Kolíčky zamykání...

vybavení a úpravy interiéru atd.
gerrik - FK

Re: Kolíčky zamykání...

Příspěvek od gerrik - FK »

To není až tak pravda, šéf má Citroen C5, a tam se za jízdy auto zamyká, ale myslím, že když zastaví, tak se odemkne. V případě nehody netuším jak to je.[/quote]
To bude stejný i u Renaultu, jel jsem jednou v Kangoo, tam se za jizdy dveře zamknou, v případě nehody se automaticky odemknou.
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

Tak třeba u Fabie píšou, že když se člověk zamkne CZ (CZ + SAFE systém) v autě, tak v případě nehody se všechny dveře otevřou a rozsvítí se interiér auta. Nevím jestli nezačnou blikat výstražná světla.
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Radeggast píše:U aut, co nemají kolíčky není důvod se zamykat během jízdy... Prostě... Když je tam nemají, tak se nezamknou... :D

A propo bych se rád zeptal... Nikdy, když jsem měl sundanej tapec jsem si toho nevšímal, ale vím, že pokud vydělám kolíček, tak ta tyčka vylézá nad povrch... Pokud bych chtěl kolíček oddělat úplně, stačí pouze vytáhnout tu tyčku pryč, nebo se musí odříznout??? (pokud by to vadilo ručnímu odemykání, či něco podobného...)???
Táhlo pro kolíček je jenom v mechanismu zámku zacvaklé, takže jde vyndat a v případě potřeby zase zpětně nasadit, zašroubovat kolíček a máš origo.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Tak třeba se do toho, až bude hezké počasí někdy pustím... Ještě budu muset vymyslet, čím tu díru po kolíčku "zadělám"...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Radeggast píše:Tak třeba se do toho, až bude hezké počasí někdy pustím... Ještě budu muset vymyslet, čím tu díru po kolíčku "zadělám"...
No přece LEDkou :)Obrázek
smazany clen - FK

To mě nenapadlo to zadělat ledkou... A ještě kdybych nějak pořešil aby to v případě zamčení dveří blikalo, tak by to byla paráááááda... :) :) Díky za tip... Ale stejně ještě musím něčím zadělat ostatní dveře... :cry: :?:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Radeggast píše:To mě nenapadlo to zadělat ledkou... A ještě kdybych nějak pořešil aby to v případě zamčení dveří blikalo, tak by to byla paráááááda... :) :) Díky za tip... Ale stejně ještě musím něčím zadělat ostatní dveře... :cry: :?:
Blikání vyřešíš napojením na silový kabel servomotoru centrálu, z něj pořídíš -12V při zamčení a +12V natáhneš do dveří stálý proud. Já to mám v obou předních dveřích a vzadu mám čudlíky.
zemlak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zemlak »

Nebylo by trošku přešnější schéma jak to máš zapojený?
A takže ti ty LEDky jen svítí po zhasnutí, nebo pak blikají?
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 03. lis 2011 10:16:13, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
smazany clen - FK

[quote="zemlak]Nebylo by trošku přešnější schéma jak to máš zapojený?
A takže ti ty LEDky jen svítí po zhasnutí, nebo pak blikají?[/quote]

K tomu nemůžeš nic víc potřebovat popisovat. Stačí přivést do dveří trvalých +12V a vzít ze zamykacího kontaktu -12V po zamčení jak bylo řečeno. Oboje o pak napojit na tu 12V diodu (případně jinou diodu s odporem) a tu si můžeš koupit normální nebo blikací (ta bude lepší, protože pak bude sama blikat)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Zbysek píše:[
Přesně tak, po zamknutí mi dioda bliká a tím signalizuje, že je zamčeno. Když nemám kolíčky, tak to jinak pohledem zjistit nejde.
smazany clen - FK

