Kontrolka otevřeného kufru

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
mikka

Re: Kontrolka otevřeného kufru

Příspěvek od mikka »

Já to mám taky tak, že se světlo v kufru rozsvítí hned, jak zatáhnu za otevírání dveří u řidiče. A to nastavení je spolehlivé, funguje to tak co mám feldu (9 let).
Aby mi to nesvítilo zbytečně, když chci mít kufr pootevřený, tak prsty zacvaknu ten zámek do polohy zavřeno. Ale tohle nedoporučuju, protože pak na to zapomenu a třísknu dveřmi, co jsou už zamčené :evil:
Nejlepší řešení by asi bylo, mít mikrospínač v zámku 5. dveřích správně seštelovaný, aby spínal hned při odskoku, a zapojit jej na světlo v kufru i na signalizaci nezajištěných 5. dveří. A ke světýlku v kufru přidat vypínač a jinak nechat zapojené, jak je, tj. aby svítilo jen při otevřených 5. dveřích. Pak půjde světýlko zhasnout, když bude potřeba mít kufr delší dobu otevřený, a nestane se, že omylem zůstane svítit, když bude kufr zavřený.
ThomasHK - FK

Příspěvek od ThomasHK - FK »

mikko, konečně rozumný názor .. tvrdím pořád, pokud chcete funkční alarm, pak nějakou vychytávku jako kontrolku otevřeného kufru tak seřídit spínač v kufru. Světýlko s vypínačem je možné řešení..
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Furt si lámu hlavu, ale neštymuje mě to pořád. Když budu mít naštelovanej mikrospínač a nechám nevědomky třeba na chalupě odskočeno, nebo vědomě odskočeno, ale zapomenu vypnout světýlko vypínačem, tak to bude furt svítit...jasné, je to řešení, ale není tzv. "blbuvzdorné". Prostě bez dvou spínačů (nebo jednoho dvoustupňového) to vždy bude ovlivňovat lidský faktor.
Napadla mě tedy varianta (snad realizovatelná) - mikrospínač v zámku naladit a ponechat jako kontrolu zaklapnutí kufru (dráty pro ledku napojit v místě světýlka místo toho světýlka). Pro zhášení-rozsvěcení světýlka kamkoliv zabudovat další spínač (hrubější konstrukce, třeba něco jako je na dveřích?) a propojit ho na to světýlko...?

Anebo největší scifi - na světýlko dát pasivní IR čidlo (PIR) a je to bomba! Ať otevřený nebo zavřený, bude svítit jen když se budeš v kufru hrabat... :lol:
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Ty bláho..vy jste z toho spínače dveří udělali kovbojku. :D
Boční dveře když pořádně nezabouchnete ale jen na ten první zácvak tak vám taky stropní lampička zhasne a alarm si myslí že jsou dveře zabouchnuté.
A to s tím znovuuzamčením :roll: ....komu z vás se ta souhra okolností stala?...."deaktivuju alarm,odskočím kufru,zapomenu se (to je asi ta nejlepší pasáž :D ) alarm se znovu aktivuje,zvednu kufr a spustí alarm".....No a i kdyby..tak co?Prostě vezmu dálku a alarm vypnu.Alespoň si vyzkouším že alarm reaguje na 5 dveře.
Nedramatizujte to. ;)
ThomasHK - FK

mne na první zácvak lampička nezhasne ... a alarm upozorní, že nemám dovřený dveře.
a na kovbojku bych to neviděl, jenom je jasné jak to má kdo v bordelu
"nejlepší pasáž" pouze ukazuje, co může neseštelovaný spínač způsobit. Pak se množí dotazy typu mám ... , dělá to .. a já nevím proč.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

se divím že furt něco vymejšlíte .Dal jsem tam vypínač a je světlo furt vypnutý ,rosvítím jen když potřebuju .
Je to jednoduchý a funguje to :lol:
Obrázek
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Ty jo, stejnak dik za tolik zajimavejch napadu, ale pro moji potrebu bude urcite stacit napojit vodic na svetylko v kufru a na diodku hh...jeste teda opravit to svetylko :D
vanplus - FK

Příspěvek od vanplus - FK »

http://www.pixhost.org/show/140/186002_dsc00107.jpg taky řešení než nějaký ohýbání plíšku-zámek octavia...tam ten mikrospínač funguje dobře ;)
vanplus - FK

Příspěvek od vanplus - FK »

Ivarek píše:Ty bláho..vy jste z toho spínače dveří udělali kovbojku. :D
Boční dveře když pořádně nezabouchnete ale jen na ten první zácvak tak vám taky stropní lampička zhasne a alarm si myslí že jsou dveře zabouchnuté.
A to s tím znovuuzamčením :roll: ....komu z vás se ta souhra okolností stala?...."deaktivuju alarm,odskočím kufru,zapomenu se (to je asi ta nejlepší pasáž :D ) alarm se znovu aktivuje,zvednu kufr a spustí alarm".....No a i kdyby..tak co?Prostě vezmu dálku a alarm vypnu.Alespoň si vyzkouším že alarm reaguje na 5 dveře.
Nedramatizujte to. ;)
no třeba to mě nejde pač já mám automaticky bud zamčíno plus alarm nebo odemčeno bez alarmu a zadek jakmile dovřu tak se lehce zacvakne,někde jsem to tu už popisoval.....
ThomasHK - FK

Nevim v cem se stala chyba, ale veskere prispevky v tomto topicu jsem nepsal ja!!! Takze nevim, kdo kdy a jak dokazal psat z meho uctu? Zmenil jsem heslo a zadam dotycneho, aby se to neopakovalo! :evil:
ThomasHK - FK

vse se vysvetlilo... ;) stejna IP
Odpovědět