouziti nekdy v budoucnu se zesilovacem nebo je to na prd volit repro na zesilovac z radia a zaroven i pro pridavny zesik
Collin - FK

Crunch bmx,Autotek,LA a další mohou být klidně na zesíku..
artin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od artin »

Šmoulujem na to! :-)
Peugeot 206 1.6 16v 80kw
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Collin píše:ka_spel: Vubec je neznám, ale bosch co jsem zjištoval tak před 3lety nic moc.. Proč zrovna tyto?? Mám nějaké na prodej kompa,kdyžtak se ozvi na icq.. Tady nebudu..(Asi)..
Mě jen zaujal ten vzhled a napsané parametry (hz a citlivost).
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Radeggast - FK

Příspěvek od Radeggast - FK »

Jak se říká: Papír snese všechno... :)
Collin - FK

Jako Rade, svatá Pravda..
revilohifi

Příspěvek od revilohifi »

oh01 píše:Zdravim, schanim nove autorepro a hledam co nejlepsi pomer cena/zvuk. Celkove sem chtel utratit maximalne 3 tisice i s autoradiem (jedna se totiz uz o 12 let starou felinu :-) ), ale pro radio sem jiz temer rozhodnuty, jedna se o Kenwood KDC-W3044GY (http://www.autohifi.cz/shop_goods.php3?g_id=3464), takze mi zbyva na repro pouze 1 tisic. Chapu ze za ty penize nemuzu cekat nic svetobornyho, ale vsechno je lepsi nez stockovy repraky co tam jsou ted :-)

Abych to shrnul, hledam 13cm koaxalni reproduktory s cenou okolo tisicovky. Me zatim nejvic zaujal Sony XS-F1336SE (http://www.autohifi.cz/shop_goods.php3?g_id=3479).

A jeste dodam, ze se bude poslouchat vyhradne hard rock a metal :-)
Tak jsem si to tu přelouskal potom, co mi sem jeden můj kamarád poslal odkaz.. A chtělo by to uvést jednu a řekl bych nejdůležitější věc na pravou míru..

Dávat do dveří koaxiální reproduktory a ještě k tomu do míst, kde se umísťují ve felicii je určitě nesmysl. V dnešní době se dají pořídit komponenty se 130mm středobasem už od 1000,-Kč, za 1500 seženeš už občas hodně dobré věci. Je třeba si uvědomit, co všechno koaxiální reproduktor obsahuje a kam ho chceš nainstalovat. Koaxiální reproduktor má v sobě vestavěný i prakticky jediný reproduktor, který je směrový. Je to výška.. Tím, že ho nasměruješ do nohou určitě nezabezpečíš nej poslech a podle mě je potom půlka investice 1000,-Kč minimálně vyhozená do luftu. Nebudu ti sem házet nějaké odkazy, nebo něco podobného. Zkus se poohlédnout po komponentech, uděláš 100% líp.. Navíc, když se podívám na styl hudby, kterou posloucháš a s kombinací zapojení na autorádio to chce mít opravdu dobrou ruku při výběru.. Chce to repro s lehčí membránou středobasu, vysokou citlivostí.. Pokud možno hedvábné výšky, aby nebyly moc agresivní..
lukume - FK

Jaké kompy na pioneer deh-2100 ??

Příspěvek od lukume - FK »

Tak jsem si koupil pioneera deh-2100ub a chcu ještě kupit nové repra, do předu i do zadu na plato. Celkově bych byl dat ochoten tak 3000-3500,- přemýšlel jsem dopředu nějake komponentní repra tak za 1700-2000 a za zbytek nějake ovaly. Poradil by ste mi někdo s výběrem? byl bych vděčný ;)
Macman
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké kompy na pioneer deh-2100 ??

Příspěvek od Macman »

pioneer je dobre sladeny s repro Hertz..delal jsem uz 3 tyhle soustavy (radio pioneer + repro hertz) a hraje to skvele..zalezi jake mas naroky...byt tebou tak si vychytam akcni sety na ahifi.cz

ted tu maj tyhle repro s vyskacema a vyhabakama http://www.ahifi.cz/reproduktory/hertz-esk-165-new.html
sam je mam ve predu a hrajou skvele

ja je jenom koupil i se zadnima ovalama (http://www.ahifi.cz/reproduktory/hertz-ecx-690-new.html) a stalo me to myslim 3500 vsechno...staci si vychytat jenom ty akcni sety, jsou tam celkem casto
méně znamená někdy více...
Obrázek
lukume - FK

vypadjí hodně solidně ale jsou to 16tky chtěl jsem spíš 13tky abych nemusel předělávat dveře :)
lukume - FK

lukume - FK

nebo tyhle Hertz http://www.ahifi.cz/reproduktory/hertz-dsk-130-new.html a k tomu ještě nějake ovaly?
Odpovědět