Problém s teplotou motoru..
-
Coudy15
Re: Problém s teplotou motoru..
jj to máš pravdu, já právě řeším problém kvůli kterýmu je tento sloupek založenej : teplota chladící kapaliny (motoru) taky termostat, rafika vyleze jen při stojícím autě a po rozjezdu začne klesat ale trochu to topí a jedu jenom 15 km do práce tak to nechám na jaro-- u nás bylo v těch mrazech -14° a Felda taky vydržela
Tak hodně šťastných km mnějte se zdraví Coudy
-
smazany clen - FK
Vždyť má pravdu, já to znám ze svého okolí, v létě každej chodí jestli s tím náhodou něco není že každou chvíli běží ventilátor a v zimě to je přesně naopak každej se vzteká že to za jízdy "netopí" přitom když to napíchneš tak se teplota v zimě pohybuje během jízdy mezi 80-90 stupni, podle toho jak se s tím jede tak to potom není co řešit protože to je na provozní teplotě a v létě za jízdy je to v podstatě to samé jen jestli to je posunuté o 5 stupňů vejš tak je to hodně. A řídit se podle budíku? No to opravdu jen čistě informativně, kamarád má dvě feldy jednu 1,3 BMM a druhou 1,3ku MPi a na tej MPi by měl spínat ventilátor při cca 95, podle diagnostiky tam je 96 a sepne a podle budíku je to 3mm před hodnotou 110 a provozní tepltota se mu pohybuje od poloviny vejš a nikdy s tím autem nikdo nic nedělal je to takhle od výroby. A ta BMM tam už běží ventilátor jen se to dotkne středovej čárky a mě na 1,6? Taky se mě za jízdy drží teplota dle budíku tak jak Jurkoj a když to píchnu na noťas tak tam mám 84-86 stupňů ale zase když to dojde na ventilátor tak jsem ručičkou takový 4mm nad polovinou a opět podle PC tam je hodnota 96-97 a ventilátor sepne, takže opravdu co budík to originál a dokud vysloveně budík neleží dole, a auto se ohřeje alespoň během 20ti minut v teplotách -5 avíc, tak není třeba nic nutně řešit.103457 píše:Tak tenhle blud je starej, ten už jsem tu četl, zkus přijít s něčím novým.
-
drobek - FK
ja v lete i v zime mamrucicku porad v pulce na 1.6
-
Coudy15
Tak co teď jak vám ukazují budíky v miláčcích, když je venku nad nulou ??? Já mám těsně pod silnou půlící ryskou t.j. asi 80-90° a topí to v poho. Je to termostat a množství chladící kapaliny... Zkusil jsem strčit kus kartonovýho papíru ( asi 30x40cm) spodním větracím otvorem v nárazníku před chladič a v těch mrazech to dost pomohlo. Zkuste to - pokud by ste zjistili velkou teplotu, není problém karton vyndat i na cestě a bez většího zdržení jako montáž a demontáž.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Mě to na obou autech ukazuje taky malý fous pod vodorovnou čárku.
Felda s klimou se ale téhle polohy dosáhne tak o polovinu rychleji.
Felda s klimou se ale téhle polohy dosáhne tak o polovinu rychleji.
-
Coudy15
PROBLÉM VYŘEŠEN: NOVÁ PŘÍRUBA S PŘEPÁŽKOU ZA 66,-KáAtnarfus píše:Naštěstí nějakou nákupní mánií netrpí. Když se ale couráš přes celé budějice a pak to necháš štěkat na parkovišti, tak si to zafoukalo i v té hrozné kose.
vše šlape jak má
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
Collin: měl jsem stejný problém jako máš ty. Tak jsem samozřejmě objednal druhý termostat i s přírubou - druhovýrobu. Problém přetrvával. Tak jsem objednal origo termostat, tentokrát bez příruby, říkám si tu mám novou, nemůže být špatná. Problém přetrvával. Tak jsme sundali hadici a zjistili že z příruby kape voda. Tak jsem objednal origo přírubu. Už jen při porovnání byl vidět rozdíl mezi origo a druhovýrobou
Termostat v druhovýrobě neseděl tak dobře jako v origo. Tak jsem jej namontoval a pro změnu i při dotáhnutí kapala voda okolo příruby. tak jsem ještě zháněl dnes celý den to blbé těsnění, které nebylo vůbec jednoduché sehnat. Nakonec se povedlo. A k dokonalosti jsem zjistil že šroubek ze spodu příruby se protáčí a nejde příruba dotáhnout... Tak jsem sehnal tlusčí šroubek, zkrátil a narval. Jel projet a VŠE FUNGUJE JAK MÁ !!!! TAKŽE VŠEM DOPORUČIJI ORIGO !!! Aspoň z mojí zkušeností... Teď ještě jak dlouho to bude fungovat... 
