Kvalita nafty
-
Zbysek - FK
Re: naftová paliva
No, ano to je právě ono, že do olejaření by se měl pouštět spíše člověk, který se tomu delší dobu věnuje a ví o nich dost věcí. Celkově je to s čerpadlem Lucas dá se říct ruská ruleta. Někomu to na něm jezdí stovky tisíc kilometrů na olej, jinému odejde sotva po nastartování s olejem. Záleží hlavně na tom, jestli se jezdí na čistý olej (pro lucase nejlepší), nebo to někdo míchá, či dokonce střídá (pro lucase nejhorší). Na druhou stranu, když odejde lucs, dáš tam za pár korun bosche a jezdíš vesele dál bez závad.
-
Zbysek - FK
Doporučuje 9 z 10 čerpadlářů 
Tak je pravda že u bsohce je to tak nějak bez starostí a strachu. U lucase to buď sedne nebo ne.
Tak je pravda že u bsohce je to tak nějak bez starostí a strachu. U lucase to buď sedne nebo ne.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
asi to sem nepatří ale je tam zajímavý čtení o naftě i benzínu .
http://www.petrol.cz/poradna/dotazy.asp
http://www.petrol.cz/poradna/dotazy.asp
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Zbysek - FK
Díky Emilio, to sem rozhodně patří.
Nemám teď čas to číst,a le snad tam hlavně bude pro nafťáky napsáno, že skladovatelnost dnešní nafty je pouze 3 měsíce, pak už začíná tvořit krásný rosolovitý kal v celém svém obsahu. Bohužel rostlinné přísady dělají své a doby kdy jsme si skladovali v sudech starou dobrou naftu jsou dávno pryč. Bohužel jde ale také vidět jak je dnešní nafta ojebávaná, protože když nalejete do auta právě tu starou poctivou, jede podstatně lépe.
Nemám teď čas to číst,a le snad tam hlavně bude pro nafťáky napsáno, že skladovatelnost dnešní nafty je pouze 3 měsíce, pak už začíná tvořit krásný rosolovitý kal v celém svém obsahu. Bohužel rostlinné přísady dělají své a doby kdy jsme si skladovali v sudech starou dobrou naftu jsou dávno pryč. Bohužel jde ale také vidět jak je dnešní nafta ojebávaná, protože když nalejete do auta právě tu starou poctivou, jede podstatně lépe.
-
Lars1 - FK
Ano ano emilio52 to sem určitě patři zajimave informace pro všechny proto jsem tohle tema založil abyse tu takove informace shromažďovali pro všechny ostatní
-
Lars1 - FK
Zajimavy článek o novém druhu ziskavani nafty:
10. 11. 2008 21:24 - BUENOS AIRES
Houba s názvem Gliocladium roseum roste na stromech v pralesích jihoamerické Patagonie. „Když jsme analyzovali složení výparů Gliocladia rosea, byli jsme naprosto šokováni tím, že vytváří obrovské množství uhlovodíků a jejich derivátů,“ řekl Gary Strobel z univerzity v Montaně, jehož tým houbu objevil.
„Dokáže vyrábět naftě podobnou sloučeninu z celulózy, což z ní dělá lepší zdroj biopaliv než cokoliv, což dnes používáme,“ dodal.
Palivo, které houba vyrábí, Strobel nazval „mykonafta“. „Jde o první známé organismy, které jsou schopné vyrábět sloučeniny normálně obsažené v naftě,“ popsal Strobel.
Právě z celulózy jsou vytvořeny stěny rostlinných buněk. Je proto obsažena ve stoncích, pilinách a odštěpcích dřeva - odpadu z rostlinné produkce. Současné technologie umějí z celulózy vyrobit palivo, napřed jí ale musejí pomocí speciálních enzymů přeměnit na sacharidy. Teprve z něj jsou pak mikroby schopné vyrobit etanol, který se dá použít jako palivo. Při použití Gliocladia rosea by se tento mezikrok dal vypustit.
