alternator

Josh123456 - FK

Re: alternator

Příspěvek od Josh123456 - FK »

nemáš někde špatnou kostru?
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Možná ,že nenapíšu nic nového,ale přes to.Dělal jsem v poslední době 3 altíky a u dvou byla proražená isolace na kostru u statoru.Již dříve jsem měl na svém proraženou izolaci na rotoru.Na pohled to není poznat,takže pokud se jedná o větší opravy,tak je dobré změřit nebo si nechat změřit izolační stavy vinutí.Má to vliv i na dobíjení.
neregistrovany

Příspěvek od neregistrovany »

Kontrolka dobijania nesvieti (iba pri zapnutom kluci svieti, ked nastartujem tak zhasne), a felda ma uz 2x nechala na ceste s vybitou bateriou. Hadam to na diodovy mostik. Mam pravdu ? Podla merania (elektro schemy) mam v haji mostik. Alebo nieco ine ??? Pomozte prosim.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Dneska jsem vyndaval alternátor a mít toho konstruktéra co to vymyslel po ruce nedopadlo by to s ním dobře.
Výměna žhaviček je proti tomu procházka růžovou zahradou. Už se nemůžu dočkat až ho budu dávat zpátky!
smazany clen - FK

niekedy je aj skrat po ceste od palubovy do alternatora a obcas sa diody javia pri merani ako dobre a niesu budiace diody by mali mat 300az 400ohmov pri merani niekedy sa chzbna dioda ukaze as pri nahriati ze je vadna oplati sa pri oprave nahriat diodovy mostik fenom na vlasy a najlepsie je vymenit cely diodovy mostik nakolko niektora dioda moze byt slabsia pri merani skratu statora proti kostre musi byt hodnota odporu na multimetre v rozsahu MOHMOV pri merani vodicov statoru proti sebe po odpajkovani diodoveho mostika nesmie multimeter ukazat ziadnu hodnotu dobry alternator musi mat pri 2000 ot. 13,5az 14,2 voltov aj pri plnom zatazeni ventilator, svetla , atd.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 02. úno 2009 20:15:54, celkem upraveno 1 x.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

-----pri merani skratu statora proti kostre musi byt hodnota odporu na multimetre v rozsahu KOHMOV-----
To je nesmysl!!!!!Při měření vinutí statoru vůči kostře (plechům) musí být nekonečno!!!! To samé při měření rotoru proti kostře (hřídeli).Navíc když multimetr měří jen 9V baterií s minimálním proudem.Na toto se používá megmet alespoň 100V,lépe 500V.
smazany clen - FK

ANO JOZEFj MAS PRAVDU OPRAVYL SOM TO.
karlosons - FK

Příspěvek od karlosons - FK »

Taky mě zlobí felinda....na volnoběh prosvědcuje kontrolka dobíjení. Po přidání plynu zahasne a začne znovu jako by doutnat až při snížení otáček na 1200. Napětí jsem měřil 14.07 V i na volnoběh a regulátor už jsem vyměnil za nový poradte někdo díky ;)
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Jelikož to vypadá, že to dobíjí jako fík,tak bych zkontroloval přímo napětí na výstupu baterie a výstupu pro relé a to proti kostře.podle toho co je napsáno,tak je na jednom z vývodu vyšší(nižší)napětí a tím prosvěcuje žárovka.Kdysi u mech. relé to dělalo při plně nabité baterce a stačilo třeba rozsvítit světla a kontrolka zhasla.Napětí na obou vývodech by mělo být téměř stejné.
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

chtěl bych si změřit dobíjení a teď přede mnou tady leží multimetr, doufám, že mi poradíte jak se s tím zachází. Předpokládám, že knoflík otočím na měření stejnosměrného napětí a pak na jakou číslici? (jsou tam 200m, 2000m, 20, 200, 250). Moc moc díky. Až zvládnu tohle, tak půjdu měřit dále a budu se ptát na jiný věci.
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Nakoľko v aute máme cca 12-14V, tak by mal stačiť rozsah 20V.
IMO17 - FK

Příspěvek od IMO17 - FK »

Nechcem zakladať nový prispevok tak to fuknem sem.
Aj mna akosi začalo hnevať dobíjanie na mojej felde 1,3MPI alternátor 70A magneton.
Kontrolka nesvieti dobíja v pohode,ale všimol som si keď prekročím otáčky 4500/min tak mi pohasnú svetlá.
Tak som sa to rozhodol zmerat multimetrom. Nezatažený má na volnobehu okolo 13,9V až po 4500/min po prekročení otáčok 4500/min je zrazu napätie len niekde okolo 12V až 12,5V. Po pustení plynového pedálu ako klesajú otáčky po kelsnutí pod 4500/min zas okolo 13,9.
Pri zátaží(pustené koplet všetko čo sa dá) :o na volnobeh okolo 12,5V až 13V až po hranicu 4500/min a napetie zase poklesne o 1,5V-2V :!: :oops:
Neviete náhodou čím to môže byť? Zlý regulátor, alebo nejaká chyba v altiku :?: :?: :?:
Za každú radu vopred ĎAKUJEM!
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Mrknul by se na uhlíky v regulátoru alternátoru.
IMO17 - FK

Keď budem vyberať regulátor,treba odpájať aj baterku???? Alebo stačí iba vyšrobovať tie 2 šroby čo to držia a vybrať to von?
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

teď jsem změřil dobíjení a mé výsledky jsou:
1. volnoběh - nic zaplé, nic nesvítí - 14,36V
2. volnoběh - vše zaplé, vše svítí co se v autě najde - 11,66V
3. při 2500 ot - nic zaplé - 14,24V
4. při cca 2700-2800 ot - vše zaplé, svítí - 13,7V

Nejsou ty hodnoty nějaký divný, takové propastné rozdíly? Altík je 1 rok starý.
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
IMO17 - FK

takže bol som omrknúť tie uhlíky,síce neviem ako majú byť dlhé,ale jeden bol dlhší ako ten druhý.Ten dlhší mal cca 1,5cm a ten kratší 1cm. A ten kratší nebol zodretý pekne do poloblúčika ale tak akosi divne,ako keby dosadal na zberný krúžok nejak nakrivo! :oops:
A teraz babo raď čo s tým? Vybrať altík von a zaniesť niekam na repas?
Alebo len kúpiť nový regulátor s uhlíkmy a zistit či to funguje ok :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Koupil bych nejdřív uhlíky a vyměnil je.
IMO17 - FK

A ako sa vymienajú tie uhlýky? Treba to nejak rozletovat dať nové a priletovať nasp5ť :!: :?:
Zajtra pôjdem do obchodu a popýtam sa na to.
karlosons - FK

Příspěvek od karlosons - FK »

Jozefj píše:Jelikož to vypadá, že to dobíjí jako fík,tak bych zkontroloval přímo napětí na výstupu baterie a výstupu pro relé a to proti kostře.podle toho co je napsáno,tak je na jednom z vývodu vyšší(nižší)napětí a tím prosvěcuje žárovka.Kdysi u mech. relé to dělalo při plně nabité baterce a stačilo třeba rozsvítit světla a kontrolka zhasla.Napětí na obou vývodech by mělo být téměř stejné.
Altík jsem rozebral ...a nestačil jsem se divit...plusová větev jedna dioda fuč...mínosová dvě....vyměnil jsem je na můstku ale není to ono ....jsou už tam volnější a to se mi moc nelíbí tak budu měnit celý diodový můstek...viděl jsem ho za necelých 500 kaček. Půjčil jsem si rezervní a u toho kontrolka zhasla a neprosvěcuje.. :roll:
Odpovědět