nefunguje subwoofer

dotazy a rady na vše kolem hudby
chipp - FK

Re: nefunguje subwoofer

Příspěvek od chipp - FK »

tak teď mi pánové řekněte čim to je... koukněte na odkaz ..... :?: :?: :?: :?: :?: dám to přez tu MPtrosku a hraje.... viz youtube

jinak teda selským rozumem mi dochází že subwoofer + zesilovač budouzdravý..že to je v pořádku že teda nějaká zrada bude v kabeláži..je tak ?

http://www.youtube.com/watch?v=o653u-QGjyM
RE5PECT - FK

Příspěvek od RE5PECT - FK »

bud signálama, nebo chyba v zapojení konvertoru a nebo rádio , ale co udělej tak na zesiku nastav dolní propustnost at ti basák hraje jen to co má!
RE5PECT - FK

Macman píše:co to je za nesmysl ten konventor?
Při napojení na reproduktorové výstupy na autorádiu snižuje úroveň signálu. Tím se umožní připojení zesilovače i na autorádia bez RCA výstupů.
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

kdybys rekl hned ze je tam nejaky konvertor tak je to jasne...ty nemas cinch vystupy na radiu ze to tahas takhle?
méně znamená někdy více...
Obrázek
chipp - FK

respekt> to je to prostredni ze..ab to hrtalo pouze basy....to jak jsem tam mel zapnute u prostred videa..je tak ?

jinak zesik bude teda zdravý nb je rozbitý a problem je v kabeláži ?
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

ukaz mi co mas za radio a co to je za konverter? si mohl driv rict a mohl jsem to jit kutit s tebou tedka sedim ve skole a uz hodinu se tu nudim pred cvikem...
Obrázek
RE5PECT - FK

podle mě je fela v zapojení toho konvertoru! já ho měl v autě taky a žádnej problém nebyl,pokud hrálo rádio na ty dva kanály který jste vzaly na ten konveror tak bude chyba v zapojení , co máš za signály?? proč má jeden kabel jinou koncovku???
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

takže high low adapter je tam tenhle..http://www.shop.sekin.cz/product/628-sinus_live_hl-406
použitá kabeláž včetně zesilovače byla z druhe ruky..high low adapter byl naplno už když jsem ho tam dával...

jestli hraly ty kabely z toho isa konektoru nevim :( nebot má v autě jen předni repro,zadní ne...
autoradio je nějake origo z renaultu nebo tak,nevím přesně..
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

jednou jsem zapojoval kamaradovi hudbu do auta a mel kabely z druhe ruky a prave cinch mu nesel, jinak vsechno ostatni slo jenom bedna nehrala...ja uz od te doby radsi vzdycky vsechno zkousim propojit nez to schovam vsechno do prahu a pod plasty...
Obrázek
Goofy - FK

tak vyzkoušet jsme boužel neměl čím :( byly na to tak trochu bojovy podminky při instalaci,krom toho z tym higl low adapterem jsme dělal poprve ;) ale asi by nebylo na škodu koupit novy cinche a pak to skusit...
chipp - FK

takže rada zní jak pak..co mám koupit nového ..a co vyměnit..a žádné chinche nechci slyšet protože nevím co to je..takže mi to zkluste popsat jak to vypada..kam to mam zapojit a kolik toho mam koupit :D
chipp - FK

macman> tak přijed ke kolejim..a počekujem to ....
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Takhle vypada cinch s pozlacenyma konektorama ;)

Obrázek
Obrázek
chipp - FK

tak ten mám koupit ? ....a vymenim ho za jaký ?
chipp - FK

jinak tady je to rádio..lepsi fotku nemám..nebo bych měl,ale nechce se mi chodit do auta teď.....

http://img265.imageshack.us/i/09102009946.jpg/
RE5PECT - FK

hele prvně zkotroluj zapojení teho konvertoru , třeba ho napoj na ty dva kanály co máš na přední repro (jen na zkoušku), konvertor musí bejt aji ukostřenej tak ukostřit,pokud to ani pak nebude hrát sou v řiti signálový kabely
Goofy - FK

high low adapter je ukostřeny ;)
RE5PECT - FK

nejlepší bude když to šoupneš na jiný rádio co má rcačka, pak hned zjistíš esi sou ok signálový kabely!
Radeggast - FK

Příspěvek od Radeggast - FK »

Nejlepší bude, když si koupíš nový rádio... :) ;)
chipp - FK

nejlepší kluci bude,když tu přestanete používat slova kterejm nerozumím a bude to ok a pak budu možná i vědět kde je chyba..kazdopadne jeste mi nikdo nerekl jestli problem je v kabelazi ..a jak to vypada ze zesikem jestli on je OK ...