Mě by se spiš libilo kdyby to jen při zamčení bliklo, protože parkuju občas v nebezpečné oblasti a cokoliv blikajiciho přitahuje pozornost, včetně meho ukradeneho radia SENCOR!!!. Takže když to zamkne tak to blikne a konec. Je nějaky napad jak to udělat?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Napojit diodu na silové vodiče serva, tam je inpulz cca 0,7 s, takže ti jen blikne.
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Rammsteinek píše:Mě by se spiš libilo kdyby to jen při zamčení bliklo, protože parkuju občas v nebezpečné oblasti a cokoliv blikajiciho přitahuje pozornost, včetně meho ukradeneho radia SENCOR!!!. Takže když to zamkne tak to blikne a konec. Je nějaky napad jak to udělat?
Pak podle všeho postačí (pokud chci bliknout jen při zamykání, kdyby i při odemykání, tak už by asi bylo složitější, asi žádná ledka nesvítí s libov. polaritou, jedině žárovka asi) se rovnou diodou pověsit přímo na dráty k motorku serva - jak tam půjde zamykací impuls (myslím 0.3s) tak by blikla...jestli ten čas je dostačující tedy...a jestli obrácená polarita na ledce znamená jen že nesvítí, ale nedojde k jejímu zničení (na drátech serva se mění polarita podle toho jestli se zamyká či odmyká).

Aha...103457...to je tak když se stím dlouho mastím... 8-)
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenda19895 »

Když vyndáte kolíčky, jak zamknete zadní dveře když náhodou přestane fungovat centrál? :) (Už se mi to stalo) :evil:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Zavařit :D
Ne, zadní kolíčky mám, jen přední jsem vyndal.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Neztrácí ale potom vyndání kolíčků smysl, :? když zadní zůstanou? :)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

A má celej tuning auta smysl :?: když auto má pořád čtyři kola může jezdit jen po silnici :?: :P
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Myslel jsem tím, že když si zloděj neotevře přední dveře, tak si otevře zadní. :)
Rex - FK

Příspěvek od Rex - FK »

na zadních já nemám žádné a na předních upravené tak, že zalezou až do dveří :) a pokud se to někomu nechce upravovat, tak bohatě stačí koupit ty hladké
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Jak jsem se ptal výše: Když vyndáte kolíčky, jak zamknete zadní dveře když náhodou přestane fungovat centrál? :) (Už se mi to stalo) :evil:
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 03. lis 2011 10:19:42, celkem upraveno 1 x.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tak ten centrál musíš opravit :) nouzově jde sundat tapec a dveře zamknout. Ale proč stahovat kalhoty, když je brod daleko. :D
Rex - FK

Příspěvek od Rex - FK »

Zdenda19895 píše: Jak jsem se ptal výše: Když vyndáte kolíčky, jak zamknete zadní dveře když náhodou přestane fungovat centrál? :) (Už se mi to stalo) :evil:
víš já na zadu nemám kliky, tak nepotřebuju ani centrál ani kolíčky :D :D :D

a pokud by se člověk bál že mu přestane fungovat centrál tak proč si ho dává do auta???? to je to samé jako bych se bál že se mi vybije baterka nebo praskne žárovka :) :)
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Když mi mi nefungoval centrál tak jsem normálně zamknul jako když jsem centrál ještě neměl. Ale kdybych neměl kolíčky, tak na sundávání tapecu jsem už neměl čas. Už vůbec nemluvím o opravě centrálu. Záleželo totiž na každé minutě. :) Nebojím se že mi přestane fungovat, právě proto že jsem kolíčky nevyndal. :D :D
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 03. lis 2011 10:21:52, celkem upraveno 1 x.
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Řešil jsem tohle dilema nedavno a dal jsem tam ty zvýšené kroužky na normální kolíčky. Neni to sice to nejlepší, na druhou stranu lepší než jen nízký kroužek a vylezklý kolík. Hladké zapuštěné Oct. kolíčky jsem nevzal z důvodu umožnění otevřít dveře v případě nouze. Felda neumí otevřít tím že se vezme za kliku jako Škoda 1xx, Fabie, Octavie... Centrál mam, dálku ještě ne (snad v létě)
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
smazany clen - FK