Mykonafta z laboratoře je kvalitnější
„I když houba dělá z celulózy méně mykonafty než přímo ze sacharidů, rozvoj fermentační technologie a genetická manipulace by její výkon mohly zlepšit,“ pokračuje Strobel s tím, že výzkumníci už mají za sebou první krok. V laboratoři se jim s pomocí houby podařilo vyrobit látku, která se naftě podobá ještě více, než sloučeniny, které houba produkuje v přirozeném prostředí.
Objev také vyvolává otázky ohledně původu fosilních paliv. Podle uznávané teorie je surová ropa tvořena zbytky uhynulých zvířat a rostlin, které byly milióny let vystaveny vysokému tlaku a teplu. „Pokud takovéhle houby vyrábějí mykonaftu po celém pralese, možná přispěly i k tvorbě fosilních paliv,“ vysvětluje Strobel.
10. 11. 2008 21:24 - BUENOS AIRES
Houba s názvem Gliocladium roseum roste na stromech v pralesích jihoamerické Patagonie. „Když jsme analyzovali složení výparů Gliocladia rosea, byli jsme naprosto šokováni tím, že vytváří obrovské množství uhlovodíků a jejich derivátů,“ řekl Gary Strobel z univerzity v Montaně, jehož tým houbu objevil.
„Dokáže vyrábět naftě podobnou sloučeninu z celulózy, což z ní dělá lepší zdroj biopaliv než cokoliv, což dnes používáme,“ dodal.
Palivo, které houba vyrábí, Strobel nazval „mykonafta“. „Jde o první známé organismy, které jsou schopné vyrábět sloučeniny normálně obsažené v naftě,“ popsal Strobel.
Právě z celulózy jsou vytvořeny stěny rostlinných buněk. Je proto obsažena ve stoncích, pilinách a odštěpcích dřeva - odpadu z rostlinné produkce. Současné technologie umějí z celulózy vyrobit palivo, napřed jí ale musejí pomocí speciálních enzymů přeměnit na sacharidy. Teprve z něj jsou pak mikroby schopné vyrobit etanol, který se dá použít jako palivo. Při použití Gliocladia rosea by se tento mezikrok dal vypustit.
Mykonafta z laboratoře je kvalitnější
„I když houba dělá z celulózy méně mykonafty než přímo ze sacharidů, rozvoj fermentační technologie a genetická manipulace by její výkon mohly zlepšit,“ pokračuje Strobel s tím, že výzkumníci už mají za sebou první krok. V laboratoři se jim s pomocí houby podařilo vyrobit látku, která se naftě podobá ještě více, než sloučeniny, které houba produkuje v přirozeném prostředí.
Objev také vyvolává otázky ohledně původu fosilních paliv. Podle uznávané teorie je surová ropa tvořena zbytky uhynulých zvířat a rostlin, které byly milióny let vystaveny vysokému tlaku a teplu. „Pokud takovéhle houby vyrábějí mykonaftu po celém pralese, možná přispěly i k tvorbě fosilních paliv,“ vysvětluje Strobel.
-
Zbysek - FK
Hurá, vykácíme prales, pobereme houby a dostaneme kanystr nafty
To by měl zajímalo kolik houbiček potřebují třeba aspoň na cisternu nafty. Aby kvůli ní nakonec opravdu nezrušili ty pralesy.
-
Zbysek - FK
Bohužel v naších lesích si můžeš najít jen obyčejné houbičky, nebo nějaké lisohlávky
Nafta z toho nebude 
-
Lars1 - FK
To viš že jo to by se ti hodiloDiablo píše:mame 3ha lesa..... kdo ma tu potvurku uz doma? koupim
-
Zbysek - FK
Udělejte si raději opičí kapky na zvýšení výkonu nafty a houbičky nechtě feťákům 
-
Zbysek - FK
Ty by jsi chtěl zase ještě víc ujíždět benzinovým feldám co?
