Max rychlost 1.6MPi
-
smazany clen - FK
Re: Max rychlost 1.6MPi
ANO,měřil jsem podle TOMTOM 1.3ku,ta kecala hodně,při 100kmh na tachasu asi 89 na GPS,ale 1.6ka,při 150ti na tachasu ukazovala GPS 143 ve skutecnosti,cili to odpovida zhruba té odchylce 5ti a při vyšších rychlostech i možná víc,takže ve městě zádnejch 65 dle tacha! 
-
Jedlis
Já jsem jel se svojí feldou 1.6i r99 z Mimoně po dálnici 187km/h podle GPS - na tachu bylo rovných 185, takže tacho moc neproměřoval.. Ještě zvažuju čip od Cumbu s vačkou.. Máte to někdo?? Docela by mě zajímalo, jak
to frčí...
-
Jedlis
]
Teda CIMBU
Teda CIMBU
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 03. úno 2009 21:51:38, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
- spirus
- Kontaktovat uživatele:
ja sem jel se svou max 185 na D1 je to felda 96 a jak jiz bylo zmineno jeste to pomalinku lezlo ale to uz nemelo cenu jinak jezdim od 110 do 160 kdyz je rovina a nic nejede a tam kde to znam
obcas ji to holce neuskodi se protahnout 
to je muj drak http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=1805 najeto poctivych 230 000 km
my web http://spirus.mypage.cz/
Jsem teenager a neposlouchám Hip-Hop (námět převzat bez dovolení od Jirkyf):D
my web http://spirus.mypage.cz/
Jsem teenager a neposlouchám Hip-Hop (námět převzat bez dovolení od Jirkyf):D
-
Martinezz - FK
Ja jel s moji 1.6kou 175 podle tachometru a myslim ze by jela vic ale otacky se mi zastavi na 4500 a dal uz me to nepusti. mam tam prevodovku z favorita predelanou aby sedla do feldy... muze to byt tim nebo je to omezene elektronicky?
- lukasfa
- Kontaktovat uživatele:
na starem motoru jsem mel svuj rekord cca 182 nebo 183 km/h podle tachometru
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Elektronicky omezené je to někde před šesti tisícema. Ona 1.6ka ve 4500 otáčkách už dost vadne, takže už na to pak motor nemá.Martinezz píše:Ja jel s moji 1.6kou 175 podle tachometru a myslim ze by jela vic ale otacky se mi zastavi na 4500 a dal uz me to nepusti. mam tam prevodovku z favorita predelanou aby sedla do feldy... muze to byt tim nebo je to omezene elektronicky?
-
smazany clen - FK
první 1,6ky měly omezovač v 6200 a od roku 98 byl snad posunut na 6000 ale tím si nejsem jistej jinak na 5ku na 4000 by to mělo jet 140km/h +-3km (při použití normálního rozměru - 165/70 R13) a změna rychlosti na pátej převodovej stupeň úměrná jednomu tisíci otáček by měla být 35km/h (když se na pětku zvednou otáčky o 1000rpm tak auto zrychlí o 35km/h)
-
Martinezz - FK
ono to do tech 45OO nejde zase tak pomalu me prave zarazi ze se to fakt vylozene zasekne a uz s tim nic nenadelam... a muzu stat na podlaze jak chci... newim no motor ma sice najeto 175000 ale je na nem delana cela nova hlava takze by nemel byt uplne mrtvej. spis sem myslel ze to je tou prevodovkou, protoze myslim ze ma jiny prevody jak origo z 1.6tky.
- Drahoš
- Kontaktovat uživatele:
Mě točí auto při tacho 180 km/h přesně 5500. Na 5ku samoržejmě 
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
-
smazany clen - FK
jel jsem tachometrových 190km/hod...v jednom časopise jsem vyděl test a při 50km/hod na tacháči byla skutečnost asi 46,5km/hod,ale při 130km/hod na tacháči to bylo 127,9km/hod!
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Povolené jsou 175/65 R13. Těch pět procent rozdíl výšky to moc neovlivní a když tak bezpečným směrem. Neboli, máš menší kola a tak ti tachometr ukazuje víc do plusu než normálně.
- Drahoš
- Kontaktovat uživatele:
jj, já to mam teď na zimních na druhou stranu. Tachometr ukazuje menší rychlost než GPS. Mam 165/70 R14.
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
- Michelin1
- Kontaktovat uživatele:
Jak dlouho se hrabete na tech 180-200? Ja teda na 140 celkem rychle, ale pak je to mrtvy a to mam oholene auto...
