Přestavba BMM na MPi
Re: Záměna MPI za BMM
Jestliže máte BMM s verzí imo (imobilizer v klíčku) máte to s přestavbou na MPI odost jednodužší.
Stačí už potom "jen" řešit/vyměnit motorový el. svazek.
Stačí už potom "jen" řešit/vyměnit motorový el. svazek.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
-
EmilTriner - FK
Re: Záměna MPI za BMM
to žel, nemam,ale k motoru jsem obdržel i klíče+kroužek a dráty k imo. jinak ale zase úpravce ECU mi řikal že ho klidne zruší, at to tam necpu
-
Keke - FK
Elektroinstalace při výmněně motoru
Zdravím mám jednobod a chci vyměnit morot za Mpi, je to všechno stejný kromě imobilizéru tam od těch svorkovnic u levého podběhu u té ŘJ a stačí to jenom přepojit? 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Elektroinstalace při výmněně motoru
??? jak prehodit motor? jako i se sanim vstriky cidly apod? pokud ano je cela jina elktrika v motorove casti, jina RJ a vse okolo a hlavne to neni ani legalni.
-
Hanz - FK
Re: Přestavba BMM na MPi
dotaz: Jak vypadá ten nálitek pro čidlo klepání na bloku? je to jen závit vzadu v bloku?
-
Marty_pv - FK
Hanz: místo porušování pravidel (dvakrát ten sám dotaz) by stačilo hledat:
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... AD#p395075

http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... AD#p395075
Na fotce MPI blok s origo umístěním čidla klepáníVici píše:čidlo klepání - já ho dal jak píše fávo - zezadu na bloku je prázdná větší díra se závitem. nechal jsme udělat redukci na menší závit - pěkně se do té díry začroubovala že netrčela ven a pak šup tams čidlem klepání. i délka vodičů s konektorem tam stačí.

-
kubista - FK
výměna motoru 1,3 za 1,3 mpi
Čus chlapi, mam velikej problém a nevím si rady. Do svojí feldy 1,3 jsem nacpal motor 1,3 mpi - všechny konektory jsem zapojil. Při prvním startu jsem odpojil svíčky a párkrát motor protočil, ale začal stříkat benzín z hadičky. tu sme vyměnili a při dalším startování, už se svíčkama - nic. Motor sice točí, ale nechce chytit. Zkoušeli jsem jestli dává jiskru taky nic a svíčky byly suchý tak jsme odpojovali hadičky od benzínu. při otočení nestříká benzín - ale čerpadlo jde je slyšet jak tlačí šťávu. Chtěl jsem se zeptat jestli tam neni někde nějaká blbost, něco co se má jinak zapojit, nebo tak něco. Budu rád za každej nápad
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne sob 27. srp 2011 19:55:51, celkem upraveno 1 x.
Důvod: příspěvek sloučen, viz pravidlo č. 3
Důvod: příspěvek sloučen, viz pravidlo č. 3
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Co immobilizér?
Od čerpadla po hadičky u redukčního ventilu není žádný uzávěr.
Když odpojíš od redukčního ventilu přívodní hadičku, musí z ní za chodu čerpadla stříkat benzín.
Když hadičku zapojíš a odpojíš hadičku zpátečky do nádrže, měl by z redukčního ventilu téct přebytečný benzín.
Čerpadlo ale po zapnutí zapalování běží jen pár sekund, pak ho řídící jednotka vypne a zapne jen, pokud se začne točit motor - řj dostává správný signál ze snímače otáček.
Když odpojíš od redukčního ventilu přívodní hadičku, musí z ní za chodu čerpadla stříkat benzín.
Když hadičku zapojíš a odpojíš hadičku zpátečky do nádrže, měl by z redukčního ventilu téct přebytečný benzín.
Čerpadlo ale po zapnutí zapalování běží jen pár sekund, pak ho řídící jednotka vypne a zapne jen, pokud se začne točit motor - řj dostává správný signál ze snímače otáček.
