teplota
-
HorisFelda - FK
Re: teplota
A jak je to teda s tim sedlem termostatu? Má ta tyčka která při zahřátí z termostatu vylejzá, bejt zaseklá v tom sedle nebo ne?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě že ano. Tyčka se opírá v důlku v příčce v přírubě termostatu. Není to jenom nějaký kůželový důlek, je to mělká díra do které jde tyčka kousek nasunout (2mm). Když je to propíchnuté tak se termostat neotevírá a je to v háji.
-
HorisFelda - FK
Takže ty 2mm jsou vpoho. Tak už nevim. Asi se vrátim ke starý dobrý 1.3Mpi
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
termostat jsi vyměnil nebo jen zkouknul tu příčku ve víku ?
-
HorisFelda - FK
Tak problém vyřešen. Nové čidlo na chladiči jsem vyměnil za dražší kousek z obchodu autodilykrc.cz , rovnou jsem koupil i nový termostat a vše nejdřív odskoušel v hrnci na sporáku. Čidlo sepne mnohem dřív, voda eště nevře a termostat se otvírá také dřív než se voda začne vařit. Nyní se mi teplota drží kousek nad prostřední čárkou ukazatele a sahara pracuje. Jediné co stále nefunguje je běh sahary při zaplé klimě, ale to už někaj přežiju. Holt dražší díly se vyplatí.
Všem moc díky za rady. Jinak mám doma Jak na to Škoda Octavia od roku 96 z nakladatelství kopp, tak pokud někdo bude potřebovat, můžu ofotit a poslat.
-
Josef
Prosím o radu. Ještě vloni na podzim mi u Felicie 1,6 spínal ventilátor při stání na místě normálně, tedy kousek nad prostřední tlustou čárkou, což bylo v pořádku, ale teď mi náhle začal spínat až u čárky 110 stupňů, někdy sepne až trochu nad tou čárkou 110 stupňů, skoro u červeného pole. Teploměr mi ukazuje správně jako vloni a hladinu chladicí kapaliny mám mezi ryskami. Při jízdě teploměr ukazuje normální provozní teplotu, ručička teploměru je skoro vodorovně. Proč mi najednou začal spínat ventilátor až skoro u červeného pole? Auto mám 6 let a předtím jsem tento problém nikdy neměl. Děkuji za radu
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
čidlo teploty 
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
málo se ti otevírá termostat a kapalina pomalu proudí do chladiče. Čidlo teploty, je na domku termostatu, kdežto teplotní spínač sahary je na chladiči. Než se víc vody dostane do chladiče, aby se prohřál na teplotu při které ti sepne teplotní čidlo, tak teplota v termostatu již stoupne a teplotní čidlo na termostatu ji zaznamená a promítne na budíku.
V létě s tím asi budeš mít problém, možná ti odešla i příruba termostatu, ta se letama vyhřeje a termostat propíchne příčku co je v přírubě. Zjistíš to až po rozdělání.