Termostat origo: 890 Kč
příruba origo : 180 Kč
těsnění : 98 Kč
Celkem : 1168 Kč...
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Reaguješ na Keldon v Pát 16. Led 2009 21:19? Mě to teď v zimě ukazuje přesně jak na té fotce a prostřední čárku to nepřeleze.103457 píše:Tak tenhle blud je starej, ten už jsem tu četl, zkus přijít s něčím novým.
ex nebožka 1,6 lpg 

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Teplota motoru: motor jako tepelný stroj je konstruován na určitou provozní teplotu, při které mají všechny součásti vhodnou velikost a tím i optimální vůli vůči sobě. Největším nepřítelem životnosti válců je nízká teplota chladící kapaliny, protože teplota povrchu válce klesne pod tzv. kritickou hranici, která je asi 140° C. Při této teplotě válce nemá olej optimální teplotu a kromě špatných mazacích vlastností také špatně vytváří souvislý a soudržný film na stěně válce. Zplodiny pronikající ze spalovacího prostoru napomáhají vytváření kyselin (uhličitá, mravenčí, octová, dusičná, siřičitá, bromovodíková atd.) a agresivního CO a vodní páry. Kyseliny jsou korozivní jedna více než druhá, nejsilněji působí, kondenzují-li na stěně válce (píst potom tyto kyseliny vesele roztírá po celé ploše válce). Rosný bod závisí na okamžitém tlaku a teplotě a proto musí být teplota válce vždy vyšší, než teplota kritická. Nejhorších účinků docílíme před dosažením teploty chladící kapaliny 60° C, potom se negativní vlivy zmenšují. Minimálního působení je dosaženo v případě teploty chladící kapaliny vyšší než 80° - 85° C, vyšší teplota je ještě lepší (vypočítaná a laboratorně ověřená optimální teplota motoru je 120° C, ovšem problémem jsou motorové oleje, které teprve dnes dosahují patřičných parametrů pro tuto teplotu). Z tohoto důvodu je nutné zabezpečit co nejrychlejší spuštění motoru a uvedení na provozní teplotu. Vstupní teplota chladící kapaliny do motoru nesmí poklesnout pod 75° C a protože rozdíl mezi vstupem a výstupem z chladiče bývá asi 8° C, zabezpečení této podmínky se dosáhlo přechodem na vyšší provozní teplotu (dnes všeobecně 90° C). Dalším požadavkem je dobré odvětrání klikové skříně, aby se produkty spalování rychle odstraňovaly.....
toto je kousek článku pana Čecha, který napsal na Techweb, nebojte není to z mojí hlavy.
Pro mě, je ideální teplota nad 90°C, vašich 80°C si myslím je málo. Ano, v zimě mi ručička ukazuje také kousek pod středovou čárku, ale jen cca 30 km, při delší jízdě vyleze na na čárku a tam se drží.
Tím bludem jsem myslel tu pasáž, že v zimě se nám zdá 80°C málo a v létě by jsme za ně byli rádi. Ten, kdo má v pořádku chladící soustavu, používá kvalitní nemrznoucí směs, správně naředěnou se nemusí bát ani 110°C.
toto je kousek článku pana Čecha, který napsal na Techweb, nebojte není to z mojí hlavy.
Pro mě, je ideální teplota nad 90°C, vašich 80°C si myslím je málo. Ano, v zimě mi ručička ukazuje také kousek pod středovou čárku, ale jen cca 30 km, při delší jízdě vyleze na na čárku a tam se drží.
Tím bludem jsem myslel tu pasáž, že v zimě se nám zdá 80°C málo a v létě by jsme za ně byli rádi. Ten, kdo má v pořádku chladící soustavu, používá kvalitní nemrznoucí směs, správně naředěnou se nemusí bát ani 110°C.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to souhlasím. Já přes zimu (mimo cestu na hory) prakticky víc jak 20 km v kuse nejedu a tak dosáhnu max. jak na fotce, tj. cca 80°C. Je fakt, že při delší jízdě to vyleze do půlky. Tak jsem v klidu. V létě to je o cca 10°C víc.103457 píše:Pro mě, je ideální teplota nad 90°C, vašich 80°C si myslím je málo. Ano, v zimě mi ručička ukazuje také kousek pod středovou čárku, ale jen cca 30 km, při delší jízdě vyleze na na čárku a tam se drží.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
Collin - FK
Já jsem před pár dny kupil origo ve škodovce(480,- po slevě) a ručička je přesně v pulce.. A to během chvilky..
-
Fifo007
Re: Problém s teplotou motoru.