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
http://picasaweb.google.com/info.michelin
- Drahoš
- Kontaktovat uživatele:
No potom už to tam leze pomalu, to je jasný. Ale zrychlení na 180 jsem neměřil, asi bych musel zastavit někde na dálnici a zkusit to tam 
Jel jsem od svagra s 1.6 kombi jak byla uplne nova cca najeto 5000km a dala 185 bez problemu a nebylo to z kopce.
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
-
Hans - FK
Já jel minulý rok tachometrových 195km/h. Co mám změřeno podle GPS navigace tak mi rychloměr přidává +4km/h. Rychlost to byla už pořádná,auto se však nijak neklepalo i dobře drželo stopu. To bylo v době, kdy jsem měl papírový vzduchová filtr a hlavně sériový podvozek. Nejsem zastáncem keců, že "sportovní vzducháč a čiptuning" na atmosféricky plněném motoru přidá nějaký výkon. Ovšem na dálnici okolo rychlosti 130km/h ( 3500ot/min s maximálním kroutícím momentem ) je auto znatelně pružnější. Krásně zrychluje. Běžně jezdím 120km/h, to považuji za takovou rozumnou cestovní rychlost, kdy nikoho neohrožuju a zároveň nebrzdím. HP podvozek jsem zatím na dálnici při vysoké rychlosti neměl možnost vyzkoušet, teď nemám potřebu nikam jezdit a auto stojí v garáži.
- Mc Cali
- Kontaktovat uživatele:
Jedlis:
Já to mám a jede to prima.
Poslední rychlost 195 při zhruba 6 050 otáčkách, ale mam zkrácenou špajdu.
Do 160 je to cvrkot, do 180 to ujde, ale pak do těch 195 už to trochu trvá.
Chtělo by to ještě asi pár kobylek abych zdolal 200.
Ale pracuje se na tom.
Já to mám a jede to prima.
Poslední rychlost 195 při zhruba 6 050 otáčkách, ale mam zkrácenou špajdu.
Do 160 je to cvrkot, do 180 to ujde, ale pak do těch 195 už to trochu trvá.
Chtělo by to ještě asi pár kobylek abych zdolal 200.
Ale pracuje se na tom.
Miluju Feldu 1,6.......je to vlk v rouše beránčím. o:)
-
Krkawec - FK
Při plně naloženém autě 5 lidí + ještě kámoš v kufru 190 km/hod (podle tachometru) z mírného kopečku, potom rovinka. Dala by snad víc, ale už tam jelo auto a další do protisměru, takže vůbec
Žádnej chip, vačka.. prostě 1.6 Combi Laurin & Klement v sérii. Stejně těm tachometrům moc nevěřím, protože když jedu 60km/hod přes radar, ukazuje 50 km/hod, tak blbec asi o 10 km/hod proměřuje (nevím, jak ve větších rychlostech) . Nejlepší by to bylo změřit GPS, ale tu bohužel nemám
A navíc už při takových rychlostech je řev jak kráva a felina se třepe jak ženská před orgasmem 
-
BlueFox - FK
Mam 1.6 dotazenou pred par lety z nemecka. Jestli je motor uplne seriovej nevim, ale snad jo. Jede to pekne, ale to jede kazda 1.6. Ale vzhledem k tem ruznym upravam na podvozku, razeni a tak co tam je, je mozne ze je i neco v motoru. Ale kdyz, tak leda program, nic vic to nebude.
Co je ale divne je prevodovka. Je uplne predelana kulisa razeni. (Ma to hrozne kratky chod a umisteni paky je taky trochu jinde) No a strasne promeruje tachometr. Pri 170km/h GPS ukazuje tachometr pres 200. Otacky si nepamatuju. Pri tacho 60, jedu asi 52km/h.
Co je ale divne je prevodovka. Je uplne predelana kulisa razeni. (Ma to hrozne kratky chod a umisteni paky je taky trochu jinde) No a strasne promeruje tachometr. Pri 170km/h GPS ukazuje tachometr pres 200. Otacky si nepamatuju. Pri tacho 60, jedu asi 52km/h.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Kola na tom máš jaká?
-
BlueFox - FK
13" litaky, co jsou na felde v serii. Pneu 165x65, ale tu vysku z hlavy nevimjiste . Ale neni to podle me nic nestandartniho.
-
v.kalandra - FK
Záludná to věc.....
