Povinné ručení
Re: Povinné ručení
Tak já nevím, ale o svém majetku chci rozhodovat sám a né, aby mi dávala souhlas při změnách apd. nějaká makléřská skupina a když půjdu do důsledku, tak v případě kaska (havarijní poj.) jde plnění na pojistníka -> což jsou makléři (viz. pojistná smlouva) a může dojít ke krácení pro majitele vozu (co jsem slyšel u klientů, tak se tak děje). Berte to jako doporučení, kdy a na čem je dobré šetřit 
Škoda Felicia 1.6 GLX - r.v. 98 - 55 kW
VW Touran 1.9 TDi
SPARTA PRAHA FOREVER
-
katka123 - FK
nedoporučovala bych ručení vybírat podle ceny, neboť to nejlevnější nemusí pokrýt všechno, my máme v rodině vše pojištěno v allianz, dům i auto. S plněním jsme nikdy problém neměli a s bonusem je pojistka docela přijatelná. Pokud si potřebujete porovnat ceny, doporučuji nějaký srovnávač, na netu je jich hodně, nekteré jsou ale k ničemu. ja jsem porovnávala tady srovnání povinného ručení
Souhlasím, jen bych se zeptal, kde jste sjednávala? Pokud ne přímo u pojišťovny, můžete mít taky zmíněné problémy... 
VW Touran 1.9 TDi
SPARTA PRAHA FOREVER
jako finanční poradce musím nesouhlasitkatka123 píše:nedoporučovala bych ručení vybírat podle ceny, neboť to nejlevnější nemusí pokrýt všechno, my máme v rodině vše pojištěno v allianz, dům i auto. S plněním jsme nikdy problém neměli a s bonusem je pojistka docela přijatelná. Pokud si potřebujete porovnat ceny, doporučuji nějaký srovnávač, na netu je jich hodně, nekteré jsou ale k ničemu. ja jsem porovnávala tady srovnání povinného ručení
opravy a úpravy vašich aut, prodej použitých autodilu :)
VW Touran 1.9 TDi
SPARTA PRAHA FOREVER
-
katka123 - FK
Díky ale ja už ručení mám.
Nedávno jsem četla dobrý článek na téma jak ušetřit na povinném ručení. Možná vás to inspiruje 
VW Touran 1.9 TDi
SPARTA PRAHA FOREVER
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Nejlevnější povinné ručení
Sháním nejlevnější povinné ručení na Felicii se sazbami pro rok 2014 (počátek pojištění by byl od 31.12.2014), zkoušel jsem různé srovnávače pojišťoven i kalkulátor pojištění různých pojišťoven a nejlevněji mě to vychází v kalkulátoru na http://www.triglav24.cz/ - 1448 Kč ročně. Š Felicia 1,3 - 50 kW, délku pojištění mám od 1.1.2000, to je v současné době 177 měsíců, a mám 1 zaviněnou škodní událost. Získal jste někdo v tomto roce jinde levnější pojištění na Felicii?
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
1432 Kč u České pojišťovny, ale je to na tátu ročník 1950 - teď zavedli nově segmentové pojištění podle věku (a snad bydliště), tak nám povinné ručení zlevnilo o celou tisícovku. Limity 50/50, má taky plnej bonus a žádnou škodní událost, stejná Felicie.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Díky za tip, nemám ale tolik let, takže mi to tam vychází na 1535 Kč ročně, když jsem ale zkusil v jejich kalkulátoru zadat svůj věk jakoby nad 50 let, tak mi to vyšlo na 1277 Kč ročně s limity 35/35, což by bylo dobré.
Dá se bonus převést ze syna na otce? 
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Bonusy se nepřevádí, ale když dojdeš k nim, že si chceš pojistit auto a nebude se ti líbit jejich nabídka, tak prostě řekni, že jdeš k někomu jinému. Oni můžou hodně snižovat pojistné.
Já mám sice auto na matku, ale nedávno (snad 14dní zpět) si měla zaplatit pojištění. Před tím platila 2400Kč a když řekla, že dostala lepší nabídku, tak to najednou šlo na polovinu ceny.
Já mám sice auto na matku, ale nedávno (snad 14dní zpět) si měla zaplatit pojištění. Před tím platila 2400Kč a když řekla, že dostala lepší nabídku, tak to najednou šlo na polovinu ceny.
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Když na ně při osobní návštěvě trochu zatlačíš, tak jsou vždycky schopní tam přihodit nějakou jakože marketingovou akci a jít ještě trochu dolů. V tomhle případě jsem to ale neřešil, je to cena z normální internetový objednávky, kde máš zas slevu za on-line vyřízení. U jiného auta mi při osobní návštěvě nabídli vyšší cenu než na internetu, když jsem řekl že to je moc tak zlevnili zhruba na tu internetovou. U ČPOJ to ale asi ještě níž nepůjde. U ČPP naopak při osobní návštěvě skoro vždy dostaneš lepší nabídku než maj přes net - a navíc často vyšší pojistné krytí...
Tři roky zpátky ČPOJ měla akci rodinný bonus a uznali v rámci rodiny bonusy od nejlepšího řidiče, ale platilo to jen pro tehdy založené smlouvy. Mám takhle maximální bonus, ale převést jinam si ho nemůžu - prostě jsem si ho doopravdy nevyjezdil. Dnes nic takového nemají.
Tři roky zpátky ČPOJ měla akci rodinný bonus a uznali v rámci rodiny bonusy od nejlepšího řidiče, ale platilo to jen pro tehdy založené smlouvy. Mám takhle maximální bonus, ale převést jinam si ho nemůžu - prostě jsem si ho doopravdy nevyjezdil. Dnes nic takového nemají.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Každopádně mě ta Česká pojišťovna i tak příjemě překvapila, dříve patřila mezi nejdražší pojišťovny a najednou to jde i levně. Možná bych na ni mohl zkusit fintu, uzavřít pojištění na otce a použít svůj bonus, máme s otcem stejné jméno a příjmení i adresu. 
já mam ted u čpp 2026,- 76 měsíců bonusů věk 24 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Bonusy se tahají z centrálního registru České kanceláře pojistitelů na základě rodného čísla...
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net