Povinné ručení

pokec o všem možném i nemožném
Korny

Re: Povinné ručení

Příspěvek od Korny »

Tak já nevím, ale o svém majetku chci rozhodovat sám a né, aby mi dávala souhlas při změnách apd. nějaká makléřská skupina a když půjdu do důsledku, tak v případě kaska (havarijní poj.) jde plnění na pojistníka -> což jsou makléři (viz. pojistná smlouva) a může dojít ke krácení pro majitele vozu (co jsem slyšel u klientů, tak se tak děje). Berte to jako doporučení, kdy a na čem je dobré šetřit :thumright:
Škoda Felicia 1.6 GLX - r.v. 98 - 55 kW
VW Touran 1.9 TDi

Příspěvek od katka123 - FK »

nedoporučovala bych ručení vybírat podle ceny, neboť to nejlevnější nemusí pokrýt všechno, my máme v rodině vše pojištěno v allianz, dům i auto. S plněním jsme nikdy problém neměli a s bonusem je pojistka docela přijatelná. Pokud si potřebujete porovnat ceny, doporučuji nějaký srovnávač, na netu je jich hodně, nekteré jsou ale k ničemu. ja jsem porovnávala tady srovnání povinného ručení
Korny

Příspěvek od Korny »

Souhlasím, jen bych se zeptal, kde jste sjednávala? Pokud ne přímo u pojišťovny, můžete mít taky zmíněné problémy... :thumright:
VW Touran 1.9 TDi

Příspěvek od woko »

katka123 píše:nedoporučovala bych ručení vybírat podle ceny, neboť to nejlevnější nemusí pokrýt všechno, my máme v rodině vše pojištěno v allianz, dům i auto. S plněním jsme nikdy problém neměli a s bonusem je pojistka docela přijatelná. Pokud si potřebujete porovnat ceny, doporučuji nějaký srovnávač, na netu je jich hodně, nekteré jsou ale k ničemu. ja jsem porovnávala tady srovnání povinného ručení
jako finanční poradce musím nesouhlasit :D i to nejlevnější může být nejlepší
opravy a úpravy vašich aut, prodej použitých autodilu :)
katka123 - FK

můžete mi dát nejaký příklad které nejlevnejší je nejlepší?
Korny

Příspěvek od Korny »

:D žádná nejlevnější není nejlepší, pokud chcete konkrétní nabídku, můžeme vyřešit přes SZ :thumright:
VW Touran 1.9 TDi

Díky ale ja už ručení mám. ;) Nedávno jsem četla dobrý článek na téma jak ušetřit na povinném ručení. Možná vás to inspiruje :thumleft:
Korny

Příspěvek od Korny »

:mrgreen: článek je obecný a "na objednávku" uvedeného srovnávače, kterých je na internetu spousta... vypovídající hodnotu moc nemá, ale je na každém z nás, za co a komu platíme.
VW Touran 1.9 TDi
Kontaktovat uživatele:

Nejlevnější povinné ručení

Příspěvek od osobne »

Sháním nejlevnější povinné ručení na Felicii se sazbami pro rok 2014 (počátek pojištění by byl od 31.12.2014), zkoušel jsem různé srovnávače pojišťoven i kalkulátor pojištění různých pojišťoven a nejlevněji mě to vychází v kalkulátoru na http://www.triglav24.cz/ - 1448 Kč ročně. Š Felicia 1,3 - 50 kW, délku pojištění mám od 1.1.2000, to je v současné době 177 měsíců, a mám 1 zaviněnou škodní událost. Získal jste někdo v tomto roce jinde levnější pojištění na Felicii?
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

1432 Kč u České pojišťovny, ale je to na tátu ročník 1950 - teď zavedli nově segmentové pojištění podle věku (a snad bydliště), tak nám povinné ručení zlevnilo o celou tisícovku. Limity 50/50, má taky plnej bonus a žádnou škodní událost, stejná Felicie.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Díky za tip, nemám ale tolik let, takže mi to tam vychází na 1535 Kč ročně, když jsem ale zkusil v jejich kalkulátoru zadat svůj věk jakoby nad 50 let, tak mi to vyšlo na 1277 Kč ročně s limity 35/35, což by bylo dobré. :thumleft: Dá se bonus převést ze syna na otce? :scratch:
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Bonusy se nepřevádí, ale když dojdeš k nim, že si chceš pojistit auto a nebude se ti líbit jejich nabídka, tak prostě řekni, že jdeš k někomu jinému. Oni můžou hodně snižovat pojistné.
Já mám sice auto na matku, ale nedávno (snad 14dní zpět) si měla zaplatit pojištění. Před tím platila 2400Kč a když řekla, že dostala lepší nabídku, tak to najednou šlo na polovinu ceny.
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Když na ně při osobní návštěvě trochu zatlačíš, tak jsou vždycky schopní tam přihodit nějakou jakože marketingovou akci a jít ještě trochu dolů. V tomhle případě jsem to ale neřešil, je to cena z normální internetový objednávky, kde máš zas slevu za on-line vyřízení. U jiného auta mi při osobní návštěvě nabídli vyšší cenu než na internetu, když jsem řekl že to je moc tak zlevnili zhruba na tu internetovou. U ČPOJ to ale asi ještě níž nepůjde. U ČPP naopak při osobní návštěvě skoro vždy dostaneš lepší nabídku než maj přes net - a navíc často vyšší pojistné krytí...

Tři roky zpátky ČPOJ měla akci rodinný bonus a uznali v rámci rodiny bonusy od nejlepšího řidiče, ale platilo to jen pro tehdy založené smlouvy. Mám takhle maximální bonus, ale převést jinam si ho nemůžu - prostě jsem si ho doopravdy nevyjezdil. Dnes nic takového nemají.
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Každopádně mě ta Česká pojišťovna i tak příjemě překvapila, dříve patřila mezi nejdražší pojišťovny a najednou to jde i levně. Možná bych na ni mohl zkusit fintu, uzavřít pojištění na otce a použít svůj bonus, máme s otcem stejné jméno a příjmení i adresu. 8-)
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

já mam ted u čpp 2026,- 76 měsíců bonusů věk 24 :D
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Bonusy se tahají z centrálního registru České kanceláře pojistitelů na základě rodného čísla...
Odpovědět