Já tu řeknu návod, někdo to přežene a oddělá si čerpadlo. Raději žádné takové univerzální návody, víme jak to dopadá.
-
Lars1 - FK
To viš že jo. Nenapdně to prozraďZbysek píše:Ty by jsi chtěl zase ještě víc ujíždět benzinovým feldám co?Já tu řeknu návod, někdo to přežene a oddělá si čerpadlo. Raději žádné takové univerzální návody, víme jak to dopadá.
-
Zbysek - FK
Jsme vázáni mlčenlivostí od pověřených lidí
, ale Diablo už to stejně ví po PM
Jinak tenhle "tajný" způsob zlepšování nafty se používá například u závodních aut, kde to servismani běžně lijí do nádrží, protože sehnat nějakou super naftu je problém a tak si ji většinou dělají sami.
-
Diablo - FK
panove hned zejtra to otestuju a pokud mi ujede bugatti tak je zbysek mrtvy muz 
-
Zbysek - FK
Diablo píše:panove hned zejtra to otestuju a pokud mi ujede bugatti tak je zbysek mrtvy muz
Jo vidíš, to jsem ti ještě zapomněl teda říct, že jestli chceš závodit s bugatti, tak budeš potřebovat nejdřív koupit jiný auto
Však uvidíš jak moc lépe ti to pojede. Hlavně sežeň ty vhodné přísady, protože s jinýma to nefunguje tak dobře.
-
Diablo - FK
jdu udelat najezd na drogerky
posli mi na PM slozeni na 40l nafty, prepocty pomeru neni moje silna stranka
diky
-
Lars1 - FK
Ty dokažeš z feldy dostat přes 1000 koni jako u bugatti tak nam poraď jak to udělašDiablo píše:panove hned zejtra to otestuju a pokud mi ujede bugatti tak je zbysek mrtvy muz
-
Diablo - FK
Zbysku tak balakom neni
tak je alternativni, ale i tak je to znat. Uz mam nad vejfuckem samolepu KOURENI POVOLENO tak prilozim foto
ale nehuli to
akorat ted nebudu mit spotrebu 7 ale 8 
-
Zbysek - FK
No alternativní je, to jo, ale funguje opravdu nejlépe. Ty ostatní značky nemají totiž takový obsah látek, které potřebujeme. Jaké jsou tedy pocity, jestli je to vůbec cítit v tom nejmenším dávkování?
-
Diablo - FK
No ze by to byla mensi davka to bych se hadal na tech 20l co jsem mel v nadrzi, inu kvalitu dozeneme kvantitouZbysek píše:No alternativní je, to jo, ale funguje opravdu nejlépe. Ty ostatní značky nemají totiž takový obsah látek, které potřebujeme. Jaké jsou tedy pocity, jestli je to vůbec cítit v tom nejmenším dávkování?
Predstavuji novou Felici 1.9Ř
-
Zbysek - FK
Hele, ale ten poměr co sem ti psal měl být na full nádrž. Takhle to máš více jak jednou tolik (možná to aspoň pojede
). A je to tedy třeba na tvém autě poznat? Někde to není nic moc.
