1.6 - spotřeba oleje
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: 1.6 - spotřeba oleje
Tak to je mazec. Manželky auto taky jenom courá po městě a v zimě je na víčku marastu, že by to neznalého vyděsilo. Nikdy jsme ale s odvětráním motoru problém neměli.
-
Xyz255
- Kontaktovat uživatele:
trochu to tu oživím... před 2 dnama mi najednou problikla kontrolka olejničky při prudké levé zatáčce, dělá to jenom při téhle zatáčce, olej jsem zkontroloval a zjistil, že tam asi žádnej není, poněvadž měrka byla suchá, pouze na konci bylo lehce máznuto, do výměny zbávý cca 200 km, takže jsem už se servisákem domluvenej... takhle to v životě olej nežralo (auto má skoro 149k km a je od začátku u nás v rodině, takže všechno o něm vim), pročetl jsem si to tu, takže to může být prakticky čímkoliv, že ano
ale zarazila mě jedna věc, že výfuk zaprasenej není, takže kudma by ten olej mohl utýct? A pak taky ještě dotaz, že je zamaštený to místo, kde je přišroubovanej přívod vzduchu ke klapce, což asi být nemá, ne?
Jinak je v tom nacpanej plyn, myslim novagas (auto unger v Brně to dělali, ale stojí ten servis úplně za hovno, ale auto je otcovo, takže musim držet hubu a být rád, že s tim můžu jezdit
), chcípá to na volnoběh, ale to už jsem si kontrolu všeho možnýho domluvil s tím servisákem, takže to jenom tak trochu OT, případně doplnění kontextu...
P.S. proč to vlastně píšu, když jedu do servisu zitra... zajímá mě, jak moc se to může případně protáhnout (téma jsem četl, takže cca vim, jenom na ujištěnou) nebo jak moc může být rozes*anej motor...
Díky
Jinak je v tom nacpanej plyn, myslim novagas (auto unger v Brně to dělali, ale stojí ten servis úplně za hovno, ale auto je otcovo, takže musim držet hubu a být rád, že s tim můžu jezdit
P.S. proč to vlastně píšu, když jedu do servisu zitra... zajímá mě, jak moc se to může případně protáhnout (téma jsem četl, takže cca vim, jenom na ujištěnou) nebo jak moc může být rozes*anej motor...
Díky
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Nenapsal jsi kolik oleje to žere, ale moc bych to na staré popelnici neřešil.
Kolem škrticí klapky je to omaštěné normálně.
Kolem škrticí klapky je to omaštěné normálně.
-
Xyz255
- Kontaktovat uživatele:
napsal, měrka byla jenom lehce lízlá na konci a poslední měnění bylo před cca 9k km, tak já nevim, kolik je tam ještě oleje, když je měrka jenom líznutá na krajíčku...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to sežralo litr-litr a půl oleje za devět tisíc km, tak to opravdu není co řešit.
-
Xyz255
- Kontaktovat uživatele:
Ok, tak je to tím, že byl dodatečně montovanej ten plyn a zvýšila se tím ta spotřeba no...