jinak zkusim teda to radio od nekoho sehnat na pujceni .... :-) .... kdo se nabízí pánové ? ... :lol:
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...přes klávesnici se nedají odstranit závady...budeš muset někoho vyhledat v okolí...ale v tvém okolí mě nikdo nenapadá...
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Goofy - FK

když vydržiš ten týden tak se na to pka mužem ještě jednou mrknout...když se ti bude chtit dojet.. ;)
Radeggast - FK

fancar: To nedají, ale dají se redukovat... :) Už víme, že to je před zesíkem... :D

chipp: Zkus vypojit ty cince z konvertoru a udělej to jak s tou MP3kou, ale přes http://www.hadex.cz/thumbs/d/D161.jpg... Čili... V zesu budeš mít ty dlooouhý cinče a na jejich konec dáš tu redukci a do ní píchneš ten kábl z mp3...
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

Radeggast píše:Nejlepší bude, když si koupíš nový rádio... :) ;)

naprosto souhlasim :lol:
Obrázek
chipp - FK

goofy> když bude čas..klidne dojedu...

radegast. nechápu jak to myslis.... :-D .... pomalu a jeste jednou :-D

jina takový dotaz..... ty kabely co vedou do zesiku .... ty konce modrej a zlatej.... ty maji druhý konec v té redukci ? .... ? ....
chipp - FK

jinak MAC... ty nemáš pořádný rádio že bychom to zkusili ? ....
Goofy - FK

ano ty šede kabely co maji na konci pozlaceny a šedy konektory vedou do palubovky do te high low redukce...
RE5PECT - FK

nechceš si udělat vejlet do brna? máme to zpravený za pul hodinky
chipp - FK

a nechceš si udělat ty výlet do Ostravy ? :-D ... za nějaký obnos ? :-D .... jinak když by mi s tim nikdo nepomohl odsud pojedu ke goofymu,on je šikovnej zvládne to .... ale pokud si respekte chceš udělat ty výlet tak klidně můžeš... (cena dohodou)
RE5PECT - FK

do ostravy se mě teda fakt nechce, nemám ani přezuto tak že riskovat nebudu =) až budete zjištovat čím to je udělejte to jak říkal radegast! prostě tu mp3 napoj na ty signály ale napoj ji na stranu od rádia tedy na ty konektory co jsi strkal to toho konvertoru at zjistíš esi fachčí signálový kabely pokud vše bude fachčit tak bude chyba v konvertoru nejspíš v jeho zapojení a nebo v rádiu
chipp - FK

ještě se chci zeptat...až se to zprovozní a bude to hrát tak jak má...co mám nastavit na tom zesiku (viz foto) .... jako jaké hodnoty.... hlavně to MONO nebo STEREO .... a hlavne...to FULL - LPF - HPF .... viz youtube....když sem zapnul MP3 tak to hralo na FULL .... a asi v padesáté vteřině na tom youtube jsem to přepnul na LPF a hralo to pouze basy ale potišejc.... a to HPF hraje skoro jako FULL ...všechno..tak se chci zeptat co a jak nastavit..a hlavne to mono,stereo.....full..atd atd...... a zbytek též...DB,HZ..atd

Obrázek
chipp - FK

radegast> kua ja o nechapu..sem fakt idiot...amm tu MP3 zastrcit do toho černého sráče v kaslíku ? .... nebo kam...zkus to napsat polopatě ....nevim o čem tu jde reč... pardon...
RE5PECT - FK

tu mp3 zapoj to tech signálů co vedou od toho sráče v kastlíku k zesiku, co se týče nastavení tak level je hlasitost tu nastavíš tak že dáš rádio na 80% hlasitosti a přidáváš hlasitos-level a jak začne sreslovat tak nepřidávej jen ho malinko vrátíš a je hotovo, bass eq vždy nech vypnutej tedy na 0dB, hpf tě nazejímá je to horní propustnost, na lpf nastav tak 70Hz záleží na tvím uchu a na tom jak bude basák hrát to se odvíjí podle bedny atd atd to by jsem musel slyšet ale bude to kolem tech 70-80Hz. x.over necháš na prostředku na tom lpf
chipp - FK

prostě proč neříct jednoduše "zapoj MP3 do té redukce " .... a zapojim to a co dál ..... pustim MP3 a co se bude dít ? .... tohle nechápu právě ...když hudba má týct po kabelu do zesiku a pak do SW..a já jedu naopak..aby hudba z MP3 šla do té redukce..a co se tam stane...... co zjistim nebo co se stane kdyzto tak udelam... zase prosim naspat nejak srozumitelně... :-D
RE5PECT - FK

ty to taky píšeš složitě :-D prostě zapoj tu mptrosku do toho tech konektorů co vytáhnes z toho bazmechtu v kastlíku a pokud to bude hrát máš v pi*i rádio :-D a nebop ten konvertor a hotovo je po problému,koupíš pořádný rádio s RCAčkama , není to zase tak drahý a hraješ jak pantáta
Radeggast - FK