-
Diablo - FK
ja tam dneska jeste cmrndnul
jo do kila to nema chybu, pak uz to neni tak svetoborny, ale do kila supr, ted jsem zvysil davku tak uvidim, jinak vzduchac ma asi 15tkm tak to je takova mensi penalizace 
-
Zbysek - FK
No, jen blbni. Budeš pořád zvyšovat dávky a Lukášek ti udělá pápá
-
Lars1 - FK
Bez tak už chce Boscha
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 19. lis 2008 20:16:49, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace
Důvod: předchozí citace
-
Zbysek - FK
No s tím jak Diablo dávkuje i normální přísady k tomu možná brzo dojde
Ale hlavně že ujede už zase více autům 
-
Diablo - FK
no koukal jsem do pixlicky s redidlem a je ho tam nejak malo
jsel jsem stim kousek, motor si tise prede a na druhaka si jeste zahrabe, nedal jsem tam toho trochu moc? mno podle odhadu to ma tak deci kourotvorice a 6 panaku elixiru a nehuli to
ach jo, a to je to jen ve 20l nafty
Proc to vsem huli a me ne
I v okimu v libo jsou bezradny, hlavni technik pres diesly uz rezignoval a prohlasil " tu pic* snad hulit nenaucime "

Proc to vsem huli a me ne
-
Zbysek - FK
-
Sigy - FK
jaký je ten elixír
te'd mam objednaný od Koviho Protec a až bude vyfuk OK, tak bych ten elixír rad vyzkoušel 
-
Zbysek - FK
Tak zveřejníme elixír teda už i zde, ale vše NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ! Jedná se o přimíchání ředidla do nafty, čímž se mnohem více zlepší její spalovací schopnosti a motor jede o poznání lépe. Tuhle metodu používají například servismani na závodních dieselech, protože je problém sehnat nějakou "závodní naftu". Takže vezmou to nejlepší co jde sehnat na trhu za naftu (aral) a k tomu ještě naperou tyhle opičí kapky. Řada lidí to provozuje už stovky tisíc kilometrů i na normálních autech a jsou řádně spokojeni. Co mě překvapilo je, že to dávají lidi klidně i do nových aut jako jsou passaty, octávky atd, kde bych asi měl trošku strach už. Ale když člověk ví co dělá, není s tím problém. Hlavně nepředávkovávat, protože všichni víme, že Lucas je maličko citlivější než Boscháky. Právě na dieseleových feldách s tím ale jezdí dost lidí už pěknou dobu bez sebemenších problémů, takže i zde je to ověřeno při vhodném dávkování. Takže tedy jak na to:
v poměru 1:400 až 1:100 (tedy 1deci až 4deci na plnou nádrž) nalejete ředidlo BEZAROMATIK nejlépe od firmy balakom. Nutné je že je to ten bezaromatik (jinak je to 6006, ale nutnost opravdu bezaromatik). Pro lepší mazivost se potom přidává zhruba ve stejném poměru ještě olej, který by měl jít dobře spalovat. Tedy většinou oleje do motork, pil atd, kde to má mnohem nižší spalovací teplotu než u diesela a nehrozí špinění kroužků. Ten olej je tam pouze jako kompenzace snížení mazivosti tím ředidlem, ale spousta lidí jezdí i bez něj. Dále se ještě dá přimíchat ředidlo s6001, které má čistící účinky, ale to moc nedoporučuji, protože by to taky mohlo rozpustit nějaké úsady, které nechcete a hlavně se moc nemusí s těsněním.
Tedy ověřená funkční směs je ten bezaromatik společně s olejem (např. M2T) v poměrech jak jsem psal. Samozřejmě ze začátku zkuste raději nižší poměr (deci na nádrž) a nepřehánějte to zezačátku. Někteří feldaři jezdí právě i na 4deci na nádrž, ale ne u každého to může projít. Nikdo totiž pořádně nezná nějakou hranici,kdy to začne vadit nějak moc čerpadlu a kdyby se to poznalo, bude už pozdě. I na 4deci poměru už má ale řada lidí najeto desítky tisíc kilometrů bez závad, takže i tento poměr je tedy v pořádku, ale berte ho spíše jako maximální strop.
Myslím že své poznatky dodá i Diablo. Hlavně dávkujte právě s rozumem, pokud nechcete oddělat čerpadlo.