Ted nevim ale když mam vypnutou baterku a nefunguje central tak řidiče normalně otevřu kličem protože mam ten central napojeny na tahlo količku. Količek je přece na takove tyčce ktera je mechanismem převedena na dalši za kterou taha central. Kdybych dal pryč tu tyčinku na ktere je količek tak to bude přece odemykat pořad protože se bude tahat za tu delší ne? Nebo tu tyčinku mužu zkratit nechat ji tam ale zaslepit diru po čudlu hodit tam ledku a je hotove. Při nefunkčnosti centralu se odemkne u řidiče nebo spolujezdce a hotovo nebo ne?.... Problem by byl kdybych měl zavařene zamky. A kdybych se chtěl v autě zavřit tak na to udělat spešl vypinač na serva jak to maji některe auta na uzamčení vozu zevnitř.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Zdenda19895 píše: Když mi mi nefungoval centrál tak jsem normálně zamknul jako když jsem centrál ještě neměl. Ale kdybych neměl kolíčky, tak na sundávání tapecu jsem už neměl čas. Už vůbec nemluvím o opravě centrálu. Záleželo totiž na každé minutě. :) Nebojím se že mi přestane fungovat, právě proto že jsem kolíčky nevyndal. :D :D
Tak si nech kolíčky a už to neřeš :roll:
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Rammsteinek píše:Ted nevim ale když mam vypnutou baterku a nefunguje central tak řidiče normalně otevřu kličem protože mam ten central napojeny na tahlo količku. Količek je přece na takove tyčce ktera je mechanismem převedena na dalši za kterou taha central. Kdybych dal pryč tu tyčinku na ktere je količek tak to bude přece odemykat pořad protože se bude tahat za tu delší ne? Nebo tu tyčinku mužu zkratit nechat ji tam ale zaslepit diru po čudlu hodit tam ledku a je hotove. Při nefunkčnosti centralu se odemkne u řidiče nebo spolujezdce a hotovo nebo ne?.... Problem by byl kdybych měl zavařene zamky. A kdybych se chtěl v autě zavřit tak na to udělat spešl vypinač na serva jak to maji některe auta na uzamčení vozu zevnitř.
Ty máš zadní na klíč? Já jsem psal jak zamknout a odejít když spěchám. Přečti si výše. KONEC.
smazany clen - FK

To zdenda: Omlouvam se nevšim sem si toho. V podstatě to řešime oba stejně. Jen sem myslel že by to šlo odemknout i kdyby tam ten količek vubec nebyl. Jenom by to nešlo zevnitř ale jenom zvenku.
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Neřešil někdo z vás nebo se o to alespoň o to pokoušel jestli nejde zámek upravit tak aby při otvírání klikou zevnitř se i odemknul.Jak třeba u fabie?Myslím že by to dost pomohlo.
jajjcy - FK

Příspěvek od jajjcy - FK »

Tak mě napadlo i když máš kolíčky zároveň s tapecem,tak stačí zvenku oddělat tu lištu u okna a vyhačkovat kusem drátu.Takhle sem párkrat lez do formana,když sem si zabochl dveře tam to šlo u feldy nevím.Sice mi to trvalo 10minut,ale zručnej čorkař to má během chviličky.Takže jestli není to zkracování kolíčků na houby páč o tom taktéž uvažuju a líbí se mi to s těma dioadama.
Teoo

Příspěvek od Teoo »

Pořád řešite količky proti krádeži. Já když se budu chtit dostat dovnitř tak si drátem otevřu zadní dveře vedle sedačky řidiče nebo to máte taky odpojený?
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

No já to odpojil.Protože to je moc jednoduché se pak dostat do auta.A vyháčkovat by to přece jít nemělo.Je tam ten bílý plast který by tomu měl zabránit.
smazany clen - FK

To Tomas6: co že se má vůbec odpojit? :oops: asi sem něco přehlidnul pač nevim o co se tu jedná, ale docela rád bych to měl odpojené :D at je to cokoliv
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Přece dálkové ovládání víka 5-tých dveří páčkou u řidiče.No ono se mi vlastně odpojilo samo když křuplo to lanko.Co nevidět to půjde na elektriku.
smazany clen - FK

To jde nějak otevřit kufr zvenčí? Doted sem si myslel že se to da otevřit jen zevnitř. Nefunguje mi zamek na patych dveřích tak to oteviram uvnitř.
jajjcy - FK

Příspěvek od jajjcy - FK »

Tomas6 píše:No já to odpojil.Protože to je moc jednoduché se pak dostat do auta.A vyháčkovat by to přece jít nemělo.Je tam ten bílý plast který by tomu měl zabránit.
Měl,ale i když tam byl tak jsem se do auta dostal ,ale jak říkam 10minut mi to trvalo.
borlan - FK

Rammsteinek píše:To jde nějak otevřit kufr zvenčí? Doted sem si myslel že se to da otevřit jen zevnitř. Nefunguje mi zamek na patych dveřích tak to oteviram uvnitř.
Tady bylo myšleno, že vykloníš horní roh dveří řidiče, prostrčíš drát s hákem a zatáhneš na prahu za otvírání kufru... 8-)
borlan - FK