Klucí kdo bude chtít může mudrovat 
Dneska jsem jel po dalnici, a nějak se mi nelibilo jak ten motor jede
Dostal jsem z 1,6ky max 140km/h což mi nepřijde dobry
Uznavam že v kufru něco bylo, ale i tak mi to prijde malo. Tak se chci zeptat, zda se s tim někdo nesetkal. do 3500ot motor relativně jel, ale poté už víc ne.
Ventily a hlavu mam po kontrole, ventily zabroušeny, udajn jeden netěsnil. Tlaky změřený nemám, takže na to pujdu časem.
Na jednu radu jsem zkouknul rozdělovač-OK. Svíčky mám také měněné (i když tam mám trochu jiný, pro LPG s odtrhem 0,7mm. Ale problemy zadny nebyly ani při studenych startech), takže jediný co mně napadá, tak kroužky (což snad ne) a pak přicpanej výfuk (nevypada že by byl). Ještě mně napadlo že mám přidřený nějaký ložisko-ale to je blbost, to by bylo slyšet
Tak včil mudrujte klucí, já sám nevim a možností je tu několik. Setkal se s tím již někdo??
Dneska jsem jel po dalnici, a nějak se mi nelibilo jak ten motor jede
Dostal jsem z 1,6ky max 140km/h což mi nepřijde dobry
Uznavam že v kufru něco bylo, ale i tak mi to prijde malo. Tak se chci zeptat, zda se s tim někdo nesetkal. do 3500ot motor relativně jel, ale poté už víc ne.
Ventily a hlavu mam po kontrole, ventily zabroušeny, udajn jeden netěsnil. Tlaky změřený nemám, takže na to pujdu časem.
Na jednu radu jsem zkouknul rozdělovač-OK. Svíčky mám také měněné (i když tam mám trochu jiný, pro LPG s odtrhem 0,7mm. Ale problemy zadny nebyly ani při studenych startech), takže jediný co mně napadá, tak kroužky (což snad ne) a pak přicpanej výfuk (nevypada že by byl). Ještě mně napadlo že mám přidřený nějaký ložisko-ale to je blbost, to by bylo slyšet
Tak včil mudrujte klucí, já sám nevim a možností je tu několik. Setkal se s tím již někdo??
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Záludná to věc.....
Koncovej tlumič výfuku
vzduchovej filtr
palivovej filtr
Buď spaliny nemůžou pryč, nemá to vzduch a nebo málo benzínu.
Včil mudruj a zkontroluj.
vzduchovej filtr
palivovej filtr
Buď spaliny nemůžou pryč, nemá to vzduch a nebo málo benzínu.
Včil mudruj a zkontroluj.
-
v.kalandra - FK
Přesně jak píšeš. Ten palivovej filtr mne taky napadl, ale když vim co obnáší ho vyměnit (tenkrat jsem to delal na fačku a malem jsem porodil)
Takze ten snad ne, dělá mi to totiz i na benzin, i na plyn.
Ten filtr vzduchovej poridim, mam ho již jetej, ale nemyslim si že až tak moc.
Zadni dil vyfuku je zánovní cca před rokem, ale střed je trochu slyšet, misto něj chci dat časem trubku
Ten filtr vzduchovej poridim, mam ho již jetej, ale nemyslim si že až tak moc.
Zadni dil vyfuku je zánovní cca před rokem, ale střed je trochu slyšet, misto něj chci dat časem trubku
Taky by to mohly být podhuštěné gumy. Nebo ložisko v kole nebo přibržďované kolo - ale to by šlo poznat podle teploty kola po zastavení.
-
v.kalandra - FK
Taky by mohlo byt. Ale to bych cestou 200km snad poznal
to by smrdělo jako prase.
Ale nenapadlo mně to si sahnout na brzdy
Ale nenapadlo mně to si sahnout na brzdy
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby ti to trvale brzdilo, tak to nepřehlédneš. Po pár kilometrech se z kola hulí a smrdí to jako prase.
To že se motoru nechtělo jet na plný výkon jsem několikrát vyřešil výměnou koncového dílu výfuku. Ta skelná vata uvnitř ho dokáže docela slušně ucpat.
To že se motoru nechtělo jet na plný výkon jsem několikrát vyřešil výměnou koncového dílu výfuku. Ta skelná vata uvnitř ho dokáže docela slušně ucpat.