Zdravím, můj problém je opačný. Měnil jsem termostat (origo v servisu), teplota je už v poho. Ale problém je teď, že ručička teploměru ukazuje cca o 3 mm nad rysku (klasického zahřátí, prostřední). Co vy nato? Mám to reklamovat? nebo je to v toleranci. Jinak z venku, když je auto zahřátý tak je lehce cítit chladící kapalina. Díky
-
smazany clen - FK
A měnili ti i tu přírubu,do který se opírá tyčka termostatu? http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 2c6f284f7d

Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 17. bře 2009 13:08:46, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
celkem zabavne ovsem bude az ti jednou a asi se to stane brzy , cela ta priruba vystreli, protoze ji tam asi uz ty sroubky neudrzi a vytece vsecka vodaRAIMMI píše:Collin: měl jsem stejný problém jako máš ty. Tak jsem samozřejmě objednal druhý termostat i s přírubou - druhovýrobu. Problém přetrvával. Tak jsem objednal origo termostat, tentokrát bez příruby, říkám si tu mám novou, nemůže být špatná. Problém přetrvával. Tak jsme sundali hadici a zjistili že z příruby kape voda. Tak jsem objednal origo přírubu. Už jen při porovnání byl vidět rozdíl mezi origo a druhovýrobouTermostat v druhovýrobě neseděl tak dobře jako v origo. Tak jsem jej namontoval a pro změnu i při dotáhnutí kapala voda okolo příruby. tak jsem ještě zháněl dnes celý den to blbé těsnění, které nebylo vůbec jednoduché sehnat. Nakonec se povedlo. A k dokonalosti jsem zjistil že šroubek ze spodu příruby se protáčí a nejde příruba dotáhnout... Tak jsem sehnal tlusčí šroubek, zkrátil a narval. Jel projet a VŠE FUNGUJE JAK MÁ !!!! TAKŽE VŠEM DOPORUČIJI ORIGO !!! Aspoň z mojí zkušeností... Teď ještě jak dlouho to bude fungovat...
proto je, tak jak leta rikam, lepsi za bratru 1600 vymenit komplet cele teleso s prirubou, termostatem a cidlem teploty a je klid na hodne dlouho.
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Když šroubuješ opatrně a pokaždé trefíš původní závit, tak to můžeš vyndat a namontovat klidně pětkrát.
Jestli šel ten větší šroub pořádně přitáhnout, tak tam bude držet taky.
Jestli šel ten větší šroub pořádně přitáhnout, tak tam bude držet taky.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
jo pokud trefis zavit tak jo. ale ne kazdy to trefi.. a jak to jednou projede jinak...
vetsi sroubek - budu drzet palce
ale kdyz vemes ze ho to stalo 1168 a cele teleso u ktereho se na 99.9% vi ze bude ok napoprve a navic je v cene i nove cidlo teploty je za 1670...
vetsi sroubek - budu drzet palce
ale kdyz vemes ze ho to stalo 1168 a cele teleso u ktereho se na 99.9% vi ze bude ok napoprve a navic je v cene i nove cidlo teploty je za 1670...
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
On je trochu problém ho sehnat. Jestli si vzpomínáš, tak jsem to tu před pár lety řešil a nesehnal jsem ho. musel jsem vzít jenom přírubu a termostat.
Ve škodovce se tvářili, že ani nevědi jak to komplet objednat.
Ve škodovce se tvářili, že ani nevědi jak to komplet objednat.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem jeden den objednal a druhý den přišlo.
-
Fifo007
JoS píše:A měnili ti i tu přírubu,do který se opírá tyčka termostatu? http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 2c6f284f7d
Měnili ve škodovce celej komplet. Výsledek viz výše.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
me se na vsech 1,6 s vymenenym celym telesem drzi teplota normalne kousek nad 90. 2-3mm to budou.
dokonce i kdyz sem menil bratrovi termostat na 1,9D - dal sem wahler - tak drzi taky kousicek nad 90.... myslim ze naftaku to jen prospeje
dokonce i kdyz sem menil bratrovi termostat na 1,9D - dal sem wahler - tak drzi taky kousicek nad 90.... myslim ze naftaku to jen prospeje
-
palach - FK
já sem nejprve vyměnil termostat, druhý den praskla příruba, tak jsem koupil nový termostat a přírubu, a termostat byl pořád pootevřený, a auto se zahřálo až po delší době, bnes sem v mototechně koupil komlet skřín s termostatem a čidlem 690,-, a motor se zahřívá skoro okamžitě, teplota mi kolísá kolem půlky nahoru dolů 2mm jak se zavírá a otevírá, a jen nevím jakej je rozdíl v těch čidlech, bylo tam modrý a ted´ je tam žlutý.