Ale jak už víckrát na foru zaznělo - těch možností (a jednoduchých) jak otevřít rychle a nenápadně auto je tolik, že byste nedělali nic jinýho než furt to vychytávali a stejně byste všechno nevychytali...takže se spíš vložit do rukou osudu, akorát tomu nenahrávat - parkovat rozumně, nelákat na předměty v autě apod...
smazany clen - FK

To Borlan: diskuze se trošku zvrhla k nezákonému odemčení auta... :) Původně to tak myšleno nebylo... :geek:
Prvotní pointa byla v tom, aby to lépe vypadalo a hlavně, aby se mi neskřípala v kolíčkách kůže na ruce... :D :D

Nakonec to asi uvidím na to zaslepení diodou na straně vodiče, díru na straně spolujezdce, na zadních dveřích nechám původní kolíčky...
borlan - FK

jj, je tak - řešíš estetiku a praktičnost. Bezpečnost proti otevření je jiná záležitost a nemusí jít ruku v ruce s tou estetikou...pokud tu bezpečnost nové řešení nezlepší, ale ani nezhorší a splní ty estetické požadavky a praktičnost tak to je pro tebe ok.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 03. lis 2011 10:26:22, celkem upraveno 1 x.
Speedbiker

Příspěvek od Speedbiker »

Zdarec,
já to mám vyřešené tak, že jsem vyndal táhla od těch količků a abych neměl díry v tapecu, tak jsem tam vlepil do těch origo fel. krožku plastové količky z oct I a od te doby mám pokoj, už se mi kolikrat stalo, že jsem zapomněl zamknout a v poho, níkdo to naštěstí neobjevil. :D :D :D :D :D :D
jancoSV

Příspěvek od jancoSV »

103457 - mozes hodit foto ako to vyzera?
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tak jsem dneska nahodil kolíčky z aukra na všechny 4 dveře a super.Zalejzají zároveň s tapecem.Vypadá to dobře.Zítra hodím nějaký foto
smazany clen - FK

Kejzi: Jestli to jsou ty od islemanna tak to si štastny muž. Ty co mi posilali se ztratily na poště :cry: :cry: :cry: . Už řešíme nápravu. Tak sem se na ně těšil :(
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Rammsteinek píše:Kejzi: Jestli to jsou ty od islemanna tak to si štastny muž. Ty co mi posilali se ztratily na poště :cry: :cry: :cry: . Už řešíme nápravu. Tak sem se na ně těšil :(
Jo to jsou přesně ony.Od islesmanna.Dorazily v pořádku a už jsou v autě
zemlak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zemlak »

Také po nich koukám, jen jsem teď zjistil, že už tam má dvoje:

Jedny jsou přímo pro Feldu - za 270 Kč - od fy. MiloTec
http://www.aukro.cz/item323901603_vnitr ... licia.html
A druhé, na vozy Škoda - za 100 Kč
http://www.aukro.cz/item317812062_vnitr ... skoda.html

Které jsou podle vás lepší?

Platili jste předem na účet, nebo dobírkou?
Díky
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Myslím že ty od toho milotecu když jsou an feldu nebudou kratší a nebudou zajíždět do tapecu.Jinak jsem platil předem na účet
MOD - FK

Příspěvek od MOD - FK »

No ja mam ty za 100kc asou v poho zalezou do papecu zadnej problem , Islesman je hradecak mam to k nemu kousek tak jestli jedes na sraz tak to to muzu vyzvednout a dat na srazu, pripadne predat na srazu kdo pojede do tve domoviny.
MOD
zemlak píše:Také po nich koukám, jen jsem teď zjistil, že už tam má dvoje:

Jedny jsou přímo pro Feldu - za 270 Kč - od fy. MiloTec
http://www.aukro.cz/item323901603_vnitr ... licia.html
A druhé, na vozy Škoda - za 100 Kč
http://www.aukro.cz/item317812062_vnitr ... skoda.html

Které jsou podle vás lepší?

Platili jste předem na účet, nebo dobírkou?
Díky
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

kejzi1 píše:Tak jsem dneska nahodil kolíčky z aukra na všechny 4 dveře a super.Zalejzají zároveň s tapecem.Vypadá to dobře.Zítra hodím nějaký foto
A že stačí jen vyšroubovat starý a našroubovat nový?
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
smazany clen - FK

Tak už mi konečně přišly. Stači vytahnout stare a nandat nove. Jak budu mit čas asi je pro jistotu zakapnu lepidlem at to drži, drží to ale i bez něj. Je to podle toho jak moc to tam zatlačíte.
Odpovědět