-
v.kalandra - FK
Ja mam ten vyfuk vzadu opravdu zánovní. Ale co ten střed, nemuže na to mít taky nějaky vliv? Tam ale vata neni mam zato, že? Tam už jsou jen prepažky
-
PJDefort - FK
jak můžeš vědět, že je zánovní? můj vejfuk vypadal vzhledově taky parádně jak kdyby tam byl max rok a byl ucpanej skelnou vatou...takže výměna a rozdíl je znát, to samý střed, zvenku parádní, po sundání chrastil, takže vysypanej- výměna za trubku pomohla 
-
Meverick - FK
Ahoj sem rád že jsem narazil na tohle tema .... mě felda taky vic jak 140 nejede ... když už tam mám těch 140 tak začne jakoby brzdit motor nebo takový přibrždování a trošku se i dusí .. mě to příjde jako že ten motor přestane stíhat a víc zněj prostě nevytáhnu jako kdybych jel na maximálku ... a to pochybuju u 1.6 .. jinak ještě před rokem sem uplně v pohodě dával 165 v 5 lidech a do kopce ve dvou uplně v pohodě 140 a předjížděl sem jen se na mě lepila nějaká kočka v meganu tak sem ji pustil ale asi bych si jí dal kdyby mi otec neřek at se na ni vykašlu.. taky mě napadlo jestli to neni kolama páč když jedu rovně tak to hučí a když zatačim tak to bouchá a nmlátí to do volantu.. dneska sem to dal do servisu .. tak to vipadá na nový čepy,ložiska a klouby . výfuk je tak 2 a pul roku starej ... a taky mám pocit že se mi zvedla spotřeba ..
-
v.kalandra - FK
tak pak dej vedet kdyby neco novyho. ja dnes zmeril tlaky a mam 9bar na kazdym valci. takze rekneme ok. taky mne napadl spatnej predstih. jinak jak rikas, chova se mi to asi stejne
-
Yany - FK
...ja mam taky isty rozmer a taha to cez 180, mozno da aj viac ale to je uz na dlho a je zbytocne tak trapit motor.
-
v.kalandra - FK
Mas na mysli rozměr čeho? objem motoru nebo tlaků?
Dneska jsem podnikl další kroky, vyndal se trochu rozsypanej středovej díl, místo něj trubka. Vymontování katalyzátoru, kontrola-OK. Projetí, stále víc jak 140 to nedalo. Demontáž zadního dílu a zkouška jízdy bez něj (vim že se to nedá srovnávat bez dílu a s ním, ale jen pro zkoušku), výsledek byl ještě horší-víc jak 130 to nešlo.
Take vyfuk by měl byt OK-možná v úvahu stále zůstává ten zadek (protože zkusit to bez něj není tah jako s nim). Jako další pujde asi novej vzducháč, palivovej filtr, kontrola předstihu. A pak už nevim...ted si dam ale pauzičku
Dneska jsem podnikl další kroky, vyndal se trochu rozsypanej středovej díl, místo něj trubka. Vymontování katalyzátoru, kontrola-OK. Projetí, stále víc jak 140 to nedalo. Demontáž zadního dílu a zkouška jízdy bez něj (vim že se to nedá srovnávat bez dílu a s ním, ale jen pro zkoušku), výsledek byl ještě horší-víc jak 130 to nešlo.
Take vyfuk by měl byt OK-možná v úvahu stále zůstává ten zadek (protože zkusit to bez něj není tah jako s nim). Jako další pujde asi novej vzducháč, palivovej filtr, kontrola předstihu. A pak už nevim...ted si dam ale pauzičku
-
Meverick - FK
Tak už se mi felda vratila z opravy .. měnil mi čep a ložisko .. ale stále víc jak 140 z toho destonu ... kámoš řikal že tam je ještě prej nějakej omezovač otaček ale nevim co je na tom pravdy ... je to prej někde u motoru...v.kalandra píše:tak pak dej vedet kdyby neco novyho. ja dnes zmeril tlaky a mam 9bar na kazdym valci. takze rekneme ok. taky mne napadl spatnej predstih. jinak jak rikas, chova se mi to asi stejne
jo ale někde na 6000 otáčkách

sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
-
v.kalandra - FK
presne tak, je to soucast programu ridici jednotky a je az v cervenym pasmu. to nas problem neresi.