Mimochodem, podíváte-li se na složky ředidla bezaromatik, zjistíte, že jsou shodné se složkami v kvalitních aditivech do nafty. Jen v těch aditivech jsou v menším množství, protože ty mají za účel hlavně čistit (na to tam mají další složky ještě).
v poměru 1:400 až 1:100 (tedy 1deci až 4deci na plnou nádrž) nalejete ředidlo BEZAROMATIK nejlépe od firmy balakom. Nutné je že je to ten bezaromatik (jinak je to 6006, ale nutnost opravdu bezaromatik). Pro lepší mazivost se potom přidává zhruba ve stejném poměru ještě olej, který by měl jít dobře spalovat. Tedy většinou oleje do motork, pil atd, kde to má mnohem nižší spalovací teplotu než u diesela a nehrozí špinění kroužků. Ten olej je tam pouze jako kompenzace snížení mazivosti tím ředidlem, ale spousta lidí jezdí i bez něj. Dále se ještě dá přimíchat ředidlo s6001, které má čistící účinky, ale to moc nedoporučuji, protože by to taky mohlo rozpustit nějaké úsady, které nechcete a hlavně se moc nemusí s těsněním.
Tedy ověřená funkční směs je ten bezaromatik společně s olejem (např. M2T) v poměrech jak jsem psal. Samozřejmě ze začátku zkuste raději nižší poměr (deci na nádrž) a nepřehánějte to zezačátku. Někteří feldaři jezdí právě i na 4deci na nádrž, ale ne u každého to může projít. Nikdo totiž pořádně nezná nějakou hranici,kdy to začne vadit nějak moc čerpadlu a kdyby se to poznalo, bude už pozdě. I na 4deci poměru už má ale řada lidí najeto desítky tisíc kilometrů bez závad, takže i tento poměr je tedy v pořádku, ale berte ho spíše jako maximální strop.
Myslím že své poznatky dodá i Diablo. Hlavně dávkujte právě s rozumem, pokud nechcete oddělat čerpadlo.
Mimochodem, podíváte-li se na složky ředidla bezaromatik, zjistíte, že jsou shodné se složkami v kvalitních aditivech do nafty. Jen v těch aditivech jsou v menším množství, protože ty mají za účel hlavně čistit (na to tam mají další složky ještě).
-
Diablo - FK
jojo dodurzujte pomer
to slovo mi neco rika, jeden clovek pochopi
jinak dal jsem tam nechtene i vice aditiva co na me v praci tak smutne koukalo, jen bohuzel jsem prestrelil misto pul deci asi na pul litru, inu byla tm. Jinak potvrzuji heeeeen heeeeeeeen uz jezdim za 8L
Nebojte zrat vam to nebude,jen ja mam misto Lucase Darling a betonovou nohu
Jo jen tak mimochodem, auto pak bohuzel nekouri
Jo jen tak mimochodem, auto pak bohuzel nekouri
-
Diablo - FK
Zbysku zbysku.... ze ja te poslouchal, dneska jsem tankoval a 9,5L / 100

BTW : Koupim cerpadlo Lukas
Darling za odvoz
BTW : Koupim cerpadlo Lukas
Darling za odvoz
-
Zbysek - FK
To snad ani není možný. Ty snad máš vážně cihlu na plynu a rychlost reguluješ jen spojkou ne?
Ty jsi pošteloval nějak víc čerpadlo že ti to tak nehorázně žere? Za takovou spotřebu to snad nejde ani když by tomu fakt člověk pořád dával plnej kotel.
-
Diablo - FK
mno jen jsem trosicku tak trosku o " par " zavitu max doraz presunul o par zavitecku dal a vyndal doraz v podlaze v kabine a prisponoval lanecko k darlingu
jeste se pri da na cerpadle pridat ale nevim kde 
-
Lars1 - FK
Diablo to si dělaš srandu že
nebo ne
. 9,5/100
to snad ani není možny u benzínu bych se nedivil ale u diesla 
-
Zbysek - FK
No jo, tak to už je jasný. Pán si pošteluje dorazy a když pak jede svým oblíbeným stylem, tedy šlápnout to nejvíc jak to jde, tak ten motoru už funguje jen jako průtokový ohřívač pro tu naftu 
-
Lars1 - FK
Teď konečně jsem pochopil proč má Diablo tahat za sebou cisternu