Zimní starty
-
keenworth - FK
Re: Zimní starty
Hlavně co je ti to platný, když ti to přes noc "zamrzne" a nenatočíš to... pak ti jsou aditiva k prdu. Nový commonraily mají tak debilní jemný filtry že tam jak ti parafín ztuhne, tak je musíš vyměnit, jinak to nebude dělat dobrotu. Dneska ta zimní nafta je dělaná cca do -20 až -22 ... to je k smíchu když je -25 a víc tak z toho máš nanuk. Zlatý starý naftáčky. Ve starým zetoru máme letní naftu a v pohodě jezdí, do nový Valtry se dává zimní a jsou s tím jen problémy v těhle mrazech.
-
Alpinet
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to psal na minulé straně.Po přidání správné dáfky VIFU se v naftě přestal uvolnovat parafín a nafta začal postupně dostávat normální barvu a konzistenci a stroje už další dny přestaly mít problem s naftou
.neni to,že jsem to někd četl,ale je to zkušenost z předešlých dnů na několika strojích ( bobik,kolovej a pásověj bagr)
Bývalo: Felicia kombi LX 1.9D Egr-Off,Kat-Off
Pořízeno: VW Golf III Variant 1.9 TDI Egr-Off , Kat -Off, P764=95kw??
http://vw-cult.cz/
Dehet-Power
Pořízeno: VW Golf III Variant 1.9 TDI Egr-Off , Kat -Off, P764=95kw??
http://vw-cult.cz/
Dehet-Power
-
michal.driver - FK
Já jsem minulý týden až do čtvrtka v pohodě startoval v těch mrazech. Pak jsem bral naftu na eurooilce a v pátek už jsem nenastartoval. V pondělí jsem teda měnil žhavící svíčky, v garáži mi to chytlo, nicméně se mi zdá že mám buď v prčicích vstřiky, nebo mi tam ta nafta stále zamrzá, protože dnes stálo auto venku a já nenastartoval. Je možný aby ze dne na den odešly trysky? Že ze dne na den nežhavila ani jedna svíčka, s tím bych se i smířil (zkoušeli jsme to), ale prostě teď co jsem v pátek poprvé nenastartoval (posléze jsem nastartoval zahřátím různými metodami) tak motor má jiný zvuk. Pravdou je že jsem tam nalil pár litrů benzínu (max. 20%) a ještě koupil aditivum. Mám nejdřív naftu vyjezdit a doufat že to bylo naftou? Nebo rovnou shánět nové trysky?
-
RadekH - FK
Taky sem ještě než přišly ty velké mrazy tankoval na eurooil a raní starty při -5 nic moc. Teď beru naftu jen u OMV MaxxMotion Diesel a starty sjou i v -22 po 3dnech staní na mrazu dobré truch se po ránu zaklepe ale jede. Do nafty nic nepřidávám.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 08. úno 2012 21:54:26, celkem upraveno 1 x.
-
michal.driver - FK
A ještě bych rád dodal že před tim jsem bral naftu na vesnický benzince, která dostala pokutu za nižší bod vzplanutí nafty a chytalo to i při mrazech. Teď po té EUOil je to prostě v pr..
-
keenworth - FK
hele tyhle pokuty o ničem nesvědčí... na tý vesnický měli třeba horší naftu, ale na tom eurooilu to musí být ještě větší marast, ale jim nevadí když dostanou pár mega pokutu, pořád se to vyplatí... to je asi jako TankOno ... taky vždycky dostanou brutální flastr, ale nezavřou ji, protože z ní mají peníze a benzíně se to pořád vyplatí, když tam jezdí kůpa lidí.... nějaká malá benzinka si nemůže dovolit nějak to šulit, jinak krachne
-
RadekH - FK
Podle mě to bude tou naftou, pokud nemáš plnou nárž, a máš tam tak 1/2 tak dotankuj tu zimní naftu co mají OMV. Asi to nebude hnet uplně super protože bude naředěná tím co tam máš teď.
-
michal.driver - FK
Právě že mám skoro plnou. Chci ji vyjezdit a pak se uvidí. Jinak nové vstřiky. Po zahřátí se ten kovový zvuk trochu zmírní. Dle slov mechanika to prostě špatně rozprašuje naftu a otázkou je, zda naftou nebo vstřikama, které ještě den před tím nejevily známky špatného rozprašování (na změny zvuků v mém autě jsem citlivý
)
-
RadekH - FK
Jaké máte skušenosti z naftou na různejch čerpacích stanicích v tomto období ?
Kde tankovat a komu se velkým obloukem vyhnout?
Moje skušenost je taková: Podotýkám že do nafty nic nepřimíchávám.
EuroOil už při -5 st. problémy ze startováním
OMV MaxxMotion Diesel -22st bezproblému chytnul na jedno nažhavení.
Kde tankovat a komu se velkým obloukem vyhnout?
Moje skušenost je taková: Podotýkám že do nafty nic nepřimíchávám.
EuroOil už při -5 st. problémy ze startováním
OMV MaxxMotion Diesel -22st bezproblému chytnul na jedno nažhavení.
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Beru v Hlučíně u Pierana, který má údajně naftu OMW. Přidávám VIF podle návodu (občas předávkuju). Startuju bez problémů na jedno až dvě nažhavení.
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
na Benzině Vervu a i přes -20°C starty v pohodě 
-
biker610i - FK
moju dieslovu feldu nastartovat ked je vonku mraz -10 a viac tak to je umenie
kolko krat som v zime musel ist z roboty pesi 
-
nebulus - FK
Tak žhaviče von, kontrola funkcie, prípadne zmerať tlaky. Mám pocit, že jedine čo felde ide, je štartovanie za studena
Aj keď sa štartér po dvoch týždňoch na mraze ledva dva krát sotva pretočí, tak to chytí. 
-
biker610i - FK
zhavice boli nedavno menene a aj baterka bola pred startovanim dostatocne nabita ale pravdepodobne ma ten motor uz slabe kompresne tlaky a za sebou aspon 500 000 km