-
Meverick - FK
A kolik máš najeto ? .. já mám 416 000 tak bych se ani nedivil kdyb yten motor byl už vyběhanej ... jinak zkus si dát ruku za vejfuk a ať ti nekdo slapne na plyn .. jestli to třeba neni přicpaný .. jo jinak těch 140 mi to jede vyleze mi to do 4000 otáček a potom strácí tah. ale je to divný že z toho vytahnu 140 jak v jednom tak třeba v 5 lidech..kéž bych tomu rozuměl abych si stim nějak poradil 
- MARWiN
- Kontaktovat uživatele:
to máš 1.6? mě i 1.3 jede trošku rychleji 
-
Meverick - FK
jj 1.6 ... je to nějaký divný ale zase ma hodně najeto a ma už 16 let....bude asi unava stářím 
-
Meverick - FK
Ještě dotaz ... když jedete maximalkou mate plyn až na podlaze? .... já ten plyn musim jenom lehce přimačknou a parádně to tahne a lkdyž ho dam níž tak to taky tahne ale ne tolik .. takže plyn mačkám jen lehce a ještě nikdy sem ho neměl až na podlaze .... 
-
v.kalandra - FK
No u mne tezko rict, ale odhaduju taky tech 300-400tkm. Ohledně plynu mi zrychluje i kdyz se seslapne min, ale kdyz ho seslapnu na podlahu tak uz netahne, bez efektu.... Zkus si nechat taky změřit tlaky, treba za to muze ta moje nižší komprese. kdo ví
A co palivovej filtr? měnil si ho ted nekdy? Ja ještě ne, nekdy se na to chystam
-
Meverick - FK
No mam to auto 2.5 roku a ještě sem ho neměnil ... jj vezmu to do servisu .. at se na to mrknou .. přesně čim víc zmačknu plyn tim menší je zrychlovací efekt ... musim to jen tak lechtat .. 
-
v.kalandra - FK
Tak to u mne asi ne, kdyz ho seslapnu víc, tak to zrychluje, ale stejně pomalu, jako kdyz jsem ho mel seslaplej treba jen na třetinu. A na 4ku z nej nedostanu vic jak 5tisic otacek, nema sílu už no
-
v.kalandra - FK
No říkám je to 2000 rok, a najeto má dle tachometru 140tkm. Ale ja bych rekl že pravda bude těch 300tkm. Jediný na co jsem přišel, tak akorat ty nižší tlaky ve válcích. Když šplápnu na plnej plyn, tak cítím takový vibrace slabší, jakoby od motoru. Jakoby cejtim jak ten motor pálí (i když je to blbost, je to takovej podobnej pocit)
-
Meverick - FK
Ja když šlapnu na plnej tak to zrychluje ale strašne pomalu a ma to takovej dusivej zvuk.... a taky jedu třeba 80 a přidám víc tak to zrychluje strašne pomalu a jak postupně povoluju nohu z plynu tak to zrychluje čimdál víc .. a to je asi blbost že by tam šlo malo vzduchu? .. Ten palivovej filtr nevim to by se nezvedla spotřeba kdyby byl přicpanej ne ?
- MARWiN
- Kontaktovat uživatele:
mě to taky jele líp,když tu nohu trošku povolím pak,protože když máš plnej knédl,tak je to pak uplně přesycený jakoby
-
v.kalandra - FK
Teoreticky by se spotřeba zvednout neměla no... Pokud by byl starší filtr. Ale vzhledem k tomu že se má měnit (odhaduju, nevim presně) 40tkm tak pochybuju že by ho někdo někdy měnil.....
Co se týká toho ubírání plynu, je to asi normální ten efekt. Já měl jednobod fáčko a tam se to chovalo stejně jak popisuješ. a to bylo víc než OK, takže to bych jako závadu neviděl
Co se týká toho ubírání plynu, je to asi normální ten efekt. Já měl jednobod fáčko a tam se to chovalo stejně jak popisuješ. a to bylo víc než OK, takže to bych jako závadu neviděl
-
v.kalandra - FK
I když říkáš tu spotřebu, mohla by byt lambda sonda spatná, nebo snímač na sacím potrubí (teplota,podtlak), teoreticky regulátor tlaku paliva a nebo i vstřiky.
Já nevim jakou mám spotřebu, ještě jsem ji ani poradně nezměřil. Natankoval jsem tehdy a lítal 200km a asi 70% po městě a nejezdil nějak usporně. A spotřeba mi pak vyšla asi 9l/100km. Tak nevim jestli je to hodne nebo malo. Ale tu spotřebu musim zkouknout, ale u mně si myslim že spotřeba bude dobrá, že u mně to jen netáhne no
Já nevim jakou mám spotřebu, ještě jsem ji ani poradně nezměřil. Natankoval jsem tehdy a lítal 200km a asi 70% po městě a nejezdil nějak usporně. A spotřeba mi pak vyšla asi 9l/100km. Tak nevim jestli je to hodne nebo malo. Ale tu spotřebu musim zkouknout, ale u mně si myslim že spotřeba bude dobrá, že u mně to jen netáhne no