:roll: To je zas diskuze... :D :D :lol:
Uděláš to, co jsi dělal s tou mp3 a zesilovačem, jak máš video, jenom mezi zesilovač a mp3 s tím káblem vrazíš ty cinče, co už máš v autě...
Jednoduše... Cinče vytáhneš z konvertoru, co máš v přihrádce, na ty nasadíš redukce, co jsem posílal obrázek a do těch redukcí vrazíš mp3 s tím káblem, co jsi dřív vrážel do zesáku...
chipp - FK

ok,zítra to zksuim..a ku**a chci být pantáta !!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
RE5PECT - FK

Radeggast : hele každej nějak začíná, všecko mu to ted vysvětlíme po lopatě a on už příště bude vědět čím to je! ;) neříkej že ty jsi vše věděl od narození ;)
chipp - FK

radegast> jenže já tam žádnou redukci nepotrebuju davat do toho cerneho mrdáku ..... tam pujde ten kabel co jsem daval na zesik na tom videu.....

kua proc je to tak slouzite a kazdej tu machruje se slovickama co prostitutka nevim co znamenaj :D:D:D .... prostě a jasně.... v té přihrádce je černá věc do níhž vedou kabely .... dva šedé..do L a R .... já ty kabely vytáhnu..nasunu místo nich (do té černé mrchy) ten dlouhý kabel ...zase ty dve koncovky a na konec pripojim MP3 .... zapnu MP3 a jestli budou hrat repraky je radio spatne ... a koupim co ma vystupy na ty dva CHINCHE nb jak to píšete odbornící :lol: :lol: a nestarám se...je tak ? ... :lol: :lol: :lol:

respekt> děkuju za pochopení..... :lol: :lol: :lol: s radegastem máte u mě pivko ... ;)
RE5PECT - FK

ne ne ne pochopil jsi to blbě! ty nebudeš strkat tu mp3 do toho bazmechtu plastovího potřebuješ ji napojit na ty kabely dlouhý co vedou v prahu do zesu aby jsi zjistil jak sou na tom ty kabely
Radeggast - FK

RE5PECT: V poho... ;) :)
chipp: Ale to nejsou odborný slovíčka, to se prostě tak jmenuje... :) To tomu máme říkat "Ta mr**a na konci toho dlouhýho káble" ??? :D
chipp - FK

jo ahááááááááááááááááááááááááááááááááááááá :lol: :lol: :lol: :lol: takže potřebuju ty redukce..... dvě.... kde se dají sehnat v Elektro wordu ? ... ale ty kabely byli projetý zkoušečkou...a ukazovali se jako dobré..... :-x
chipp - FK

radek> ... pro mě by to bylo prijatelnejsi nez nejaky konvektor nb co rikate :-D ..hlavne to chci uz vyresit a být pantáta
RE5PECT - FK

rade:To tomu máme říkat "Ta mr**a na konci toho dlouhýho káble" ??? :lol: sem se teda dnesk apoprvě pořádně zasmál :lol: :lol:

chipp: na tu redukci se vyser prvně co udělej tak že sežen jiný rádio s zkus to s jiným rádiam takdle se ti pak budou válet dvě redukce doma na hovno!! když už nemáš možnost jinýho rádia tak prostě ustřihni jen jack ze starých sluchátek a ty dva káble přilož k tem signálům co jsi vytáhl z tý mrdky pokud něco bude hrát tak signálama to není prostě jeden kabel dej na tu obroušku a druhej na toho ču*áka co z toho čouhá :lol: :lol: prostě ty modrý čáry sou jako že kabely od jacku z mp
3 Obrázek
chipp - FK

nechápu co mám stříhat a co udelam, s tim ustrihlým jackem ... :( ... napis 1) ...to a to... 2..to a to.... :D:D:d
RE5PECT - FK

1: brno 150km
2: půlhodina práce ,tři vypitý píva
3: najíme se a dem chlastat dál :-D :-D já fakt nevím jak jinak ti mám už poradit =) prostě a jednodužše zkus sehnat (pučit) rádio jiný z RCA výstupama, to je myslím upa nejjednodužší
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...to je jak první pomocná... :lol:
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
chipp - FK

no ok ... tedy...zkusim seehnat to radio..jestli macman, nb nekdo bude mít ..... uvidime ... skoda ze kamaradi v autech tu z koleje maji mrchy radia... :( pri nejhorsim koupim ty redukce protikusy a zkusim to tak..... kouknu na net kolik cca stojí...
RE5PECT - FK

fancarhifi: :lol: :lol: já fakt nevím jak jinak mu poradit nebo zpíš jak jinak zkusit signály když nemá pořádný rádio =) já to vždy dělal přes tu mp3 :lol:
RE5PECT - FK

podle mě to bude rádiem a nebo zapojením toho konvertoru! vsadil bych se aji o pivo svadí se někdo se mnou :-D
Odpovědět