-
julo - FK
k tej elektrike je trošku odvec irozobrať celé auto kôli 5tim káblikom mám bmm z r95 malo to meta imobilizer, ale je tam už konektor aj na klasický imobilizer v kluči, a keby nebol, prezrel som celé el.schemy od elektriky dorobenie MPI do BMM jedná sa len o imobilizer ten druhý 6 pin konektor v motorovom priestore sedí aj na úplne prvom BMM je zapojenie také isté ako na mpi, tým pádom stačí pár kablikov k imobilizeru, diagnostika,kostra,+15, prepojenie z rj motora, a posední je asi 30 to sa dá natiahnuť z hockade za 5 min a nie meniť celú kablovačku kôli takejto kravine
-
bikerek
Ahoj měl bych jednu otázku k přestavbě, nejsem žádný znalec motorů felicie proto se ptám : mám felicii 1.3 mpi 50kw r.v. 1997 a prasknul mi blok (mojí vinou při výměně těsnění pod hlavou) a mám náhradní blok i s hlavou ale z feldy 1bod myslim že je to 40kw na motoru je 135B, pojede mi auto když přehážu celkový sání a zbytek z motoru mpi tedy kromě čidla klepání???????? Moooc dík za odpověd nechci to dělat zbytečně
dobry den,
skusal som aj v inom linku, ale zatial som nedostal odpoved. nechcem zakladat novu otazku, tak to skusim tu.
mam problem po vymene felicie. kupil som feldu, na ktorej bola evidentne robena prestavba BMM na MPI.
problem je vo vykone, hlavne v otackach nad 3000 zlenivie a nedostanem z neho nic. do kopca je lenive jak by smet .
vyskusali sme novy vyfuk, vymenu kataku, nastavili ventily. nic. mechanik ma stale presviedca, ze je problem v cidle klepania. totizto nie je umiestnene na bloku motora ako ma byt, ale na prevodovke.
je z toho jelen, ale ako poslednu sancu radi zohnat dobre cidlo a prilepit ho blok motora tekutym kovom. terajsi blok totiz nalitok na umiestnenie cidla nema.
ma sancu takto nalepene cidlo spravne snimat a vyhodnocovat?
dakujem
roman
skusal som aj v inom linku, ale zatial som nedostal odpoved. nechcem zakladat novu otazku, tak to skusim tu.
mam problem po vymene felicie. kupil som feldu, na ktorej bola evidentne robena prestavba BMM na MPI.
problem je vo vykone, hlavne v otackach nad 3000 zlenivie a nedostanem z neho nic. do kopca je lenive jak by smet .
vyskusali sme novy vyfuk, vymenu kataku, nastavili ventily. nic. mechanik ma stale presviedca, ze je problem v cidle klepania. totizto nie je umiestnene na bloku motora ako ma byt, ale na prevodovke.
je z toho jelen, ale ako poslednu sancu radi zohnat dobre cidlo a prilepit ho blok motora tekutym kovom. terajsi blok totiz nalitok na umiestnenie cidla nema.
ma sancu takto nalepene cidlo spravne snimat a vyhodnocovat?
dakujem
roman
Těžko říct, ale spíš ne.
Pro správnou funkci čidla klepání je důležité dokonce jeho utažení předepsaným momentem.
Pro správnou funkci čidla klepání je důležité dokonce jeho utažení předepsaným momentem.
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
potreboval bych nejaky seznam veci co vsechno potrebuju abych predelal BMM na MPi jedine co mam tak je setrvak,,, motor z auta vytahovat nebudu,,, sani chci vymenit na aute stejne tak setrvak,chci jednbodovy blok osadit MPickem,,, kvuli spolehlivosti,zivosti,spotrebe atd....dik mam pikapa 96 a imo v klicku nemam....
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
-
micky
zdar kdo by mi byl schopnej poradit jak dat misto BMM , MPi. auto mam cele rozkuchane .. ale nevim co vse je nutne vyměnit atd.. dyštak prosim pistě na meil : MichaelJokes@seznam.cz
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
no téma jsi trefil , co si to přečíst a pak se zeptat na to co v něm není a nejde nikde najít popř čemu nerozumíš
-
Davidd
dobry hcel bi som sa opitat ci bi mi dakto nepomohol z mojim problemom prestavovlal som Mpi na BMM ale mpi motor som zadrel tak som kupil bmm vimenil om celu elektiku aj z radiacou jednotkov a teras mi pri startovani naskoci ale jak jej pridam tak zasne motor dusit a ked nepovolim tak zdochne posim poradte mi